Kullanıcı mesaj:Renegade~trwiki/Arşiv 5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Mehmet,

Sorun Şablon:Hastalık'ın resim için bir standart belirlemiş olmasından kaynaklanıyordu. Sadece resmin adını "Renegade.jpg" şeklinde girince 200px boyutunda gösteriyordu umarsızca. Değiştirip resmi maddelere ekliyormuş gibi ekleyebileceğimiz hale getirdim, artık boyutu ayarlanabiliyor kullanıcının kafasına göre.

Sevgiler

Vito Genovese 11:48, 1 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Mehmet,

Ne kadar alıntı yapılabileceğiyle ilgili yönlendirici bir bilgiyi Vikipedi:Adil kullanım#Metin sayfasında bulabilirsin.

Bu durum da kesinlikle telif ihlalidir şahsi kanaatimce.

Sevgiler

Vito Genovese 10:15, 9 Aralık 2006 (UTC)


Ahah pardon, kafa mafa kalmamış bende.

"İzin veriyorum" ya da "Kaynak gösterdikçe kullanılabilir" tarzı izinler Vikipedi'ye uygun değil, spesifik bir lisans izni gerekiyor bunun için. "Falanca çalışmamı(n) GÖBL lisansıyla yayınlıyorum/kullanımına izin veriyorum" gibisinden.

O yüzden olmaz yani yine.

Sevgiler

Vito Genovese 11:16, 9 Aralık 2006 (UTC)

enler ve ilkler[kaynağı değiştir]

ya mehmet abi hangi takımlısın sen fenerin enleri felan var bende galatasaray koyam dedim lisans misans diyosun fenerinkinin lisanlı olduğunu nerden biliyon ayrımcılık yapma.kabul et işte galatasarayın enlerini Bu imzasız yazı Ke-mal00 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

mehmet abi fenerli değilsen hangi takımlısın (merak ettim).Ben şimdi 2 saat onları yazmakla uğraşacam bitiricem kabul ediceksin , e ama aynı gel sen razı ol koyalım şu enlerle ilkleri.hadi ya Bu imzasız yazı Ke-mal00 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

O listeyi Siyami Altınelli hazırladı, O'ndan izin alınması gerek. --`NeRVaLsevgili nerval; 13:30, 9 Aralık 2006 (UTC)

kendim yazdım[kaynağı değiştir]

merhaba mehmet abi,[kaynağı değiştir]

enler ve ilkleri kendim yazmaya başlamıştım bi 3 madda felan yazdım ama yine silmişsin hem kendin yaz diyosun kendimiz yaıyoruz hem de siliyosun o yazdığım 3 madde duruyorsa geri koyarsan sevinirim.ben uğraşarak yaklaşık 150 madde ve extradan kendimden de bişeler ekleyerk bitirecektim!!! Bu imzasız yazı Ke-mal00 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, daha öncede tartışmıştık aynı şeyi. İspanya'da durum biraz farklı. İspanya>otonom bölge>eyalet>belediye yapısıyla gidiyor. Bu imzasız yazı 85.96.136.105 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

çok güzel bir noktayı bulmuşsun.bu bölüm 3 üniversitede var ve isimleri birbirinden farklı.şimdi aslına bakılacak olursak gemi inşaatı mühendisliği diye bir bölüm vardır ve Karadeniz Teknik Üniversitesindedir.yalnız bunun dışında gemi makinaları işletme mühendisliği İstanbul Teknik Üniversitesinde mevcuttur.bu ikisinin birleşimini kapsayan bölüm de gemi inşaatı ve makinaları mühendisliğidir bu da hem İstanbul Teknik Üniversitesi hem de Yıldız Teknik Üniversitesinde vardır.Anlayacağın bir fikir birliği yoktur.temelde aynı işlevi olan bölümler olmasına karşın gemi inşaatı ve makinaları mühendislerinin ünvanlarında bulunan ggemi makinaları mühendisi bölümü fark yaratır.gereksiz bir ayrım.ve bence bunların hepsini gemi inşaatı ve makinaları müh.adı altında toplayabiliriz.tabi bunada itiraz edenler olur ama boşver;)

bukadar yazı yazdım kusura bakma:) TK 12:23, 14 Aralık 2006 (UTC)

Direksiyon savaşları[kaynağı değiştir]

Merhaba Mehmet,

Yarım saattir "İsmi ne şekilde değiştirebilirim?" diye düşünüyorum ama içime sinen hiç bir çözüm gelmiyor aklıma açıkçası. Ayrıca durup düşününce bunun bu şekilde olumsuzluğa yönelmiş bir politika haline getirilmesi içime sinmiyor (En.wiki deki de Teklif statüsünde sonuçta, resmi politika değil)

Bana kalırsa bu politika teklifinin de amacını karşılayacak daha kapsamlı bir yönetici politikası oluştursak daha iyi olur. Sadece yöneticiler arası anlaşmazlıklar değil, yöneticilerin diğer olaylara, anlaşmazlıklara ve sorunlara da yaklaşımlarının nasıl olması gerektiği konusunda elimizde sağlam bir referans kaynağı olur.

Ben böyle diyorum. Bilmem sen ne dersin?

Vito Genovese 15:51, 14 Aralık 2006 (UTC)

SAM oylaması[kaynağı değiştir]

Selam Renegade, Opera ile ilgili sam oylamasında hayır demenin sebebi olarak utubede reyting almasının kriteer olmadığını söylemişsin. Bence bu cidden bi fenomen oldu, halkın ağzında bir slogan haline geldi, maçlarda söylüyor binlerce kişi. Küfürlü oluşu bir sebep değil, sen de katıldığını söylemişsin. burada bakarsan zaten belli oluyor, olay youtube boyutunu aştı bence.

Fikrimi böyle belirtmek istedim, orada tartışma çirkinleşti çünkü. Kararına saygı duyarım elbette, ama bence bir kere daha düşün. Özgür falan da yazdı bişeyler.

Benim özellikle ilgilenmemin sebebi bir sansür kampanyasında güme gitmesini istememem. Senin böyle düşünmediğini biliyorum ama bazı kullanıcılar sırf bu yüzden gitsin dedi, bu da Viki felsefesine uymuyor kesinlikle. -Tembelejderha 21:19, 17 Aralık 2006 (UTC)

  • Destek için teşekkür ederim renegade --Mskyrider 14:34, 19 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba! Kategori:Birimler kategorisinin altındaki tüm maddeleri Kategori:Ölçü birimleri kategorisine taşımalıyız. Bu iş için illa bot mu yazmalı? Bir önerin var mı? --Jimqode 14:43, 19 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba öncelikle hoşgeldin, umarım katkıların artarak devam eder. Bu işe gönül vermiş ve Vikipedi ile ilgilenen kullanıcılara gerçekten çok ihtiyaç var. Soruna gelince, bot yazarak bu işi yapmak, kolay yollardan birisi muhakkak.

  • Diğer yollar ise,
    • Tek tek uğraşarak yapmak (Bu zor)
    • Bir işbirliği projesi içinde diğer kullanıcılarla organize olarak yapmak
    • Mevcut botu olan kullanıcılardan birinden destek almak (Benim bildiğim Kullanıcı:Dbl2010 ve Kullanıcı:Ugur Basak'ın topluluktan onay almış botları var, bu işi yapabilirler mi bir sormak lazım).--renegademsj 14:55, 19 Aralık 2006 (UTC)

Teşekkürler, Dbl'ye bir sorayım. --Jimqode 15:13, 19 Aralık 2006 (UTC)

neden silindi[kaynağı değiştir]

selam,

içerik kopyalamaya izin verilen sitelere sitemi ekledim ama siz silmişsiniz.

sebebini öğrenebilr miyim. ?? BlackSun 12:32, 20 Aralık 2006 (UTC)

Selam Renegade, aşağıdaki satır dikkatini çekti mi bilmiyorum..
(Yeni kullanıcı kayıtları); 19:21 . . Amcık (Tartışma | Katkılar) (Kullanıcı:Rammstein eray yeni hesap yarattı: Tartışma | Katkılar | engelle)
Sevgiler. --Metal Militia 17:43, 27 Aralık 2006 (UTC)

selam meslektaş, bu haftanın işbirliği 18 aralıkta kalmış, sanırım ilgilnemeye vakit bulamadın, konuda yardımcı olmak isterim, ne yapabilirim?Delamorenamesaj 11:33, 28 Aralık 2006 (UTC) hehhe ben de beni sallamıyor diye düşünmeyue başlamıştım, patron tepende herhalde benimki gibi :) tamam göz atarım yokluğunu aratmamaya çalışırım.Delamorenamesaj 11:12, 6 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Renegade, sana ve sevdiklerine, iyi bayramlar ve nice sağlıklı, mutlu yıllar... --Metal Militia 20:55, 29 Aralık 2006 (UTC)

Yeni yılda daha da huzur ve mutluluklar diliyorum. Bayramın kutlu olsun.--Hasan Sami 21:08, 29 Aralık 2006 (UTC)

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:16, 29 Aralık 2006 (UTC)

Sevgili Renegade iyi bayramlar ve mutlu yıllar diliyorum.--Erdem Şenol 21:25, 29 Aralık 2006 (UTC)

  • Sevgili Renegade, sana ve ailene iyi bayramlar ve mutlu yıllar, Bayramın projesinde başarılar:-)--Atacameñoileti 22:38, 29 Aralık 2006 (UTC)

Haftanın işbirliğine çağrı[kaynağı değiştir]

Sizin de seçilmesi yönünde oy kullandığınız "Temel bilim maddelerinin oluşturulması, düzeltilmesi, düzenlenmesi", bu haftanın işbirliği projesi seçildi. Katılımınızı bekliyoruz. denisutku *:!? 21:56, 1 Ocak 2007

  • Teşekkür ederim, hoşgeldin ve de iyi yıllar. --Mskyrider ileti 11:36, 6 Ocak 2007 (UTC)

amatör gruplarla ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ama yeni bir kategori oluşturmuştuk ve adını Amatör rock grupları olarak belirlemiştik. Rock müzikle yakından ilgilendiğim için bu tarz gruplar albüm yapmış bir çok gruptan daha fazla duyuluyorlar. sizin ekip olarak vermiş olduğunuz ortak karara saygılıyım. Ancak tekrar değerlendirmenizi ve bu tarz grupların Amatör rock grupları kategorisinde yayınlanmasına yönelik adım atmanızı rica ediyorum. İmkansızsa bu yine de teşekkür ederim. bu arada uygulamanızı kişisel olarak değerlendirmediğimi bilmenizi isterim. bu konuya dair son kararınız hakkında bilgi verirseniz bana ona göre katılımımın yönünü belirleyeceğim. selamlar --Parmenides 09:30, 8 Ocak 2007 (UTC)


merhaba benim kullanıcı sayfama kuklacı yazmışlar. gerekli açıklamayı ben kendi kullanıcı sayfama yazdım. bu tür bir şey küçük düşürücü değil mi sizce? öncelikle bana sorulsaydı ben bu soruya rahatlıkla cevap verebilirdim. densy nickini kullanan kişi ben değilim benim arkadaşım. ne yapmam gerekiyor bu fişlenmeden kurtulmak için... sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim. bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. --Parmenides 09:48, 8 Ocak 2007 (UTC)

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

Bu imzasız yazı Delamorena (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kazahlar, Kosaklar, Kazaklar... vs.[kaynağı değiştir]

İlk önce merhaba. "Kazaklar" maddesinde Kazak Türkleri ile Kosaklar denilen Rus asıllı kavim karıştırılmıştı. Ben de bu maddeyi sadece Kosaklar hakkında bir maddeye dönüştürerek adını da değiştirdim ve Kazak Türkleri için Kazah Türkleri diye yeni bir madde açtım. Ancak Kazak Türkleri diye yazınca Kosaklar geliyor. Kazak Türkleri yazınca Kazah Türkleri maddesinin gelmesi gerekiyor. Bu sorunu nasıl hâlledebiliriz? Selamlar.--F.Mehmet Kaya 10:21, 24 Ocak 2007 (UTC)

Yunanistan maddesinde son değişiklik yapan vandal ile ilgilenir mnisin? 3 oldu geri alıyorum yaptıklarını ama çok hırslı kendisi henüz pes etmedi. Danbury 14:12, 27 Ocak 2007 (UTC)

VikiHayat 2006





VikiHayat




Yıllık VikiGazete



Yıl 1, Sayı 1 2006 Vikipedi:VikiHayat

Herkese merhabalar. VikiHayat'ın ilk sayısı hepimize hayırlı uğurlu olsun.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. Deneme aşamasında olan gazetemizin ilk sayısı 2006 yılı bazında olacaktır. Bundan sonraki baskılar aylık olup ismini tartışma sayfasına yazdıran kullanıcılarımıza ücretsiz olarak gönderilecektir. İlk sayımız olması hasebiyle acil ve basit kalıplar üzerine hazırlandı. Lütfen bu sayı ve gelecek sayılar hakkındaki görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.


VikiHaberler


Vikipedi

Portallar

VikiProjeler

Diğer

Kardeş Projeler


Başvurular


Yöneticilik

Denetçilik

Bürokratlık

--Absarileti 11:52, 1 Şubat 2007 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Ben Sallapattias. Nerval bir ara VikiHayat gazetesini çıkarmış. Bence gazete fikri çok hoş ama neden bizim bir Türkçe Vikihaberimiz yok? Bence Türkçe Vikihaber'i kursak Türkçe Vikipedi için daha faydalı olur diye düşünüyorum. Siz de yönetici olduğunuz için konuyu sizinle paylaşmak istedim.

Saygılar, Sallapattias 2 Şubat 2007 19:34 (UTC)

Taziye mesajınızla acımı paylaştığınız için çok teşekkürler. Saygılar, sevgiler. --Metal Militia 12:33, 4 Şubat 2007 (UTC)

Selam Renegade.Rica ederim. Resmi yüklediğin iyi oldu.Aslında ben de şu sıralar çok yoğunum. Sadece akşamları bir şeyler yapabiliyorum. Sana işilerinde başarılar dilerim.--Atacameñoileti 07:41, 16 Şubat 2007 (UTC)

271px-Memo.jpg[kaynağı değiştir]

Kazaya kurban gitmiş abi o, şablonun şu anki adı {{cc-a-2.0}}, yönlendirmesi de derin devletin karıştırdığı işler sonucunda şehit düşmüş, getirdim geri.

Vito Genovese 09:21, 16 Şubat 2007 (UTC)

termali biraz geliştirdim ancak resim nasıl koyuluyor. söylerseniz memnun olurum. Bu imzasız yazı Ke-mal00 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kutupsal koordinat sistemi[kaynağı değiştir]

Mehmet merhaba,

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Kutupsal koordinat sistemi sayfasındaki itirazlara bir göz atabilir misin? En son bir kaç şey yazdım, en fazla 2 saatini alacak bir kaç düzeltme.

Sevgiler

Vito Genovese 11:57, 20 Şubat 2007 (UTC)

Saint Joseph Fransız Lisesi[kaynağı değiştir]

Merhaba! I recently created an article on the English Wikipedia and noticed that you have contributed to its equivalent article in Turkish: Saint Joseph Fransız Lisesi; and even better -- I see that you have more knowledge of English than I do of Turkish! Should you have the time, I would greatly appreciate it if you might be able to translate some (or all, if you feel so inclined!) of the Turkish article over to the English Wikipedia. Thank you very much for any assistance you might be able to provide! --Thisisbossi 05:20, 25 Şubat 2007 (UTC)

Korkut Eken sayfasınqa bir göz atın lütfen.Bu imzasız yazı Graywolf (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar,

Özellikle de yetersiz katılım sebebiyle Vikipedi tartışma:Engelleme politikası'ndaki öneriye dair herhangi bir şey yapamıyoruz (ne tamam oldu ne de olmadı seviyesinde şu anda). Öneriye dair fikirlerinizi paylaşıp tartışmaya katılmanız, Vikipedi'deki politikaların güncellenmesi ve geliştirilmesi yönünde önemli bir adım olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:06, 7 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Renegade çok teşekkür ederim. Zaten yardımcı ve destekçi olacağınıza eminim. Olumsuz oylardaki görüşleri de dikkate alacağımı hepinizin bilmesini isterim. Kolay gelsin--Atacameñoileti 06:42, 12 Mart 2007 (UTC)

Bir daha teşekkür başlığı açmayayım burada açılmışı var:-) Bu şablonu zahmet olmazsa sen yapabilirmisin. Maddeler için ben yapabiliyorum ama uyarı (bu durumda ise açıklama) şablonu yaparken gözden kaçırabileceğim bir şey olabilir. Pek de tecrübeli sayılmam bu hususta. Selamlar:-)--Atacameñoileti 14:49, 16 Mart 2007 (UTC)
Öncelikle Hoşgeldiniz,

Vikipedi'ye eklemiş olduğunuz, Şablon:M8 maddesi VP:HS Madde 8 (Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz maddeler, belirtilen kriterlere uyuyorsa silinebilir.) nedeni ile silinmiştir. İlgili sayfayı ve Yardım sayfalarını inceleyip bundan sonraki katkılarınızı Vikipedi düzenine uygun şekilde yapmanızı rica ederiz. İyi çalışmalar... ,

fark ettim, kullanıcı sayfama yerleştirmiştim bile. Burada da deneyim bari:-) Eline sağlık--Atacameñoileti 15:04, 16 Mart 2007 (UTC)

Katkılarınız için teşekkürler. OepidusJoKeR 21:35, 8 Nisan 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 10:23, 13 Mart 2007 (UTC)

Hi Renegade, I've just blocked de:Benutzer:Nyo (Nyo) on de.wp because of his move wars in the domain of Shinto. He's trying to establish terms like “tenrikizm” that simply don't exist in various language versions of Wikipedia (he's also doing this in the French, the Portuguese and the Italian Wikipedia). It would be nice if you could check his contributions before things are getting worse. --84.150.213.252 (Gardini) 18:33, 16 Mart 2007 (UTC)

Çanakkale Zaferi[kaynağı değiştir]

Bugün 18 mart lütfen ana sayfaya çanakkkale zaferi sayfasını ekler misiniz. Farkındamısınız ana sayfada yunanistan var.Az duyarlılık lütfen. Bu ülke hepimizin. --Sürmene 23:10, 17 Mart 2007 (UTC)

Vandal hakkında yardım[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcıyla ilgilenebilir misiniz? Sürekli olarak sayfaları boşaltıyor. Panelhurry 16:48, 19 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Renegade. Şu kullanıcı sayfasına bir göz atabilir misin? --Dreamer 17:34, 19 Mart 2007 (UTC)

hakan şükür[kaynağı değiştir]

hakan şükür sayfasında tabloda doğum yeri izmir buca yazıyor ama asıl doğum yeri sakarya , ki zaten o da bilgilerinde var bi karışıklık olmuş herhalde değiştirilirse sevinirim Bu imzasız yazı Ke-mal00 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

yalova ve termal[kaynağı değiştir]

yalova'ya resim koydum çok büyük oldu ingilenebilirseniz orda küçük resim olsun tıklayınca büyüsün. termalede resim koydum çıkmadı saygılarımla Ke-mal00 16:41, 28 Mart 2007 (UTC)

kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

kullanıcı sayfasına bu kullanıcı erkektir bu kullanıcı .... yaşamaktadır gibi şeyleri nasıl yapablirim bide ismim nasıl renkli olur renagede mesela pembe Ke-mal00 16:46, 28 Mart 2007 (UTC)

öncelikle termal ve yalova resimleriyle ilgilendiğin için teşekkürler.Çınarcık(yalova çınarcık) sitede yer alıyor ama aramam motoruna yazdığın zaman çıkmıyor ilgilenilirse memnun olurum Ke-mal00 13:19, 29 Mart 2007 (UTC)

babil kutuları[kaynağı değiştir]

bazı kullanıcıların babil kutularında hangi kanalı izledikleri üniversiteye felan gittikleri yazıyo ben örneğin ilköğretim öğrencisiyim kanald izlemekten hoşlanırım bunları nasıl koyabilcem yani kısacası ne tür babil kutuları var ben nerden bakabilcem saygılarımla Ke-mal00mesaj 14:03, 29 Mart 2007 (UTC)

Ana sayfadaki sorun hakkında.[kaynağı değiştir]

Merhaba ana sayfadaki hoş geldiniz yazısının alt kısmı ne zamandır tam olarak gözükmüyor. Düzeltebilirseniz sevinirim.--TOBB ETÜ 17:03, 31 Mart 2007 (UTC)

  • Uyarınız için tşk. Yazının harf ölçüsü büyük olduğundan alt kısmı şablona sığmamış, bir miktar küçülttüm.--renegademsj 17:13, 31 Mart 2007 (UTC)
Asıl ben size teşekkür ederim. Yaklaşık bir haftadır öylece duruyordu. Yönetici citrat yapmıştı ama öylece bıraktı. Mesajıma ivedilikle cevap yazıp gerekeni yaptığınız için şükranlarımı sunar, beni Vikipedi'ye daha güçlü bağlarla bağladığınızı belirtmek isterim. Hepimize kolay gelsin.--TOBB ETÜ 17:16, 31 Mart 2007 (UTC)

Saraç (aile) silinsinmi oylamasında İsteğiniz üzerine hoşunuza gitmeyen cümleler silindi veya değiştirildi--UANnis 20:39, 31 Mart 2007 (UTC)

VikiProje Sinema'nın üyesi olarak...[kaynağı değiştir]

tartışmalarına görüş belirtirseniz, iyi olur.

Kolay gelsin.

--Doruk Salancıileti 19:49, 4 Nisan 2007 (UTC)

Düzeltme için teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Metal'in adaylığı için hazırladığım başvuru formatındaki düzeltmeler için teşekkürler ..--Hasan Sami 06:18, 9 Nisan 2007 (UTC)

Selam Metal,

  • Az önceki kadar (Ayla Dikmen) bariz telif ihlallerini yakaladığında VP:HS Genel 9 gerekçesi ile doğrudan sil şablonu koyabilirsin. Olası telif ihlali şablonunu tam emin olmadığın, şüphelendiğin ya da tamamı kopya olmayıp ayıklanması gereken maddelerde kullanırsan daha iyi olur, ayrıca bu maddelerin takibi için bu şablonla işaretlediğin maddeleri şablonda belirtilen telif sorunları sayfasına da eklersen oradan incelenip sonuca bağlanıp bağlanmadığının takibide yapılmış olur. Bu tip kesin kopya maddeleri için bu işleme gerek yok, doğrudan sil şablonu kullanılabilir. Görüşmek üzere, kolay gelsin...--renegademsj 12:17, 14 Nisan 2007 (UTC)
Selam Renegade, hemen yazamadım kusura bakma. Dediğin gibi yapıyorum aslında genelde, yani google da aratıp kopyalanan siteyi bulunca telif ihlal şablonunu ekliyor, hatta telif sorunları sayfasına da ekliyordum. Ama VP:HS madde 9 a aykırı olduğu kesinkes belli olanlar için, salık verdiğin şablonu kullanacağım bundan sonra. İyi çalışmalar, sevgiler. --Metal Militia ileti 15:21, 14 Nisan 2007 (UTC)

Şumnu başlığı bir web sitesine yönlendirilmiş, ilgilenirmisiniz. ---BiLGeNHaL 07:23, 17 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar Cumhuriyete Sahip Çık mitingi 14 Nisan Cumhuriyet Mitingi isim değişikliği ile değil yönlendirilme ile yapılmış acaba geçmişleri birleştirebilir misin.--Machiavelli' msj 10:13, 17 Nisan 2007 (UTC)

Şablonlar...[kaynağı değiştir]

Mskyrider Merhaba,

Kaynak gösterme ile ilgili bazı şablonlar silinecek sayfalar kategorisinde gözüküyor. Şablon:Cite conference, Şablon:Cite news, Şablon:Cite press release. Bu şablonların içinde geçen Şablon:/doc benim tarafımdan silindi, çünkü işe yaramaz durumdaydı, fakat benden önce bir kez daha silinmiş, o hali ile bu şablonlara bir bağlantısı var mıydı? Bu şablonlar kullanılıyor mu, bilgin var mı? Tşk.--renegademsj 10:46, 17 Nisan 2007 (UTC)

merhaba renegade. /doc olarak girilen şablon aslında ingilizceden çevrilen şablonlardan gelen bir fazlalık. Aynı sayfanın /doc uzantısına sayfanın nasıl kullanıldığı yazılıyor, noinclude içinde de buraya bağlantı veriliyor. Birileri bu şablonlara girip oradan anlamsız sayfa açmış. Sil etiketi dolayısıyla da diğerlerine sirayet etmiş. O şablonlardaki /doc bağlantısını çıkarınca sorun kalktı. Kaynak gösterme şablonları da kullanılıyor diye biliyorum. Uğur bir zamanlar Türkçeleştirmişti ancak hâlâ kalanlar var. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 16:16, 17 Nisan 2007 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Selamlar Renegade.31 Mart Ayaklanması, 31 Mart İsyanı olarak değiştirildi.VP:TBA'ya uygun olması için isim değişikliğini geri alabilir misin.Teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:47, 18 Nisan 2007 (UTC)

Gözden kaçmasın Oktay Sinanoğlu yukarıdaki ile aynı.Geçmişler birleştirmek için tek yöntem geri almak mı? kullanıcılar, geçmişleri kaybetmeden isim değişikliğini geri alamıyorlar mı?Ben bir ara isim değişikliği kayıtlarına girdiğim zaman geri al şeklinde bir bağlantı oluyordu ve geri alabiliyordum ama 10 gündür yok.--Machiavelli' msj 21:45, 18 Nisan 2007 (UTC)

Takdirinizi belirttiğiniz için teşekkürler.--Machiavelli' msj 10:08, 19 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar 21 Nisan'dayız ancak hala Mart ayından kalan resimleri temizleyemedik.İlgilenir misiniz lütfen.Teşekkürler.

Kategori:Kaynağı belirsiz resimler Kategori:Durumu belirsiz resimler

--Machiavelli' msj 02:32, 21 Nisan 2007 (UTC)


  • Günaydın Mehmet Bey,

14 Nisan Cumhuriyet Mitingi ile ilgili olarak [[3]] de Diğer Manşetler sütununda ilginç bir hesaplama yöntemi var. Şu anda burada olduğunuz için sizden yardım istiyeyim dedim: Bu haberi bu maddeye kaynak olarak gösterebilir misin? Teşekkürler, iyi hafta sonları ve de İzmir'e (Özellikle Kordonboyuna) selamlar.--Hasan Sami 06:52, 21 Nisan 2007 (UTC)

Verdiğin örnek konusunda haklısın.Gözümden kaçmış olmalı.Genede bazı fotoğraflar kaynak kendisi gösterilmiş olsa da şüpheli olanları işaretlediğimi söylemeliyim.Çözünürlük vs değerlerine bakıp daha sonra google aratıp çok benzer bir resim varsa incelenmesi için etiketliyorum bir anlamda.--Machiavelli' msj 09:07, 21 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar Renegade, Hasan Sami, 14 Nisan mitingi maddesine o referansı eklememi, seni göremeyince benden istemişti. Ben de eklemiştim. Ama şimdi senin aynı referansı daha güzel bir şekilde eklediğini görünce benimkini çıkardım. Sevgiler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 06:19, 24 Nisan 2007 (UTC)

Çok teşekkürler, sağolasın :) --Metal Militia ileti 06:28, 24 Nisan 2007 (UTC)
  • 14 Nisan mitingi ile ilgili ricamı kırmadığınız için ikinize de teşekkürler, günaydınlar, sevgiler..--Hasan Sami 06:44, 24 Nisan 2007 (UTC)

İnsanların destek alabilecekleri firma isimlerini göstermek amacıyla değişiklik yapmıştım. Fakat bu alanda tanıdığım ve bulabildiğim başka firma yok. Pediator 09:17, 25 Nisan 2007 (UTC)

Yönetici ismi[kaynağı değiştir]

Selam Renagade. Evet isim değişikliği ile o sıralar uğraşıyordum. Fakat doğrudan bir oylamadan önce, yönetici dediğimiz müessenin daha iyi anlaşılması ve kullanılan terimin yaratacağı etkinin önce anlaşılmasını istedim. Bu nedenle Vikipedi:Topluluk yapısı sayfasını hazırlamıştım. Ardından da bir anket yapmayı planlıyordum. Oylamayı ben başlatmadım. Ama yakında bu projeyi kaldığı yerden devam ettireceğim. Yardımlarınızla elbette :P --Dbl2010 01:48, 28 Nisan 2007 (UTC)

Son sözlerinize katıldığımı belirteyim: o haz gerçekten değer.. peki bu arada o silinen sayfayı tekrar görme olanağım var mı? --Levent Abi 21:02, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Tüm yöneticilere[kaynağı değiştir]

Size kısa ve öz bir biçimde belirtiyorum ki Erdemsenol,Uannis Landscape ve Etrüsk'ün yanındayım.Eğer Uannis'i doğru davrandığı için engellediyseniz beni hemen engelleyin.Etrüsk suçsuz.Kımıl Zararlısı zaten kukla değil.Kımıl Zararlısı kukla olamaz.Landscape belki tehdit yasasını çiğnemiş olabilir,ama kuklacı değil.Checkuser talep dilmeli.En doğrusu bu.--Çarşıhastası 18:19, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Lütfen Vikipedi tartışma:Yöneticilik başvurusu/İnfoCan sayfasına göz atın. Ortada büyük bir adaletsizlik var.--Martianmister 20:15, 9 Mayıs 2007 (UTC)

"yazman aranıyor" başlığını görünce, acaba "düzeltmen" de :) aranıyor mudur diye düşündüm. o yüzden öyle bir talepte bulunmuştum. neyse bulduklarımı düzeltmeye devam ediyorum. hatta bunun için kendimce bir yöntem bile oluşturdum. teşekkürler, iyi çalışmalar. --Levent Abi 06:27, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Astroloji sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Bana

Lütfen katkılarınıza devam etmeden önce Vikipedi'nin resmi politikalarından biri olan Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti sayfasını detaylı olarak okuyunuz. ( Bu politikanın özeti: Eğer Vikipedi'ye katkıda bulunuyorsanız, yaptığınız çalışmaların, diğer kullanıcılar tarafından değiştirilmesini kabul etmişsinizdir. O halde, onlara izin verin.)

Maddeleri sahiplenmek diğer kullanıcılara değişiklik yapma hakkı tanımamak Vikipedi'nin özgür ansiklopedi zihniyetine tamamen terstir. Ayrıca maddelere eklenen dış bağlantılarında madde ile ilgili bilgi vermesi ve reklam arzeden bir yapıda olmaması gerekir. Bu hususu da göz önünde bulundurmalısınız.

Böyle bir cevap yazmışsınız, ben bana yazdıklarınızı zaten okudum. Astroloji sayfasını, Yükselen burcu, astrolojide evleri ben hazırladım. Ayrıca herkez bildiği bilgiyi tabiki sayfaya ekleyebilir yada değiştirebilir. Ancak aylardır astroloji sayfasına devamlı olarak alakasız siteler reklam amaçlı sitelerinin linklerini koyuyorlar. Vikipedi'ye hiç bir katkıda bulunmadan Vikipedi'yi link verme sitesi gibi görüp devamlı kendi sitelerine reklam yapmak isteyen bir çok insan oldu. Türkiyede ilk Yıldız haritası hesabını benim sitem verdi, ve halende böyle bir hizmeti verebilen türkçe 2 site var. Birisi bunun ticaretini yapıyor, bense insanları doğru bilgilendirmeye çalışıyorum. Hiç bir astrolog ücretsiz vikipediye yazı yazmaz. bir buçuk senedir de kimse katkıda bulunmadı.

O halde, onlara izin verin

yazmışsınız, ben onlara engel olmadım onların reklam amaçlı kendi sitelerinin reklamlarını vermelerine engel oldum. Bu drumdan rahatsız olanlar varsa, Vikipediye katkıda bulunsunlar, sonra şikayet etsinler. Ayrıca Türkiyede ücretsiz ilk Yıldız haritasını veren benim. Ben verdiğim için başka bir sitede veriyor, ben paralı yapsam , onlar hemen paralı yapıcaklar. şimdi Türkiyede bu konu hakkında en detaylı ve doğru bilgiyi benim sitem vermesine rağmen siz benim sitemin linkini

Reklam verilmiş gibi bir izlenim uyandıran dış bağlantı kaldırıldı.

diyerek kaldırmışsınız, yazdıklarımı anlayıp o linki tekrar yerine koyarsınız umarım.--Kullanıcı:Astrolog 09:19, 10 Mayıs 2007 (UTC)

kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

84.24.189.247 İP numaralı bi bilgisayardan babil şablonuma playboytv yazılmış. Bu kişi belkide benim bi tandığımdır, ama bizlerin kullanıcı sayfalarını başkaları tarafından değiştirilmemelidir. Kullanıcı sayfaları bizim kendimize ait bölümlerimizdir.Yani vikipedistlerin kullanıcı sayfalarının kendileri ve yöneticilerden başka hiç kimse tarafından değiştirilmemesi gibi bi değişiklik yapılabilirmi.Olmasa bile başkaları tarafından değiştiriliyorsa yöneticelerin dikkat etmesi gerekir. Bir başkası benim kullanıcı sayfama baksa ki bakmaz ama olabilir , playboy tv yazısını görse aklından ne geçer acaba. Lütfen DİKKAT Ke-mal00mesaj 16:47, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Yönetici terimi oylaması[kaynağı değiştir]

Mehmet merhaba,

Yönetici teriminin değişmesiyle ilgili birinci tur oylaması biraz sürüncemeli bir adım olmuş gibi geliyor bana. Oylama açılmasına ve devam etmesine rağmen üst tarafa görüş bildirimi devam etmekte, adayları da teker teker değerlendirip analiz yaparsak oylamaya katılacak bir kaç aday daha kalır diye düşünüyorum.

Bu nedenle senden ricam (ya da önerim diyelim) oylamayı durdurman ve sürece bir iki gün derlenme, toparlanma, analiz edilme süresi tanıman. Bu süre boyunca ben o sayfadaki görüşleri, adayları vs.'leri bir toparlıyım, adayları çıkartayım ortalığa. Ondan sonra oylama bölümünde oy kullanmış tüm kullanıcılara haber verip yeni oylamada oylarını tekrar etmelerini isteyebilirim.

Eğer uygun görürsen, işbu mesajımı da refere ederek duruma bir çeki düzen verebilirsin.

Müspet menfi bir cevabınızı bekler, firmanızla çalışmayı çok istediğimi ifade etmek isterim.

Sevgilerimle

Vito Genovese 09:51, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerveçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 21:23, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Masa ve reklam[kaynağı değiştir]

dış bağlantıları tartışma sonucunu beklemeden sildiğiniz için teşekkürler.--Ebru Barok 13:27, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Menderes, Tirebolu maddesine bir göz atarmısınız? iyiniyetle ekleme yapılmış ama ansiklopedik değil. Düzeltmek için geçmiş sürümlere baktıysam da işin içinden çıkamadım. Kolay gelsin. --Levent Abi ileti 05:48, 23 Mayıs 2007 (UTC) Duyarlılığınıza ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

  • Merhabalar

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol sayfasındaki davada verilen karara itiraz edilmiştir. Konuya dair, karara karşı olumlu veya olumsuz argümanlarınızı belirtmeniz yararlıdır, gereklidir. Lütfen kararlara karşı kişisel duygu ve fikirlerinizin değil, argümanlarınızın politikalar dahilinde geçerli olduğunu unutmayınız. Ayrıca konunun kişiselleştirilmemesi için her türlü kişisel yorumdan kaçınılmasını ve tartışmanın argümanlar üzerinde yürümesini bir Vikipedist olarak başta sizden ve sonra taraflardan rica ediyorum. Umarım çağrıya yanıt verirsiniz. En doğru kararlar farklı argümanların çarpışmasıyla, argüman, kaynak zenginliği ile geliştirilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar… - Noumenon mesajkatkılar 08:30, 25 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([4] ,[5], [6], [7]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [8]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

21 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. TOBB ETÜ 08:44, 28 Mayıs 2007 (UTC) </blockquote