Kullanıcı mesaj:Murhin/17 Haziran 2008 - Temmuz 2008 Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba. İnternet portalından dolayı bilgisayar konusuna ilginiz olduğunu tahmin ediyorum..nfo maddesi günün maddesi olabilecek dolulukta bir içeriğe sahip. Yalnız maddedeki .rar bağlantısı kırmızı. Benim de konuyla ilgili fazla bilgim yok. Eğer sizin varsa ve ilgilenmek isterseniz bu maddeyi açmanız mümkün mü acaba? (Böylece +1 mavi bağlantıyla günün maddesi adayı olarak gösterebiliriz.) Lütfen bunu küçük bir rica olarak alın, ilgilenemezseniz de sorun değil. Umarım mesajım sizi rahatsız etmez. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 12:25, 17 Haziran 2008 (UTC)

Elinize sağlık, çok teşekkür ederim. --Yabancımsj 13:46, 17 Haziran 2008 (UTC)

Trabzonspor sayfasının ismi Trabzonspor Spor Kulübü olsa daha uygun olmaz mıydı?--Xyzblood 21:26, 18 Haziran 2008 (UTC)


Galatasaray, Fenerbahçe gibi kulüplerin isimleri bu şekilde, önerimin sebebi buydu. Kulübün tüzüğünde son önerdiğiniz şekilde geçiyor. Böyle bir değişiklik en uygunu olacaktır. Bu aradasözünü ettiğiniz çalışmalar için kolaylıklar.--Xyzblood 21:45, 18 Haziran 2008 (UTC)

Fenerbahçe SK (Futbol) ve Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı maddeleri hergün nerede ise vandalizme ugruyor acaba kilitlenebilir mi? --Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 12:09, 27 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Hizmetli arkadaşlarımıza danışmamız lazım. Hizmetlilerimizden birini görünce mesajınızı ileteceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:13, 27 Haziran 2008 (UTC)

İlgili maddeler 12 Temmuza kadar kayıtlı olmayan kullanıcıların değişiklik yapmasına kapatılmıştır. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:32, 27 Haziran 2008 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

  • Gerçi iletimi silmiştiniz ama, bunu okumanız yeterli. Yaptığınız tesis ve yükselti yönlendirmeleri VP:HS#Yönlendirmeler#2'den silindi. Biraz daha dikkatli olursanız sevinirim. Amacımız doğru bilgi vermek. Kolay gelsin.  Burak ileti 08:49, 3 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Yaptığınız yönlendirmelerde şunlar dikkatimi çekti: Tesis → mekan, yükselti → dağ. Ben bunların anlamının aynı omadığını, hatta bayağı da uzak olduğunu düşünüyorum. Siz de tekrar düşünebilir misiniz? Kolay gelsin.  Burak ileti 17:37, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba sanırsam haklısınız. Bilecik maddesindeki kırmızı bağlantıları yok etmek için fazla hararetli davrandım sanırsam. Tesisin anlamını ben mekan olarak bildiğimden yönlendirmiştim. Yükselti kelimeside dağ ve tepe anlamlarına göre geldiğini düşünmüştüm. Neyse Tesis ve Yükselti maddelerini yeniden oluşturdum inşaallah bu sefer olmuştur. :) iyi günler ve iyi çalışmalar -- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 10:20, 3 Temmuz 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Görmüştüm maddeleri, ellerinize sağlık. Kolay gelsin.  Burak ileti 10:46, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Spor Portalı[kaynağı değiştir]

Benim sorunum daha çok dayanışma yönünde olucak. Turkcell Süper Lig olsun, Bank Asya 1. lig takımlarnın maddeleri çok bozuk bir durumda. Vikipediye ziyaretlerin daha çok futbol ile ilgili olduğuda kesin. En azından bir proje ekibi yada bir futbol kulüpleri portalının kurulması gerekiyor. Bu konuda teşvik edebileceğin kişiler varsa yardımcı olabilirsin diye düşündüm. Benim zaten internet prtalı yüzünden böyle bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. iyi günler iyi çalışmalar. -- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 10:41, 3 Temmuz 2008 (UTC)

  • Daha önce bir Spor portalı vardı ve benim işaretlememle Hızlı Sil sonucu silindi. Nacizane önerim, buradaki portallarda etkin çalışan arkadaşlarla temasa geçmen yönünde olacaktır; çünkü bu konuyla fazla ilgilenebileceğimi düşünmüyorum. Portal konusunda kolaylıklar, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:58, 3 Temmuz 2008 (UTC)


Merhaba Muratsahan; silinen madde; başka bir kullanıcının VP:HS etiketi eklemesi üzerine silindi. Bu konuda Vikipedi:Kayda değerlik (TV programları) temel alındı. Dilerseniz orayı bir okuyup tekrar değerlendirin. Madde silerken haber vermek isterdim ama her zaman mümkün olmuyor: sadece dün 100'ün üstünde madde sildim. Levent Abi ileti 12:09, 7 Temmuz 2008 (UTC)

ABD Konsolosluğu Saldırısı[kaynağı değiştir]

merhaba kibele maddeyi oluşturmadan önce danışmak istedim. maddeyi oluşturmak için kaynakları hazırladım ama wikinews içine girdiğinide düşünmekteyim bu konunun. Acaba bu konuda ne dersin? *Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 17:41, 9 Temmuz 2008 (UTC)

  • konu elbette kayda değer ve madde olarak girilebilir. ancak, temel bilgileri vererek başlayıp netleştikçe eklemek daha doğru diye düşünüyorum. aksi taktirde, yazılanlar çıkartılmak zorunda kalınıyor, emeklere yazık.. güncel maddelere ilgi bu kadar çokken vikihaber'e kullanıcı bulmak zor olmaz diye düşünüyorum bir yandan da.. kolay gelsin. --kibelemesaj 17:48, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • O zaman en iyisi ben maddeyi oluşturmaya başlayayım. Dediğin tavsiye üzerinden başlıyacam. Yardımın için sağol kolay gelsin.*Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 17:48, 9 Temmuz 2008 (UTC)


İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • gerçekten çok özür dilerim. Dalgınlığıma gelmiş maddeye dakikabaşı saldeırılması gariba biraz benim sinirimi bozdu :) --Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 23:12, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yok yok; hiç moralinizi bozmayın ki katkılarınız azalmasın. Ancak bu maddeye de kafayı fazla takmayın bence: bir fırsat bulsam kayda değerlik kriterlerine bakıp, şablonu ekleyeceğim. Sonrası silinmeye kadar gider de.. Emekleriniz için üzülüyorum sadece. İyi geceler. Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. Levent Abi ileti 23:16, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bence bir tartışalım bakalım sonuç ne çıkacak --Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 23:29, 9 Temmuz 2008 (UTC)

ABD Konsolosluk Saldırısı[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratsahan ABD Konsolosluk Saldırısı metnini başlattığın için teşekkür ederim ama metninde 3 Türk Polisi öldü sözü beni üzdü lütfen böyle olaylarda güvenlik görevlilerimizin başlarına böyle üzücü bir olay gelince şehit olduğunu yazarsan sevinirim. Yaptığın ve yapacağın katkılardan dolayı teşekkür ederim kolay gelsin.E-16 11:31, 10 Temmuz 2008 (UTC)

  • Irakta ölen Abd askerleri ABD ülkesinde, iran-ırak savasındada ölen askerler iran ve ırakta şehit diye anılır. şehitlik kavramı her ulusta vardır ama bildiğiniz gibi wikipedia'da tarafsızlık ilkesine göre davranmalısınız. Eğer sizin dediğiniz gibi yaparsak ABD ve Irak askerlerinede şehit dememiz lazım. Bence düşüncenizi bir gözden geçirin. Kolay gelsin ve iyi günler--Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 11:57, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Blog Ödülleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Murat; Maddeyi dilediğin gibi açabilirsin, biliyorsun tek alman gereken ölçü: Kayda değerlik. Biraz zaman ayırıp ayrıntılarını incele istersen. Sevgiler. Levent Abi ileti 13:45, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba Dsmurat,merakımdan dolayı bir soru soracam. Abi madde silinmelerinde oyun nerdeyse hiç yok. Sadece yorum yapıyosun? Acaba benim bildiğim bir farklı hizmetli görevin mi var? Yoksa niye sakın sorumu yanlış anlama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 14:14, 10 Temmuz 2008 (UTC)

  • Selamlar,
    Nasılsın? Bu aralar baya bir Vikiliyorsun gördüğüm kadarıyla .
    Genelde VP:SAM oylamalarında bu tür bir yol kullanıyorum. Eğer madde bariz bir biçimde silinmesi gerekiyorsa ve "adam edilemeyecek" gibiyse, zaten Hızlı Sil şablonu koyuyorum ya da koyulmasını rica ediyorum. Diğer, üzerinde az da olsa emek harcanmış olanlara ise, bazen oy, bazen yorum koyuyorum. Bu biraz da silinmeye aday şeylere bağlı bir durum. Örneğin; o bölüm silinmeye aday maddelerin tartışıldığı bir bölüm; ama orada bir şablon oylanıyorsa silinmek için, oy kullanmıyorum ya da yorum yazmıyorum.
    Yani sonuçta içimden gelen sesi dinleyip, ona göre davranıyorum. Çünkü Vikipedi der ki: Vicdanınızın sesi, kurallardan önce gelir.
    "Farklı bir hizmetli görevi" konusunda ise, hizmetliler arasında yer almadığım için böyle bir yetkimin/görevimin olmadığını söyleyebilirim. Yani hizmetli değilim; dolayısıyla da böyle bir "hizmetli görevi"m yok . Yanlış anlama meselesinde de, yanlış anlamadığımı bilmeni isterim.
    Kolaylıklar dilerim, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 14:40, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yanlış anlamam konusunda yanlış anlamadığın için teşekkürler , ayrıca merakımı giderdiğin için bir daha teşekkürler Kolay gelsin ve iyi günler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 14:46, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Selam, sizi müsadenizle bir konuda bilgilendirmek istiyorum: VP:İMZA gereği imzalarımızda resim kullanmamıza hoş bakılmıyor. Bilginize. --Manco Capac 15:39, 10 Temmuz 2008 (UTC)


  • Uyarınız için teşekkürler, zaten hergün yeni birsey öğreniyoruz. Yine ve yeniden teşekkürler. Acaba şimdi olmuş mu imzam? --Muratsahinileti 15:52, 10 Temmuz 2008 (UTC)
Olumlu yaklaşımınız için çok teşşkürler, eğer smily resmi imzanızın içinde ise. Bunu kullanmanız da imzanızda bir resim kullanıyorsunuz anlamındadır, bilginize. --Manco Capac 06:07, 11 Temmuz 2008 (UTC)
hayır değil, alınma ama çok kuşkulu bakıyorsun neyse yine görüşmek dileği ile iyi günler --Muratsahinileti 09:15, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kuşkucu olmak Vikipedide temel unsur gibi bir şey. Ama sanırım kuşkuculuk benim için meslek hastalığı. Neyse ilginiz ve olumlu anlayışınız için çok teşekkürler. Kolay gelsin. --Manco Capac 09:46, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • Blog Ödülleri güzel olmuş, elinize sağlık. Ancak ödül kısmı, blog tanıtımının gerisinde kalmış görünüyor. Sanırım zamanla gelişir. Yine de bu haliyle bilgilendirici. Kolaylıklar diliyorum. Levent Abi ileti 16:18, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • Şuanlık böyle oldu ama 2-3 gün içerisinde maddeyi biraz daha geliştireceğim. Üzerinde biraz daha çalışmam gerekecek. görüşünüz için teşekkürler. iyi günler ve iyi çalışmalar--Muratsahinileti 16:30, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Murat. Sadece yönlendirmeleri silmemi istemiştin herhalde, değil mi? Onları sildim. Yanlışlık varsa söyle, bir tıkla geri getirelim. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 18:41, 15 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yok sağol, şimdilik isteğimiz bu kadar. İnternet Portalı için yakında danışmam gereken çok şey çıkacak zaten. İyi günler ve kolay gelsin. Kendinize iyi bakın --Muratsahinileti 18:57, 15 Temmuz 2008 (UTC)
  • Her zaman bekleriz. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 19:01, 15 Temmuz 2008 (UTC)

İnternet Portalı[kaynağı değiştir]

  • Bu arada şuradaki notumla ilgili bir şey yapılabilir mi acaba? Bu bölüm diğer pek çok portalda var. --Yabancımsj 19:12, 15 Temmuz 2008 (UTC)
  • Çalışmaya başladım bile. Zaten tasarımı değiştirmeyi ve farklı konu başlıkları oluşturmayı planlıyorum. Malesef İnternet Portalı çok aktif değil internet konusunda son zamanlarda girilen madde sayısı az denilebilecek oranda. Bunu biraz olsun yukarı çekmeye çalışmamız lazım. Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler. kolay gelsin --Muratsahinileti 19:35, 15 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bu bir çok portalın ortak sorunu ne yazık ki, ilgi az. Yeni maddeler kısmını biraz da bu yüzden önemsiyorum. (Aslında açtığım maddeleri portal sayfalarına eklemeye alıştım ve geçenlerde internet alanında açtığım bir maddeyi ekleyecek yer bulamayınca aklıma geldi.) Böylece bu alanla ilgili madde açan kullanıcılardan, yeni maddeleri ilgili kısma eklemelerini rica ederiz. Hem yeni açılan maddelerden haberdar olunur, hem kullanıcılar portala yönlendirilmiş olur. --Yabancımsj 20:05, 15 Temmuz 2008 (UTC)
  • Artık oluşturduğumuz maddeleri ekleyebiliriz. Sayfayı oluşturdum. İlk eklediğimiz yeni maddeler hayırlı olsun. Yoğun mesai harcamamız gerekiyor. Portal konusunda bilinçlendirmek için. Kullanıların çoğu internet konusunda meraklı belki portala yönlendirilmeye başladığımızda yeni oluşturulacak internet maddeleri çoğalabilir. Umarım gerçekten böyle olur. --Muratsahinileti 20:23, 15 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba Eldarion, İnternet Portalını geliştirme adına Azbuz.com maddesini oluşturmayı düşünüyorum. Ama daha önceden Azbuz.com ve Azbuz maddeleri silinmeye aday gösterilip silinmiş. Elimde kayda değer olduğuna dair kaynaklar var. Lakin ben yinede danışayım dedim. Herhangi bir silinme sorunu çıkmaz değil mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. --Muratsahinileti 12:27, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Selamlar.Maddenin kayda değerliğini ortaya koyduğunuz taktirde Vikipedi'de yer alabilir ancak yinede aksini düşünen kullanıcılar silinmeye aday gösterebilirler.Kaynaklarınız kriterleri karşılıyor ise topluluk gerekli kararı verecektir.Kolay gelsin.--Eldarion 12:38, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Cevabınız için yeniden teşekkürler.Kolay gelsin--Muratsahinileti 12:41, 16 Temmuz 2008 (UTC)


Merhaba DsMurat, Folksonomi maddesini oluşturmayı düşündüğünden bu konuda önerebileceğin bir türkçe içerikli yer var mı? Cevabın için şimdiden teşekkürler. --Muratsahinileti 10:25, 16 Temmuz 2008 (UTC)

  • Ben yaptığım araştırmalarda güvenilir bir Türkçe bulamadım. Bu konudaki yabancı dilde kaynaklar mevcut; hatta İngilizce Vikipedi'de de Folksonomi maddesi bulunmakta. Kendin ya da çeviri yapan arkadaşlardan yardım alarak açabilirsin bence. Çeviri konusunda maalesef fazla yardımcı olabileceğimi düşünmüyorum; çünkü teknik terimler bir hayli fazla. Umarım az da olsa yardım edebilmişimdir. Kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 17:36, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Uğraşınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten karışık bir madde sosyal ağları ayırmak için kullanılıyor.Anlamak için detaylı olması gerekiyor. Doğruluğu ve anlaşılırlığı içinde epey bir zaman harcamak gerekiyor. Yardımın ve uğraşın için yeniden teşekkürler. İyi geceler ve kolay gelsin. --Muratsahinileti 22:05, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 22:09, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Fethullah Gülen[kaynağı değiştir]

Merhaba Yurekli74, Fethullah Gülen'ün dolaysız yönden feza gazetecilik ve Samanyolu yayın grubuyla bağlantısı yok. Fethullah gülen'in ancak dolaylı olarak var. Bunuda kaynak vererek düzeltirim. Bunun için yaptığın değişiklikleri geri alıyorum ve kaynaklı bağlantı gösteriyorum. İyi günler ve kolay gelsin. Görüşmek dileği ile..--Muratsahinileti 16:46, 17 Temmuz 2008 (UTC)

  • Bana attığın mesajdan hiç birşey anlamadım?Üzgünüm..--Yürekli 16:57, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Şurada yaptığın şirketidir sözcüğü doğru değildir diyorum ve ancak dolaylı olarak bağlantısı var, bende bunu kaynak kullanarak gösterdim. Yoksa ufak bir bilgi bile olsa internet kullacılarının yanıltabiliriz. Şimdi umarım anlamışsınızdır. İyi günler ve kolay gelsin--Muratsahinileti 17:03, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Galiba dolaysız bağlantı var demek istedin.Geri alacağına öyleye çevirseydin.25 Milyar dolarlık ciro herhalde cemaat bağışlarından karşılanmıyor degil mi? [[1]] --Yürekli 17:00, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Afedersiniz ama üslubunuz beni üzdü. Cemaat bağlantısı benim umrumda değil dönen paralarda. Ben sadece gerçekte gösterilen bilgiyi ekliyorum. Bakanlığın şirket lisanslarını incelediğinizde böyle bir şey yazmıyor.Ben bu yüzden bu açıklamı yaptım. lütfen nezaketinizi bozmayın--Muratsahinileti 17:08, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Tamam işte çevirmişsin zaten.İkisi de aynı şey.Dolaylı dolaysız.Şimdi biraz yoğunum.Heryere yetişemiyorum.--Yürekli 17:07, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sevgili arkadaşım Murat Sahin, aynı anda bir çok işi yapmak durumundaydım o anda.Kısa keserek sana aktarmak durumundaydım.Ben o kaynağı inceleyeyim (daha önce okumuştum ama biraz zaman geçti.)O maddelere ek yapmaya gerek var mı yok mu? İlgilenirim.(Maddeye incelemeden ek yapmış olmam hataydı.Kabul.)Uzatılacak birşey yok.Zaten geri almana da birşey demedim.Maddeleri incelerken( o kaynağı gözönünde tutarak) ek yapmıştım.Bu bir ön hazırlıktı.Gerisini getiremedim.Buraya da sırf beni yanlış anlamış olduğunu düşünerek geri geldim.Nitekim de öyle olmuş.Üslup aceleyle yazılmıştı.Başka bir düşünce yoktu içinde.(Şimdi baskın bir telefon sonucu evime gelecek olan baskın misafirlerimle uğraşmak durumundayım.).Yanlış anlaşıldığım için üzgünüm ama bunda da alınacak bir durum yok.İyi çalışmalar.Saygılar.--Yürekli 17:46, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Zaten sorun bitti kapandı alınma olayı gibi birşey yok. Ama yinede ben ve diğer kullanıcılara karşı üslubunuz iyi olursa sevinirim. Sonuçta hepimiz sadece bir hizmet için toplanmışız. Adı üstünde kullanıcıyız. İnşaallah farklı ortamlarda görüşmek dileği ile. Not: Cevap yazmanıza gerek yok. İyi günler--Muratsahinileti 19:58, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Cevap verip vermemek tamamen benim insiyatifimde olan bir durumdur.Vikipedi'nin ne olması gerektiğini defalarca tekrarlamış birisiyim ben.Bugün size karşı olan üslubumu izah ettim.Diğer kullanıcılar demişsiniz Bunu açar mısınız?--Yürekli 20:38, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bakın olay bitti diyorum hala büyütmeye çalışıyorsunuz. lütfen artık şu konuyu artık açmayın. Ufak bir değişiklik yüzünden birbirimizi kıracak duruma geldik. Hepimiz elbette danışarak vikipedi'yi büyütmeye çalışıyoruz.Sonuçta birgün ben size birgün siz bana danışacaksınız. Anlayışınız için teşekkürler. --Muratsahinileti 20:43, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Büyütmeye falan çalıştığım yok ama tarafıma yapılmış biraz suçlama kokan yorumunuz var Ama yinede ben ve diğer kullanıcılara karşı üslubunuz iyi olursa sevinirim. şeklinde bu durumda soru sormak benim doğal hakkım.Kırılacak bir şey yok ortada.Beni neden böyle itham ettiğinizi merak ettim.Siz Olayı büyütmeye çalışıyosunuz diye bir suçlama daha yapıyorsunuz.Sonuçta herkes iyi niyeti ile bir şeyler yapmaya çalışıyor.Hatalar olmuyor mu? Elbette oluyor.Hepimiz yapıyoruz.Zaten Vikipedi kuralları neden var?Hataları en aza indirmek için.Size karşı olan üslubumda da Vikipedi:İyi niyet varsayın kuralını gözönünde bulundursaydınız.Konu bu kadar uzamazdı.Ancak her seferinde bana suçlama üzerine suçlama yapıyorsunuz.Benim takıldığım oydu ve doğal olarak neden? diye sormakta hakkım değil mi?Neyse üzerinde durmuyorum.İyi Çalışmalar.--Yürekli 20:54, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Artık Olay kapandığına göre bana Opel Vivaro konusunda detaylı bilgi içeren bir türkçe site önerbilirmisiniz. Cevabınız için teşekkürler--Muratsahinileti 21:11, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ben otomobil maddeleri konusunda sitelerden çok, fabrikalar ve servislerden dostlarım kanalıyla bilgi toplayarak madde yazıyorum.Bunlarda araç üreticilerinin dökümanları ve kataloglarından ibaret...İnternette çok farklı ve doğrulanabilirliği olmayan bilgiler mevcut.Bir kaç gün içinde size yanıt verebilirim.Selamlar.--Yürekli 21:17, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • O zaman şimdilik sadece teknik bilgileri girsem iyi olur. Aldığı ödüller, tasarım değişikliği hakkında fazla bilgim yok. Diğer arkadaşlarada danışmaya başlasam iyi olur. Cevabınız için teşekkürler.Kolay gelsin.--Muratsahinileti 21:22, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Daha sonra bende maddeye katkı sağlarım.Güncel Renault Trafic ile logolar dışında tamamen aynı olsa da Trafic 1980'lere kadar uzanan bir model.Vivaro'nun tarihini bilmiyorum.Araştıracağım.Selamlar.--Yürekli 21:30, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • selamlar şu kullanıcıyla (78.165.225.143) ilgilenebilirmisiniz. Siz daha önce 2 uyarı vermişsiniz ama hala devam ediyor sayfaları bozmaya...iyi çalışmalar..Kullanıcı:Myrat
  • Şikayet edildi ve son ciddi uyarı gerçekleşti. İyi günler ve kolay gelsin.--Muratsahinileti 17:16, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Fernando Meira[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Yabancı, Nasılsın? Acaba Fernando Meira maddesi acaba kilit altına alınabilir mi? Bu aralar geçmişi çok yoğunda --Muratsahinileti 18:34, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • İyiyim Murat, sağol. Umarım sen de iyisindir. Sahiden ne çok ilgileneni olmuş maddenin! Bir haftalığına yarı korumaya aldım. Yalnız, ilgilenilip düzgün hale getirilmesi gerek galiba. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 18:40, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sağol teşekkürler, Maddeyi biraz olsun ben düzenlemeye çalışırım. İyi çalışmalar ve Kolay gelsin --Muratsahinileti 18:43, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Ricardo Oliveira[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia, bugün bütün hizmetlilerden maddelere koruma istiyorum ama Ricardo Oliveira maddesi korumadan çıktığından beri yine yoğun düzenlemeye maruz. İlgilenebilirmisiniz. Teşekkürler, kolay gelsin.--Muratsahinileti 19:21, 19 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar, haklısınız, futbolcuları arasıra dinlendirmek gerek ! :) Teşekkürler, kolaylıklar. --M. M. ileti 19:23, 19 Temmuz 2008 (UTC)
  • DMO ile aynı adda başka bir ülkede kurum var mıdır? --DsMuratileti 21:00, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • İlkten merhaba Dsmurat, Nasılsın?. Umarım iyisindir. Aynı isme gelen veya ona yakın isimde kurumların farklı ülkelerde de olduğunu biliyorum. Daha doğrusu kendim araştırmıştım. Google Book üzerinde sanırsam bununla ilgili bir pdf dosyası vardı birde.

Bunun haricinde cevap vermek gerekirse devlet kurumlarının hangi ülkelerde olduğunu başlıkta belirtmemiz gerek olduğunu düşünüyorum. İsim olarak olmasın yine benzer yapıda görevleri var. Bu yeterli mi? İyi geceler ve kolay gelsin, Saygılarla --Muratsahinileti 21:17, 22 Temmuz 2008 (UTC)

  • İletiyi aceleyle yazmıştım, selamsız sabahsız... İyiyim hamdolsun, umarım sen de iyisindir. Sen isimlendirmeyle pek çok uğraşıyorsun, uzmanı sensin bu konuların; sen bilirsin . Açıklaman yeterli; kolay gelsin... --DsMuratileti 21:22, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Besiktas Ozkaynak[kaynağı değiştir]

Merhaba Umi1903, Nasılsın?.Umarım iyisindir. Acaba Beşiktaş Özkaynak maddesini oluşturabilirmisin. Bana göre önemli madde. Benim hakkında fazla bilgim yok ancak haberlerden ve internetden duyduğum kadarı ile. İnternetde de doğru düzgün bir şey yok. Ciddiye almana gerek yok oluşturamayacaksan. Teşekkürler, Kolay gelsin.--Muratsahinileti 18:24, 21 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba Muratsahin. Tesekkurler, iyi sayilirim. Meraminizi anliyorum ancak tr.Wikipedi'nin teknik ayrintisini biliyorum desem yalan olur gercekten. Oncelikle "Ozkaynak" derken neyi kast ediyorsunuz, bunu biraz acar misiniz? Mesela, bu terimle alakali tanitici bir sayfamiz var mi? Tam olarak ne yapmak gerektigini anlayabilirsem yardimci olabilmek icin elimden geleni yaparim. Gorusmek uzere, Umi1903 00:53, 23 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yeniden Merhaba, kullanıcı isminden anladığım kadarı ile Beşiktaşlısın. Değil mi? Bende bunu varsayarak belki biraz olsun bildiğin kaynak var diye düşünmüştüm. Benim tek bildiğim bu konuda altyapıyı modernleştirmek üzere yapılanmış bir sistem. Ama malesef zaten ben hakkında fazla bir bilgi bilmediğimden size sormuştum. Ama neyse önemli değil, mesajımı dikkate almanız bile önemli. Yine ve yeniden teşekkürler. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar. --Muratsahinileti 11:04, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Şimdi Formatın Berliner olup olmadığını da kontrol eder misiniz? Takabeg ileti 12:17, 23 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba, format bakımından gazetede ortaboy olarak geçmekte ama berliner formatına boyu nerede ise uymakta yani doğru. (Elimde şuan Zaman gazetesi bile var) kolay gelsin. --Muratsahinileti 12:30, 23 Temmuz 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Dün söz konusu maddede küçük sorun yaşandı da. Kullanıcı:Kremlins (bugün engellendi) döndüğünde yardımcı olursanız sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:35, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Vikipedi başlık[kaynağı değiştir]

Yeniden merhaba Takabeg, Acaba Vikipedi:Wikipedia'yı kaynak olarak kullanan siteler maddesinin başlığı Wikipedia'nın kaynak olarak kullandığı siteler olması gerekmiyor mu? --Muratsahinileti 13:24, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Evet. Kendi sitelerinde yer alan bilgilerin Vikipedi'de kaynak olarak kullanılmasına izin verdiler. Yanlış anlamadıysam. Takabeg ileti 13:29, 23 Temmuz 2008 (UTC)
O zaman madde başlığını değiştiriyorum. Kolay gelsin --Muratsahinileti 13:31, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Film Başlıkları[kaynağı değiştir]

Merhaba Emre, Nasılsın? Bu aralar en çok wikipedia de çalışanlardan biriside sensin gariba. Katkılarına baktığımda en çok film konusunda vermişsin. Adlandırma kuralları (filmler) maddesini okumanı tavsiye ediyorum. Çoğu oluşturduğun film maddesinin başlığı ingilizce. Bildiğin gibi biz türkçe Vikipedi'yiz. Kendine iyi bak, iyi çalışmalar. --Muratsahinileti 17:20, 23 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba Murat iyiyim sağol. Evet bu aralar vikipedide çok çalışıyorum. filmlere ağırlık verdim. Polis Akademisi serilerinin hepsini bugün yaptım. fakat türkçe anlamlarını bilmiyordum. o yüzden orjinal adlarıyla oluşturdum. ama merak etme hepsinin ismini türkçesiyle değiştireceğim ve bundan sonraki katkılarımıda ingilizce-türkçe yapacağım.. İyi akşamlar Bu imzasız yazı Emresunay80 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Trabzon Basket[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Levent Abi, Trabzonspor Kulübü Basketbol Şubesi maddesini Trabzonspor Kulübü Basketbol Takımı yapabilrmisin? Bilinirlik açısından böyle olması daha uygun gibi. Maddenin geçmişi kaybolmasın diye değiştiremiyorum tabiki.

Not: Ayrıca yeniden bir Ülkerspor maddesi açılsa nasıl olur? Bildiğin gibi tarihe karıştı en azından bilgilendirme açısından böyle bir madde açılması gerekir. İyi günler, Kolay gelsin ve teşekkürler --Muratsahinileti 17:41, 23 Temmuz 2008 (UTC)

  • İsteğiniz olan Trabzonspor Kulübü Basketbol Takımı isim değişikliği gerçekleşmiştir. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 17:57, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Kullanıcı:85.104.37.27[kaynağı değiştir]

Selam. Şu kullanıcı bazen doğru bilgi ekliyor bazen atıyor. Dikkat ederseniz sevineceğim. Takabeg ileti 13:47, 24 Temmuz 2008 (UTC)

  • Bu Anonim Arkadaş İngilizce vikipedi'deki kardeş kentleri maddelerine göre yerleştiriyor bakdığıma göre. ilk başlarda Bakü maddesinde biraz sorun çıkarmış. Gözlerim onun üstinde meraklanmayın, Zaten şuan pasif durumda . Kolay gelsin --Muratsahinileti 14:00, 24 Temmuz 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Ancak sister city (twin city) ile friendship city farklıdır. Mesela Sagamihara Toronto'nun friendship city'dir. Varşova da öyle. Zaten kardeş şehirleri çok önemli değil de İngilizce wikiden doğrudan aktarmamız da pek doğru olmadığını düşünüyorum. Takabeg ileti 14:14, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Shakhtar Donetsk[kaynağı değiştir]

Şahtar Donetsk yazısını Shakhtar Donetsk diye düzeltebilirmisin Şİmdiden Teşek..Bu imzasız yazı Gsleealy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba , ben şuan Hizmetli değilim. Şuan online gördüğüm Takabeg var. Onlara isteğinizi söylebilirsiniz. İyi günler. --Muratsahinileti 14:48, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Not: Bu arada önceden irtibatımız fazla yoktu (daha doğrusu hiç yoktu ) . Ayrıca tanıştığımıza mennun oldum. Kendinize iyi bakın. Her zaman mutlaka görüşmek dileği ile. --Muratsahinileti 16:18, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Bende memnun oldum.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 16:25, 24 Temmuz 2008 (UTC)
Vikipedi:Hizmetli başvurusu/Lord Leatherface 2'da hizmetliliğe adayım. İsterseniz oy kullanabilirsiniz.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 16:36, 24 Temmuz 2008 (UTC)


  • Merhaba Qwl, Nasılsınız?. Sanırsam süper lig şablonları üzerinde çalışıyorsunuz. Bilgilendirmek istedim. Firefox üzerinde biraz kayma var. explorer'da ise normal gözüküyor. Kolay gelsin,iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 21:27, 24 Temmuz 2008 (UTC)
  • evet. bu şablnları alt alta koyunca çok uzayıp gidiyor. gizle göster modu ekliyorum. ancak belki bir hata olabilir. en alttaki hep farklı bir yere kayıyor. çözemedim. ancak hepsibi yapınca bir sorun olmuyor. hatalı görünen sayfayı yazarsan onları da elden geçirelim.--Qwl ye yaz 21:33, 24 Temmuz 2008 (UTC)
  • Şuanda firefox üzerinden bu şablonların bulunduğu hangi sayfayı açşam kayma gözükmekte. Gelecekte yavaş yavaş düzeltilir. Malesef bu iki tarayıcının farklı tabanlı sistemleri kullanması en çokta kullanıcıları zararlı düşürüyor. Neyse çalışmalarınız kolay gelsin. --Muratsahinileti 21:42, 24 Temmuz 2008 (UTC)
  • bendeki firefox,opera ve internet explorerdan denedim. bir sorun görünmüyor. belki sizin ön belleği temizlemeniz lazım.--Qwl ye yaz 21:47, 24 Temmuz 2008 (UTC)
  • bende de sorun olabilir. beşiktaş sayfasında dediğiniz soruna rastladım. ancak artık bir bilen gelir düzeltişr. ben bukadar hallettim. böyle daha derli toplu oldu--Qwl ye yaz 21:51, 24 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sadece iki şablonda bu soruna rastladım. Türkiye'de Futbol ve Süper Lig şablonlarında bu sorun var. Diğerleri normal gözüküyor. Elbette düzelten biri çıkacaktır burası vikipedi . --Muratsahinileti 21:54, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Edgar Davids[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Kibele, Edgar Davids adlı futbolcuyu biraz dinlendirsek iyi olacak. Geçmişi bu aralar çok yoğun :) --Muratsahinileti 17:34, 25 Temmuz 2008 (UTC)
  • dinleniyor.. şu transfer mevsimi ne zaman bitecek yahu.. :) --kibelemesaj 20:35, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Mirsad Kovacevic[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratsahin, ben sanirim tekrar bir telifli yazi tespit ettim galiba, bir goz atabilir misiniz?

Ilgili madde: Mirsad Kovacevic ve linki ise:

Buldugum adres ise su sekilde:

Su malum ozkaynak meselesine gelince... Acikcasi tr.wikipedi'ye yardim etmeyi cok istiyorum ancak genelde en.wikipedia'da aktifim ve ikisine birden katki saglamam cok zor oluyor cunku ikili calistigimda her ikisi uzerinde de performansim planladigimdan her zaman daha dusuk kaliyor ve sonra da dovunup duruyorum. Tr.wikipedi'de ise cok sayida problem oldugunu dusunuyorum, maalesef... Ornegin maddelerin bir cogu kaynaksiz bilgilerle, subjektif gorus veya kulaktan dolma bilgilerle dolu. Onu gecsem, inanilmaz dilbilgisi hatalari var! Gerekirse biraz goz atip ornek bulabilirim ama inanin bana cok uzucu seyler. Her seye ragmen en yakin zamanda elimden gelenin en iyisini yapacagimdan emin olun!

Sevgiler,

Umi1903 18:59, 25 Temmuz 2008 (UTC)

  • Telif ihlali linki eklendi. Gereği yapılır ve madde silinir. ileri zamanlarda yavaş yavaş Beşiktaş ile ilgili maddeler oluşturulur. Wkipediler farketmez zaten sonuçta katkıda bulunmanız önemli. Katkılarınız için teşekkürler, kolay gelsin--Muratsahinileti 20:21, 25 Temmuz 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Google konusuyla ilgiliyseniz; Googlefight maddesine de bir göz atar mısınız? Belki en alttaki açılıp-kapanır tablolarda yer almãsı gerekiyor olabilir. Doğrudan Google'ın kendisine ait değil ama finans desteğinin olduğu bir site. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:27, 25 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba Levent Abi, ben yanlış anlamadıysam, sitede Google'ın desteği yoktur denilmekte. Madde de bu bilgi yanlış olabilir. İnternet'de araştırdım ama destek konulu birşey de bulamadım.

Eğer olsa bile Google'ın sponsorluğunda organize edilen düzinelerce kayda değer servis var. Bunlarında eklenmesi gerekir. Kısacası ben şablona eklenmesi taraftarı değilim. --Muratsahinileti 21:52, 25 Temmuz 2008 (UTC)

  • Ben baktığımda yanlış algılamış olabilirim, belki çeviri hatası. O zaman bizdeki madde içinde de düzeltmek gerekiyor. İlginiz için teşekkürler. Levent Abi ileti 21:54, 25 Temmuz 2008 (UTC)
  • İnterwikiler eklendi ve düzelttim. Kolay gelsin ve iyi akşamlar. --Muratsahinileti 21:58, 25 Temmuz 2008 (UTC)

tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, açılmamış tartışma sayfalarını açtığınızı ve tartışma şablonu eklediğinizi görüdüm. Acaba bunu neden yaptığınızı öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim. --Manco Capac 11:28, 27 Temmuz 2008 (UTC)

  • İlkten merhaba doğru bugün iki madde açtım ve bunların tartışma sayfalarınıda açtım. Bu mesajı yolladığınız sıra zaten tartışma sayfalarına yazılarımı eklemek üzereydim. Kullanıcı Arkadaşlarımıza isim konusunda danışmak için açtım. Sanırsam bu sizin için yeterlidir. Kolay gelsin ve iyi günler. Yeniden görüşmek dileği ile. --Muratsahinileti 11:33, 27 Temmuz 2008 (UTC)
Yanıt için teşekkürler. Sanırım biraz aceleci davranmışım, lütfen hoş görün. Teşekkürler ve kolay gelsin. --Manco Capac 11:41, 27 Temmuz 2008 (UTC)