Kullanıcı mesaj:Noumenon/Arşiv/5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lütfen önce buraya göz atınız

  • Hakaret veya kişisel saldırı içeren hiçbir mesaj yanıtlanmayacaktır. Unutmayınız ki hakaret ve kişisel saldırı Vikipedi'de kabul edilemezdir ve cezaya yol açabilir. Daha fazla bilgi için: Vikipedi:Kişisel saldırı yok. Vikipedi-dışı mesajlar da yanıtlanmayacak ve sayfadan çıkarılacaktır, zira unutmayınız ki biz ansiklopedi yazmak için buradayız, başka hiçbir şey için değil! Ayrıca yeni mesaj eklerken lütfen + sekmesini kullanın. Belirli tiplerdeki mesajlar cevaplanmayabilir veya cevap yerine buraya giden bir bağlantı alabilirsiniz. İsterseniz burayı mesaj atmadan okuyun. Teşekkürler, iyi çalışmalar...

Mesaj atmadan önce bu, şu ve o kural sayfalarını, daha önce okumamışsanız, okumanız tavsiye ve rica edilir.

Kalın yazı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Şu sıralar çok meşgûl olduğum için pek uğrayamıyorum, tartışmalara yorum yazıp kaçıyorum pek hoş olmuyor ama ciddi bir vakit darlığı içerisindeyim. Geçen yorumda bulunduğum bir tartışma sonrasında kalın yazı kullanımıma atıfta bulunmuşsunuz; aman yanlış anlaşılma olmuş olabilir diye (ki yılandan korkmam yanlış anlaşılmadan korktuğum kadar ^_^) açıklama yapma ihtiyacı hissettim, yorumunuzu bugün gördüğümde (geç gördüğüm için özür dilerim ama mâlum meşgûliyet)... Yıllardır Vikipedi'de tartışmalarda ve benzeri yerlerde yaptığım uzun açıklamalar sebebiyle, çok uzun yorum yapan kişi olarak ünlendim diyebiliriz ^_^ Hatta zaman içinde bazı arkadaşlar yazdığım yorumları uzunluğu sebebiyle şakayla karışık eleştirerek destan olarak tanımlamışlar, dediğim şeyin özetini de bir şekilde metin içerisinde ortaya koymam gerektiğini, çoğunluğun özellikle uzun tartışmalarda her yorumu tamamen okumadığını belirtmişlerdir. İşte bu sebeple yaklaşık 2-3 yıldır o yazdığım uzun yorumları okumaya üşenenler için, demek istediklerimin özetini teşkil eden cümleleri kalın yazı ile işaretliyorum. Bir nevî tarz oldu, oturdu ^_^ "Teşekkürler, iyi çalışmalar..." dememden hiçbir farkı yok.
  • İlk dönemdeki arkadaşlar olayın başını bildiklerinden yanlış anlaşılma olmuyordu fakat özellikle son zamanlarda bazı arkadaşlar kalın yazıyı bir nevi internette bağırmayı sembolize etmek için kullanılan büyük harf kullanımı gibi algıladılar - bu beni çok üzüyor; kesinlikle kalın yazı kullanmamın sebebi o tip bir "ne kadar çok göze batarsa o kadar doğrudur" anlayışının sonucu değil; nitekim her zaman bu tip yazmıyordum, dediğim gibi zamanında aldığım eleştirilere böyle bir çözüm bulmuştum o kadar. Eğer böyle anladıysanız özürlerimi sunar, bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim; böyle anlamadıysanız da aklınızda bulunsun ki ilerde yanlış anlaşılmalar olmasın ^_^
  • Çok mantıklı bir cevap olan: "Niçin sadece daha kısa yazmayı denemiyorsunuz?" sorusunu sorma hakkınız var; ama inanın hafif mükemmeliyetçi olan tarafım ne kadar uğraşsam da kısa yazmama imkân tanımıyor ^_^ Bunu da denedim yoksa.... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:46, 9 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba,
    Hani bir söz vardır: Kusura bakma, kısa yazacak kadar vaktim yok. Ben başıma da sık sık bu geliyor maalesef. Upuzun yazmak içimden hiç gelmese de mecbur kalabiliniyor; çünkü söylenilen söz kırpınca bir şeye benzemiyor .
    Sizin bu konuya bulduğunuz çözüm, bir nevi seçmece yöntemiyle kalın yazı ile vurgulama ya da belirtme. Açıkçası bunun "didaktik" bir hava yarattığını düşünüyorum. Bu yazı stili ve üslubu sizin tarzınızdır; ancak diğer kişilerin bu biçimde yazmadığı bir ortamda bunun benimsetmeci ve öğretici bir tarzda algılanması söz konusu oluyor.
    Ben de yanlış anlaşılmaktan -sizin gibi- çok korkarım; ama sanırım sizi yanlış anlamadım, umarım yanlış anlamamışımdır . Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Kolaylıklar dilerim, sevgilerimle... --DsMuratileti 20:51, 9 Şubat 2009 (UTC)

Çöpçülük[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, kırılmadım ne münasebet, hatta oylama sayfasına yazılanlara cevap verip vermemekte tereddütümü Levent'e danışınca yazılanlara açıklık getirmenin mahsuru olmadığını anladım, bu münasebetle yazıyorum, ne kişisel bir amacım var ne de kendimi anlatmaktan bıkmamış değilim,
  • Ben sizi anlıyorum, vikipedinin zaten eksik politikalarını koruyup korumayacağımı, adil olup olmadığımı, soğukkanlı olup olmadığımı vs. bilmiyorsunuz, merak ediyorsunuz...Bunların bir kısmını anlayamamış olmanızı yazıp çizdiklerimi sizin yeterince inceleyememenize bağlıyorum, 1,5 yılı aşkın sürede tarafıma yapılan hakaret ve küfre yaklaşımımı, en asabi kullanıcının yazdığı mesaja karşılıklarımı ve bu iletişimin sonucunu görebilirdiniz, vikipedi kayıt tutan bir ortam, hatalarım da orada, verimim de orada, vikipedinin politikalarının çoğuna herhangi bir vesile ile gerek kendim gerekse başka kullanıcıları yönlendirmek açısından yaklaşım tarzım oradadır, sizin yapmadığımı söylediğiniz politikaları yorumlamak, geliştirmek, korumak...Bunun için hizmetli olmaya gerek yok, ama bunu yapan kullanıcı da hizmetli görevini layıkıyla yapacak demek değil...Düzgün yorumlamadığımın, uygulamadığımın ve korumadığımın söylenmesini kabul etmiyorum, eksiğim bir yönerge çevirisi yapmamam olabilir, her konuya müdahil olmamam olabilir, benden sonra aday olacaklar bunu okurlarsa aday olmadan önce böyle bir şeyler yapmanın etkisini görmüş olurlar,
  • Zaman zaman politikalarla ilgili görüşlerimi paylaşıyorum, bu ille o yönergenin tartışma sayfasında olacak diye bir kaide yok, elbette her kullanıcıdan kendiniz gibi bir verim bekleyemezsiniz, yukarda da yazıldığı üzere müstesnasınız...Ben hizmetli adaylığını ilkinde istemedim, ikincisinde ise Levent ikna etti, bana inanmasını ve güvenmesini onun da benim kadar burada olmasına ve sıcağı sıcağına olanı biteni görmesine bağlıyorum, politikaları bildiğime ve kurallarla ilgilenebileceğime kuşkunuz olmasın demek isterdim ama siz kararınızı vermişsiniz, hizmetli seçimine ilişkin kuralların da bayağı subjektifleşebileceğini görüyorum, fikrinizi değiştirmeye çalışmıyorum,
  • Benim önümde iki seçenek var, bu oylamadan çok etkilenmiyorum ama belirleyici olacağı kaçınılmaz...tekrar ediyorum bir kırgınlığım yok, teşekkür ederim...Hoşcakalın...Vikipedist 03:25, 12 Şubat 2009 (UTC)

Şablon:Bilgi kutusu tarihi ülke[kaynağı değiştir]

  • Selamlar, Şablon:Bilgi kutusu tarihi ülke şablonu birileri değiştirmiş Karahanlılar maddesinde görebilirsiniz.İyi çalışmalar.--Tevfik1958 19:50, 13 Şubat 2009 (UTC)
  • Selamlar. Bilgi kutusu verilerin karşında büyük harflerle bir şeyler yazılıydı, ne yazıkki not almadım ama şimdi düzelmiş. İlginize teşekkürler. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 23:12, 13 Şubat 2009 (UTC)

FC Shakhtar Donetsk[kaynağı değiştir]

Bu takımın ismi FK Shakhtar Donetsk şeklinde ama doğrusu FC Shakhtar Donetsk düzeltmek istiyorum başlığın ismini ama bir değiştirmiyor yardımcı olurmusunuz.

Sinonim, değil mi ?[kaynağı değiştir]

Merhaba.

Bana göre kalıtımsal bozukluklar ve genetik hastalıklar sinonimler, değil mi ?

Saygılar.

Dünya vatandaşı 18:49, 16 Şubat 2009 (UTC)

  • Selamlar. Öncelikle Selahaddin Eyyubi maddesinde bir değişiklik yapmışsınız ve şöyle yazmışsınız

yuvarlak ifade: ilgili araştırmacıların tarafsızlıkları ve bilimsellikleri yani ne kadar araştırmacı oldukları tartışmalıdır, tarafsız olmayan kaynakların iddialarını tarafsız gibi sunmak TBA ihlali.

Bunun neres, TBA ihlali anlayamıyorum. Sonuçta ortada bir soy karmaşıklığı var. Türk olduğunu söyleyenler de mevcut Kürt olduğunu söyleyenler de. Ben buradaki Kürt kaynaklarını mı kaldırıyorum? Evet olabilir birçok araştırmacı öyle söylemiş fakat Türk söyleyen kaynaklar da var. Size bir çoğunu bulabilirim. Kürtler maddesi gibi bir madde ile ilgilendiğiniz için de sizi taraflı olduğunuz şüphesi var. Hatta öylesiniz. Kürtler maddesine yaptığınız katkılara da birşey demiyorum. Gayet güzel. Fakat X olduğunu söyleyenler yerine Türkler kısmı için X olduğunu iddia edenler demeniz resmen sizin taraflı olduğunuzu gösteriyor. Sizin gibi bir yöneticini böyle bir şey yapması beni şaşırttı doğrusu. Efedersiniz ama ben yine sonucu görebiliyorum. Köy Çeşmesi ve sayfasının tartışma kısmında bir tartışma başlayacak, siz ve sizi gayriresmi grubunuzun desteği ile bu yazı değiştirilecek. Belki de engelleneceğim. TBA ihlali sözünün arkasına saklanarak bunu yapacaksınız ki aslında taraflılığın en büyüğü burada.--Gökçє Yörük mesaj 15:34, 20 Şubat 2009 (UTC)

Selam. Meşgul olduğunuzu tahmin ederek Gökçe Yörük arkadaşımıza anlatacağım. İyi hafta sonları. Takabeg ileti 15:50, 20 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Öncelikle ince müdahlenizden dolayı teşekkürler ^_^ Şansıma ki birkaç gün buralarda olabileceğim... bu sebeple ben de kendi adıma bir yanıt verdim. Yargısız infaza gitmek pek kötü oluyor; kaç yıldır buradayım ama her seferinde yine de inciniyorum sanırım... Bazen içimden "ne olurdu etnik kökenlerinizin çetelesini tutsaydınız" diyorum - o devirlerde ortak kimlik dinî kimlik olduğu için kimse önemsememiş, şimdi biz uğraşmak zorunda kalıyoruz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 00:37, 21 Şubat 2009 (UTC)
  • Rica ederim. Aslında Selahaddin Kürt olmasının o kadar önemi yoktur. Yine de bilim dünyasındaki bilgileri buraya aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Meselenin (kısımen de olsa) Türkiye'de bazı büyüklerin Türk kökenli olarak öğretmelerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla Gökçe Yörük gayet tarafsızca bilgileri aktaran kullancılardandır. Fakat okulda öğle öğrenen insanlar, bazı ansiklopedide Türk olarak geçtiğini görmüş isnanlar, maddedeki ifadelerin TBA ihlali olduğunu düşünebilirler. Kökenleri belli olmayan veya kökenleri yüzerinde tartışmalar yaşandığı büyükler i Türk olarak gösterme eğilimi vardı ve hâlâ vardır. 1930'li yıllarda kullanılan tarih ders kibabında Tarık bin Ziyad hatta Vercingetorix Türktü:)) Şimdi daha önce bahsettiğim Osmanlı Devleti konusuna tekrar değinmek istiyorum. Aslında geçmişteki tartışmaları gözönünde tutarak (sizin de aynı sebebi gösterdiğinizi de gözönünde tutarak) Osmanlı Devleti yönünde konsensusun varolduğunu düşünerek başlığın Osmanlı İmparatorluğu yapıldığında geri alıyordum. Özellikle Osmanlı Devleti olmalıdır diye düşüncem yoktu. Ancak birkaç kullanıcının gösterdikleri gerekçelerini hiç yeterli bulamadım. Ayrıca yeni bir konsensus ortada yokken emir-i vaki yapıldığı kanısındayım. Kullanıcılardan biri de Tarihçilerin Osmanlı İmparatorluğu terimini tercih ettiklerini yazınca araştırmaya başladım. Yabancı dillerden Türkçeye çevirilen eserlerde Osmanlı İmparatorluğu terimi görünüyor olsa da Türkçe olarak yazılan eserlerde tahmin edemediğim derecede muazzam farkıyla Osmanlı Devleti teriminin tercih edildiği anlaşıldı. Açıkçası Osmanlı Devleti olsun Osmanlı İmparatorluğu olsun çok farkın olmadığını düşünüyordum ve anladığım kadarıyla Vikipedi kullanıcının büyük çoğunluğu da öyle düşünüyordur. Şimdi tarihçilerin tercihlerin aksine Vikipedide Osmanlı İmparatorluğu teriminin tercih edilmesi için yeterli ve haklı gerekçe bulunmamaktadır. Çok meşgul olduğunuz için hemen görüşünüzü belirtmenizi isteyemem. Döndüğünüzde katkıda bulursanız çok sevineceğim.
Bir bakın isterseniz. "söyleyen araştırmacılar da mevcuttur" yazısını ben mi koymuşum? Ben "söyleyen kaynaklar da mevcuttur" dedim. Sizce burada kaynaklar demek bunun tarafsız olduğu anlamına mı gelir? Evet Türk olduğunu söyleyenler Türkiye'den olan insanlardır ve taraflı olabilir. Fakat benim burada söyleyen kaynaklar demem bu kişilerin tarafsız olduğu anlamına gelmez. "Kaynak" kelimesi yerine "araştırmacılar"'ı ekleyen de Takabeg. Buradan bakabilirsiniz. Ayrıca isterseniz şikayet edin. Afedersiniz ama bu işler iyice kabak tadı vermeye başladı.--Gökçє Yörük mesaj 10:42, 21 Şubat 2009 (UTC)

Türkler, Osmanlı...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ben bu hususta herhangi bir tarafın taraflı olduğunu hiç düşünmedim; zannım hâlâ sayın Gökçє Yörük'ün beni yanlış anladığı yönündedir. Bence hepimiz tarafsızlık için uğraşıyoruz sadece iletişimde ufak sorunlar var; bunların da üstesinden gelinir ^_^
  • Vercingetorix'in Türk olduğu iddiasını ilk kez duydum (ve ne yalan söyleyeyim çok güldüm). Sonuçta her millet kendi topraklarında yaşamış veya kendisiyle ilişkileri olmuş büyük liderleri sahipleniyor. Bize pek özgü sayılmaz; Copernicus'un etnik kökeni hâlâ oldukça hassas mesela...
  • Osmanlı Devleti'ne gelince. Ben Osmanlı kendisini tanımlarken özellikle 'devlet' lafını zikrettiği için böyle anılması gerektiğini düşünüyorum; o dönemde 'imparatorluk' kavramı yok muydu? Vardı; fakat Osmanlı bunu yaygın bir şekilde kullanmamıştır. Tarihçilere gelince... bu konuda ne yazık ki her tarihçiyi kayıtsız şartsız uygun bir kaynak olarak ele alamayız; özellikle Türk tarihçilerin çoğunluğunu. Zira bu tarihçilerin hiç de azımsanamayacak bir kısmı 'Osmanlı İmparatorluğu' ismine ideolojik sebeplerle karşı çıkmışlar ve çıkmaktadırlar. 'İmparatorluk' lafzını 'Batılı' gördükleri için 'Devlet' lafzını savunan çok tarihçi var. Bu noktada bu tarihçilerle kişisel olarak aynı fikirde olabiliriz veya olmayabiliriz; ama sonuçta belirli bir kişisel fikir veya ideoloji doğrultusundaki tercihleri bağımsız ve tarafsız üçüncü parti tercihler olarak saymamız pek mümkün değil. Bu sebeple 'Osmanlı Devleti' ismi için kaynakları seçerken dikkatli olmak şart.
  • VP:ADK'ye göre en yaygın isim tercih edilendir. O tartışmada 'Osmanlı İmparatorluğu' ismini savunanların tüm argümanlarını okumadığım için kesin bir yanıt veremem ama teoride eğer Osmanlı Devleti daha yaygın olansa (bahsettiğim sorunlu kaynaklar çıkarıldıktan sonra bile) öncelikli olabilir. Bununla birlikte, eğer topluluk bu önceliği vermek istemezse, yine Osmanlı İmparatorluğu ismini seçmekte özgür. Yani burada iki alternatif var; ikisi de bilimsel açıdan, akademik açıdan doğru ve yaygın... topluluk bunlardan hangisini 'tercih' ederse Vikipedi'nin tercihi de o oluyor. Bundan yıllar önce Osmanlı Devleti'ni tercih etti ve öyle oldu; şimdi bu Osmanlı İmparatorluğu lehine dönmüş. Maddenin isminin oradan oraya savrulması beni rahatsız ediyor ama politikalara göre yapılabilecek bir şey yok.
  • Uzlaşma hususunda da; büyük oranda uzlaşma sağlanmış gibi gözüküyor. Sizin argümanları inandırıcı bulmamanızın birçok kişinin bulduğu gerçeğini değiştirmiyor sonuçta (şahsî kanaatim ise bahsettiğim gibi hepsini okumadığım için henüz yok). Önceki uzlaşmadan çok daha zayıf bir uzlaşma olduğunu söyleyemeyiz şu ankinin; bu sebeple sizden VP:GÖRÜŞ ve VP:AA adına beklenen ismi geri almak değil, o argümanların neden geçersiz olduğunu düşündüğünüzü kaynaklarıyla birlikte tartışmaya sunmanız, Osmanlı Devleti ismi hususundaki kanaatinize sebep yeni argümanlar ortaya atmanızdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:30, 21 Şubat 2009 (UTC)
Tekrar selam. Uzlaşma konusunda herhangi uzlaşma sağlanmadığı halde sağlandığı ilan edilmiştir:) Karşı çıkan kullanıcıların mesajlarını hiçe sayarak. O yüzden kaynaklara başvurmuştum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:15, 23 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. Heath Ledger'ın maddesinde böyle birtakım değişklikler olmuş. Engellenebilir mi?--Olağan Şüpheli 09:27, 23 Şubat 2009 (UTC)

Soylediklerinize katılıyorum ancak ne olursa olsun resim 1 nolu kriterde bahsi geçen netlik meselesinden dolayı sınıfta kalıyor. Dolayısıyla kriterlerden 3 ve 7 yi kaldıracağım ancak 1 nolu kriter gereği resmin hala SR olabileceğini düşünmemekteyim. Saonuçta buradaki amacımız sanat yapmak değil ansiklopedik maddelere uygun ansiklopedik resimler secmek değil mi? --Manco Capac 16:15, 25 Şubat 2009 (UTC)

  • Uyarınız için teşekkürler. Ama o yorumumu iyi niyet unsurunu göz önüne alarak yazmıştım. Kimseyi bir yük altında bırakmak istemedim ben. Sanırım yorumumdan böyle bir mesaj çıkmıyor. Sadece ne düşündüğümü belirtmek istedim. Bundan sonra daha dikkatli olurum. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:54, 26 Şubat 2009 (UTC)

Wiki'nin enteresan bir kullanımı var. Ama çok basit olduğu söylenemez. Öncelikle bir sürü kural ile karşılaşıyorsunuz. (Telif, Fotoğrafı başka bir yerden yükleme başka bir yerden çağırma). Çözünce gayet hızlı bir şekilde çalışılabiliyor. Fotoğrafçılık ve Eczacılık(sağlık) ve ilgilendiğim bir kaç hobiyle ilgili sanıyorum zaman içersinde katkılarım olacaktır. Maddeye çeki düzen verdiğniz ve igilendiğiniz için ve de kullanım klavuzu için teşekkürler. Saygılar.--fatih mazı 20:05, 26 Şubat 2009 (UTC)

Dosya Depolama Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Keşke hepsini oraya yükleseymişim. Böylece daha fazla insan faydalanabilirdi. Tavsiye için teşekkürler...--Fatih Mazı 22:14, 27 Şubat 2009 (UTC)

ooo, nou da buradaymış..:) --kibelemesaj 17:44, 3 Mart 2009 (UTC)

Ooo ana tanrıçamız da buradaymış[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ben de seni gördüğüme sevindim Vikipedi'nin sayın ve yegâne ana tanrıçası ^_^ Bu mesaja yazdığım başlık herhalde yıllardır Vikipedi'de yazdığım ilk informal başlık ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:50, 3 Mart 2009 (UTC)
  • işte bunu yapmıycaktın nou.. :) o ilk informal başlıkla bu kullanıcı adı belasından sittin sene kurtulamayacağım da garantilenmiş oldu. teşekkürler, iyi çalışmalar.. :) --kibelemesaj 17:55, 3 Mart 2009 (UTC)
Bakarsın kaynak gösterilirim sonra şikâyetlerde? Hayır, şimdi tanrıçamız dedim - bunu kişisel saldırı sayıyor musun o meşum şikâyet geleneğinden? İstersen kendime KSY uyarısı atayım o eski şikâyete verdiğim karara da bir bağlantı koyarım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:17, 3 Mart 2009 (UTC)
  • deli misin, tam on sekiz dakika sonra kaynak gösterildin.. boşver sen ksy'yi filan, sana informal başlık attırdım ya, ölsem gam yemem. :) kendine mukayyet ol, sevgiler. --kibelemesaj 09:40, 4 Mart 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kırmızısız, örnek bir madde hâline gelsin diye umut ettiğim Kürtler maddesine bakıp bakıp "daha ana metni bitmedi ben bu kırmızıları bu vakit darlığında kaç ayda bitirebileceğim" diyerek üzülürken, bazı kırmızıların hafif hafif mavileştiğini gördüm; hepsinin geçmişinden siz çıktınız ^_^ Teşekkür etmek istedim. Zira ben bu maddeden bu kadar çok kırmızı çıkacağını düşünmemiştim; kullanıcıların çoğunluğu Türkiyeli olan bir Vikipediyiz ama Türkiye'de sayıları milyonlarla ifade edilen bir etnik grubun ünlü kişiliklerinin bile maddeleri yok; ne kadar üzücü... Bu arada eğer Kürtçeniz varsa maddeye şöyle bir göz atarsanız sevinirim; temel kaynaklarım genelde İngilizce ve Fransızca olduğu için çok araştırsam da özellikle transliterasyonda eminim hatalarım vardır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:54, 3 Mart 2009 (UTC)
  • Ben öncelikle Kürtler maddesindeki emeğiniz için teşekkür ederim aslında aklıma geldikçe girip bir kaç kırmızıyı mavi yapmaya karar vermiştim önce sırayla başlamaya karar verdimse de ilk kırmızı olan şu dağları bulamadım (: sonra önüme gelenin maddesini açmaya karar verdim. Kürtçem var ama yazı ve okuma becerisi olarak yok maalesef (anadilde eğitim olmayınca) sadece konuşma var. Hatta Ali Hariri maddesini Kürtçe vikiden çevireyim dedim ama hiç bir şey anlamadım. Bu yüzden transliterasyon konusunda pek yardımcı olabilir miyim bilmiyorum ama elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.--Hedda Gabler 10:46, 4 Mart 2009 (UTC)

Yeni yükleme sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Belki farketmişsinizdir bir süredir dosya yükleme sayfasını daha anlaşılır ve kullnıcılara daha bir yol gösterici bize ise daha az iş bırakıcı bir şekilde tıpkı İngilizce örneğinde olduğu gibi bir sayfa(lar) hazırlamakla meşgulum. Nihayet bitti gibi. Bir eksik kaldı, İngilizce sayfada seçtiğiniz tipteki yükleme ile birlikte lisans etiketleri de filtreleniyor ve sadece o tipe uygun lisanslar listeye geliyor. Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bileniniz varsa yardıma açığım. Ben İngilizcedeki sayfanın geliştiricilerinden birine bu soyu sordum yanıt bekliyorum. Bir diğer sorunda bu yükleme sayfasından dosya tipi seçip tıkladığınız zman dil ayarlanız sadece o sayfa için İngilizceye dönüyor, sonra başka bir sayfaya geçtiğinizde normalleşiyor. Nedenini anlayamadığım bu durumdan ötürü de yükleme sayfaındaki yükleme kutucuklarının isimleri İngilizce çıkıyor.

Yaptığım çalışmaları Kullanıcı:Manco Capac/dosya yükle sayfasından bulabilirsiniz. Ricam şu olacak ki acaba bu sayfalara bakıp fikrinizi söyleyebilir misiniz? Eklemeler, çıkarmalar, olmuş olmamış gibi fikirler beklemekteyim. Diğer hizmetlilerinde görüşünü alıp sonra da gerekli ayarları yapıp yükleme sayfasını devreye sokmak istiyorum. Teşekkürler, --Manco Capac 09:54, 6 Mart 2009 (UTC)

Uydurma madde şüphesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Nou. Hedda Gabler'la şu yazışmamıza göz atar mısın? Hedda orada belirttiği maddenin uydurma madde olduğunu düşünüyor. Taslak şablonunu senin eklediğini görünce bir soralım istedik. Kolay gelsin. --Yabancımsj 13:21, 11 Mart 2009 (UTC)

Bence silelim o zaman. Geçmişinde adını görmesem yalnızca m1'den bile silerdim aslında. Resim olsa da olmasa da, bir cümle taslak olmak için çok kısa geliyor bana. Kayda değerlik konusundaki notunla işaret ettiğinin farkındayım aslında. Demeye çalıştığım "standart olarak tüm dizi karakterlerini açmak yoluna gitmesek de, önce listesini oluşturup daha sonra kayda değer olanları açsak" idi. Yoksa her dizi için karakter şablonu falan yapılırsa, ayıkla dur ondan sonra şu kayda değerdi, şu değildi diye. Baştan işimizi kolaylaştıralım, değil mi? Teşekkürler, kolay gelsin. Not: Güzel maydanoz fotosuymuş bu arada, eline sağlık. --Yabancımsj 07:42, 13 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba.. Yol gözler olduk artık :) Yeni bir şablon projem var, "viki-ihmal". Umarım bitmeden yani sayfanda görmeden buralarda olursun. Şurada bir talebim vardı, zamanın olunca bakabilir misin? İyi akşamlar.  Levent İleti Katkılar   19:13, 14 Mart 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, yine de buralarda olmanda yarar var. Kolay gelsin, iyi akşamlar.  Levent İleti Katkılar   19:30, 14 Mart 2009 (UTC)
  • nou selam şu sayfaya bakabilir misin rica etsem.. --ki bl 19:54, 14 Mart 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • İlgili kısma yorumda bulundum. Pek çetrefilli bu uygunsuz kukla tanımı... karışabiliyor işler. Umarım çözülür. Ben buralarda yokken yeni bir imza modası başlamış galiba? Biriniz 'ho' olmuşsunuz biriniz 'ki' ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:30, 14 Mart 2009 (UTC)
  • teşekkür ederim nou. genelde karışık gibi dursa da bu noktada durum açık bence. eğer böyle durumlarda kukla prosedürü uyguluyor olsaydık uygunsuz kullanıcı adlarının yeniden hesap açmaları hiç söz konusu olmazdı. imzaya gelince, evet ho'dan etkilendim, minimalizm düşkünlüğüm depreşti. ama adımı değiştirmiş değilim, hâlâ kibele'yim..:) sevgiler. --ki bl 21:45, 14 Mart 2009 (UTC)

telif yardım[kaynağı değiştir]

  • selam nou, şu sayfadaki mesajlaşmalara ve maddenin geçmişine bakarak bir yorumda bulunabilirsen sevinirim. seni fazla uğraştırmamak için son iki paragrafın bu sürümde eklendiğini not düşeyim. teşekkürler.. --ki bl 15:49, 15 Mart 2009 (UTC)

Sayın kullanıcı yaptıgınız açıklama tatmin edici değildir. Kullanıcı eldarion nun açıklamasına göre madde icin yeterli kaynak yoktur ve diger dillerde de sayfa yoktur. Kullanıcı Vikiçizer sayfanın wikipedia için kayda değer oldugunu düşünmektedir. kullanıcı Levent maddeyi ansiklopedik bulmamaktadır. :) bütün bu sorunlar daha önce tartısıldı. Vermiş oldugunuz Drupal örnegi sizin dediğiniz gibi değil. ödülü kim vermiştir. drupala ve drupal bu ödülü aldıgını maddesinde kaynaklarla belirtmişmidir. bu ödül wikipedia nunın kayda değer koşullarını saglayan bir ödülmüdür. tabiki değildir. joomla, mamboda ödül aldı. yanlız bu ödüller sadece kendilerini baglayan ödüllerdir. saırım siz microsoft yazılımı gibi bir yazılım zannetmişsiniz. burada çok yanlısınız var. drupal sitesi sadece kendi sitesinden kaynaklar kullanarak maddesi kayde değer yapmaya çalışmaktadır. başka sitelerden yani üçüncü grub kaynaklar kullanması gerekmektedir. başka sitelerden ve konuyla ilişkisi olamyan kaynaklar nasıl yapacaksa artık :)) Hadi drupal gene iyi. joomla, mambo, vbulletin, php-nuke, mybb, phpbb maddeleri ya hiç kaynak vermemiş yada kendi sitelerinden vermişler. Siz diyorsunuzki bu maddelerin olması tinyportalında olmasını gerektirmez. evet indirme sitelerinden kaynaklarda verilmişti. fakat dikkatinizden kaçmış indirme sitesi olmayan kaynaklarda verildi. Bu sitelerin kayda değer olmadığı wikipedi kurallarına bakılarak anlaşılmıyorki bu kanıya nasıl vardınız.

maddeyi sillmek yerine download sitelerini kaynaktan silebilirdiniz. yanlız download sitesi olarakta kaynak verilmesi gerekir. siz bunu kaynak olarak görmeyin wiki pedia kurallarına göre başka sitelerce programın dağıtımı yapılması gerekir. sizin download dediginiz sey işte budur. :)) Download adreslerinin kaynak olmadıgını madde de belirtilecek şekilde tekrar düzenlenecektir. daha önce kaynaklardan portallar, forumlar ve bloglar çıkartıldı ve kendi sitemizdeki tüm kaynaklarıda çıkardık.

Simdi siz ödül almışmı diyorsunuz :)) türkiyede hangi sitelerde yayınlanması sizin için kayda değerliliği karşılar. böyle bir sınıflandırma varmış gibi konusuyorsunuz. sitelerin hic birisi portal forum blog degil ve warez yayın yapmıyorlar. siz bana vbulletin, joomla, mybb, phpbb, drupal, php-nuke, mambo vs. maddelerin hepsine uyarı koydugum halde ve hic bir değişiklik yapılmadıgı halde neden silinmediklerini açıklayabilirmisiniz. hepsi kendi sitelerinden başka kaynak göstermemiş ve çoguda hiç kaynak göstermemiş. ben tinyportal maddesini kusursuz yapmak icin ugrasirken siz gelip maddeyi siliyorsunuz. :)) bende diger maddeleri inceleyin. o maddeler wikipedia da yayınlanıyorsa tinyportal maddesi hayli hayli olmalıdır. çok daha uygun ve gerektigi gibi hazırlanmış bir maddedir. tarafsız bakış açısı ile maddeyi tekrar gözden gecirin. download adresleri başlık oarak indirme adresleri sınıfına alınacak ve kaynak gösterilmeyecektir. yanlız bu sayfayı silinme boyutuna getirecek herhangi bir durum wikipedia kurallarına baktıgımda göremiyorum. çalışmalarınızda başarılar.--Yücel TÜRK 12:58, 17 Mart 2009 (UTC)

  • sayın yönetici lütfen maddelerle biraz daha ilgili olun. madde ekleyenler olarak magdur ediliyoruz. madde silineli bir günden fazla oldu. düşüncelerinize itiraz ettim ama hala geri dönmediniz. iyi niyetinize güvenerekten sabırla bekliyorum. kolay gelsin.--Yücel TÜRK 00:07, 18 Mart 2009 (UTC)
    • İyigünler.

Öncelikle son attıgınız mesajdaki uslubunuza çok ama çok fazla dikkat edin. iyi niyeti aşan bir tutum sergiliyorsunuz. siz hizmetlisiniz hizmet ediyorsunuz. ancak araştırmacılığınız hizmet aşkınızdan daha geride gibi gözüküyor. eğer web içerik yönetimi konusunda birazcık araştırma yapsaydınız joomla, drupal ve mambo nun dışında diğer yönetim sistemlerininde gayet ansiklopedik oldugunu görürdünüz.

  • Eğer birisi kaynak istersen mambo ve joomla için gerekli kaynaklar verilir diyorsunuz. hala bekliyorum. kaç gün daha gececek. aynı kaynak vbulletin, php-nuke, mybb ve phpbb maddeleri içinde verilebilecekmi.
  • S o n - k e z. tekrar ediyorum. Benim maddemi ansiklopedik yapın demiyorum. ansiklopedik oldugunu kanıtlayın.
  • sizin şahsi fikrinizin wikipedia kullanıcısı olarak sizden başkasını teşkil ettigini bilmeniz gerekir.
  • tinyportal kesinlikle ansiklopedik değildir. diyorsunuz. verdigim kaynaklar wikipedia kurallarına göre ansiklopedik. bir daha yazıyorum a n s i k l o p e d i k. bir daha tekrar ettirtmeyiniz. ve maddeye hakaret düzeyine gelecek yorumlarınızı lütfen kendi düşüne haznenizde barındırınız. maddeye kişisel saldırı olarak yoruma açık hale gelmektedir. kolay gelsin.--Yücel TÜRK 15:19, 18 Mart 2009 (UTC)
  • Diyorsunuzki:her Vikipedi kayda değerlilik hususunda değişir; İngilizce Vikipedi'nin bu hususta diğer Vikipedilere oranla daha gevşek olduğu bilinmektedir. Nerden bilinmektedir. Siz nasıl böyle kaynaksız ve dayanaksız düşünceleri ortaya atabiliyorsunuz. Şimdide En.Wikipedia.org 'a kişisel saldırı başlığı altında yoruma açık tavır sergiliyorsunuz. Lütfen bu tutumunuzdan vazgeçin ve tinyportal maddesine vandalizm önyargısı oluşturmamak için ya maddeyi geri getirin yada başkalarının düzenleme yapmasını engellemeyin. --Yücel TÜRK 15:49, 18 Mart 2009 (UTC)

Fotoğraf üzerine[kaynağı değiştir]

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Ben açıkçası doğa fotoğrafları üzerine yoğunlaşan biriyim (hatta bundan dolayı ailemden bizi çekmiyorsun börtü böceği çekiyorsun diye fırça yemişliğim çoktur .) ve manzara modunu kullanıyorum bu tür pozlarda. Açıkçası teknik bilgi eğitimi almadım hiç, doğa fotoğrafçılarının eserlerine genelde göz gezdiriyorum, nasıl bir açıyla yakaladıklarını görüp ona göre birşeyler yapmaya çalışıyorum. Seçkin madde adayı yaptığım resimde de hiçbir sabitleyici kullanmadan çamurun içine batarak bir çekim yapmıştım . Zaten genelde çekilecek objeye bakınca hangi açıdan güzel pozlama geleceği genelde belli oluyor, ve kısıtlı bir zamanda gezi bile olsa fotoğraf çekip geçen turist olmaktansa hususi düzgün açıyı bulmak için uğraşıyorum ve sahip olduğum bilgi ve makineyle en iyisini çekmeye çalışıyorum. Makine konusunda da haklısınız ancak profesyonel çekimler için mutlaka profesyonel bi makine olması gerektiğine inanıyorum, normal makineyle sergilik çekim yapmak için profesyonel makineyle sergilik çekim yapabilecek kadar profesyonel olmak gerekir ki ben daha işin başlarından birazcık ilerisindeyim . İlgili siteleri de yer imlerime ekledim, o kaynakları da bol bol inceleyeceğim şu sıkışık zamanım geçtikten sonra. Tekrardan ilginize teşekkürler. Kolay gelsin.--Onur Kayabaşı Msj 13:37, 17 Mart 2009 (UTC)

Tehdit unsuru[kaynağı değiştir]

Son mesajınızda tehdite yönelik anlatım barındırdığından şikayet sayfasına eklenecektir. iyiniyet konusunda başka bir kullanıcıya karşı iyeniyetli davranmış olmamam. sizede iyi niyetli olmadıgım anlamına gelmez. Sizin şahsi fikriniz. siz beni idare ediyorsunuz demek. bu lafınızla beni aşşağılayamazsınız. size iyi niyetli olmanız konusunda mesaj gönderdim. Siz yetkilerinizi kullanarak engelleneceksin sus diyorsun. L ü t f e n yetkilerinizi kullanarak ben olurum başkası olur engellenme tehditi yapmayınız. mesajınızı iyiniyetli gibi göstermeye çalışmışsınız ama vurgu yapmaktanda kaçınmamışsınız. bundan sonraki cevabınızı şikayet sayfasına veriniz.--Yücel TÜRK 16:03, 18 Mart 2009 (UTC)

dış bağlantı cenneti[kaynağı değiştir]

  • şu sayfa biraz konuyla haşır neşir birinin ellerinden öpüyor bence. bu kadar kalabalığa benim kalbim şu anda dayanmaz. :) sen vakit ayıramasan da, belki bu mesajı gören başka cengaverler olur diye ümit ediyorum. --ki bl 20:44, 19 Mart 2009 (UTC)

Zoologist 2009[kaynağı değiştir]

Merhaba. Meta-Viki'de amaç nedir? Ne tür değişiklikler yapmalıyız?İyi günler. --88.228.177.56 10:09, 26 Mart 2009 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Jerusalem Al Aqsa Moschee um 1900.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. — Pınar [m] 12:45, 27 Mart 2009 (UTC)

Merhabalar, Birkaç gün önce Dsmurat, Levent Abi'nin tavsiyesi üzerine şu konuda beni ziyaret etmişti. Ve açıkçası biraz uğraşmama rağmen birşey bulamayıp Metal Militia'ya gittim ve o da beni size yönlendirdi. Umarım sizin bir çözümünüz vardır. İlginiz için şimdiden teşekkürler.--Onur Kayabaşı Sms 20:16, 1 Nisan 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Sanırım kasıt Ana Sayfa'nın html <title> ibaresi idi... ilgili MediaWiki'yi değiştirdim. Eğer yanlış anlamışsam, kastınız başka bir başlık ise pardon - tam olarak hangisi olduğunu açıklarsanız göz atarım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 13:36, 2 Nisan 2009 (UTC)
  • Çok teşekkürler cidden birkaç gündür açıkçası yoğun bir mesajlaşma trafiğine neden olmuştu bu mesele . Teşekkürler, iyi günler, iyi çalışmalar.--Onur Kayabaşı Sms 13:57, 2 Nisan 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

İlgin için teşekkür ederim.
--Cem AVCI 21:09, 3 Nisan 2009 (UTC)

--- noumenon ʘ mesaj 21:52, 28 Nisan 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Official portrait of Barack Obama.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. — Pınar [m] 05:43, 4 Nisan 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:John F Kennedy.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. — Pınar [m] 05:44, 4 Nisan 2009 (UTC)

Anlaşmazlık[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon.Tartışma:Çanakkale Savaşı sayfasına bir göz atmanızı rica ediyorum. Bildiğim kadarıyla bizde bir Arabuluculuk müessesi yok. Görüşünüzü belirtirseniz sevinirim. --Makedon 12:54, 6 Nisan 2009 (UTC)

  • Merhabalar.. Hangi köy maddesini açsam içinde 212.175 le başlayan İP lerin vandalist katkıları var. Burada daha önce de yazmıştım. Bu ipler cirit atıyor ve sayıları onlarca (belki de yüzlerce) İşte sadece son 1 saatte benim fark ettiğim bazıları [1] [2] [3] [4], .... İşte sadece bir değişiklik örneği. Bu IP lerin yaptığı bunun gibi değişiklik köy maddelerinde ise yüzlerce mevcut. Bunlara karşı etkili biz çözüm geliştirilemez mi? İyi çalışmalar --78.188.4.146 12:22, 8 Nisan 2009 (UTC)

Kullanılmayan Resim[kaynağı değiştir]

Merhaba hocam, tarafınızdan 2005'te yüklenmiş olan Dosya:Escher TowerOfBabel.gif şu anda hiçbir maddede kullanılmamaktadır. Sil şablonu koymak yerine durumu size bildirip, gereğini sizin yapmanızı istedim . Kolay gelsin, iyi vikiler.--Onur Kayabaşı Sms 12:44, 11 Nisan 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • O resim adil kullanım kapsamında ele alınmıyor; 1928 öncesinde üretildiği için ABD'de kamu malı yanılmıyorsam. Ben o dönem İngilizce Vikipedi'den yüklemiştim diye hatırlıyorum ama İngilizce Vikipedi'de göremedim. Aslında M.C. Escher maddesindeydi resim, siz bir yerde yok deyince şaşırdım kontrol ettim; bir vandalizm sırasında çıkarılmış resim, vandalizm de daha sonra düzgün geri alınmayınca böyle olmuş ^_^ Klasik Viki "resim/metin kaybolması" fenomeni yani... Resmi maddeye geri ekledim. Dediğim gibi adil kullanım kapsamında değil KM olarak ele alınabiliyor (ABD yasaları açısından en azından) ama adil kullanım kapsamında ele alsak bile Escher'in maddesinde adil kullanım açısından kullanımı da sorun yaratmaz kriterler gereğince. Bana bildirme inceliğinizden dolayı teşekkür ederim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:02, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Evet, sayfamda görebileceğiniz homonihilisle uzun yazışmada bunu anlamıştım ancak açıkçası sizin koyduğunuz böyle bir resmin kalkmasında bir sorun vardır sanırım diye birşey yapmadım ve yeniden mesaj yazmaya da üşendim birazcık . Zaten ben gereği derken daha açık mı yazsam acaba demiştim, sırf vikiden silinmeyi kastetmemiştim . Neyse iş tatlıya bağlandığına göre sorun yok . Kolay gelsin.--Onur Kayabaşı sms 08:17, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • nou selam, nasılsın? derviş maddesindeki resimlerin tümüyle mevlevi yönelimli olması dikkatimi çekti. kelimenin daha geniş bir anlamı olduğunu biliyorum ve bunun pek doğru olmadığını düşünüyorum. maddenin geçmişine bakınca, başlangıçtaki etimolojik açıklamaların da yok olduğunu ve metnin de kapsamının daraldığını farkettim.. ya da hüsn-ü kuruntudur bilemem. ilgilenirsen sevinirim. sevgiler. --ki bl 09:36, 16 Nisan 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Türkiye'de (ve Türkçede) tasavvuf dendiğinde Nakşibendî, Mevlevî ve Kadirî algı genelde baskın çıkıyor zaten... ama derviş sözcüğü elbette Mevlevîlere özel değil. Bunun sanırım bir sebebi de İngilizcede Mevlevî semazenlere Whirling Dervishes denmesi. Maddeyi tam okumadım ama gördüğüm kadarıyla içeriği genel olarak sorunlu; uslûp ve formatla da oynamak gerek. Derviş sözcüğü Farsça درويش (~darviş, "fakir") sözcüğünden geliyor. Batı dillerine ise Türkçeden geçmiş... Mevlevî vurgusunu bununla izah etmek de mümkün sanırım.
  • Şu sıralar biliyorsun çok yoğunum; vakit bulunca iyice bir bakacağım maddeye; gerek içeriğine gerekse resimlere ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 05:14, 17 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Noumenon. Şu sayfayı bir ziyaret eder ve oradaki ricayı yerine getirirseniz çok mutlu olurum. Sayın Levent bu isteğimi yerine getirerek beni çok mutlu etti. Umarım siz de edersiniz. İyi günler. İlginize şimdiden teşekkürler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 09:36, Türkiye 23 Nisan 2009 (UTC)

RSS ikonları[kaynağı değiştir]

Merhaba, acaba şurdaki RSS ile ilgili problemde yardımcı olabilir misiniz? Yanılmıyorsam title kısmındaki Wikipedia yazısını Vikipedi olarak siz düzelttiniz. Belki bu konuda da yardım edebilirsiniz (: --Hedda Gabler 10:41, 23 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Noumenon. Bir sorunum var. "Tercihlerim" kısmına girdiğimde Küresel hesap durumu: Birleşik hesap kullanmıyor yazıyor. " (Küresel hesabınızı yönetin) "'e basıyorum. Parolamı yazıp, Giriş bilgisini doğrula kısmına basıyorum ama, karşıma şu çıkıyor:

Bu hesabın ev vikisi (aşağıda listelenmiş) girdiğinizden farklı bir şifreye sahip. Lütfen ev vikisi için şifreyi girin.

-Ev vikisi-
Bu vikide ayarlanan şifre ve e-posta adresi, birleşik hesap için kullanılacaktır. İleride ev vikinizi değiştirebileceksiniz.

  • tt.wikipedia.org (ev vikisi)

İşte aynen bu şekilde çıkıyor. Ne yapmam gerek? --Dolphinileti 13:08, 24 Nisan 2009 (UTC)

Burada bence çekimser kalmanıza gerek yok. Çünkü herkes kendi zevkini belirtiyor. Oluşacak görsellerin en büyük çoğunluğa hitap etmesini istiyoruz. Elbet birini diğerlerine göre daha fazla beğenmişsinizdir diye düşünüyorum. Ancak yine de çekimser kalmak isterseniz saygı duyarım, sonuçta kimseye zorla oy verdirtmiyoruz. İyi günler. Farklı görüşünüze teşekkürler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 19:44, 25 Nisan 2009 (UTC)