Kullanıcı mesaj:Noumenon/Arşiv/1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

88.227.149.136 kullanıcıyı engelleyebilir miyiz? iyi niyetle de olsa vandalizm yapıyor. www.gramerimiz.com linkini ekleyip duruyor. İyi çalışmalar.--Levent Abi ileti 21:14, 5 Haziran 2007 (UTC)

Resim yükleme sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba sizden bir şey rica edeceğim. Yüklediğim şu iki resimde sayfalarda gözükmüyor. Zannımca megabaytları yüksek olduğu için . LÜtfen bunların gözükmesi için bir yol gösterin.

  • Resim:Tobbetu olimpiyat.JPG|100px
  • Resim:kazakoyun.JPG|100px

--TOBB ETÜ 11:16, 6 Haziran 2007 (UTC)

Şu sayfaya bakarsanız http://tr.wikipedia.org/wiki/5._Uluslararas%C4%B1_T%C3%BCrk%C3%A7e_Olimpiyatlar%C4%B1 sağdan aşağıya doğru 3. resim çıkmıyor. ama üstüne tıklayınca gözüküyor. wiki formatlamasıyla 100px diye küçültebilirim. fakat bilgisyarım üzerinde nasıl küçültülüp tekrar yükleneceğini bilmiyorum. Teşekkürler.--TOBB ETÜ 11:31, 6 Haziran 2007 (UTC)
Farkındayım, bu sebeple isterseniz yeniden yükleyin dedim. Sanırım yükleme işlemi sırasında bir sorun oldu. Boyuttan olacağını sanmıyorum, zira çok daha büyük dosyaları küçültebiliyor. Resmin sayfasında yeniden yükleme seçeneği mevcuttu fakat resim silinmiş; niçin silindiğine dair kaynak gösterilmemiş ne yazık ki bu sebeple bilmiyorum niçin silindi - siz mi silinmesini rica ettiniz? Neyse... siz resmi aynı boyutta (yani dev gibi boyutunda) tekrar yükleyin. Bu tip bir sorunun çıkmaması lazım, dediğim gibi çok daha büyük boyuttaki resimleri yeniden boyutlandırabiliyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:36, 6 Haziran 2007 (UTC)
Hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim. Resimleri veya resmi sağolsun herhalde size mesaj attığımı gören Karduelis sildi, küçültüp yeniden yükle dedi. Sizin önerinizi deneyip (dev gibi boyutunda) yeniden yükleyeyim bakıyım . Ne olacak. Tekrar sağolun. Hoşçakalın.--TOBB ETÜ 11:40, 6 Haziran 2007 (UTC)
Holeyyyy oldu, çok sevindim. Sizin dediğiniz gibi kırpmadan tekrar yükleyince oldu. Böylelikle kalitesi de güzel durdu. İkimizin de istediği oldu. Hoşçakalın. Size iyi silmeler:-)--TOBB ETÜ 11:44, 6 Haziran 2007 (UTC)
  • noumenon selam, şu maddeye bir bakar mısın.. sanki böyle biri yokmuş gibi bir his var içimde de.. --kibelemesaj 12:30, 6 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba 88.226.229.185 ve 81.246.129.140 vandalları bildirmek istedim.. Yanıt yazarak zaman kaybetmenize gerek yok. İyi çalışmalar.--Levent Abi ileti 13:49, 6 Haziran 2007 (UTC)

Şu maddedeki ingilizce alt yazılı resimleri mümkünse Türkçe eyler misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar--Atacameñoileti 20:52, 9 Haziran 2007 (UTC)

türkçe karakter?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Doğru yere mi yazıyorum bilemiyorum bu vikipedi kafamı bi hayli karıştırmış durumda aranıorm aranıorm bulamıorm kusuruma bakmayın. İbrahim Yazıcı başlıklı sayfa yazdm ama vikipedi de ibrahim yazıcı olarak arattığımda çıkmıor, sadece başlıkta olduğu gibi isim soyismin baş harflerini büyük yazdığımda hazırladıım sayfaya gidiyor, onun dışında sayfaya verdiğim bağlantılarda sorun yok, ama büyük küçük harf problemi olmadan ibrahim yazıcı arandığında hazırladığım sayfanın çıkması için ne yapmalyıım? teşekkür ederim.


Selamlar. Haftanın işbirliği sayfasındaki "kategorilendirilecek" maddeler en son dün güncellenmiş vaziyetde. Aralarından halen kategorilendirilmemiş olanları bulmak zor oluyor. Sayfayı yeniden güncellemenin bir yolu yok mu? Kolay gelsin.--Tanyel 06:31, 12 Haziran 2007 (UTC)

kusura bakmayın sürekli bi şeyleri eksik yapıyorum alışıcam umarım .) yüklenen fotoğrafın kaynağını nereye yazıyorum? fotoğrafa tıklayınca açılan sayfada bunun bi yeri var mı? --Taxidermisst 16:28, 12 Haziran 2007 (UTC)taxidermisst

Sayın Beyefendi/Hanımefendi, tarihle ilgili madde/makale, özellikle kadim uygarlıkla ilgili biyografileri nasıl kendinize özgü yazabilirsiniz, hemen tüm kaynaklarda basmakalıp yazım tekniği vardır ve kronolojiyi zaten değiştiremezsiniz. Mutlaka birine benzemese diğerine benzeyecektir. Biyografi yazarken sizin burda nelere dikkat edilir onu öğrenebilir miyim?--HamurAbi 16:37, 12 Haziran 2007 (UTC)

Zaten hedef bu söylediğiniz; Buraya kitaplıktaki eserlerden birinden de alıntı yapabilir ve onu aynen de ekleyebilirdim ama başka birinin yazdığı şeyi aynen buraya aktarmamışım alıntı yapmışım farklı kaynaklardan. Fakat tarafsız bir dil ile yazmak için ne kadar uğraşırsanız uğraşın sonuçta temel bilgiler benzeyecektir. Kaldı ki pekçok yerden kopyalayıp yapıştırmak öyle kalacağı anlamına da gelmez. Zamanla insanlar maddeye ilgi duyup yeni bilgiler ekledikçe bu söylediğiniz kendiliğinden oluşacaktır. --HamurAbi 17:01, 12 Haziran 2007 (UTC)

internet sitesi adresini yazdım, dosya sil etiketini silebilir miyim artık o sayfadan? --Taxidermisst 16:42, 12 Haziran 2007 (UTC)taxidermisst

Bukadar çok dostumun olduğu biryeri saçma nedenlerden dolayı terk etmek aptallık olucak gibime gelmeye başladı. Dediğiniz gibi ben bi mola yapıym en iyisi. Daha yapılacak çook şeyler varken gitmek olmaz ki zaten. Gerçekten harikasınız. İyi çalışmalar. Selamlar --Erdall 12:06, 13 Haziran 2007 (UTC)

Türkülerimize kelimesinden rahatsız olsuğunuzu ve bunu değiştirirkende "Biz kimiz? biz yok burada..." diye not düşmüşsünüz. Tarafsızlık adına yaptığınız değişiklik biraz öğretmen edasıyla olmuş. Madem merak ettiniz bende cevaplayayım bari...
Bizim köy yediden yetmişe halis katıksız Türk'tür. Dolayısıyla Türklerin söylediği ezgilerede türkü dendiği ve gerçektende köyde de allı turnalara türkü yakılması sözkonusu olduğu için "türkülerimize" denmiştir.
Aslında cevabımı Mehmet Emin Yurdakul'un o meşhur şiiriyle verecektim ama bana ırkçı dersiniz diye o şiiri buraya yazamıyorum. Kolay gelsin...--Alperx ileti 13:27, 14 Haziran 2007 (UTC)

Tamam Noumenon. eklerim, iyi çalışmalar.--Levent Abi ileti 14:13, 14 Haziran 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Yeni bir Vikipedist olmanıza rağmen buraya yaptığınız nitelikli katılımlarınızdan dolayı sizi kutlarım. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 14:01, 14 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkür ederim :) size de iyi çalışmalar. --LostMyMind 14:34, 14 Haziran 2007 (UTC)

Kitab-ı Mukaddes[kaynağı değiştir]

Selam Noumenon, dinsel maddelerle ilgilendiğini görünce yazayım dedim. Kitab-ı Mukaddes (Eski ve Yeni Antlaşma) ve içerdiği Tevrat, on emir, beş kitap falan filan.. maddeleri o kadar dağınık ki. Hadi maddeleri düzenledik diyelim. Birsürü açılmış kırmızı kategoriler var altlarında. Bu işin neresinden başlasam nasıl toparlasam diye düşünüp dururum. Vikikaynağa yönlendirme şablonu dışında hiçbişey yapamadım hal-i hazırda. Bi fikrini sorem dedim. --maderibeyzamsj 10:59, 15 Haziran 2007 (UTC)

Ben yeni açtığım maddelerdeki musevilik şablonunu din taslağı olarak değiştirdim. Çünkü hem hristiyanlıkta hem musevilikte var Musa'nın beş kitabı. Sadece Musevilik taslağı demek yanlış olmaz mı sence? --maderibeyzamsj 11:34, 15 Haziran 2007 (UTC)


Selamlar, Kategori:Çağdaş Türk devletleri yerine Günümüz Türk devletleri daha iyi bir kullanım olabilir ya da yerine bir kategori açılmaz. Çağdaş Türk devletleri deyince modern=çağdaş olarak, gelişmiş, çağdışı olayların görülmediği devletler akıllara gelebilir. Bundan sizce kategori silinsin veya adı değiştirilsin mi? Yoksa kalsın mı? --Bahar (yine ben!) 13:49, 15 Haziran 2007 (UTC)

İki vandal daha: Kullanıcı:Mertuncay -kii önceden tescilli, ve . 85.97.130.25 zarar veriyorlar.. kolay gelsin.Levent Abi ileti 10:35, 17 Haziran 2007 (UTC)

Yanlış anımsamıyorsam, son bir kaç gün içinde reklam benzeri bir israrcı değişiklik tutumundan anımsıyorum. Evet belki kullandığım sözcük hoş değildi, ancak aceleyle uzun uzun anlatmaktansa, kısaca öyle dedim. Yine eğer yanlış anımsamıyorsam bu kullanıcı daha önce engellenmişti. (O kadar çok vandalla uğraşınca, hata payım artıyor doğal olarak, kendime açık kapı bırakmalıyım, yanılmış olabilirim.) Levent Abi ileti 10:53, 17 Haziran 2007 (UTC)
Tamam, yanılmış olabilirim, özür, zamanınızı aldım, bekleyelim. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 11:10, 17 Haziran 2007 (UTC)

Vikipedi:Seçkin liste adayları maddesindeki oylamaların sona erdirilmesi gerekiyormuş. Yardım edebilir misiniz?--Martianmister 11:53, 17 Haziran 2007 (UTC)

Vikipedi Türk değildir ifadesinden kastınız nedir?[kaynağı değiştir]

Rica etsem vikipedi Türk değildir ifadesini açıklarsanız memnun olacağım.

Kullanıcı Alperx'e 14.06.2007 tarihli yaptığınız bir yorum "Sonuç olarak: a) Vikipedi'de biz yoktur, Vikipedi Türk de değildir; b) İlgili bilgilendirici uyarı mahiyetindeki mesaj zatınıza değil geneledir ve Vikipedi'nin en önemli, vazgeçilmez ve değiştirilemez politikalarından birine atıfta bulunmaktadır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:37, 14 Haziran 2007 (UTC)" şeklindedir.

Vikipedi'ye Türkçe birşeyler yazıldığı andan itibaren Türk olmuş demektir. Çünkü bir dil mensubu olduğu halkın kültürünü ve özelliklerini taşır. Türkçe Vikipedi demek, Türkçe'ye göre Vikipedi demektir. Vikipedi aksini iddia etseniz de Türkçe ve Türkiye bakış açısını yanıstmaktadır. Ne kadar istersek de başarılı olamayız. Her dildeki vikipedi kendi ulusunun bakış açısıyla düşünülerek tasarlanır. Size vikipedinin Türk olduğu ya da Türk bakış açısıyla yazıldığını gösteren çok açık bir delil gösterebilirim. O da KKTC ve KKTC ile ilgili tüm yazılar. Her vikipedinin bir bakış açısı vardır. Bunu görebilmek için diğer vikipedilere bir göz atmanız yeterlidir. Tarafsız ve objektif bakış açısı sağlanamaz. Diğer vikipedilerde yazıldığı gibi, o zaman KKTC diye bir ülke yok demeliyiz. Türkiye burada işgalcidir yazmalıyız. O zaman Ermeni Soykırımı maddesi açmalıyız ve Türkler katildir, tüm Ermenileri kesti lafını da eklemeliyiz. O zaman Hatay maddesine de Suriye'nin de hakkı vardır demeliyiz. O zaman İran vikipedi sayfalarında olduğu gibi Gazneliler, Harzemşahlar, Selçuklular bir Fars devletidir, Türklerin hiç katkısı yoktur demeliyiz. O zaman Batı Trakya maddesinde yaşayan insanlar Türk değildir, müslümandır diye de yazmalıyız. O zaman Yunan maddelerinde yazıldığı gibi Anadolu'da yaşayan insanlar, müslümanlaşmış Rum'dur diye de eklemeliyiz. Her ansiklopedi fen bilimlerinde tarafsız kalmayı başarabilir ama sosyal bilimlerde tarafsız kalmayı başaramaz. Dünyanın en ünlü ansiklopedilerinde bile böyledir.

Teşekkür ederim.--Orijinnal 05:37, 18 Haziran 2007 (UTC)

Malignant konusu[kaynağı değiştir]

Doğru terminolojiyi ekledim, iyi geceler! --Süleyman Habib 20:13, 19 Haziran 2007 (UTC)

Merhabalar Noumenon! Yahu bu tıbbi biyoloji konusuna giren proteinler mes'elesi, ÖzTürkçe meraklılarının gözlerini yaşartacak, dişlerini kamaştıracak kadar kötü durumda! Fakültenin ilk senesinde kafamız allak bullak olmuştu, ders Türkçe anlatılıyor ama gramerden başka Türkçe parça yok! Mes'ela protein targeting, adam yönlendirme demiyor (profesör) targeting diyip geçiveriyor! Cadherin'e tutup da basit bir transliterasyon yapmadan Türkçe metinde de de cadherin yazıyor! Şablonu elimden geldiğince düzelttim. Protein listesine de gözatacağım.

Bir problem daha var, başlıca ilaç grupları listesi bence bilimsel değil, kullanılmasa da daha özel listeler ve şablonlar ve ÇOK daha kapsamlı gizlenir-açılır tarzda parçaları olan bir şablon daha yapılsa iyi olur. Şu anki halinin kullanılmasından, bilimsel manalılık aşkına hicab edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Sınav dönemim olduğu için ¨hadi ben yapayım¨ diyemiyorum ama, siz yapmaya çalışırsanız takıldığınız her yerde elimden gelen bütün yardımı yapmaya çalışırım. Sevgiler... --Süleyman Habib 21:25, 23 Haziran 2007 (UTC)

Protein listesi'ni biraz elden geçirdim. --Süleyman Habib 21:37, 23 Haziran 2007 (UTC)
merhabalar Noumenon, ilaçlar konusu ilgi duyduğum bir konu gerçekten. Fırsat buldupumda özellikle ilaçlar ve proteinler konularına katkı yapmayı çok istiyorum. Eğer yeni maddeler açabilirsem size haber veririm :), alakalı şablonlar için yardım edersiniz bana vaktiniz olursa. --Süleyman Habib 13:54, 24 Haziran 2007 (UTC)

Antienflamatuvar[kaynağı değiştir]

Selamlar...

Çok gecikmeli gelen yanıtım için lütfen hoşgörün: uzunca bir süre uzak kaldığım fotoğrafçılık sevdam, birkaç ay önce edindiğim bir dijital kamera ve 3 sene önce üye olsam da şimdiye kadar pek uğramadığım FotoKritik sitesi vesilesiyle tekrar canlandı; ben de "VikiMola" ya da "VikiTatil" etiketini kullanıcı sayfama yerleştirmeyi ihmal ederek, Vikipedi'den biraz uzaklaştım.

Yakın bir zamanda Vikipedi ve FotoKritik arasında bir denge kurmaya çalışacağımı belirterek, sorunuzla ilgili görüşlerimi aktarayım...

Bence, antienflamatuvar doğrudur. TDK'da "enflamasyon" var ama "enflamatuvar/enflamatuar/inflamatuar/inflamatuvar" yok. Buna mukabil, TDK'da laboratuvar var. Sözcük kökenlerinin aynı olduğu ve aynı seslerin, özel bir durum olmadıkça, aynı şekilde Türkçeleşmesinin standardı yakalamada daha etkili olacağı düşünülürse, "antienflamatuvar" doğru olmalı. "Anti"den sonra "-" kullanılması gerekli midir, tam bilemiyorum; sanki, biri ön ek olsa da iki farklı sözcüğün sesli olan son ve ilk harfleri arka arkaya geldiğinde, araya tire girmesi iyi olur gibi geliyor ama bunun için net birşey söyleyemem.

Bir de bana kalırsa, mümkün olduğunca "enflamasyona karşı" ya da "enflamasyon karşıtı" diye kullanmakta fayda var, her ne kadar bu ikisinin terimleşmiş hallerini internette ya da yazılı yayınlarda bulmak çok nadir olsa da. Hele de örneğin eğer konu NSAID grubu ilaçlarsa, Türkçe yayınlarda sıklıkla kullanılageldiği gibi "nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar" ya da türevleri bence hiç iyi durmuyor:

  • steroid olmayan enflamasyon karşıtı ilaçlar

gibi bir terimi rahatlıkla kullanabilmeliyiz, tabii gerekli tanımı ve bu ilaç grubuna başka hangi adlarla rastlanabileceğini açıkça belirttikten sonra.

İyi çalışmalar...

--Doruk Salancıileti 18:01, 27 Haziran 2007 (UTC)

Selamlar Kurtuluş Hareketi maddesi direk olarak (http://istanbul.indymedia.org/print.php?id=166623) adresinden alıntı ancak sitede hiçbir hakkı saklı değildir şeklinde bir bilgi var.Sanırım kamu malı ama emin olamadım bilginize.İyi çalışmalar kolay gelsin. --Eldarion 10:03, 30 Haziran 2007 (UTC)

Selamlar. Vikipedi'ye ilgili dönemde çok fazla gelemediğim için yeni farkettim. Tesettür maddesinden konu ile ilgili ayetleri kaldırmışsınız. Tesettür maddesi henüz emeklemekte ve çok işi var. Ancak konu ile ilgili ayetlerin bu maddede olması gerektiğini düşünmüyor musunuz? Takdir edersiniz ki ilgili ayetler propaganda amaçlı değil, aydınlatma amaçlı :) İyi çalışmalar. --Abuk SABUK 20:39, 1 Temmuz 2007 (UTC)

Tesettür konusu çok tartışmalı bir konu. Her kafadan bir ses çıkıyor. Ben de bunu göze alarak "Kur'an'da giyinme ile ilgili tüm ayetleri" maddeye eklemiştim. Ama dediğiniz gibi hayvanların kürkünden yararlanma ile ilgili vs. ayetlerin tesettür ile doğrudan alakası yok. Bu nedenle çıkarılmaları uygun olabilir ama doğrudan alakalı ayetler ve de hadisler bulunmalı bence. Saygılar. --Abuk SABUK 18:19, 2 Temmuz 2007 (UTC)
Madde bu haliyle oldukça güzel olmakta. Elinize sağlık. --Abuk SABUK 21:16, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Su maddeye bir bakabilir misin? Citrat 01:11, 3 Temmuz 2007 (UTC)

Meerhabalar sevgili Noumenon, şu yazışmaya bir bakar mısınız?--Atacameñoileti 21:25, 5 Temmuz 2007 (UTC)


Selam Baylan, şöyle böyle gezinirken, izleme listemi falan gözden geçirirken, Son Değişiklikler sayfasının Interwiki bağlantısında Kazakça (Қазақша) vikipedi'ye verilen bağlantı yanlış. Жуықтағы өзгерістер' sayfasına olması gerekirken 특수기능:Recentchanges sayfasına çıkıyor bizdeki link. Belki düzeltmek gerekirdiye düşündüm, iyi geceler. --Danbury iletihehehe 20:08, 5 Temmuz 2007 (UTC)

Selam Danbury, son değişiklikler sayfasında bende de değiştir tuşu yok. Nasıl olacak bilmiyorum. Ben de başka bir yöneticiye danışayım.--Atacameñoileti 21:23, 5 Temmuz 2007 (UTC)
Biraz karışıkmış. Special falan gibi şeyler var. Neyse.. Teşekkürler, iyi çalışmalar--Atacameñoileti 21:56, 5 Temmuz 2007 (UTC)

Sizin rastgele on madde yine iyi çıkmış. Bir de kimsenin izleme listesinde olmayan taslak maddeleri var ve vandalizme uğruyorlar şunun gibi. Önemli bir sorun--Atacameñoileti 22:22, 5 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba Noumenon, aşağıya KA değiştirmek isteyen bir kullanıcının istek yazısını ve cevabımı ekledim. İlgilenebilirsen sevinirim. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 08:08, 7 Temmuz 2007 (UTC)

....

Üyelik hakkında..

Merhaba Metal Militia, kusura bakma rahatsız edeceğim ama ben bu kullanıcı adımdan biraz rahatsız olmaya başladım.Buraya üye olurken "Jagatai" isimli bir kullanıcı olduğunu söylemişlerdi.O benim İng. vikideki ismim ve buraya da onunla giriş yapmış olabilirim, ne yazık ki bunu hatırlayamıyorum.Jagatai'nin E mail adresini öğrenebilir miyiz?Benim kullandığım adreslerden biriyse kullanıcı adımı Jagatai olarak değiştirebilir miyiz(bu arada kullanıcı sayfam ve katkılarım ne olur?)?Olmazsa sadece "Çağatay" olabilir mi?Yoksa isim değiştirme işini sadece metadan vs'den kullanıcı kendisi mi rica edip hallediyor?.Saygılar, iyi günler.. --Çağatayileti 21:55, 6 Temmuz 2007 (UTC)

Merhabalar, sorunuzun ilk kısmı ile ilgili olarak, bu konularda detaylı bilgisi olan Noumenon'a danışmanızı salık veririm. İkinci kısmı için ise isteğinizi bu sayfanın altına ekleyebilirsiniz . Daha sonra bir yönetici bu isteğinizle ilgilenecektir. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 08:03, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba Noumenon.Jagatai isimli kullanıcının benimle alakası olmadığını farkettim, Çağatay ismini almaya karar verdim.Bu isim boş mudur?Eğer öyleyse başvuru yapacağım.İyi çalışmalar.--Çağatayileti 12:54, 7 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler, başvuruyu yaptım.İyi çalışmalar.--Çağatayileti 16:58, 7 Temmuz 2007 (UTC)

2 adet Kaputaş Plajı isminde resim yükledim. İlk resimde bir hata vardı, o yüzden düzeltip ikinci resmi yükledim. İlk resmi silebilir misiniz? Ayrıca Kaputaş Plajı isimli maddede ölen işçilerin doğum ve ölüm tarihlerini aynı hizaya getiremedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin. --Sallama Çay 11:24, 9 Temmuz 2007 (UTC)

  • selam noumenon, konu uzamasın, ama aklımda da kalmasın, burada söyleyeyim. tac mahal/ayasofya örneğini aslında, 'boşverin bu seçimleri' demek için vermiştim, sanırım ulusalcı bir tınlaması oldu, mimar sinan örneğini verdiğine göre. tarihi yedi'ye de sadece tarihi bir önem vermekten yanayım. dediğin gibi çok harika var. ne nerede olduğu, ne de kimlerin yaptığı en azından benim umurumda olmaz. (ama laf aramızda yine de ayasofya'nın hem mimari olarak hem de etkileyicilik açısından tac mahal'den farklı bir kategoride olduğunu düşünüyorum. :) selamlar. --kibelemesaj 14:21, 9 Temmuz 2007 (UTC)
  • tamamdır, demek ki ikimizde aynı şeyi söylemek istemişiz sonuç olarak. :) dur bir bakayım şu tac mahal maddesine bir vesile daha olsun. selamlar. --kibelemesaj 19:44, 9 Temmuz 2007 (UTC)
  • hımm, telifli, hem de nasıl.. bu ilk sürüm, bu da beş gün önceki bir forum sayfası.. taslak haline getiriyorum.. --kibelemesaj 19:50, 9 Temmuz 2007 (UTC)
  • aslında yeni olanlar çabuk farkediliyor da, asıl problem eskiden girilenlerde. üzerinde çok oynandığı için tahmin etmek güçleşiyor. yazık bu kadar emeğe ama, yapacak bir şey yok.. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:12, 9 Temmuz 2007 (UTC)
Merhabalar Noumenon. Kategori:Ünlü hayvanlar kategorisi açmıştım zamanında ama malum ünlü konusu muğlak kalıyor. Daha iyi bir kategori bulabilir miyiz. Bu arada Kibele ile mesajlaşmanıza tanık oldum da Çin Seddi maddesinde de bu telif konusunda bir notum vardı benim. Bir göz atasanız sevinirim. Bu arada öznellik konusunda haklısınız ama kategorisi olan bir bilgi olması ne bakımdan yanlış. Sonuçta bu bilgiye ulaşmak açısından pratik değil mi? Kolay gelsin--Atacameñoileti 20:17, 9 Temmuz 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. Ünlü hayvanlar konusunda biraz daha kafa yorayım bakayım. Belki direk hayvanlara yollamaktan iyi bir sonuç çıkarabilirim. Hayvanlar sanki çok genele indirgemek olacak. Son çare o olur tabi. İlk kısıma gelince Mesela XXX seçimi ile belirlenen yedi harika diye kategori daha iyi olabilir mi. Çünkü bu seçimin sonunda belirlenen yerlerin toplu halde ulaşılabileceği bir yer olmalı gibi geliyor bana. Yani pratikte bu bilgiye ulaşmak isteyenler olacaktır. Arama yapan bilimsel mi değil mi? diye kafa yormayabilir. Yanılıyormuyum--Atacameñoileti 21:23, 9 Temmuz 2007 (UTC)
Mesela kayda değer hayvanlar desek çok mu komik olur. Bir şekilde maddeleri açıldığına göre kayda değer oldukları da doğrulanır otomatik olarak. Almancada Individuelles Tier yani bireysel hayvan denmiş ama Türkçe'ye pek uymuyor.-Atacameñoileti 21:32, 9 Temmuz 2007 (UTC)
Son Mesajimdan sonra uzun uzun düşününce hak verdim size. Önemli olan bilgiye burada bir şekilde ulaşmak. Maddesi olnuca da zaten sorun kalmıyor. Kısaca kategori konusunda haklısınız. Ben kategoriyi açan kişi olarak silmeyi düşünüyorum. Hayvanlar konusunda ise Kayda değer hayvanlar bence cuk oturuyor. Bireysel hayvanlar hakikaten hoş ama daha komik geldi bana. Bu kategoriyi de kayda değer hayvanlar olarak akşam değiştirmeyi düşünüyorum. İlginize teşekkür ederin--Atacameñoileti 08:02, 10 Temmuz 2007 (UTC)
Bu konuda sizi fazla rahatsız ettim ama son kez olarak şu tartışmaya bir göz atarsanız memnun olurum. Teşekkürler--Atacameñoileti 16:10, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Poliçe (sigorta)[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon. Sigorta poliçesi maddesinde kaynak istemişsin ama maddede kanun adı ve madde numaraları verilmiş. Daha nasıl bir kaynak gösterilmeli sence? Kolay gelsin, Filanca 20:34, 10 Temmuz 2007 (UTC)

Maddede açık bir şekilde kaynak belirtilmiş: TTK ve alıntı yapılan maddelerinin numaraları. Eğer "bir kaynağa internet üzerinden de ulaşılabiliyorsa, mutlaka bağlantısı verilmeli" diyorsanız, bu "kaynak eksik" yerine "düzenleme yapılmalı" şablonunu hak etmez mi? Maddede TTK'nin internetteki bir bağlantısını değil, Vikipedi'deki bağlantısını (madde henüz yazılmadı) vermek tercih edilmiş. Muhakkak ki TTK maddesi yazıldığında TTK metnini içeren dış kaynaklara bağlantı verilebilir. Ama dilerseniz bu maddeye de dış bağlantı verebiliriz, sonuçta bir düzenleme sorunu. Saygılar, Filanca 20:41, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Sevgili Noumenon, kaynağın şekil şartına uygunsuzluğunun "düzenle" yerine "kaynaksız" şablonuyla işaretlenmesinden şaşkınlık duymamı anlayışla karşılamanı beklerdim. Her ne kadar bu konuyu kapatmak istediğini vurgulasan da, eğer biraz daha ilgilenmen mümkünse iyi olurdu: Tavsiyen üzerine maddeye TTK'nın bulunduğu internet sitesinin bağlantısını ekledim. Eğer bu sence yeterliyse maddeden "kaynaksız" şablonunu kaldıralım. Alıntılar (kanun maddeleri) için tek tek nasıl bağlantı kurulacağını ne yazık ki teknik olarak bilmiyorum. Kolay gelsin, Filanca 19:18, 16 Temmuz 2007 (UTC)

dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

  • selam noumenon, tasavvuf, sufizm vb. meddelerdeki dış bağlantılara bir bakabilir misin rica etsem.. --kibelemesaj 14:57, 14 Temmuz 2007 (UTC)
    • aslında bu çift madde başlangıcında benim de dahlim var, şuradan da görebileceğin gibi. ama sanırım aynı maddenin içinde anlatmak, farklı kullanımları vurgulamak daha doğru olabilir. dış bağlantılar için teşekkürler, ben de benzeri bir temizliği yaptım önce, ama sonra bir bilene sormakta yarar gördüm. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:11, 14 Temmuz 2007 (UTC)
  • Yabancı vikipedilerden Türkçeye tercume yaparken, o dilde kullanılmış olan dip notları ve kaynakları da mutlaka belirtmem gerekiyor mu? Yoksa "şu tarihli falanca Vikipedi maddesi" demem yeterli mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar.--2ulus 20:04, 15 Temmuz 2007 (UTC)
  • Teşekkürler.--2ulus 20:18, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

İyi niyetli olduğunuza inanıyordum. Bunu açık sözlerle dile getirdiğiniz için teşekkürler. Özgürlük kavramı konusunda bazı noktalarda aynı fikirlere sahip olduğumuzu gördüm. Benimde dediğim zaten bu idi: Özgürlük yazılınca yanlış anlaşılmalar oluyor, gelen üye ne isterse yapabileceğini sanıyor, burada işleyen kuralların varlığını bile hissetmiyor. Hayatı boyunca özgür kalamamış birisi, buraya gelip özgür ibaresini görünce değişik bir psikoza giriyormuş gibi davranıyor. Yeni olmasa bile kuralları hazmedemiyor, ben burada özgürüm deyip kendi görüşlerine göre burayı değiştirmeye çalışıyor. Bu nedenle bu tabirin kullanımının yanlış olduğunu düşünmekteyim. Kurallara uyma dışında özgürlüğün kısıtlandığını düşünmüyorum (özgürlüğün varlığı için, kısıtlamalar şart oluyor). Kişisel saldırıyı da serbest bırakarak özgür olacak değiliz, ya da diğerlerini. Elbette kısıtlamalar olacak, elbette kurallar olacak. Bu nedenle Özgür Ansiklopedi yerine Açık Ansiklopedi ya da benzer anlamlarda bir slogan kullanmamız vikipedinin hayrına olacaktır. Velhasıl fikirlerim bundan ibarettir. Diğer meseleler sadece yanlış anlaşılmalar zincirinden ibarettir.--Vettori 16:58, 16 Temmuz 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Şunun 85.98.56.190 icabına bakabilir misin? Üslubumu hoşgör, sinir bozuyor bunlar :) İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:27, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Ben Orta Doğu ülkeleri hakkında bir VikiProje başlatmak istiyorum yardımcı olabilir misin?OnurRC 22:10, 19 Temmuz 2007 (UTC)

-- Yardım için teşekkürlerOnurRC 22:13, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Osmanlıca Viki[kaynağı değiştir]

Selam. Osmanlıca viki hazırlamak için biri yardım istemişti benden, ama o sıralar vaktim yoktu, şimdi de kim olduğunu hatırlamıyorum. Sizin bir bilginiz var mı? Teşekkürler. İyi günler. sympetrum 15:43, 20 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba, seçim maddesine konulabilecek türden olan Resim:OyPusulasi2007.JPG ve Resim:OyPusulasiYakindanGorunus.JPG, kaliteli fotoğraflar olmadığından kullanılması uygun düşer mi bilemiyorum. Sizce ne yapalım? --Bahar (yine ben!) 10:31, 22 Temmuz 2007 (UTC)

O cümbüşün arasından kaliteli bir şey çekemezdim =) Oldu öyleyse, birincisini kullanalım. İkincisinin kullanıldığı bir madde olmadığı için silinmesi mi gerekir? Eğer öyleyse benim için sorun değil. Teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 10:42, 22 Temmuz 2007 (UTC)


Banu Avar için kaynak istemişsin. Tartışma:Banu Avar'a birkaç şey yazdım. Banu Avar'ın resmi sitesinde yer alan biyografi wikiden alınmış, benim yazdığım biyografi. İlerde karşıma telif ihlali olarak çıkmasın diye belirtiyorum. Bunun dışında siteyle irtibata geçtim. Başka hangi konuda kaynak istediğini belirtirsen tartışma bölümüne gerekli kaynakları eklerim. Sanırım Orhan Pamuk için istiyorsun... İyi çalışmalar.--Boyalikus 20:03, 23 Temmuz 2007 (UTC)

  • selam, bunu anlam ayrım mı yapmak, yoksa diğer anlamı diye mi vermek doğru olur sence? bir de şuraya yeniden bir göz atmak istersin belki. selamlar. --kibelemesaj 08:02, 26 Temmuz 2007 (UTC)
anlam ayrım uygundur bence, amerikalı olanın ününden ötürü. :) ama diyelim anlam ayrım yaptık o maddeyi şerif (anlam ayrım) diye adlandırdık. bu maddeyi de şerif diye bıraktık. diğerini nasıl parantezlendireceğiz, ingilizce diye mi? --kibelemesaj 08:20, 26 Temmuz 2007 (UTC)
tamamdır bence. iyi düşünmüşsün. --kibelemesaj 08:32, 26 Temmuz 2007 (UTC)
ayrıca diyarbakırlılar açıklaması için de teşekkürler. --kibelemesaj 08:37, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Selam Noumenon.Dün ben söylemiştim Mach'a bu tablodaki arızayı.Sanırım sayıyla ilgili birşey.Ortadan bölünce problem kalmıyor.Ben bi deneyeyim düzene uygunsuzsa geri alırsın.Kolay gelsin. ----Eldarionmesaj 10:39, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Yok olmadı önizlemede düzgün çıktı ama kaydedince bozdu.Şablonda bir sorun var sanırım 67. satırda bozuyor çünkü. ----Eldarionmesaj 10:44, 26 Temmuz 2007 (UTC)

tartışma/forum[kaynağı değiştir]

Portal Sosyalizm[kaynağı değiştir]

Sosyalizm portalı Vikipedi:Seçkin portal adaylarına aday olmuştur.Siz değerli yöneticilerimizin oyları bizim için değerlidir.Lütfen oy kullanın.İyi çalışmalar--William Wallace 08:27, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Neden sürekli kötü niyet ya da iyi niyet?[kaynağı değiştir]

Noumenon senin kötü niyetli oldugunu soylemedim. Neden boyle davraniyorsun? Anlaşamayabiliriz, bazı fikirlerimiz uyuşmayabilir fakat senin kötü niyetli davrandığını düşündüğüm yok. Bunu bilmeni isterim. Ben konu hakkındaki genel fikrimi belirttim. Senin dediklerine cevap yazma mahiyetinde ifadelerimi sergilemedim. Sadece şu fikirlere katılmıyorum, bence bu açılardan kalması iyi olur dedim. Kötü niyet filan yok. Teşekkürler ve lütfen böyle düşünme.----Ddenkelmesaj 13:06, 29 Temmuz 2007 (UTC)

Hayır imla hatası sizin yazdıklarınızla alakalı değildi. Ben sadece genel bir yorum yaptım. Bu türden anlaşılmam yazışmama sizin kullanıcı adınızı kullanma ile başlamamdan kaynaklandı. Nezaketinizden ötürü teşekkürler.----Ddenkelmesaj 15:37, 29 Temmuz 2007 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

Sayın Noumenon.Biliyorum sizinle hiç iletişimimiz olmadı ama son değişiklikler sayfasına göre açık olan yönetici sizsiniz.Ben kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum.Bu konu hakkında bana bilgi verebilir misiniz?--William Wallace 19:44, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Uzun bir yanıt vermekle zaman yitirmek yerine madde ekleme/düzeltmeyi tercih ederim. Sevgili Noumenon; o konuya karşı olabilirim, doğru, inkar edecek değilim. Ancak! Sayın Maderibeyza'ya açıklarken de belirttiğim gibi, karşı olmamın yanısıra demokrasiden yana tavrımı değiştirmiyorum. Oyumu verirken de yorum yaparken de ilk ve en önemli kriterim, sizin belirttiğiniz bu madde/konu Vikipedi'de yer almalı mıdır? konusu oldu. Diğer maddeler içinde görüşüm böyle zaten. Ana Britannica yada Meydan Larousse'u açınca "başörtüsü sorunu" diye bir madde görmüyorsam, o halde bu bence yeterli bir kriterdir; vikide de olmamalıdır. Mesaj ve uyarınızdan alınma konusuna da kısaca şudur yanıtım: yapıcı her eleştiri kendimi aşmama yardımcı olur, yıkıcı eleştiriler beni güçlendirir. Her zaman yorumlarınızı beklerim, sevgiler. Levent Abi ileti 19:02, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Sözde kısa olacasktı .. Neyse, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:03, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Üzgünüm, ingilizcem o kadar yeterli değil, ama "kayda değerlik" konusunu (yeterince tarafsız olabilmek için) bir ara kesinlikle bir daha okuyacağım. Kolay gelsin.Levent Abi ileti 19:14, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar, Metal ile yazışmamıza bir bakar mısınız?[kaynağı değiştir]

Günün Resmi

Selam Metal, eskiden günün resmi Commons'a paralel gidiyordu. Ağustos'tan beri Commons'un günün resmi bizdekinden farklı olmaya başladı. Her ayın ilk günü Vikipedi:Günün resmi/şablon1 ve Vikipedi:Günün resmi/şablon2'nin ay başında hazırlanması lazım. Yani burada anlatılan işlemin yapılması gerekir. Eskiden bunu Özgür yapıyordu fakat şu an ilgilenilmiyor. İngilizce tercümesi yapamadığım için el atamıyorum. Bununla ilgilenmek ister misin? İyi çalışmalar--Atacameño

Selam, aklımsıra moladayım ve geliş gidişlerim düzensiz. İlgilenmeye çalışırım ama sen gene de, Pınar'a veya Noumenon'a durumu bir iletiver istersen. Kolay gelsin. Metal Militia 08:20, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler, iyi çalışmalar--Atacameñoileti 08:30, 4 Ağustos 2007 (UTC)

  • öncelikle, tarafsız ve genel bakacağımı düşündüğün için teşekkürler.. benim bu konudaki fikrim konu ayırdetmeksizin aynıdır. cinsiyete göre ayrımın -evet bence de taraflılık değil buradaki sorun- en azından gerekli olduğunu düşünmüyorum. bazı literatürlerde, hele de din gibi kadim bilgiler söz konusu olunca bu ayrımların yapılması kaçınılmaz. bir ara felsefe portalında bunu konuşmuştuk, hatırlarsın. orada da en dikkate alınacak argüman, bu isimle araştırmaların/kitapların olmasıydı. ancak muğlak oldukları kesin. kategori şişmesi en azından bu kategori için söz konusu değil zaten. eğer ille de kalacaksa dediğin gibi kadın olmasında yarar var. çünkü hanım, sadece dini literatürde kullanılan bir tanım ve adlandırmalarımızı konuya göre yapmak doğru olmaz bence. kolay gelsin. --kibelemesaj 15:31, 6 Ağustos 2007 (UTC)

memleket mesajı[kaynağı değiştir]

  • metal'e yolladığım mesajı sen de oku istedim.

selam metal, bu köy maddelerindeki değişiklikler herkesi canından bezdirmek üzere. tek neden ve de tek önlem o değil biliyorum ama, şu mesajı kaldıralım dedik, erhan olmadığı için hala sürüyor. aslında karabot'un sayfasında tiz kellesini uçurun diyor ve de en azından erhan gelene kadar bunu yapabiliriz. ama pek hoş olmadığını düşündüğüm için bir de sana sorayım dedim. ne dersin? --kibelemesaj 10:17, 7 Ağustos 2007 (UTC)

  • selam noumenon, hızlı silme'deki durum, vandalizmleri geri alırken arada kaybolmaktan kaynaklanıyor. keyfi silme yok, kendini üzmeyesin diye söyleyeyim dedim. :) selamlar. --kibelemesaj 15:19, 7 Ağustos 2007 (UTC)
birçoğu zaten izleme listemde. ama bugünkü gibi yeni sayfalara ilaç değil elbette. ek olarak bu vikipedi:af sayfası nedir, diğer vikipedilerde bir karşılığı var mıdır? kolay gelsin. --kibelemesaj 16:19, 7 Ağustos 2007 (UTC)
ben de sen niye silmedin diye merak ettiğim için sormuştum. zaten sonra da SAM açıldı. bir göz at istersen. --kibelemesaj 19:08, 8 Ağustos 2007 (UTC)

İyi geceler...[kaynağı değiştir]

Bir konuyu yeni farkettim; Dramaturg maddesini Mach silmiş: gerekçesi transviki. oysa o maddeyi vikisözlükte değiştirip ek yapan benim. o aşamadan spnra (kayıtlarda görünür sıralaması) burada yönlendirmeyi yapan da benim. bu durumda haklıyım, ayrıca dramaturg sözlüklük bir madde değil, makale olabilecek nitelikte, tabi zaman ve kaynak lazım. geri almak mümkün mü? (tabi açıklamamın doğruluğuna inanıyorsanız), mach tatilde, ona söyleyemiyorum.. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 20:02, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Tamam, peki şu anki haliyle kalsın, kısa süreçte yapamam sanıyorum. hele sanatçılar bitsin.. yoksa o çok güzel bir makale olabilir, dramaturji tiyatroda çok önemli.. teşekkürler, iyi geceler. Levent Abi ileti 20:12, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar;

" ayrıca ünlü hemşehriler çıktı: kime göre, nasıl ünlü?"

Aslında hiç düşünmedim çevirdiğim wiki'den öyle almışım :) . Birde galeri hala yamuk duruyor. Teşekkürler , iyi çalışmalar . euthygenes 18:39, 9 Ağustos 2007 (UTC)

" * Merhabalar,

Ünlü hemşehriler başlıkları ne yazık ki İngilizce Vikipedi'de de çeşitli maddelerde var... daha önce bunu burada tartışmıştık, fazla öznel oldukları için gördüğümüz yerde kaldırıyoruz. Galeriye gelince; bende çok güzel gözüküyor. Yamuk gözüken tarafı tam olarak nedir anlayamadım? Belki tarayıcı farkındandır, ama sanmıyorum. Yamuk olan tarafı ile tam olarak nereyi kastediyorsanız belirtin, bir daha göz atalım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:57, 9 Ağustos 2007 (UTC)"

Benim ((Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6))'umla alakalı olacak her halde . Galerinin 4. fotosu bilgi kutusunun üzerine geçiyor.

Bu arada size bir şey daha danışmak istiyorum, Plutarhos mad.sini düzenlemeye kalkışmıştım bir ara, maddenin adını "Plutharkos" olarak değiştirdim (yaygın kabul edilen haline getirdim) geri editlendi, bir göz atsanız belki benim de mevzu bahis madde de çalışma şevkim geri gelir. Teşekkürler , iyi çalışmalar. euthygenes 15:22, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Hocam vallaha adamlar baymıştı artık müdahale ettiğin iyi oldu.Kullanıcı vandal da aynı adam sanırım.Sağlamcıileti 17:29, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Kukla kullanıcı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Noumenon, Kullanıcı:Djesco'yu Kullanıcı:Dj-desperado'nun kuklası olmasından şüphelendiğim için 24 saat engelledim. "Duck" teorisinden yola çıkarak, benzer noktalara sahip olan bir kullanıcının engellenmesine rağmen geri gelmeye çalıştığını düşündüğüm bu kuklasını 24 saatten fazla engellemek gerekir mi sence? İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 20:02, 12 Ağustos 2007 (UTC)

İzlenimcilik[kaynağı değiştir]

Zahmet olmazsa madde adını siz değiştirebilir misiniz? Önce var olan yönlendirme sayfasını silip ad değişikliği yaparsanız tartışma sayfası da aynen aktarılıyor. Benimse bunu yapmaya yetkim yok. Teşekkürler, Filanca 17:56, 17 Ağustos 2007 (UTC)

Susuzören, Divriği maddesine 85.106.185.223 no'lu ip mütemadiyen zarar veriyor, uyarı mesahı attım ama nafile. İyi çalışmalar. euthygenes 20:02, 17 Ağustos 2007 (UTC)

Türk tarih kurumu maddesine zarar veren anonim bir vandal var.İlgilenebilirmisiniz.Sağlamcıileti 22:07, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Sizi rahatsız ediyorum ama size bir şey danışmak istemiştim. Vikipedi dışında uannnis dışında konuştum ve beni vikipedide onun kuklası olduğumu sandıklarını söyledi. Bu durum beni hem şaşırttı hem üzdü. Acaba bu durumu çözmek için neler yapılabilir. Teşekkür ederim.--Aycan 11:14, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Bana da uannis bir kaç yöneticinin şüphelendiğini söylediği için rahatsız etmişti. Bu yüzden size danışıyım dedim ilgilendiğiniz için teşekkürler.--Aycan 21:14, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Sayın Noumenon son değişiklikler sayfasını izliyordum ve açık tek yönetici sizsiniz.Bugün tatilden yeni döndüm vikiye son hızla geri döndüm.Bügun 8 madde açtım sayın noumenon bunları inceleyip eksik yönlerini bildirir/tamamlarsanız sevinirim.İşte 8 yeni madde;

SAYGILAR--William Wallace 13:41, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar, Burada belirttiğim gibi bu ve bununla ilintili bir kaç madde felaket durumda neredeyse özgün çalışma görünümünde olan maddeler. Bu konuda ne yapabiliriz? Ben bu maddenin aşırı taraflı olması sebebiyle m8 den dahi silinmebileceğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz--Atacameñoileti 08:04, 22 Ağustos 2007 (UTC)

İlgili maddeler Mach'ın telifli içerik tespiti ile silinmiş olmakla birlikte ben bu tür bariz taraflı maddelerin (hatta propaganda maddelerinin) hiç zaman kaybetmeden M8 gereği silinebileceğini düşünüyorum ki M8 de buna olanak kılıyor. Düşünsenize düşmanlık körükleyici ifadelerin bolca olduğu bu maddeler aylarca burada kalmış. Vikipedi bu amaca hizmet etmemeli ve bu tür maddeler mümkün mertebe hızlı, anında ber taraf edilmeli diye düşünüyorum. Öyle ya, bunların burada uzun süre durması ancak bir Vikipedi hizmeti olarak açıklanabilir. Yeni bir kullanıcı olarak bu ortama girseydim inanın ansiklopedi olduğunu bile anlamaz bir daha da buraya uğramazdım. Bu konudaki bürokrasiyi, nasıl azaltabileceğimizi düşünmemiz lazım diye düşünüyorum. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 11:55, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba, aklıma takılan bir konuyu size danışmak istiyorum. O da Vikipedi'nin politikalarını (acaba ing. policies sözcüğünden 'ilkeler' olarak mı çevrilmiş olsaydı diye de düşünmüyor değilim) tam olarak kimin yazmış olduğu. Jimmy Wales yazıp ondan sonra onca dile mi çevrilmiş? Her bir Vikipedi'deki ilgili kural aynı mı engellemeler/oylamalar vs.? Birçok kişinin çeşitli nedenlerden dolayı uygun görmediği yönetmelik değişebilir mi? İkinci konudaki sorumlarımsa Jimmy Wales ve mütevelli heyeti ekibinin nasıl para kazandığı, ve bağış olarak gönderilen paraların tam olarak nelere harcandığı. Beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 12:35, 22 Ağustos 2007 (UTC)

M8 iile ilgili tartışma başlatmak[kaynağı değiştir]

Aslında M8 de kastedilen yalnızca viki dilleri değil taraflı veya yanlış içerik veya ifade barındıran maddeler ile ilgili de bir söylem var. Yani bir iç bağlantı vermek maddeyi kurtaramayabilir. Örneğin bugün Mach'ın telifden silmiş olduğu madde taraflılığı ayyuka çıkmış bir maddeydi. Tamam, kabul ediyorum, taraflılığın ayyuka çıkması, propaganda içeriyor olması muğlak, görece kavramlar ama M8 maddesi de yöneticilere yuvarlak bir tanımla bu yetkiyi vermiş bir anlamda. Bence bunu M8 içinde daha somut bir kurala bağlamak gerekir. Zira bugün silinen madde SAM olsa yırtma ihtimali olan bir madde olablirdi (aylarca orada kaldığına göre topluluk içinde fark edenler olduysa da itiraz da etmemişler maddeye). Bu arada gecikmeli sil ile ilgili bağlantıların nerede olduğunu hatırlayamadım, gösterirseniz makbule geçer bulamadım. Bir ara onu kullanmaya çalışmış ama teknik olarak SAM'dan daha ayrıntılı gelmişti bana ve mecburen SAM yoluna gitmiştim. Özetlemek gerekirse M8'i bürokrasiden kurtulmak adına yeniden düzenleyelim derim. Teşekkürler--Atacameñoileti 16:35, 22 Ağustos 2007 (UTC)

  • Selamlar. Falan yerdeki tartışmalara hiçbir şekilde girmemeye çalıştım. Çoğu kez orda vikipediyi ilgilendiren oylama dışındaki gereksiz tartışmalarla ilgili yazdığım açıklayıcı tümceleri sayfayı kaydetmemek suretiyle içime attım. Olayla tek bağlantım aday resmi benim üretmiş olmam. Zira resmin kalitesi, seçkin içeriğe uygunluğu gibi konuşulmaya tartışılmaya değer konuların dışına çıkılmış olduğunu üzüntüyle gördüm ve inan resmi çektiğime, çekeceğime, yüklediğime,aday gösterdiğime bin pişman oldum. Taze vikipedistlerin olaylara senin gibi bakmadığının farkında olduğunu ve bu yüzden yapılanları dert etmeyecek biri olduğunu biliyorum. Sadece iki yerde Maderibeyza üzülmesin, alınmasın. tarzından lafızlar kullanmışsın. Alınmadığımı, kırılmadığımı bilmeni istedim. Gereksiz bulduğum için orada oy kullanmak dışında yorum yapmıyorum. Sessizliğimden alındığım, üzüldüğüm gibi yanlış bir izlenime kapılmayasın diye bu açıklamayı yapma gereği hissettim. Sevgiler. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 05:47, 23 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhaba, vakit ayırıp sorularımla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Sayfaları güzel güzel okuyacağım. Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 12:42, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar.Ben VP:OY sayfasının tartışma sayfasına bakıyordum da sizin de katıldığınızı gördüm.Tartışma sayfasından hangi sonuca vardığınızı anlayamadım.Ben 1000'i aşkındeğişiklik yaptım ancak daha bir aylık kullanıcıyım.Oy hakkım VP:OY sayfasına göre yok.Bu sayfada yazılanlar doğru mu?Çünkü dediğim gibi tartışma sayfasında bir uzlaşma göremedim.Bir de 150'den fazla değişiklik ve iki aylık üyelik mi, 150 den fazla değişiklik ve ya iki aylık üyelik mi?Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 15:56, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Hello Noumenon, I asked for bot status for PipepBot on Vikipedi:Botlar#PipepBot and on Meta. To get the bot flag I need the support of the local community. Could you please write your opinion at Vikipedi:Botlar? Thank you very much! it:User:Pipep 16:03, 24 Ağustos 2007 (UTC)

vikipedi:şikayet[kaynağı değiştir]

vikipedi:şikayet sayfasında cezasını bekleyen bir anonim kullanıcı var :D--WilliamWallace 17:35, 24 Ağustos 2007 (UTC)

merhabalar,iyisndir umarım.yaptığın yorum çok güzeldi duymak istediğim şeyler buydu galiba.Çok teşekkürler tekrardan.Evet doğrudur tartışmalara katılmadım,az oy kullandım yorum yapmadım,hep kendi halimdeydim.Farkındayım,hepsini kasti yaptım hepsini okudum o hararetli tartışmaların,ama hep sustum.iyi de oldu pişman değilim.neyse asıl sormak istediğim bu değilidi

Beni pazar günü biri önerdi önce reddettim sonra meraktan kabul ettim.biliorum yöneticiliğin zor bir şey olduğunu haklısın.düşündümde ben bu işi istemiyorum ki!O zaman niye adayım benim orada ne işim var bilmiyorum.ama bunu durdurabilirmiyiz,adaylıktan çekilebilirmiyim?imkansız ama seçilsem ben naaaparım diye düşünüyorum.yakın bir zamanda zaten vkiden jübilemi yapıp ayrılmayı düşünüyordum hala da öyle.En iyisi bu bence.o yüzden acaba mümkün mü adaylık iptali??Yardım edersin hep ettin yine bekliyorum .Sevgiler :)Emreileti 17:55, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Önemli değil.Nede olsa ben arrtık kendimi vandalları şikayete,yaptıkları değişiklikleri geri alarak yöneticilerin yükünün hafifletmek.(imzadanda anlaşılıyor)--WilliamWallace 20:10, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkür ederim.Sormaktaki amacım özünde oy kullanma hakkı değil, ismimi değiştirmek istiyorum onun için de oy hakkı gerekiyor.Asıl amacım budur.Bu kural da bana saçma geldi, bu konuda da bilginiz varsa müsait olduğunuzda bana anlatırsanız sevinirim.Selamlar.Sağlamcıileti 21:33, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Selamlar.Demek istediğini çok iyi anlattın.Ben de Şu sayfada tartışma açtım.İnceleyip yorumunu yazarsan sevinirim.Birçok arkadaş sallamadı.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 08:53, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Noumenon.

Biz Cort sayfası şu adresteki bilgileri kullanılarak oluşturduk:

http://www.cort.gen.tr/portal.php?topic_id=311

Ancak Cort markasına düşmanca ve küfürlü mesajlarından dolayı siteden atılan ve o zamandan beridir bize tehdit ve küfür dolu e-postalar yollayan, İngiltere Londra merkezli "Tiscali Ltd." den IP kayıtlı "Emre Evren" isimli şahıs sürekli olarak kaynak linklerini silmektedir. Bu şahıs kendini çeşitli sitelerde "Mert Deviren" sahte ismiyle tanıtıp Cort hakkında karalama kampanyası yürütmektedir.

http://img401.imageshack.us/img401/1106/emreevrencj3.png

Lütfen bu mesaj ve sonrasını okuyun: http://gitarturk.com/viewtopic.php?p=30620#30620

Bu şahsın karalama kampanyasına Vikipedi'yi alet etmemesini istiyoruz ve duruma müdahale etmenizi diliyoruz. Saygılarımla.

Selamlar.Kibele köy çeşmesinde Elvan Abeylegesse'nin dünya atletizm şampiyonasında ikinci olması dolayısıyla ana sayfaya koyulabileceğini ancak amdde ile ilgilenilmesi gerektiğini yazmış.Şu anda kendisi sanırım burada yok.Yönetici olarak size sormak istedim.Ben madde ile biraz ilgilendim başarılarını filan ekledim.Acaba ana sayfaya koyabilir miyiz?Ana sayfaya madde koyma ile kim ilgileniyor diye sorayım ya da.Teşekkürler.

Sağlamcıileti 09:32, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Cort(Tekrar)[kaynağı değiştir]

Yakın ilgi ve görev ciddiyetiniz için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Abdullah Gül[kaynağı değiştir]

   * Merhabalar,

Eğer birinciyi de ana sayfaya taşıyacaksak olabilir. Yok bunu salt ikinci için yapacaksak bu tip bir eylemin, zaten fazlasıyla yanlış anlaşılan Vikipedimizin daha da fazla yanlış anlaşılmasına yol açabileceği için (sonuçta Türkçe Vikipedi Türkiye'nin Vikipedisi değildir) bu tip bir değişikliği yapmak istemem. Duyarlılığınızı ve ilgili katılımınızı tebrik ediyor fakat sistemik önyargı-hatası olabilecek bu tip bir eylemin yapılmasını doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... -


Bu mesajda ne demek istediğinizi anlayamadım.Ancak Türkçe Vikipedi'de Türk ve başarılı bir atletin ana sayfada görünmesi kadar(ki şu anda öyle, kibele'nin yaptığı değişiklikle) doğal birşey yoktur herhalde.Yani ana sayfada güncel olaylardan bahsetmemiz yanlış değil sanırım.

Katılımcı olduğumu düşündüğünüze sevindim.

Bir konuda daha bir arzum var.Yani bugün biliyorsunuz bir cumhurbaşkanı seçildi, buna sevinen de olabilir üzülen de.Ancak Türkçe bir Vikipedi'nin anasayfasında bence bu cumhurbaşkanından sözedilmeli, nitekim maderibeyza Vikipedi:Günün maddesi sayfasında Abdullah Gül ile ilgili başvuruyu yapmış.Benim fikrim ana sayfadan katrina kasırgası maddesinin çıkarılıp, abdullah gül maddesinin elvan abeylegese maddesinin üstüne en üste konulması yönündedir.Saygılarımla.

Sağlamcıileti 16:12, 28 Ağustos 2007 (UTC)


Sistematik ön yargı[kaynağı değiştir]

Bir de şunu sormak istiyorum.Başka bir yerde de sistematik ön yargı hatasından bahsettiğinizi gördüm.Bu konuda sanırım çok dikkattli ve hassasınız.Bunun ne demek olduğunu bana açıklarsanız sevinirim.

Sağlamcıileti 16:14, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Alpay İşman mad. sildikten sonra tartışma sayfasının diğer otobiyograflara örnek olarak bırakılması iyi bir fikir olabilir ama bildiğim kadarı ile silinen maddelerin tartışma sayfaları da silinir, sadece dalgınlığınıza mı geldi yoksa başka bir nedenle mi bıraktınız tartışma sayfasını (Merakımdan soruyorum). İyi Çalışmalar.. euthygenes 16:20, 28 Ağustos 2007 (UTC)

  • ben de tam, 'gündemi takip etmemiz gerek, abdullah gül anasayfaya' konusu üzerine düşünüyordum, söylediğin konuyla ilgili olarak.. ama doğru elvan'da da aynı sorun var -gibi görünüyor. tamamen es geçmedim, kendimce bir akıl yürütme yapmıştım. ayrıntısına başka bir zaman gireriz. aslında ilk kez anasayfaya madde aktardım, baylan boş bırakmayın dedi diye. dilersen değiştirebilirsin. selamlar. --kibelemesaj 17:06, 28 Ağustos 2007 (UTC)
  • merhaba, cat stevens/yusuf islam yorumun için bir şey söylemek istedim. bu albüm ve diğerleri cat stevens adıyla basıldığı için doğru olan 'cat stevens' demektir gibi geliyor bana. yusuf islam adıyla açılmış kendi sitesinde bile arşivdeki kayıtlar cat stevens arşivi diye adlandırılmış. bu durumda parantezin, yani (şimdiki adıyla yusuf islam)'ın bile olması tercihe bağlı. nasıl olsa cat stevens maddesi bu bilgileri taşıyor. selamlar. --kibelemesaj 19:07, 28 Ağustos 2007 (UTC)
  • ingilizce maddede yusuf islam adından neredeyse sonlara doğru sözediliyor bu arada :) aslında resmi ismin ne olduğu da muamma, çünkü yeniden geçmişiyle barıştı, yoksaymıyor eski müziğini filan. dünya tarihinde başka pek örneği yok aslında. dediğim gibi biyografide haklısın, ama eski plakların üzerinde cat yazarken yusuf'u vurgulamak gereksiz geliyor bana, doğru/yanlıştan öte. bu arada ana sayfa konusunda bir problemim yok, değiştirebilirsin. hani belki yeterince söylememişimdir dedim, henüz değiştirmediğini görünce. iyi geceler. --kibelemesaj 19:26, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Öncelikle bu uzun ve açıklayıcı cevap için çok teşekkür ederim.Henüz konu ile ilgili ingilizce sayfaları inceleyemedim ancak sizin mesajınızda açıkladıklarınıza göre kafamda bir fikir oluştu.Dediğiniz gibi etnik durumumuzdan dolayı böyle bir hataya düşmemiz normaldir.Ancak kanımca bu kadar küçük bir konu çok da sorun olmaz.Yani bu konu özelinde konuşuyorum kesinlikle başka başka daha aşırı konularda başka şeyleri düşünebilirim bu sistematik önyargı hatası konusunda.Ancak bu konuda, dediğiniz gibi topluluğun çoğunluğunun, nitekim sanırım Türk asıllı olmayanların sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor, Türk olduğu bir ortamda böyle bir maddeyi ana sayfaya koymanın sanırım kimseye zararı olmaz.Yani böyle konularda esnek olmalıyız diye düşünüyorum.Ancak yine tekrarlıyorum başka konularda fikrim başka olabilir.

Bunun dışında söylemek istediğim bir de şu var; bence ana sayfa için bir kurul, takım ya da bunun gibi birşey kurulursa, ki bunlarda gönüllü ve gündemi takip eden kişilerden oluşur, ancak tabii herkes ana sayfa için eskiden olduğu gibi madde önerebilir, iyi olacağını düşünmekteyim.Siz bir yönetici olarak bu konunun olabilirliği ile ilgili bana bir cevap verirseniz sevinirim.Yani bence ana sayfanın dinamikliği ve gündemi takibi konusundan böyle bir oluşum iyi olur.Tekrar teşekkür ederim.Saygılar.

Sağlamcıileti 21:45, 28 Ağustos 2007 (UTC)

İlginç bir mesaj[kaynağı değiştir]

Tekrar benim soruma yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim sizi çok uğraştırdım ancak daha bugün 35 günlük bir üyeyim ve daha uzun kalabilmek için ve katkıda bulunabilmek için birşeyleri öğrenmeye çalışıyorum.Sizi rahatsız ediyorsam kusuruma bakmayın buradaki acemiliğime verin.

Ana sayfa komitesinden kastım bürokratik bir engel daha eklemek değil dediğiniz gibi bilim takımı gibi bir gönüllü takımı oluşturulması konusudur.Bunun dışında İngilizce Wikipedia'dan bir yöneticiye aşağıdaki mesajı attım; Şuradan görebilirsiniz

Systematic bias

Hello.I am one of Turkish Wikipedia's users.I wondered sth. and found you on administators' category.Do you think that English Wikipedia is England's or/and America's or/and other English speaking countries' own Wikipedia?Or Do you sometimes make systematic biases to come to a decision while preparing main page?I mean do you add on main page some local issues.I just wonder that.I don't log in so often on this Wiki, so please send your message to my Turkish Wiki talk page.Thank you.Sincerely.

Karşılığında çok manidar bir cevap aldım.Beni yanlış anlamanızı istemiyorum bu mesajda yazılanla hiçbirşey kanıtlamaya çalışmıyorum.

Response to your enquiry on my talk page

Hi Saglamci, I believe that the English Wikipedia should cover topics from a universal stanpoint. I contribute to the Did you know? section of the English Wikipedia main page. I always include at the most two United Kingdom and two United States-related entries. I will, however, admit that Wikipedia's coverage on entries related to the English-speaking world is much more extensive than that of the rest of the world. Accordingly, countries that have a fairly high quote of English speakers like most Western European countries also have better than average coverage. Africa and Asia-related topics, especially those about the poorer countries, are not covered as well, this is probably a result of a lack of internet access in those countries, which keeps people there from editing Wikipedia. So, Wikipedia definately has a systematic bias, but it's a work in progress and we are working on it.

Greetings,

Carabinieri

Tekrar söylüyorum, hiçbirşey kanıtlamaya çalışmıyorum ve onların formatıyla bizim formatımızın aynı olmadığını da biliyorum ancak konu hakkında bu kadar istişare ettikten sonra sizinle böyle bir konuyu paylaşmamak da içime sinmezdi.Saygılar, teşekkürler.

Sağlamcıileti 22:38, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekküler[kaynağı değiştir]

İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim, ben de zaten doğru birşey olduğunu kanıtlamak için değil bunun her Wikipedia'da olduğunu söylemeye çalışıyordum.Ancak haklısınız, yanlışı başkasının da yapması bizim yapmamızı haklı çıkarmaz.Bu konuda ben de bundan sonra daha dikkatli olacağım.Takım konusunda ise şunu sormak isterim; mesajınızda istediğiniz zaman gönüllülerle böyle bir takım kurabilirsiniz demişsiniz.Böyle bir takım kurarken bir prosedür var mıdır?Birilerinden izin almak gerekir mi?Birilerine danışmak gerekir mi?Sonuçta ana sayfayı yöneticiler oluşturuyor, onlardan "izin" ve ya "görüş" almak gerekir mi?Şimdiden teşekkür ederim.Saygılar. Sağlamcıileti 14:14, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Mitoloji Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon ; Şöyle ilgili maddelere portal-mitoloji linki koyayım dedim , eskiden beceriyordum şimdi beceremeyince şöyle bir bakındım hemen hiç bir maddede çalışan portal linki yok ? euthygenes 19:14, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Evet Linklerin hepsi kırık Yanlış hatırlamıyorsam {{Portal | Mitoloji gibi bir bağ kullandığımızda çalışıyordu fakat şimdi diğerlerinin de çalışmadığını görüyorum.
Teşekkür ederim sanırım şimdi hallettik, Peki neden sadece ana maddelere? Ben şöyle biraz boş kalmışken bütün mitolojiyi ilgilendirecek olan (Örneğin Vergilius'un sahte mitolojisi gibi) maddelere portal linki atmayı düşünüyordum. Yine de şimdilik nasihatinizi tutacağım. İyi çalışmalar.

euthygenes 19:36, 29 Ağustos 2007 (UTC)

tekrar merhaba Noumen;

Nana Buluku sayfasına commons'tan resim aktarmak istedim, fakat Nana.jpg isimli bir resim bizde zaten kayıtlı :) bir arkadaşımız köpeğinin resmini koymuş. :)) İstediğim resim en.wiki'de yüklü imiş :) euthygenes 20:33, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Tekrar merhaba.Kullanıcı adı değiştirme mevzuu şenlikli bir hal adı. :))) Neyse önemli olan topluluğun ne istediği.Benim bir ricam var.12 dakikadır 30 Ağustos tarihindeyiz.Bu tarih Türkiye için önemli olduğu kadar dünya tarihinde de önemli olan bir tarihtir.Ben Vikipedi:Günün maddesi kısmında gerekli başvuruyu yaptım.Ayrıca bu sefer az önce söylediğim dünya tarihi meselesinden dolayı sistematik bias olmadığına da eminim.Uygunsa ana sayfaya koyabilir miyiz?Teşekkürler.

Sağlamcıileti 21:15, 29 Ağustos 2007 (UTC)

24 saatlik süre dolduğu için kullanıcı:Zenci fil hesabını lütfen açabilir misiniz?


Teşekkür ederim. Kullanıcı:Çağatay'ı bilgisizlikle suçlamam hataydı. Ondan ötürü özür dilerim.

Atatürk Tartışma sayfasındaki Aşağıdaki ifadelerden ötürü Kullanıcı:Çağatay'ın da bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz?

"Gelip buraya bilgisiz yazmış.Ben sana Mustafa Armağancı dedim mi?Hayır demedim. Unutmadan söyleyeyim, çok forum yönettiğim için de iyi bildiğim şey iki yüzlü veya kaba kullanıcılarla hemen irtibatı kesmektir.Aslında bana attığın mesajlara hemen karşılık yazmıştım ama burayı görünce iptal ettim. Devamlı bir şeyler yazabildiğim ve huzur bulduğum için buradayım, seninle uğraşmak için değil.--" --Zenci fil 14:54, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Kategori:Roma İmparatorluğu]] içindeki imparator maddelerinden sadece roma imparatorları kategorisi altında kalmaları için roma imparatorluğu kategorilerini siliyorum fakat maddeler roma imparatorluğu altında görünmeye devam ediyorlar , bu neden olabilir? Tamam gittiler :)) euthygenes 13:17, 30 Ağustos 2007 (UTC)


Abdullah Gül[kaynağı değiştir]

  • Üye olmayanların katkılarını gerekçe göstermeden kaldırıyor musunuz? Eğer öyleyse, hiç uğraşmayalım, siz size yazın; Abdullah Gül'ün tanım paragrafının neyini doğru bulmadınız, anlayamadım. --85.103.172.13 17:00, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Noumenon. Şu maddeyle ilgilenebilir misin? Kolay gelsin. --Dreamer 18:33, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Bu sayfayı ziyeret edip görüşlerinizi bildirmenizi rica ederim--WilliamWallace 21:00, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı sayfasında politik ifadeler adlı bölümden bahsediyorum--WilliamWallace 21:01, 30 Ağustos 2007 (UTC)


Bu mesajları biraz da kemalizm propagandası yapanlara gönderirseniz zaten sorun kalkacak--WilliamWallace 21:21, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. flaWless - furKanileti 22:56, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Değerli Yönetici.Çok önce Wikipedi'ye katılmış bazı ilaveler de yapmıştım. Aradan epeyce bir zaman çeçtikten sonra yapmış olduğum bir araştırmada eksiklik görüp ilave yaptım. Bu arada üye olup olmamam soruluyordu. Üye olup kendim hakkındada bir başlık açmıştım. Aslını sorarsanız maddeleri daha önce okuduğum için tekrar okumamuştım. Uyarılarınız için teşekkür ederim. Bu konuya özen göstermeye çalışacağım. İlaveler,değişiklikler katkılar yapmak istediğimde ise kesinlikle kurallara uymaya çalışacağım. Tekrar teşekkürler. Ahmetturkan

Bu açıklamanız için teşekkür ederim.Açıklamanıza istinaden ve [şu http://www.google.com.tr/search?q=%22Afro+Banu%22&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a ] sayfada gördüğünüz arama sonucunu Afro Banu takmaadının sürekli Banu Alkan için kullanıldığını kanıtlar yönde olduğunu düşündüğüm için Kullanıcı:Afro banu'nun VP:EP Vikipedi:Kullanıcı adı politikaları gereği engellenmesini talep ediyorum.Sağlamcıileti 17:36, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Ben madde ile ilgili başvuruyu yaparken bir yanlışlık yapmışım ve başlıkda tırnaklar var onları silebilir misiniz?Teşekkürler.Sağlamcıileti 17:43, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Estağfurullah sizi çok sıkboğaz ettiysem siz kusura bakmayın.Daha önce de dediğim gibi yeni görece yeni bir kullanıcıyım ve geleneklerinizi de yeni öğreniyorum.Sürç-ü lisan ettiysem affola.Saygılar.Sağlamcıileti 18:29, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Noumen; silinmeye aday maddelere oy veren kullanıcılar için 2ay/150 değişiklik sınırı var mı? euthygenes 23:32, 1 Eylül 2007 (UTC)

Silinmeye aday maddeler listesindeki Wowturkey mad. si altında kullanıcı:Terfen, Öğrenci Kolektifleri mad.si altında da kullanıcı:Kiraz_hirsizi bu kriterleri sağlamıyorlar. Teşekkürler, İyi çalışmalar..

Hamis: Sizi böyle esenlediğim zaman kendimi aynaya benzetiyorum ;)

euthygenes 23:39, 1 Eylül 2007 (UTC)

Aslında kendim taşıyacaktım, fakat bu edimin bir yetki alanına girmesi olasılığı beni eylemek yerine sormaya itti. Bilahare taşıyacağım, tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar..

euthygenes 23:51, 1 Eylül 2007 (UTC)

Dostum onlar Cem Uzan a oy verenlere tepki olarak yapılmış bir şey. Vikipedi için yöneticiler üzerindeki görev baskısını azaltmak maksadıyla aday oldum. Anasayfamdan vikipedi üzerine düşündüklerimi okuyabilirsin.

İyi çalışmalar

kızılsungur® 00:37, 2 Eylül 2007 (UTC)

Gayet ciddiyim

kızılsungur® 00:38, 2 Eylül 2007 (UTC)

O sadece bir araç. Amacım sadece yönetici olmak. Cem Uzan asıl amacım değil. Ama görüyorum ki dün yaptığım küçük bir hata yüzünden tüm Viki hayatımı karalamış oluyorsunuz. Canın sağolsun önemli değil. Bu arada yönetici olan birden kimlik değiştiriyor sanırım. Bazılarını çok ciddi görüyorum yönetici olduktan sonra.

kızılsungur® 00:49, 2 Eylül 2007 (UTC)

XD Kusura bakmayın ama kendi görüşlerimi istediğim gibi belirtebilirim. Anlaşılmayacak bir şey yok. Yönetici olduktan sonra aşırı bürokratik olanlar var. Olmayanlar da var Vito gibi. Aslında en iyisi Vito diyebilirim. Başka cevap yazmayacağım.Teşekkür etmenize de gerek yok boşuna. Başka mesaj yazarak da zamanımı boşa harcamayın; çünkü cevap vermeyeceğim.

kızılsungur® 01:02, 2 Eylül 2007 (UTC)

madde ekleme hatası[kaynağı değiştir]

İyi günler, başlattığım Akheron maddesi eski isminde Acheron olarak kayıtlarda zaten varmış. Ben çalışmamı durdurdum fakat iki madde olmamaması için benim eklediğim Akheron maddesi nasıl kaldırılacak?--Mehmet Baran 14:45, 2 Eylül 2007 (UTC)

Soru listesi[kaynağı değiştir]

Soruları cevapladım, teşekkür ederim. Filanca 15:04, 2 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba, evet sanırım tartışma sayfasına yazmalıydım. Orada bir vurguda bulunmadım. Demek istediğim şu, eğer Türk yerine Türkiyeli yazarsanız, politik amaçlı yazmış olduğunuzu düşünebilirler. Herhangi bir ima söz konusu bile değildir. Türkiye'de Türk yerine Türkiyeli diyenlere farklı gözle bakıyorlar. Bir politik amacı gösteriyormuş gibi oluyor. Çünkü tarihin hiçbir döneminde Türkiyeli tabiri kullanılmamıştır. Empoze edilmek istenen, gayet politik bir ifadedir. Demek istediğim sizin niyetiniz değil, yaptığınız eylemden çıkabilecek sonuçlardı. İyi niyetli olduğunuzu varsayarak yazdım, fakat siz benim kötü niyetli olduğumu düşünmüşsünüz sanırım. Herhangi bir art niyet yoktu.----Ddenkelmesaj 15:20, 2 Eylül 2007 (UTC)

Efendim, şimdi yanlış yere yazdığım noktasına katılıyorum. Evet, tartışma bölümüne yazmalıydım. Hatta o değişikliği tam ben yapacakken bir kullanıcı ile çalıştık, Türkiyeli ifadesini Türk yapacaktım. "Sonuçta mesajı oraya yazmanız insanların (özellikle de benim hakkımda) yanlış fikirlere sahip olmasına sebep olmuş olabilir ve bu noktada sizin veya benim niyetlerimiz iyi olsun kötü olsun yepyeni bir olumsuz sonuç doğmuş olur." Ne gibi bir yanlış anlaşılma olacağını anlamadım. Açıklarsanız sevinirim. Açıklamazsanız da anlayışla karşılarım. Türkiyeli yazmak mı yanlış anlaşılmalara sebep oluyor yoksa benim o mesajı oraya, vikipedinin politik amaçlara alet edilmemesi gerektiğini , ideolojik görüşlere yer verilmemesi gerektiğini bildirdiğiniz bir paragrafın altına mı yazmam? Bilmiyorsunuz diye kabul ediyorum fakat Türklere, Türkiyeli demek ideolojik bir yaklaşımdır. Tarih boyunca hiçbir literatüre girmemiş bu kelimeyi kullananlar belirli ideolojik görüşün mensuplarıdır. Teşekkürler.----Ddenkelmesaj 21:55, 2 Eylül 2007 (UTC)

Selam daha sonra adını Lyon olarak değiştirmek üzere Lyon (takım sayfasını oluşturdum.Şimdi adını değiştirmeye çalışırken böyle bir madde zaten var o yüzden değiştiremiyoruz diyor.Yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkürler.Sağlamcıileti 16:22, 2 Eylül 2007 (UTC)

Hallettim.Teşekkür ederim.Sağlamcıileti 16:29, 2 Eylül 2007 (UTC)

Aslında bence şu anki durum daha iyi.Çünkü bence insanlar daha çok Olympic Lyonnais takımıyla ilgileniyorlardır herhalde.Bir de Fransızca bilmiyorum Lyonnais ne demektir bilmiyorum ancak Türkiye'de bu takıma kısaca Lyon diyorlar.O sebepten bu anlam ayrımı sayfasını oluşturdum.Sizin bahsettiğiniz anlam ayrımı sayfasının nasıl olacağını anlayamadım.Ancak benim için sorun yok öenmli olan maddelere ulaşmak değil mi.Teşekkürler.Saygılar.Sağlamcıileti 16:39, 2 Eylül 2007 (UTC)

Sizin yöntemi daha çok sevdim.O'nu yapmaya çalışıyorum.Şu andaki Lyon sayfasını silebiliir misiniz?Teşekkürler.Sağlamcıileti 17:02, 2 Eylül 2007 (UTC)

Telif İnceleme[kaynağı değiştir]

İlgili sayfaları okudum , yapabileceğim bir şey varsa elimden geleni yaparım. Saygılar , iyi çalışmalar .. euthygenes 17:05, 2 Eylül 2007 (UTC)

İlgili sayfaları bende okudum.Yapabileceğim herhangi bir çeviri yada başka türlü destek varsa elimden geldiğince yapmaya çalışırım.İyi çalışmalar,kolay gelsin.--Eldarionmesaj 17:26, 2 Eylül 2007 (UTC)
Selamlar,inceleyiciler için açıklamalar kısmındaki Kategori:Yöneticilerin incelediği görüntüler kısmı yöneticiler tarafından mı incelenecek,yoksa kategorinin ismi inceleyiciler tarafından görülenler tarzı birşey mi olmalı?Yani kastedilen yöneticiler mi yoksa inceleyiciler midir? Sonuçta ben ve diğer inceleyiciler yönetici değiliz ve o kategori yöneticiler adına yapılmış gibi görünüyor.--Eldarionmesaj 00:24, 3 Eylül 2007 (UTC)
İlk öneri mantıklı görünüyor bana,ya da yetkili veya eş anlamlı bir sıfatı kullanarak da adlandırılabilir.Belki de incelenmesi sonuçlanmış görüntüler.Bunlardan herhangi biri olabilir.Artık karar sizin tecrübeli olan sizsiniz:) --Eldarionmesaj 00:34, 3 Eylül 2007 (UTC)

Yetkililerin incelediği görüntüler en iyisi sanırım.En azından en kısası.Belki inceleyiciler yerine yetkililer sıfatını da kullanabiliriz.--Eldarionmesaj 00:42, 3 Eylül 2007 (UTC)

Yok bu daha iyi.Ben bunu başka yerlerde de görüp beğenmiştim.Bunu yapmak istedim ilk başta ama kafam durdu bir an :) Böylesi iyi.Teşekkürler.Sağlamcıileti 17:17, 2 Eylül 2007 (UTC)

Gerek desteğin, gerekse hakkımda yaptığın özenli değerlendirme için teşekkürler Noumenon. Filanca 20:45, 2 Eylül 2007 (UTC)

Politik şablonlar[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Politik içerikli babil kutuları--Martianmister 16:50, 3 Eylül 2007 (UTC)

  • Şey...Ehem, aslında ben sadece yukarıdaki tartışma hakkında fikirlerinizi öğrenmek istemiştim. Saygılar.--Martianmister 17:19, 3 Eylül 2007 (UTC)

IRC! :) -- Cat chi? 17:41, 3 Eylül 2007 (UTC)

Taşkent, Konya[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon. Taşkent, Konya maddesi için ne yapılabilir? --Dreamer msj 17:50, 3 Eylül 2007 (UTC)

  • noumenon selam, bu, bu, ve de bu gibi maddeleri ne etmek gerek. daha önce daha kapsamlı açılmışlardı, telif nedeniyle sildim. şimdi sadece kanun maddelerinden ibaretler, ama ansiklopedik açıdan sorunlu olduklarını düşünüyorum. bir de benzeri biçimde sadece kitapların arka sayfa metinlerinden oluşan kitap maddeleri aklıma takılıyor. fikrini duymak isterim. teşekkürler. --kibelemesaj 08:40, 4 Eylül 2007 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı seçimi gibi.[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Adm%C4%B1ncrazy&action=edit bakarsanız iyi olur.--TOBB ETÜ 18:00, 4 Eylül 2007 (UTC)

İşin teknik yönünü emin olun sizden daha iyi biliyorum, oversight, checkuser, vb. Hatta kullanımlarını türkçeleştiriyorum:) Dediğim şuydu, eğer yazılanlar doğruysa oversight fonksiyonu keyfi kullanılmıştır. Öküz altında buzağı ya da buzağı altında öküz aramayın. ----Ddenkelmesaj 21:49, 6 Eylül 2007 (UTC)

Yazılım hakkında bildiklerimi söylememek adına, haklısınız diyorum:)----Ddenkelmesaj 23:37, 7 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar.Ben o anda durumun heyecanıyla ve acemilikle öyle bir söz sarfettim.Amacım önemli değil dediğiniz gibi.Eğer bir kişisel saldırı yaptığımı düşünüyorsanız sizin de gereğini yapmanız benim için hiç önemli değil.Kızmam ve ya küsmem.Bulunduğum topluluğun kurallarına uymaktan ve hatalarımın cezasını çekmekten hiç yüksünmem.Ayrıca daha sonra farkettim ki o anda yapılanlar vandallıkta değilmiş.Acemilik işte.Neyse ben daha fazla bu konuyu konuşmak istemiyorum.Tek amacım burada maddeleri oluşturmak, politikaların ve yardım sayfalarının gelişmesine yardımcı olmak ve topluluğumuza faydalı olmak.Saygılar.Sağlamcıileti 22:02, 6 Eylül 2007 (UTC)

Özellikle sizin takdiriniz ve düşünceniz benim için önemli.Neyse şunu sormak isterim; bir kullanıcının uyarılmadan engellenmesi doğru birşey midir?Bu son olaylar çerçevesinde sormuyorum.Başka bir konu.Bu konuda bir geleneğimiz var mıdır?Yani kullanıcıyı uyarmamız sonucu yapacaklarını bir daha yapmamasını sağlayabilir.Dediğim gibi bu son malum olaylarla ilgili değil başka bir konu ancak merak ettim.Saygılar.Sağlamcıileti 22:31, 6 Eylül 2007 (UTC)

Nou selam telif inceleme grubu için beklemedemiyiz onu sormak istedim.--Eldarionmesaj 22:37, 6 Eylül 2007 (UTC)

Anladım son yüklenenlerden bir deneyelim bakalım.Lisansları şüpheli olanları etiketlemek teknik bir durum SDD devriyesi bir kaç arkadaş daha el atar diye ümit ediyorum.Dediğiniz gibi kendimiz etiketleyip kendimiz incelersek bu oluşumun bir anlamı kalmaz.--Eldarionmesaj 22:50, 6 Eylül 2007 (UTC)
Birde şu sayfaya bir göz atmanız gerek sanırım.Kullanıcılar ile ilgili cümle biraz haddini aşmış gibi geldi bana.--Eldarionmesaj 22:54, 6 Eylül 2007 (UTC)

Açıkçası bir kaç kez tekrar okudum sayfayı baştan.Acaba yanlış mı anlıyorum diye ancak bir kullanıcı olarak kovboyların atı benzetmesini hiç beğenmedim.Birde ben taraf olmak istemediğim için müdahale etmek istemiyorum ancak yöneticilik oylamamda bu kullanıcının kullandığı oy geçersiz oylama başlama tarihinde 2 aylık üye değil.Bilginize iyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 23:04, 6 Eylül 2007 (UTC)

Bende biraz önce farkettim ve sizinle irtibatta olduğum için size haber vermeyi doğru buldum.İlginize teşekkürler iyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 23:15, 6 Eylül 2007 (UTC)

... Noumenon. Kıdemli Vikicilerin takdiri, en güzel motivasyon kaynağı ;-) Nihat Halici 23:49, 6 Eylül 2007 (UTC)

Güncel madde[kaynağı değiştir]

bi önerim var günün maddesi olsun ama bir de Güncel Madde olsun, günün maddesi 3-4 günde değişir güzel içerikli maddeler koyulabilir. Güncel maddeye günlük yanda 1 gün öncesi ertesi günkü güncel bir madde koyulabilir. İngilizce vikideki gibi ayrıntılı olmasada olur. sence nasıl olur.--Aycan 13:50, 8 Eylül 2007 (UTC)

Aslında ana sayfa arayüzünün günün resmiyle kategoriler arasına sıkıştırılabilir. Ama 3 günün maddesinden ikisinin güncel madde olması fikride fena değil o zaman onun adaylarıda farklı olmalı bence--Aycan 13:58, 8 Eylül 2007 (UTC)

Selam Nou.şu sayfadaki lisansı çözemedim ben izin almak gerekiyor sanırım kullanmak için.Dosyası şurda bilgine.--Eldarionmesaj 14:02, 8 Eylül 2007 (UTC)

Önce serbest olmama ihtimali olarak işaretleyip daha sonra o kategorideki sitelerle irtibata geçmek daha mantıklı geldi bana önce bir inceleme işini bitirelim derim.--Eldarionmesaj 14:14, 8 Eylül 2007 (UTC)

"Bu kategoride yer alan görüntüleri hızlı silme kriterlerinden Genel başlığının 9. kriteri ile silebilirsiniz. Vikipedi'de telif hakkı ihlâli barındıran hiçbir içerik, türü ne olursa olsun, kullanılamaz: Vikipedi:Telif."

Kategori degisikliginde sonradan farketim istersen yeni sayfaya ekliyebilirsin ama bunda listelenen bircok medya rahatlikla fair-use altinda kullanilabilir mesela.

-- Cat chi? 15:37, 8 Eylül 2007 (UTC)

  • nou selam. bir ara bir sam dolayısıyla konuşmuştuk. sadece belediye başkanı olmak ya da yüksek bürokrat olmanın ansiklopedikliğine ilişkin.. şimdi valiler ve belidiye başkanları giriliyor gördüğün gibi. olsun ya da olmasın diye bir fikir belirtmiyorum. sadece eğer böyle bir eğilim varsa bu madde girişine dikkat çekmek istedim. kolay gelsin. --kibelemesaj 18:09, 8 Eylül 2007 (UTC)
  • tamamdır, teşekkürler.. --kibelemesaj 18:20, 8 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar.Ana sayfa tartışma sayfasında bir kullanıcı doğru bir uyarıda bulunmuş.Müsaitseniz ilgilenebilir misiniz?Konu şu: Büyük Londra Yangını ==> Büyük Londra yangını olmalı.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 18:22, 8 Eylül 2007 (UTC)

Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar: Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele, Cilalı Taş Devri, İlk Çağ, Yükselme Devri, Millî Edebiyat Dönemi, Servetifünun Dönemi, Tanzimat Dönemi.Evet doğrusu şu anda yazanmış.Pardon.Ben kullanıcıyı bilgilendiriyorum.Madde 16'da görebilirsiniz.Teşekkürler.Sağlamcıileti 18:36, 8 Eylül 2007 (UTC)

Sanırım itirazım üzerine Sağlamcı ile mesajlaşmışsınız. Ana sayfaya yazdığımı bir de burada size aktarmak sitiyorum. Belki gözünüzden kaçar diye.

Geçen haftalarda ben de sizin gibi düşünüyordum ancak yine benzer bir durumda yaptığım itiraza karşılık pınar hanımın gönderdiği TDK linkini okumuştm. Buradan çıkardığım sonuç bu yangının tarihi bir "dönem" olmadığı, bir "olay" olduğu dolayısyla da "özel isme ait olmayan tamlama" olarak kabul edilmesi ve yangının küçük yazılması. Yoksa yukarıda adı geçen deprem de büyük yazılması gerekir. Çünkü aynı durum--Pankiye 19:45, 8 Eylül 2007 (UTC)

İlave.Keza geçen haftalarda ana sayfada çıkan Katrina kasırgasın da benzer bir tartışma yapılmış http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:Ana_Sayfa&oldid=2075160#Katrina_Kas.C4.B1rgas.C4.B1, kasırganın küçük yazımına karar verilmişti. Bu yangınsa o da kasırga.:-) --Pankiye 20:11, 8 Eylül 2007 (UTC)

haklı görünüyorsunuz. Zaten ben büyük deyince küçük küçük deyince büyük çıkmasına alıştım:-) Siz en iyisi tarihi bir olay olan Hrant Dink suikastı'nin isim değişikliğini yapıverin. Orada da hata yapmışız demek ki. İyi akşamlar--Pankiye 22:18, 8 Eylül 2007 (UTC)

Yönetici ataması[kaynağı değiştir]

Selam Noumenon, Eldarion'un yöneticilik oylaması sonuçlandı. Atanmasındaki problem nasıl halledilecek ? Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 18:35, 9 Eylül 2007 (UTC)

  • Onu bürokrat olursa noumenon atayacak : ) --PONY 18:52, 9 Eylül 2007 (UTC)

Pardon yanlış şablon : )

Vikipedi:Bürokratlık başvurusu/Noumenon adresinde sizi aday gösterdim.--PONY 18:50, 9 Eylül 2007 (UTC)

OK--PONY 18:54, 9 Eylül 2007 (UTC)

sorun yok : )--PONY 18:54, 9 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Desteğin ve iyi dileklerin için teşekkürler Noumenon.Elimden geleni yapmaya çalışacağım.Yetkiler konusu sorun değil sanırım biri iletilir gereken yere ben tam bilmiyorum işleyişi bürokratımız olmadığı için.İyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 22:04, 9 Eylül 2007 (UTC)

Buradaki sayfasına mı yoksa metadakine mi atmam daha iyi olur ayrıca bir yönetici de dipnot düşebilirse iyi olur bence.--Eldarionmesaj 10:41, 10 Eylül 2007 (UTC)
Tam mesaj atmak için girdim ancak siz mesajı atmışsınız.Teşekkürler iyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 10:47, 10 Eylül 2007 (UTC)
  • nou selam, şu maddeyi içeriksiz diye sildim. ama diğer dillerde de varmış. bilemedim, getirsem daha iyi olacak sanırım, ne dersin? --kibelemesaj 11:53, 10 Eylül 2007 (UTC)

İyi geceler...[kaynağı değiştir]

Merhaba Nou, Gördüğüm kadarıyla; Kullanıcı:Kiöo sinan uyarına karşın vikisözlük tipi maddeler eklemeyi sürdürüyor. Bunun bir nedeni de (sen mutlaka düşünmüşsündür ama;) mesaj sayfasını açtığında "hoşgeldin"i görüp, aşağıya bakmaması olabilir. İstersen bir kez de hoşgeldin iletisini silip dene. Sevgiler, iyi çalışmalar. - Levent Abi ileti 19:51, 10 Eylül 2007 (UTC)

"Sen" şeklindeki hitabımı umarım hoşgörürsün; galiba "Dünya vatandaşı'ndan sonra Viki'nin en yaşlısı olma ünvanını taşıyorum; o nedenle hepinizi kardeşlerim, oğullarım, kızlarım gibi gördüğüm ve onlara siz diyemiyeceğim içindir bu :) abicim..

O mesajı silme konusunu da yanlış anımsamıyorsam, kibele'yle bi ara konuşmuştuk ama askıda kaldı. Sanırım bu senin yaptığın en üste taşımak daha mantıklı bir davranış. "Sözlükçüler" gerçi iyiniyetli ama, vikisözlük değiliz işte :)

İyi çalışmalar, iyi geceler, sevgiler. Levent Abi ileti 20:16, 10 Eylül 2007 (UTC)

vandalların yoksayılması[kaynağı değiştir]

İlerde sizin gibi bana da bir sürü mesaj atan olursa, o zaman arşivleyebilirim. Ama şu anda ismime kayıtlı tartışma sayfasının şu anki halini değiştirmeyi düşünmüyorum. Sizin tarzınız geçmişe sünger çekmek biçiminde olabilir, benim tarzım ise ibret verici olayları kullanmak biçimindedir. Sayfada herhangi bir kişisel saldırı da göremiyorum. Söz konusu yazarın hareketleri hakkında bazı ifadelerim var, yazar hakkında bir ifadem yok. Eğer aksini düşünüyorsanız, gerekli cezai uygulamayı yapınız. --SONSAVASCI 02:49, 12 Eylül 2007 (UTC)

Kudurmak

  • 2.(mecaz) Aşırı davranışlarda bulunmak, taşkınlık göstermek.
  • 3.(mecaz) Çok yaramazlaşmak, ele avuca sığmamak.
  • 4.(mecaz) Gücünü artırmak, tehlikeli bir durum almak, tehlikeli bir duruma gelmek.

Örneklerinde görüldüğü üzere, kelime kişisel saldırı değil, aksine, bir davranışın tarif edilme biçimidir. Hakaret veya küfür değildir, vandalın "ele avuca sığmayan" "aşırı" davranış biçimini tarif etmektedir. Eğer aksini düşünüyorsanız, gerekli cezai uygulamayı hemen şimdi yapınız. --SONSAVASCI 03:13, 12 Eylül 2007 (UTC)

koy muhtarlari[kaynağı değiştir]

Selam Noumenon, Koy maddelerinden muhtarlari kaynaksizliktan cikarmissin ancak hem koy maddelerindeki diger bilgileri, hem de diger maddelerde bir cok detayi referanslandirma sorunumuz var. Bu tur bilgileri cikarmak sence ne kadar dogru? Sonucta bu konuyu bilen bir kisi gelip dogrusunu duzeltecektir. Belki ileride referans da verilebilir. Cok buyuk bir sorun degil ama kalmasi bence daha dogru olur. Kolay gelsin, Citrat 06:03, 12 Eylül 2007 (UTC)

Tarafsızlık Konusu[kaynağı değiştir]

Mesajınızdaki her iki görüşe de kesinlikle katılmadığımı bildirmek zorundayım. Kullanıcı:Eldarion'a notum dostça bir dilekten ibaretti. Kendisinden tahminen otuz veya kırk yaş büyük biri olarak bu tür tavsiyelerde bulunma hakkını kendimde görüyorum. Ayrıca genel olarak Vikipedi tartışma sayfalarında kullanılan ifadelerle karşılaştırdığımda, abartılı bir alınganlıkla karşı karşıya olduğum kanısına kapılıyorum.

Tarafsızlık meselesine gelince. Türkçe Vikipedi'de Türk tarihine ilişkin maddelerin hemen hemen hepsinin gülünç sayılacak ölçüde taraflı, mesnetsiz ve bilgi yoksunu klişelerden ibaret olduğunu izlediğim için, elimden geldiğince bunları düzeltme çabasına giriştim. Mevcut maddelerin ezici çoğunluğu, ders kitaplarındaki propaganda şablonlarından derlenmiş, vatan-millet-sakarya kalıplarından ileri gitmeyen, savunmacı, tek yanlı, ideolojik metinlerdir. Bunları teker teker düzelterek, mümkün olduğunca karşı görüşlere de yer veren, dengeli ve objektif bir dile çevirmeye gayret ediyorum. Tarih hakkında bilgisi ders kitaplarındaki propaganda şablonlarından ibaret olan biri tabii ki söylenenleri yadırgayabilir. Ancak Vikipedi'nin bir "Türk'e Türk propagandası" aracı olmadığını, olmaması gerektiğini hatırlatmak gerekir. Vikipedi'nin evrensel felsefesine uygun olanı yaptığımdan en ufak bir kuşkum yoktur. Bence siz "tarafsızlık" meselesi üzerinde biraz daha düşünseniz iyi olur.

"Nüfusun % 99'dan fazlası Müslüman olduğu halde devlet yönetimi laik ilkeler üzerine kurulmuştur." cümlesine itirazınızı da anlamaktan acizim. A) TC nüfus kayıtlarına göre yanılmıyorsam TC vatandaşlarının %99,6'sı "islam" olarak nüfusa kaydedilmiştir. B) TC anayasasına göre devlet yönetimi laik ilkeler üzerine kurulmuştur. C) Türkiye dünyada müslüman çoğunluğa sahip olan kırk küsur ülke arasında rejimi laik olan iki üç ülkeden biridir; dolayısıyla cümlenin birinci bölümü ile ikinci bölümü arasında karşıtlık bildiren "halde" deyiminin bulunması gerekir. Nüfusu müslüman olan ülkelerin büyük bir kısmı laik olsaydı, "halde" koymaya gerek olmazdı.

"Türkiye, Müslüman çoğunluğa sahip ülkeler arasında en gelişmiş ve modern olanlardan biridir." cümlesine gelince, benden önceki metin "en gelişmiş ve modern olanıdır" şeklindeydi. BAE, Bahreyn, Kuveyt, Malezya vb. ile ilgili güncel tartışmaları gözönünde bulundurarak "olanlardan biridir" şeklinde düzelttim. Yani daha objektif ve tarafsız hale getirdim.

Haksız ve mesnetsiz eleştirilerinizi bir daha gözden geçirerek, mümkünse geri çekmenizi rica eder, kolaylıklar dilerim. --Zenci fil 11:27, 12 Eylül 2007 (UTC)