Kullanıcı mesaj:Mızrak/Mesaj arşivi1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Cologne6![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Bahar (yine ben!) 12:19, 7 Ağustos 2007 (UTC)

ünlüler, hemşehriler[kaynağı değiştir]

  • merhaba, bu tür içerikler çeşitli açılardan sorunlu. karslılar diye bir liste yaptığımız zaman her karslı kendi ismini buraya ekleyebiliyor, oysa burası bir ansiklopedi ve sadece ansiklopedik bilgi eklenmeli. bunu bir ünlüler listesi olarak değerlendirdiğimizi düşünürsek, ünlülük de herkese göre değişebilir. son olarak mesela 'karslı' olmak ne demektir? kars doğumlu olmak mı, babası karslı olmak mı vb.. bu listeleri bu açılardan kaynaklandırmak ve dolayısıyla doğrulamak imkansız ve bu yüzden de barındırmamamız gerekiyor. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 21:38, 5 Kasım 2007 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

maderibeyzamsj 17:27, 26 Kasım 2007 (UTC)


  • Selam. Öncelikle başlattığınız maddenin bazı bölümleri harfi harfine Kars Valiliği sitesinde vardı. Bu bölümleri kendi cümlelerinizle düzenlerseniz telif ihlali yapmış olmaktan biraz uzaklaşmış oluruz. Ayrıca imzanızda bi sorun var sanırım. İmzanızdan mesaj sayfanıza ulaşmaya çalıştığımda karşıma size ait olmayan başka bi mesaj sayfası çıktı. düzeltirseniz sevinirim. Kolay gele:) --maderibeyzamsj 17:43, 26 Kasım 2007 (UTC)

Ad değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Böyle durumlarda sayfanın üst kısmındaki "adını değiştir" sekmesine basarak durumu düzeltebiliyoruz. Sorun halloldu herhalde, tıklayıp bakabilirsiniz: Şablon:Kars Merkez İlçenin belde ve köyleri İyi çalışmalar. --Yabancımsj 13:58, 13 Aralık 2007 (UTC)

Rica ederim, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 15:02, 13 Aralık 2007 (UTC)
  • Merhaba. Königswinter ve Königsvinter maddelerine çift madde şablonu koydum. Çıkmak üzere olduğumdan daha fazla inceleyemiyorum maalesef. Ama maddeler birleştirilecektir, merak etmeyin. Dikkatiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 15:28, 17 Aralık 2007 (UTC)
Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 10:13, 21 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba Cologne6, yeni bir kullanıcı olarak çok başarılı katkılarda bulunmuşsunuz, tebrik ederim. Devamını bekleriz :) Khutuckmsj

  • düzeltilmiş, tekrarlarsa ilgilenirim. teşekkürler.. --kibelemesaj 11:45, 29 Aralık 2007 (UTC)

Resadiye, Susurluk maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg, Reşadiye, Susurluk maddesinde sayfa içeriğini bozan sürekli aşk-hasret metinleri yazan bir kullanıcı iki kez böyle yazmaması gerektiğini söylememe rağmen bu hareketine devam etmektedir. Bu kullanıcıya karşı önlem alınabilinir mi? Saygılar, iyi çalışmalar--Cologne6

Biz ikaz edebiliriz. Ancak engelleme için yönetici bulmamız lazım..... aaa Sağlamcı arkadaşımız halletmiş. İyi çalışmalar. Takabeg 18:55, 4 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Haklısınız. Sizce Ravalpindi mi Rawalpindi mi? Aslında Rawalpindi. Fakat Türkçe'de W harfi yok. Gazeteler Ravalpindi yazıyorlar. Nasıl yapsak? Takabeg 21:31, 4 Ocak 2008 (UTC)

Aslında Rawalpindi doğru ama sizinde belirttiğiniz gibi yazılı ve görsel basında bu yer adı Türkçe´ye has Ravalpindi diye gösterildi. Ansiklopedimizin ismi orjinalinde Wikipedia´dır ama bizde Vikipedi´dir. Ancak New York maddesi de bizde, Nev York olarak değilde orjinal ismi ile yazılmış. Bence orjinal isim daha uygundur. İsterseniz bunu ilgili maddenin tartışma sayfasına koyalım ve buna topluluğumuz karar versin ya da yöneticilere danışalım.
Bu arada ben bugüne kadar sizin hep yönetici olduğunuzu düşünüyordum, çünkü son değişiklikler bölümünde gözlemlediğim kadarıyla çok aktifsiniz, tebrikler.--Cologne6

Evet. Şimdilik Rawalpindi maddesinde birleştirelim mi? Ve İçeriklerini Rawalpindi maddesinde birleştirerek tartışma sayfasında Ravalpindi mi Rawalpindi mi diye sorsak mı? Daha önce fazla dikkat çekilmemiş fakat son günlerde ilgi gösterilmeye başlamış bir madde (bence). Katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımız olmuştur ve olacaktır. Bu katkıların iki tarafa bölünmesi verimli katkılarının (ve katkılarımızın) engeli olacak gibi. Geçici olarak birleştirmemiz faydalı gibi gözüküyor. (Açıkçası benim için isim fazla önemli değil:)) Benim teklifim şu ki geçici olarak hemen birleştirelim ve başlık konusunda tartışma açalım. Ne dersiniz? Takabeg 22:07, 4 Ocak 2008 (UTC)
Tamam 5 saat sonra, birleşme işini halledeceğim. Baktım RaValpindi açan benmişim:)) Yine RaWalpindi maddesinde birleştireceğim. Sonra başlık tartışma açacağım. Şimdi aklıma geldi ki, peygamberlerin eksik maddeleri açan siz miydiniz acaba?
Pardon. Maddeleri tekrar inceledim. Ravalpindi ben açmamışım. Butto maddesinde açsın diye sadece teşvik etmişim. Kusura bakmayın. Görüşmek üzere.... Takabeg 22:36, 4 Ocak 2008 (UTC)

Bunun dışında bir şeyi soracağım....Geçen gün Ermeni soykırımı iddaları maddesinin başlık meselesi halledildi. Aslında ondan önce halletmemiz gereken meseleler vardı. Cezayir Soykırımı iddiaları başta olmak üzere tarafımızdan (Türkçe vikipediden) atılan çamurlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Biz (Türkçe vikipedi olarak) adam olamadık diye düşünüyorum. Diğerlere atılan çamurlar şimdi Türkçe vikipedinin üzerinde lekemiz olarak duruyor bence. İyi çalışmalar. İyi haftasonları. Görüşmek üzere. Takabeg 22:30, 4 Ocak 2008 (UTC)

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

Bu imzasız yazı Khutuck (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 30 Aralık 2007

  • Merhabalar,
  • Sanırım kasten değil yanlışlıkla olmuş: bu değişikliklerin arasındaki farktan görebileceğiniz gibi Kullanıcı:Mulazimoglu iki maddeyi kaliteli madde adayı göstermeye çalışmış... fakat bu sırada ufak hatalar yapmış ve anladığım kadarıyla hataen sizin yaptığınız Kars adaylığının ilgili kodunu da o sayfada çıkarmış... hataen olduğunu düşünüyorum zira kasten yapsa özete bir şey yazardı ki kendi koyduğu kaliteli madde adaylıklarında da ufak sorunlar varmış; daha sonra kaliteli içerik sorumlusu Kullanıcı:Khutuck düzeltmiş onun yaptığı bu hataları fakat sanırım sizinki çok geride kaldığı için (zira Mulazimoglu birkac degisiklik yapmis ardarda) onu görüp düzeltememiş. Önemli değil; bu tip şeyler olur... özette veya tartışmada belirtilen bir uzlaşma sorunu olmadığı sürece sayfalara yaptığınız bir ekleme çıkarılmışsa ve size hata gibi gelmişse geri eklemeniz de sorun yoktur. Elbette keşke olmasaymış ama ben o arkadaşın bunu kötü niyetle yapmadığına inanıyorum; size de iyi niyet varsaymanızı tavsiye ederim ^_^ Maddeyi okumadım ama şöyle bir göz attım güzele benziyor, özellikle resimler çok hoş; adayınıza kaliteli madde seçiminde bol şans dilerim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 02:51, 8 Ocak 2008 (UTC)
Rica ederim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 03:03, 8 Ocak 2008 (UTC)

Size bir soru sormam gerekli. Mont Blanc'ı aday gösterdiğim seçkin resimler aday sayfası hakkında bir sorum var: Sizin oyunuz benim açıklama kısmımın altında. Ben ikinci resmi de aday göstereceğim. Bu oyunuz birinci resme mi, ikinci resme mi, yoksa her ikisine de mi? Şu an için desteğinizi iki resme de yazıyorum. Fakat isterseniz oyunuzu geri alabilirsiniz. Birinci resmin adaylığı, İkinci resmin adaylığı --Dsmurat 23:40, 8 Ocak 2008 (UTC)

  • İlgilendiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar, kolay gelsin! --Dsmurat 16:04, 9 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba; Daha iyi değil mi? Biraz daha uğraş; uğraştıkça eksikleri fazlalıkları kendin de göreceksin...Benden sana destek...Görüşürüz...Mülazımoğlu iyi günler diler... 13:05, 9 Ocak 2008 (UTC)

Selam hemşehrim[kaynağı değiştir]

Hiç demiyorsun ya Karslıyım diye. Ben de Iğdırlıyım. Hemşehri sayılırız... Tabi Karsspor'la Iğdırspor arasında ezeli rekabet olsa da KafkasMurat(Ardahanlı) gibi üçümüz de hemşehri sayılırız değil mi ama ya :))--Sαвяι¢αи76ileti 15:10, 11 Ocak 2008 (UTC)

Ben bu senenin başında Iğdır maddesini 2,000 byte'tan 40,000 byte'a çıkardım. Ama o zamanlar bu konuda çok iyi olmadığım için başarısız oldum ve SM adaylığını iptal ettim. Ben de bir ara KM olabileceğini düşündümsede Mülazimoğlu'nun bana gaz vermesiyle fikrimi değiştirdimö ve elimden gelen her şeyi yapıp Iğdır'ı SM yapmaya karar verdim. Bu hafta cuma gününden itibaren yazılılarım bittiği için Vikipedide eskisi gibi büyük katkılarıma döneceğim. Cuma'dan başlayarak Iğdır maddesi için yaptığım yeni araştırmalar ve bulduğum yeni fotoğraflar sonucunda maddeyi daha da geliştirip yeniden SM adayı yapacağım, o zaman senin de desteğini beklerim. Tahminen 40,000'den 60,000 civarlarına kadar maddeyi geliştirmeyi düşünüyorum, gayet de çok kaynağım var...Sonuç olarak KM beni kesmiyor hemşehrim :))...--Sαвяι¢αи76ileti 14:36, 12 Ocak 2008 (UTC)
Hmm ama ben SM'yi kafaya koydum halledeceğim cuma günü..... Ayrıca ben 22 Ağustos'ta üye oldum sense 19 Eylül'de üye olmuşsun yani senden eski sayılırım:)) SM adaylığı döneminde deneyimsizlikten iyi hazırlayamamıştım. Şimdi çok daha deneyimliyim.... Başarılı olacağıma inanıyorum...msn varsa yazsana...kolay gelsin hemşehrim...--Sαвяι¢αи76ileti 16:43, 12 Ocak 2008 (UTC)

birşey merak ettim.Nasıl ödül gönderilebiliyor.Saygılarımla--Selim Hoca 18:08, 12 Ocak 2008 (UTC)

  • Tamam ekledim hemşehrim, ayrıca bundan sonra vikidostlarımdan birisin:))..--Sαвяι¢αи76ileti 19:00, 12 Ocak 2008 (UTC)

Kars maddesi[kaynağı değiştir]

Selam, görüşlerimi orada belirttim, teşşekürler. Kolay gelsin --Manco Capac 08:25, 14 Ocak 2008 (UTC)

Galatasaraylı kullanıcımız; Galatasaray Portalımız daha önce olan yetersiz halinden ziyade, daha güzel bir biçimde geliştirilmiştir. Ziyaret edebilirsiniz. Kullanıcı GSH yi {{}} karakterleri içine alarak Galatasaray haberlerini takip edebilirsiniz.Ayrıca Galatasaray Gündemdeki Proje maddesine katkılarınızı bekliyoruz. Lütfen katkılarınızı esirgemeyin. Saygılarımla --SBM ileti 14 Ocak 2008 19:05 (GMT+2)

Posof, Ardahan[kaynağı değiştir]

Selam. Posof, Ardahan maddesine bakar mısınız? Ben iki kez geri aldım. Hakkım bitti. Şu an tarih kısmı tamamen yok edildi. İlgilenirseniz sevinerim. İyi çalışmalar. Takabeg 12:50, 17 Ocak 2008 (UTC)

Elinize sağlı. Teşekkür ederim. Vandalların hoşnutsuzluklarının sebebini anlayamadım. Nedir acaba? "Poskhev" yazılmıyor o maddede:)) İyi çalışmalar. Takabeg 13:04, 17 Ocak 2008 (UTC)
Doğrulanabilirlik sorunu nedeni ile albümleri çıkardım.Web sitelerinde yada başka kaynaklarda bilgiye ulaşamadım.Kaynak gösterildiği taktirde tekrar eklenebilir.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 00:58, 22 Ocak 2008 (UTC)

Uyarıldı, tekrarında engellenebilir. Bilgilendirme için teşekkürler.Sağlamcıileti 13:19, 22 Ocak 2008 (UTC)

Ana sayfa ve güncel bilgiler[kaynağı değiştir]

Ana sayfada güncel bilgileri sunma görüşünüze katılıyorum. Örneğin; güncel haberler bölümü gibi... Eğer katılacak vikipedistlerle bir proje etrafında toplanabilirsek, iyi bir çalışma ortaya koyabiliriz diye düşünüyorum. --Dsmurat 13:53, 22 Ocak 2008 (UTC)

Pek yakında ana sayfamızın değişmesi için umarım gerekli olan hususlar oluşur. Ancak bu nasıl olacak, kimlerle görüşmemiz lazım? Anasayfa normalinde yöneticiler dışında kimsenin değişiklik yapamadığı, yani tam korumaya sahip. İyi çalışmalar. Cologne6 14:09, 22 Ocak 2008 (UTC)
Bu konuda bana Khutuck ulaştı; ayrca ana sayfa projesini köy çeşmesinde tartışmaya açan da Machiavelli'. Sanırım yardımcı olabilecek yöneticilerden bazıları onlar... Bir de noumenon katkıda bulunmak isteyenlerin belirtmesini istemiş... --Dsmurat 14:14, 22 Ocak 2008 (UTC)
Hiç msn'ye girdiğini görmedim...--Sαвяι¢αи76ileti 18:51, 22 Ocak 2008 (UTC)
Tamam, ben de şu an Iğdır maddesini geliştiriyorum. Boş bir aranda girersin SM'lik, KM'lik hakkında konuşuruz...--Sαвяι¢αи76ileti 19:01, 22 Ocak 2008 (UTC)

Vikiproje Ana sayfa[kaynağı değiştir]

Merhabalar destekte bulunduğunuz Vikiproje:Ana Sayfa açılmıştır, ilginize.--Machiavelli' msj 20:52, 22 Ocak 2008 (UTC)

Kullanıcı sayfama bakarmısın...--Sαвяι¢αи76ileti 22:45, 22 Ocak 2008 (UTC)
Zaten şu Iğdır'ı halledeyim. Bırakacağım. Ama ÖSS'DEN sonra bile bu bilinç altıma yerleşti maalesef...neyse..kararım kesin...--Sαвяι¢αи76ileti 23:05, 22 Ocak 2008 (UTC)
Bazı nedenlerden dolayı fikir değiştirdim, Haziran 2009'dan sonra müthiş bir geri dönüş yapacağım...--Sαвяι¢αи76ileti 10:24, 24 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Yeri gelmişken, katkılarınızı zevkle takip ediyorum. Küfürlü değişiklikler için geri alır ya da sil şablonu koyarken özet kutusuna büyük harflerle "KÜFÜRLÜ" yazarsanız, yöneticiler SD'den görüp daha çabuk müdahale edebilir ve kullanıcıları engelleyebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:43, 23 Ocak 2008 (UTC)

Selam, baktın mı Iğdır maddesine bitirdim ve oylamaya koydum...--Sαвяι¢αи76ileti 18:11, 27 Ocak 2008 (UTC)

Rica ederim, lafı olmaz :).Bu arada aday gösterdiğiniz Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Kars maddesine bir bilgilendirme notu düştüm. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 03:11, 28 Ocak 2008 (UTC)

Anlıyorum köy çeşmesinin derin sularında bir yerlerde tartışıldı kısaca öznel bir ifade olduğu kime göre, neye göre sorularını getirdiği için ve VP:D politikasına bir aykırılık söz konusu teşkil ettiği için desem yeterlidir umarım. Ben de gördüğüm yerde çıkarmayı tercih ediyorum. Saygılar.--Machiavelli' msj 03:39, 28 Ocak 2008 (UTC)

Kaliteli madde[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kaliteli madde, seçkin madde vs. gibi çeşitli içerik türlerinin özel görevlileri vardır. Bu işler yöneticilikle ilgili değildir; aslında yöneticiler silme, engelleme ve kilitleme dışında hiçbir işe bakmıyorlar. Kaliteli madde sorumlumuz, Köy Çeşmesi'nden topluluğun onayı ile seçilmiş olan, Kullanıcı:Khutuck. İlgili konuyu kendisine sormanız iyi olur. Bu tip içerik türlerinin sorumluları seçimler vs. üzerinde inisiyatif sahibidirler; yani örneğin süreleri uzatabilirler uzlaşmanın sağlanıp sağlanmadığını daha iyi idrak edebilmek için... Siz en iyisi sorunları ona iletin, eminim o yardımcı olacaktır ^_^ Bu arada seçkin içeriklerle ilgili bir sorununuz olursa onların sorumlusu da Kullanıcı:Mach. Bu tip içeriklerle ilgili soru ve sorunlarda ilgili sorumlulara başvurmanız gerekir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:13, 28 Ocak 2008 (UTC)
Merhaba Cologne6. Söz konusu maddelerde aktif çalışmalar var, bu sebeple oylamaları başarısız olarak kapatmakta pek acele etmiyorum. Kaykay ve Yenidoğan sarılığı dışında yeterli kriterlere sahip madde henüz yok ancak adayların hemen hepsinin üzerinde çalışılıyor. Bahsettiğim iki madeyi de detaylı olarak inceleyip kapatmayı planlıyorum, ancak maalesef biraz fazla yoğun olduğum için henüz vakit bulamadım, en kısa zamanda ilgileneceğim. Khutuckmsj 21:17, 28 Ocak 2008 (UTC)

pardon görmemişim.Uyardığınız için teşekkürler--Türkçe Öğretmeni 18:27, 28 Ocak 2008 (UTC)

VP:Ana sayfa[kaynağı değiştir]

Merhaba. VP:Ana sayfa projesine bakıyordum da, Vikipedi:Tarihte bugün/9 Şubat sayfasında kırmızı bağlantı kalmış. Kırmızıları ana sayfaya çıkartmama planı var, bu sebeple aklınızda bulunsun, ana sayfaya çıkacak şeylerde kırmızı bağ bırakmayalım. Bu hizla iki haftaya tarihte bugün tamamlanacak, katkıya devam :) Khutuckmsj 12:59, 29 Ocak 2008 (UTC)

Çok sağ ol dostum, tarafsızlaştırmışsın ellerine sağlık, peki sence hala SM olacak kadar tarafsız olmadı mı?(karşı olman bunu gösteriyor da, ayrıca Noumenon'dan da istedim, bir kaç kişi daha el atar..)--Sαвяι¢αи76ileti 15:59, 29 Ocak 2008 (UTC)

ermeninin şehidimi olur yahu alemsin.sen yazdın demi aman ya tamam öyle olsun şehit ermeniler bana komik geldi de kusra bakmayasın (Bu mesaj Footballpro tarafından eklenmiştir)

Ben de biraz uğraştım, biraz önce, ama herkes tarafsız diyor ama bunu düzeltmek için yardım eden çok az...--Sαвяι¢αи76ileti 19:15, 29 Ocak 2008 (UTC)
Tamam sağ ol, içim rahatladı--Sαвяι¢αи76ileti 18:44, 30 Ocak 2008 (UTC)
Şimdi baktım dostum, süper olmuş.. Ellerine sağlık, inşallah iyi kabul edilir. Bu arada müze görtevlisinden alıntı kısmından bahsetmişsin ama Yeşil Iğdır Gazetesi'nin sitesinden alınma bir açıklama o yüzden ansiklopediktir.--Sαвяι¢αи76ileti 20:11, 30 Ocak 2008 (UTC)

Kaliteli Madde[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, kaliteli madde statüsü aldı.
Kars, Vikipedi:Kaliteli madde adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve kaliteli madde seçildi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Kaliteli madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Khutuckmsj 08:17, 31 Ocak 2008 (UTC)
Öncelikle tebrik ederim KM seçildiği için...Coğrafya başlığı güzel olmuş. Şu bahsettiğin kaynaklarda ne sorunu var anlamadım, en çok yararlandığım kaynakları barındıran M.F Kırzıoğlu bildiğin gibi Karslı tarihçi, Z.Z.Acar ise Iğdırlı bir yazar ve araştırmacı...--Sαвяι¢αи76ileti 11:01, 1 Şubat 2008 (UTC)
Selam, Noumenon şu sayfada yazdığı gibi VP:TBA ihlallerinin çözüme kavuştuğunu söylüyor... bu arada bir tane de Ermeni iddiası ekledim...--Sαвяι¢αи76ileti 16:04, 2 Şubat 2008 (UTC)

Cologne6, kategoriler düşünüldü zaten. Olur o da olur yani sorun çıkmaz. Yeter ki madde sayıları artsın sm'ler. Bu tasarım üzerinde bayağı bi uğraştım çünkü. SBM ileti 11:45, 2 Şubat 2008 (UTC)

bu arada seçkin resimlerde isen, benimkinede bir el atarmısın ? en baştaki. sevinirim :D SBM ileti 16:24, 2 Şubat 2008 (UTC)
Selam, Noumenon şu sayfada yazdığı gibi VP:TBA ihlallerinin çözüme kavuştuğunu söylüyor... bu arada bir tane de Ermeni iddiası ekledim...--Sαвяι¢αи76ileti 16:04, 2 Şubat 2008 (UTC)
Ben o şablonu kaldırdım Noumenon'un sözüne dayanarak, ancak o da Mach gibi meşgul o yüzden bu tip meseleler çok yavaş işliyor. Bir sorun kalmadığını düşünüyorum--Sαвяι¢αи76ileti 16:45, 2 Şubat 2008 (UTC)

cologne, nasıl büyütebiliriz o resmi ? zor şartlar altında arkadaşım sağolsun çekmişti. SBM ileti 16:47, 2 Şubat 2008 (UTC)

cologneciğim sen denermisin ? ben yapamam. daha berbat olur yoksa :D sr olamazsada canın sağolsun :D SBM ileti 16:53, 2 Şubat 2008 (UTC)
Gayet iyi olmuş elinize sağlık.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 01:25, 3 Şubat 2008 (UTC)
  • canın sağolsun SBM ileti 11:45, 3 Şubat 2008 (UTC)
Değişiklikler için tekrar sağ ol...--Sαвяι¢αи76ileti 12:53, 3 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Nasılsınız? Uzun zamandır görüşemedik. Iğdır zengin bir maddedir. Taraflı ifadeler çıkarılsa kariteri olacaktır. Elinize sağlık. İyi çalışmalar. Takabeg 16:19, 3 Şubat 2008 (UTC)

Maddenin tartışma sayfasında taraflı ve milliyetçi söylemlerin olduğunu belirtmişsiniz. Sizinde yardımınızla madde gerçekten tam anlamı ile tarafsız olabilir. Şimdilik için bence bir sorun kalmadı ama gözümden kaçmış cümleler olabilir. İlgilenirseniz sevinirim. Cologne6 17:18, 3 Şubat 2008 (UTC)
Şimdi ilgileniyorum. Bir de Iğdır ile doğrudan alakalı olmayan cümleler vardır. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 17:22, 3 Şubat 2008 (UTC)
Mesela, Saka Türkleri'nden bahsediyor. Kolay işi değildir. Görüşmek üzere. Takabeg 17:30, 3 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Cologne6. Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Yenidoğan sarılığı oylamasına bir göz atarsanız sevinirim. Khutuckmsj 08:14, 6 Şubat 2008 (UTC)

İsim değişiklikleri ve imzalar...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kullanıcı adınızı değiştirmeniz kolay: Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasına gidip, başvuru nasıl yapılır kısmını okuyup, bir kullanıcı adı değişikliği başvurusunda bulunmanız yeterli olacaktır. Bu başvuryu değerlendiren bürokratlarımızdan biri gerekli kullanıcı adı değişikliğini uygun görürlerse yaparlar. İmza hususuna gelince; o da çok kolay. Vikipedi'de gezinirken, sağ üst köşede sabit duran mesaj sayfam, tercihlerim vs. bağlantılarından tercihlerim yazana tıklayın. İmzalarda gözükmesini istediğiniz kısım başlıklı satırda değişiklik yaparak imzanızı değiştirebilir, imzanıza tıklayanların gideceği sayfayı değiştirebilir, rengiyle vs. oynayabilirsiniz. Bu değişikliklerin görünebilmesi için bu satırın hemen altında yazan Ham imza (İmzanız yukarıda belirttiğiniz gibi görünür. Sayfanıza otomatik bağlantı yaratılmaz.) uyarısının yanındaki kutucuğu işaretlemeniz gerekiyor. Daha sonra sayfanın altında bulunan Değişiklikleri kaydet tuşuna tıklayınız. Bu şekilde imzanız, istediğiniz şekilde değişmiş olacak. İsim değişikliğinden sonra da arzu ederseniz şu anki imzanızı koruyabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:58, 6 Şubat 2008 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, kullanıcı adı değişikliğiniz yapıldı. Hayırlı olsun. --Mskyrider ileti 05:56, 7 Şubat 2008 (UTC)

Henüz yeni gördüm, adını... hayırlı olsun ben de bugünden itibaren vikitatile çıkıyorum, ama ara sıra Iğdır maddesinin durumu için buralara bir göz gezdireceğim...--Sαвяι¢αи76ileti 21:48, 8 Şubat 2008 (UTC)

Cologne6 -> Mızrak[kaynağı değiştir]

Yeni kullanıcı adınız hayırlı olsun. Ben de bu kadar aktif bir kullanıcı var; ama ben adını ilk defa görüyorum diyordum. Tekrar hayırlı olsun dilerken; yeni adınızın getirdiği yeni havayla birlikte, büyük katkılarınızı bekliyoruz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar!... -- Dsmuratileti 00:09, 10 Şubat 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Seine wide.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:20, 13 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Koeln 1945.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:20, 13 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Koeln Hohenzollernbruecke.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:20, 13 Şubat 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Yazarı Ödülü[kaynağı değiştir]

Mızrak, bir Kaliteli Madde'ye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.


Khutuckmsj 20:29, 13 Şubat 2008 (UTC)

burada yaptığınız eleştiriler doğrultusunda Ayvalık maddesinde değişiklikler yaptım. Bütün eleştirilerinizi dikkate aldım. Sanırım artık oyun rengi değişebilir:)--Tuz 12:13, 21 Şubat 2008 (UTC)

selam mızrak, farsca sayfasındaki sözcükleri ayrı baslıkta yazmak icin sildim, ingilizce sayfasına da bakarsanız format olarak öyle daha duzgun oluyor, dille ilgili bilgilerden cok farsca sözlük gibi olması dogru mu sizce ?????Gukkumavuk 18:53, 21 Şubat 2008 (UTC)

Ermenistan Bayrağı[kaynağı değiştir]

Mesajı gördüm. Sorun belki de KMA sayfasının ne olduğunu iyi açıklayamamaktan kaynaklanıyor. Bu sayfayı maddelere yorum yazma sayfası değil, maddeleri el birliği ile geliştirmeyi amaçlayan bir proje sayfası olarak algılatmak gerek. Size de iyi çalışmalar Piyade13 ileti 00:49, 25 Şubat 2008 (UTC)

Sabri76'ya haber verdim durumu, o da bana telefonla söyledi. Ben de yazdım yüzölçümü--ÖrdekÖzgürileti 18:12, 2 Mart 2008 (UTC)

Biir yanlışlık olmuştu da 4 le 7 nin yerini karıştırmıştım. Ama şimdi kesin olarak düzeldi--ÖrdekÖzgürileti 16:00, 7 Mart 2008 (UTC)

Biraz geç oldu kusura bakmayın ama sağolun. Nice kaliteli maddelere.--Tuz 18:21, 7 Mart 2008 (UTC)

VikiProje Ana Sayfa tasarım çalışması[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Ana Sayfa/Tasarımlar bölümünde hangi tasarımın kullanılacağına, hangi bölümlerin Ana sayfada olacağına dair bir çalışma başlamıştır. Tasarımlarınız, fikirleriniz, eleştirileriniz, yorumlarınız ile bu çalışmaya katkıda bulunmanızı dilerim. Saygılar Machiavelli' msj 22:45, 11 Mart 2008 (UTC)

Engellendi.Uyarınız için teşekkürler.--Eldarionileti 17:26, 13 Mart 2008 (UTC)
Geç kalmışım engellemekte. Elmacenderesi engellemiş. Khutuckmsj 18:54, 13 Mart 2008 (UTC)

Selamlar, Mızrak VP:SMA sayfasında adaylıklar altbaşlığında değiştire bastıktan sonra şu değişiklik yapılarak sayfaya ekliyoruz. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:07, 16 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar, tartışma sayfalarına benim notumu düşerek değişikliklerde bulunduğunuzu gördüm. Öncelikle yönetici terimi bildiğiniz üzere "Hizmetli" olarak değişti. İkinci olarak her sayfaya notu düşmek yerine şeklinde ne yazdığımı gösteren bir bağlantı çok daha iyi olacaktır. Saygılar, İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:46, 16 Mart 2008 (UTC)

Kullanıcı:144.122.42.194[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, şu sayfada başlıkta IP adresi görülen kullanıcıyı bir defa uyarmama rağmen kendisi Avrupa Yakası (dizi) adlı maddede vandallık yapmaya devam etmiştir. İlgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler iyi çalışmalar. Mızrakmsj 17:55, 23 Mart 2008 (UTC)

engellenmiş, teşekkürler. --Mskyrider ileti 18:41, 23 Mart 2008 (UTC)

Mahabad[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kürtçe özel adları hakkında Mahabad Cumhuriyeti maddesinde bakanlar listesinine göz atarsanız trajikomedik durumuma bakmış olacaksınız:)) Bu sefer Ahmed-i Hani (Ehmedê Xanî) tartışması iyi ki açılmış. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 08:06, 24 Mart 2008 (UTC)

Selam. Hanili Ahmet'i şimdilik Ahmed-i Hani yapmamıza ne dersiniz? En azından Hanili olmasın:)) Teşekkür ederim. Takabeg 20:00, 24 Mart 2008 (UTC)

Ne diyeceğimi ben de şaşırdım valla :( destek oyu vermeye çalışmıştım sadece, bunu nasıl becerdiğimi bende anlamadım.. neyseki hemen düzletmişler... gerçekten çok yoğunum ya da bilgisayarlar bazen uçuyor.. Afedersiniz tekrar. Cat msj 23:42, 24 Mart 2008 (UTC)

Zorlu bir işe girişmişsiniz. Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (roman), kısalığına üzüldüğüm maddelerden biriydi. Size kolaylıklar dilerim. Bir de maddenin İngilizcesi'nde güzel iki harita mevcut. Çevirdiğiniz maddenin içeriğine göre bunlar da kullanılabilir.
homonihilis ileti 21:02, 25 Mart 2008 (UTC)

  • Yetersiz de olsa bir miktar Almancam mevcut . Yardıma ihtiyaç duyarsanız elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.
    homonihilis ileti 21:16, 25 Mart 2008 (UTC)

Kopyala-yapıştır[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele şu sayfadan bir yazı kopyalayıp yapıştırdım. Çünkü telif hakkıyla ilgili hiçbir bilgi yoktu. Ben bu sayfadaki bilgilerin kamuya mal edildiğini düşündüm. Yalnız bu konuda içim rahat değil. Mümkünse sayfayı inceleyebilir misiniz. Şayet bir hata yaptıysam hemen düzeltmek istiyorum bu yanlışlığı. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 21:29, 25 Mart 2008 (UTC)

  • merhaba, sitede copyright işareti yok, ama bu yeterli değil. maalesef türkçe kaynaklarda bize uygun lisans bulmak biraz zor. bilgileri kendi cümlelerinizle ekleyebilirsiniz. Vikipedi:Telif hakları sayfasında geniş bilgi var. kolay gelsin. --kibelemesaj 21:33, 25 Mart 2008 (UTC)

Selam. Bulgaristan'ın illeri maddesine ilave edilen haksızca çıkarılan T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın sitesini tekrar getirebilir misiniz? Ben müdahale edersem sanki meseleyi kişiselleştirmiş gibi imajı verilecektir. Biraz önce kullanıcı:Düşünenadam'dan rica etmiştim. Fakat kendisi çıkmıştır herhalde. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 21:53, 25 Mart 2008 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ve kusura bakmayın. Daha net söylerseydim.... Filibe Başkonsolosluğu kaybolmuştur. Bir de Krumovgrad.eu hakkında fikiriniz var mı? Tartışma sayfasına yazmıştım da. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 22:08, 25 Mart 2008 (UTC)
Öncelikle elinize sağlık. Dediklerinizi anlıyorum. Vikipedi çalışmalarımız tamamen gönüllü iş olduğu için her konuyla ilgilenmek zorunda değiliz elbette. Ben de Bulgaristan ile ilgilenmiyordum. Acaristan ile de ilgilenmiyordum. Sadece tuhaf maddeleri bulduğumda normal hale getirmeyi deniyorum. Sırf okuyucularımız için Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 22:25, 25 Mart 2008 (UTC)
+ P.S. Hanili Ahmet maddesinin başlığını ne yapsak? Hala kararsız mısınız? Takabeg 22:25, 25 Mart 2008 (UTC)
Evet imzasız mesaj Düşünenadam arkadaşımızındı:)) Bence şimdilik Ahmed-i Hani yaparak özel isimler hakkında tartışmaya devam edebiliriz. Hanili Ahemet'e göre yüz katı iyidir:)) Takabeg 22:41, 25 Mart 2008 (UTC)

Filibe Başkonsolosluğu[kaynağı değiştir]

Bir hata sonucunda silmişim. Amaçlı bir silme değil. İyi çalışmalar. --Kilimanjaro 22:43, 25 Mart 2008 (UTC)
  • selam, Takabege benim kullanıcı adımdan söz eden bir mesaj iletmişsiniz, iddianızın kanıtlarını vikipedi topluluğunun önünde sunmanızı DİLİYORUM--Düşünenadam 22:49, 25 Mart 2008 (UTC)
Selam. burası değil mi? Bence sorun yoktur. Eğer üçüncü şahıs Düşünenadam arkadaşımızın hesabından girip yazmış olsaydı sorun olurdu. Acaba öyle midir? Bi kontrol edersen iyi olur. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 00:07, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Selam,dün gece "imzasız bir yorum"u Ahmed-i Hani maddesine yapmış olduğumu ima ettiğinizi sanmıştım.Bu hatam biraz uykusuzluktan biraz da hızlı okumaktan kaynaklanmış olsa gerek. Sizden özür diliyor ve başarılı katkılarınızın devamını diliyorum.--Düşünenadam 10:56, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Valla işin açıkçası, o gece nasıl böyle bir iş yaptım ben de anlayamadım, üstelik itiraf etmeliyim sizi olumlu katkılarınızdan dolayı önceden de başarılı bir vikipedist olarak tanıyordum. Mesajı iyi okumadan aceleci davranmış ve kullanıcı adınıza bile dikkat etmemiş olmalıyım o gece. Neyse tekrar özür dilerim. Hatamı affettirmek için size sarı-kırmızı renklere sahip işbu hediyeyi sunuyorum, kabul buyurursanız,sevgiler kolay gelsin,iyi çalışmalar:
    Düşünenadam'dan sevgili Mızrağa...
    --Düşünenadam 19:14, 27 Mart 2008 (UTC)
  • boştû dİe--Ğübbük 11:44, 31 Mart 2008 (UTC)

Merhaba. Yeni bir kullanıcıyı ısırdınız az önce. O kişi demekki kuralları tam bilmiyor ona nezaketle söylemeniz gerekirdi. Vikipedi:Lütfen yeni kullanıcıları ısırmayınız Bu imzasız yazı 88.232.94.34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sevgili dostum, eğer böyle bir şüphen var ise ve gerekli kanıtlara sahipsen bu sayfada bir dava açabilirsin, dava açmayla ilgili gerekli bilgileri sayfayı incelediğinde bulacaksın, sevgilerimle... e.c. 12:23, 31 Mart 2008 (UTC)

Esenler. Ğübbük ben değilim zaten ben türk abecesinde ğ harfinin gereksiz olduğunu düşünüyorum ya neyse. Madem kullanıcıdan şüphelendiniz niye dava açmıyorsunuz. Burada her şeyin işleyiş yöntemleri var. Dava açarsanız o kullanıcı da benim yüzümden zan altında kalmamış olur. Saygılar--88.232.103.102 13:15, 31 Mart 2008 (UTC)