Kullanıcı mesaj:kibele/geçmiş13

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

geçmiş
haziran-temmuz 2006
ağustos-eylül 2006
ekim-kasım 2006
aralık 2006-ocak 2007
şubat-mart 2007
nisan-mayıs 2007
haziran-temmuz 2007
ağustos 2007
eylül 2007
ekim-kasım-aralık 2007
ocak-şubat 2008
mart 2008
























İlgilenirseniz Sevinirim[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele. Steffi Graf maddesine bakmanızı diliyorum. Sürekli saldırıya uğruyor. Saçma sapan veriler yer alıyor. Hatta bazıları hakaret düzeyinde. Sanırım bir hizmetli olarak görevlerinizden biri de saldırıya uğruyan maddelerle ilgilenmektir. Bunu yapan kişilerin cezasız kalmamalı! İlgilenirseniz sevinirim... --Böcürt 14:08, 1 Nisan 2008 (UTC)

  • madde bu yılın başından beri yani üç aydır sadece dokuz kez değişikliğe uğramış. bu sayı, bırakın 'sürekli saldırıya uğramayı', vikipedi standartlarında neredeyse hiç uğranmaması gibi bir şey. şu andaki metinde herhangi bir 'saçmasapan veri' ya da 'hakaret' yok, hatta geçmişinde bile sadece bir tane görebildim. saldırıya uğrayan maddelerle ilgilenmek bütün vikipedistlerin görevidir. siz de gördüğünüz bu tür 'saçmalıkları' temizleyebilirsiniz. --kibelemesaj 16:29, 1 Nisan 2008 (UTC)

Lütfen bir daha bana ileti attığınızda beni azarlarmış gibi cevap vermeyin. Ben yeni bir Wikipedistim, sanırım sizde yardım gönüllerine üyesiniz. Madem ki bu görevi almışsınız lütfen etik kurallar çerçevesinde bunu gerçekleştirin. Steffi Graf maddesine girdiğimde ülkesi→Japonya kullandığı el→orta gibi "tenis severler" tarafından saçma sapan sayılabilecek ibareler yer almaktadır. Hem de bir kere bile olsa böyle saçma sözler kullanan bir şahsa ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım ki yine fikirlerimi belirttiğim için sivri bir dille cevaplanmam. Saygılarımla... --Böcürt 16:45, 1 Nisan 2008 (UTC)

  • ıp numaralarını zaman geçtikten sonra engellemenin bir faydası yok, üstelik bu tür küfür ve saldırı içermeyen değişiklikler ilk seferinde engellenmez. vikipediyi tanımak ve katkı yapmak için zaman ayıran herkese yardım etmeye hazırım. azarlamıyorum, sizin 'göreviniz, yapın!' şeklindeki emir kipindeki mesajınıza cevap veriyorum. sizin yerinizde olsam diğer birçok vikipedist gibi kendi üzerime düşenleri yapabilmek için burayı tanımaya çaba sarfederdim. malum hepimiz bunu yapmaya çalışıyoruz. --kibelemesaj 16:50, 1 Nisan 2008 (UTC)

Merak Etmeyin[kaynağı değiştir]

Siz hiç merak etmeyin sayın Kibele, ben kendi üzerime düşen görevleri iyi biliyorum. Hem ben size emir verir tarzda bir ileti göndermedim. Siz nasıl anlamak isterseniz öyle anlayabilirsiniz. Bende bana gönderdiğiniz iletiyi istersem gerçek anlamı dışındaki yerlere çekebilirim. Ben burada sizi fiilen tanımadığım için sizli bizli bir konuşma şeklinde bulundum ve sanırım sizde bunu emir veriyormuşum gibi anladınız. Ayrıca iletinizin sonundaki ifade hiç etik bir ifade değildir. Anladığım kadarıyla burada ben bir hizmetliyim ben istersem engellerim istersem engellemem sen kendi işine bak gibi bir tavır içindesiniz.

--Böcürt 17:01, 1 Nisan 2008 (UTC)

Besle trolü, oysun gözünü[kaynağı değiştir]

Haklısınız, kale almayayım diyorum, duramıyorum. Uyarı için teşekkürler. Anlaşılan sizin mesaj sayfanızı da gözetliyor son gelişmelerden haberdar olmak için :) İyi çalışmalar. --Abuk SABUK 17:44, 1 Nisan 2008 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Sayın Kibele; Teşekkürler iyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 20:14, 1 Nisan 2008 (UTC)

  • hiç bir şey değil.. size de kolay gelsin. :) --kibelemesaj 20:16, 1 Nisan 2008 (UTC)

Çift maddelerin birleştirilmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Köy çeşmesinde çift maddelerle ilgili sorduğum soruya cevaben Yardım:Çift maddelerin birleştirilmesi sayfasının linkini vermişsiniz. Burada içeriğin diğer maddeye aktarılmasından bahsediliyor ve Eğer makale 1 in makale 2 ye yönlenmesi sizce daha uygunsa, o zaman makale 1'in içine {{sil}} yerine #redirect[[Makale 1]] yazın. notuyla bilgiler bitiyor. Bu zaten normal olarak yapmakta olduğumuz şey.
Ancak siz oylamada kullanıcılar genellikle maddeleri birleştirirken bilgileri aktarıp başlığı yönlendiriyorlar, bu da geçmişlerin yokolmasına neden oluyor. doğru olan geçmişlerin de birleştirilmesidir. demiştiniz. Dolayısıyla ben, yönlendirmenin yeterli olmadığını, bir şekilde maddelerin geçmişlerinin de birleştirilmesi gerektiğini anlıyorum. Ben de o "geçmiş birleştirme" nasıl yapılır diye sormaya çalışmıştım aslında. Oysa ikinci cevabınızda geçmiş birleştimeye yönelik bir bilgi yok.
Oylamadaki yorumunuzu yanlış mı anladım acaba? homonihilis ileti 22:17, 1 Nisan 2008 (UTC)

  • hay allah, ben o sayfadan bilgilenmiştim bir zamanlar diye hatırlayıp yeniden göz gezdirmeden linki verdim. şimdi vaktim yok ama en kısa zamanda o sayfaya bu bilgiyi eklemeye çalışıcam. kolay gelsin. --kibelemesaj 07:02, 2 Nisan 2008 (UTC)
  • Tamam, doğru anlamışım o zaman, rahatladım şimdi . İlginize teşekkürler... homonihilis ileti 07:05, 2 Nisan 2008 (UTC)

Kayda değerlik sağlandı mı?[kaynağı değiştir]

Ahmet Erk sayfasında yaptığım düzenlemeler ve ilave ettiğim sertifika bilgileri kayda değerlik kriterlerini sağlamış mıdır? Bir göz atar mısınız? Belki ilavelerim, etiketi kaldırmaya yarar. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı 13:33, 2 Nisan 2008 (UTC)

  • ilgilenmeye çalışırım. ama zaten emin olmadığım durumlarda kayda değerlik eklediğim için başka kullanıcıların göz atmasında yarar görüyorum. elinize sağlık. kolay gelsin. --kibelemesaj 19:35, 2 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Kibele Kullanıcı:78.177.97.93 bu vandal aşırı zarar veriyo [1] rica etsem engeller misin? bora006ileti 17:05, 2 Nisan 2008 (UTC)

Kültürel mücadele isminde (tarımsal bir konu) madde açtım ancak açtıktan sonra dikkatimi çekti ismi tarımın içinden olmayan bir kişiye farklı şeyler çağrıştırabilir ve konuyu istismar etmek isteyenlere imkan tanıyabilir. Maddenin ismini değiştirmek gerekli olabilir mi?-- Arjety ileti 17:09, 2 Nisan 2008 (UTC)

  • değiştirdim bile..:) kolay gelsin. --kibelemesaj 19:29, 2 Nisan 2008 (UTC)

Türkçede İtalyan Edebiyatı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar! Ben uzunca bir süre önce Türkçe'de İtalyan Edebiyatı maddesinin adını Türkçede İtalyan Edebiyatı olarak değiştirmek istemiştim. Ve Kullanıcı:Gökhan'ın yardımıyla değiştirdim de. Ancak yanlış bir yanlış bir yol takip ettiğim için maddenin eski kayıtları gitti. Haksızlık yaptığımı düşünüyorum. Az önce son değişikliklerde ("Tild (kamera)" geri getirildi.: Toplam 6 kayıt geri getirildi.: madde geçmişleri birleştiriliyor) yazısını gördüm. O zaman kafama dank etti. Bunun için de yapılabilecek birşey var mı? Kolay gelsin, iyi değişiklikler.
    burak ileti 21:04, 2 Nisan 2008 (UTC)
  • tamamdır. :) kolay gelsin. --kibelemesaj 21:10, 2 Nisan 2008 (UTC)
  • Gördüm. :) Çok sağolun. Ellerinize sağlık. İyi geceler...
    burak ileti 21:12, 2 Nisan 2008 (UTC)

uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

lütfen Kullanıcı:Abcçdefdğhıijklmnoöprsşt engelleyin sebep:ugunsuz kullanıcı adı --Sporsever herkesi sever 15:14, 3 Nisan 2008 (UTC)

  • tamamdır. kolay gelsin. --kibelemesaj 15:21, 3 Nisan 2008 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Eğer siz de Haftanın iş birliği'ne katkıda bulunmak istiyorsanız; lütfen buraya tıklayın.

--Sporsever herkesi sever 17:35, 3 Nisan 2008 (UTC)

Frizye/Frizya[kaynağı değiştir]

Elimde bir kaynak yok, ama Frizye adı Frizya adından en azından internette daha yaygındır. Bu yüzden değiştirdiğinizi geri aldım. --Benne 19:53, 3 Nisan 2008 (UTC)

  • isimle ilgili bir varsayımım yok. sadece çift maddeler böyle yönlendirme ile birleştirilince geçmiş kayboluyor. lütfen maddelerin metinlerini doğru olduğunu düşündüğünüz isim altında birleştirin. yönlendirme ve geçmiş birleştirme için, haftanın işbirliği sayfasından bilgilenebilirsiniz. kolay gelsin. --kibelemesaj 19:58, 3 Nisan 2008 (UTC)
Doğru söylüyorsunuz, özür dilerim, ama sadece daha önce yapılan hatayı geri alarak düzeltmeye çalıştım. --Benne 21:02, 3 Nisan 2008 (UTC)

Matematik dergisinin silinmesi hk.[kaynağı değiştir]

Matematik dergisi maddesine "düşünen adam" tarafından konulan silme maddesinin kaldırılması için ricada bulunmuştum. Kendisi de onaylamıştı. Bu arada maddeyi silmişsiniz. Her yerde bulunamayacak toplu ve ilginç matematiksel bilgiler içeriyordu. Bence silinmesi yerine düzenle şablonu konularak, kriterlere uyulması için fırsat verilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Geri getirilemez mi? Saygılarımla. -- M. Yalçın Yalhı ileti 13:09, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • madde telifli olduğu için silindi. internette birçok yerde bulunan bir metin. teşekkürler. --kibelemesaj 13:11, 4 Nisan 2008 (UTC)
  • Telifli olduğunu bilmiyordum. İlginize teşekkürler. -- M. Yalçın Yalhı ileti 13:14, 4 Nisan 2008 (UTC)

Ben teşekkür ederim asıl, çalışma bitince yaptıklarımdan ve görüşlerimden biraz daha bahsedeceğim, yorumlarınızı beklerim :) Sevgiler. Cat msj 14:11, 4 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, bıkmadan ve sıkılmadan konuyla ilgili silme tartışmasında yorum yaparak sabırlı bir eğitimci tavrı gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Kolay gelsin. --Manco Capac 14:41, 4 Nisan 2008 (UTC)

aman eğitimci demeyin.. zaten adımız çıkmış dokuza..:) sabır iyidir, koruk helva olur derler, bakalım bekliyoruz. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:44, 4 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba sayın Kibele. Artistik buz pateni maddesi IP 78.184.191.40 tarafından sürekli küfür ve hakaret içeren ifadelerle değiştirilmektedir. Bakarsanız sevinirim... --Böcürt 19:49, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • mızrak geri almış. kullanıcı da engellendi. teşekkürler. --kibelemesaj 19:54, 4 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba sayın Kibele. Sizi yine rahatsız ettiğim için özür dilerim ama Facebookapp adlı kullanıcının nickinde yer alan facebook ifadesi reklam yerine geçebilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim...

  • bir ek içerdiği için tam emin olamadım. birilerine daha danışsak iyi olacak sanırım. --kibelemesaj 20:03, 4 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba sayın kibele. Lord leatherface isimli kullanıcının eklediği Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu maddesi önem taşımayan bir madde değil midir? Çünkü içerisinde emekli öğretmenler gibi kimseyi ilgilendirmeyecek ifadeler yer alıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim... --Böcürt 20:11, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • öğretmen listesini çıkarttım. teşekkürler. --kibelemesaj 09:30, 5 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Kibele rahatsız ettğim için özür dilerim. Errol tash isimli kullanıcının nicki dolaylı yoldan da olsa özel bir kişi adını temsil ettiği için engellenmesi gerekli değil midir? Bilgilendirisen sevinirim. Şimdiden teşekkürler... --Böcürt 20:21, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • isim belirgin biçimde bozulduğu için bence sakıncası yok. isterseniz başkalarına da danışabilirsiniz. --kibelemesaj 09:31, 5 Nisan 2008 (UTC)
  • mskyrider selam, bir zamanlar bir konuyu anlatabilmek için dellenip açtığım Latin alfabesinden türeyen alfabeler öylece durup duruyor, rastladıkça canım sıkılıyor, benim ne haddimeydi bu çeviri diye... epeyce de uğraşmışım bağlantılar için.. tezgaha koyup bir ara tamamlarsan sevinirim. sevgiler. --kibelemesaj 09:21, 5 Nisan 2008 (UTC)
merhaba, ilgilenmeye çalışacağım kibele. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 09:24, 5 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba sayın Kibele. CatDog maddesinde 88.246.84.67 IP'li kullanıcının yaptığı değişiklikler hakaret ve küfür içermektedir. Bu açıkça bir saldırıdır. İlgilenirseniz sevinirim... --Böcürt 11:23, 5 Nisan 2008 (UTC)

You have blocked Kullanıcı:Александр, but he doesn't understand, why. He doesn't understand turkish language, and I don't too. Does he violate any rules? --Obersachse 12:15, 5 Nisan 2008 (UTC)

ingilizce vikipedide latin harfleri içermeyen kullanıcı adları ile ilgili bölüm şimdilik çıkarılmış durumda. Single User Login uygulaması başladıktan sonra latin harfleri içermeyen vikipedilerde bulunan kullanıcılar da bu tek kullanıcı hesabına ulaşabilecekleri için anlamı kalmamış. VP:KA sayfasına göre Latin harfleri içermeyen kullanıcı adlarının, uygun kodlamaya sahip olmayanların bilgisayarında görünürken karışıklığa yol açmaması için değiştirmeleri önerilmiş. Yukarıdaki kullanıcıya gelince, bence kullanıcı adı açılabilir. Her ne kadar kril alfabesi de olsa, eğer SUL için kullanmak isteseydi, mümkün olabilecekti. Eğer bilgisayarda kril harfleri görünmüyorsa, belki imzasına latin harfleri ile anlaşılacak bir transliterasyon yapması önerilebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. --Mskyrider ileti 14:25, 5 Nisan 2008 (UTC)
Her ikisinin de rusça vikipedide bulunan sayfalarına mesaj bıraktım, kullanıcının engelini de kaldırdım. --Mskyrider ileti 14:38, 5 Nisan 2008 (UTC)
kahve için de teşekkürler. :) --Mskyrider ileti 14:39, 5 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Bir şeyi sormak istiyorum. Zərdab maddesinde gördüğümüz gibi ə harf kullanılabilir mi? İlgilenirseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:58, 5 Nisan 2008 (UTC)

  • latin alfabesinde bulunan harfleri orijinallerinde olduğu gibi korumakta fayda var. ancak, az önce yapıldığı gibi zerdab ve hatta bence zardab diye yönlendirmeler yapılmalı. --kibelemesaj 19:04, 5 Nisan 2008 (UTC)
Anladım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:08, 5 Nisan 2008 (UTC)


Latin alfabesi ile yazılan dillerde dğeişiklik yapılmaz. Örneğin bizde W harfi olmamasına rağmen Bush için George W. Bush yazıyoruz. Azerbaycan rayonları için de aynı şey söz konusudur. Teşekkürler, saygılar--88.239.30.83 19:02, 5 Nisan 2008 (UTC)
Ben Zerdab'dan, Zərdab'a yönlendirme yaptım.--88.239.30.83 19:02, 5 Nisan 2008 (UTC)

Maraş olayları[kaynağı değiştir]

Maraş olayları maddesinde gösterilen sitede aynı metin bulunuyor ancak sonunda eklenen tarih (iwillshowyouwhatitmeans, 11.04.2005 18:29 ~ 13.10.2007 09:55). 2005 mi yoksa 2007 mi? Eğer 11 Nisan 2005 ise silinecek ve sadece Kahramanmaraş Olayları kalacaktır. Böylece birleştirilmiş olacak. Bir kontrol ederseniz sevineceğim. Takabeg ileti 11:07, 6 Nisan 2008 (UTC)

  • silindi, teşekkürler.. --kibelemesaj 11:10, 6 Nisan 2008 (UTC)

Levent Abi ileti 12:48, 6 Nisan 2008 (UTC)

  • Ben amacın farkındayım, ve selamını can-ı gönülden aldım, sanırım kasıtlı bir "keyif kaçırma" durumu yoktur, canını sıkma. Levent Abi ileti 16:06, 6 Nisan 2008 (UTC)
Selam Kibele.Kusura bakma biraz geç yazdım ama incelemem gerekti.Kaynak çok karmaşık yüzde yüz telif hakkı var demek oldukça zor ancak istersen risk almayıp silelim derim.Yinede karar senin.Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Eldarion 20:41, 7 Nisan 2008 (UTC)
Birde telif avcisi Mach baksin bakalım o ne diyecek.Kusura bakma net cevap veremedim,emin olamadım çünkü.Tekrar kolay gelsin.--Eldarion 20:51, 7 Nisan 2008 (UTC)

burada kaynak olarak Fahir ARMAĞANOĞLU olarak gösterilmiş. Prof. Dr.Fahir ARMAĞANOĞLU'nun yazmış olması çok büyük oranda doğrudur diye düşünüyorum. Konuyla ilgisiz bir araştırmacı değil, siyasi tarihçi. Yazının eklenişi, bu yazının birden fazla yerde Fahir Armağanoğlu'nun yazdığına dair kaynaklar, Eklenme tarihindeki telif politikasının uygulamada gevşekliği ile ilgili kullanıcın o dönemdeki telif politikası hakkındaki durumunu vs. düşünecek olursak telif hakları ihlalinden silinmesi uygun olacaktır.--Machiavelli' msj 21:02, 7 Nisan 2008 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 21:04, 7 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler sevgili Kibele, layık olmaya çalışacağım, kolay gelsin... e.c. 21:49, 7 Nisan 2008 (UTC)

Tabi. Memnuniyetle 'izin' veriyorum:)) Elinize sağlık. Takabeg ileti 10:43, 8 Nisan 2008 (UTC)

Tekrar selam. Şunlar birleştirildi: Morgoth - Melkor, İstiare - İstiare (Edebiyat), Kolha - Kolhis, Misketistan - Mesheti, Milyon taşı - Milion, Sertlik - Mohs sertlik skalası, Miladi takvim - Gregoryen takvimi, Pertek - Pertek, Tunceli daha vardı bi bakacağım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:02, 8 Nisan 2008 (UTC)

Evet haberdarım...[kaynağı değiştir]

Selam, elbette politikaları biliyorum ancak Karslı bir otobüs firması maddesi olan Doğu Kars maddesini görünce ben de Iğdır'ın en ünlü otobüs firmasının maddesini yapmaya kara vermiştim, eğer o maddeye herhangi bir kayda değerlik şüphesi konulsaydı zaten Iğdırlı Turizm'in maddesini yapmazdım. Ayrıca Ziya Zakir Acar maddesindeyse adamın yazdığı bir kitabın arkasındaki bilgileri yazmıştım. Ancak bu mesaj üzerine biraz önce baktım ki şu adreste de aynısı yazıyormuş, ben de bu yüzden adam hakkındakileri değiştirerek yazmaya karar verdim, bundan sonra madde yazarken herhangi bir blogda o konuda yazılan bir şey varsa dikkat ederim...iyi çalışmalar.--Sαвяι¢αи76ileti 19:43, 8 Nisan 2008 (UTC)

  • eğer kayda değerliğinden kuşkun olan maddeler olursa {{kayda değerlik}} etiketini ekleyebilirsin. bu tür maddelerin olması, yenilerini açmamızı gerektirmiyor. kitapların arkasındaki yazılar da telif kapsamında. bu konuda en garantili yöntem kendi cümlelerimizle yazmaktır biliyorsun. bu arada Ziya Zakir Acar maddesinin de kayda değerlik problemi var gibi duruyor korkarım.. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:10, 8 Nisan 2008 (UTC)
Maddeye verdiğim kaynaklar basında da kendisinden bahsedildiğini belirtiyor... açıkçası bana KD problemi var gibi de gelmedi, ancak 7 aylık bir kullanıcı olduğum için tabiiki siz bu konuda daha deneyimlisiniz. Örneğin Mustafa Tarık Orhan adlı şairin maddesi de Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Mustafa Tarık Orhan silinmeye aday gösterilmişti ama kayda değer kabul edildi...--Sαвяι¢αи76ileti 20:25, 8 Nisan 2008 (UTC)
  • sözünü ettiğiniz madde kalmış, ama kayda değerlik konusunda epeyce sorunlu. zaten sam'daki yorumları okursanız göreceksiniz. topluluğumuz ne yazık ki, konulara kayda değerlik kriterleri çerçevesinde değil duygusal bakmayı tercih ediyor. aynı sorun sizin açtığınız maddede de var. kişi, yerel basında makamı nedeniyle söz konusu edilmiş gördüğüm kadarıyla. üstelik demin de söylediğim gibi başka maddelerin varlığı yenilerini açmamız için bir gerekçe olamaz. Vikipedi:Kayda değerlik (kişi)sayfasını herkesin okumasında fayda var. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:34, 8 Nisan 2008 (UTC)


Resimle "Rahmi M. Koç (d. 1930, Ankara), Rum asıllı Türkiyeli iş adamı." cümlesi arasında nasıl bir kurabiliyorsunuz ki?--darkhorn ileti 22:06, 8 Nisan 2008 (UTC)

Ticari Reklam[kaynağı değiştir]

Lütfen Vikipedi'ye ticari veya reklam içerikli bağlantılar eklemeyi durdurun. Bu tür eklemeler yapmanız Vikipedi kurallarına aykırıdır. Detaylı bilgi için lütfen "Vikipedi ne değildir?" sayfalarına bakınız. Teşekkürler.

Yukarıdaki mesajı göndermişsiniz. Ancak benim girdiğim dış bağlantılar tamamen konu ile ilgili başlıklardı. Ayrıca dış bağlantı girdiğim bölümlerde yine benzer bağlantıların bulunduğunu da gördüm.

Saygılarımla; oguzdinc Bu imzasız yazı Oguzdinc (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • vikipedi ne değildir sayfasında sorunuzun cevabı var aslında. konu, girdiğiniz bağlantıların madde ile ilgili olması değil, maddelere seri olarak dış bağlantı eklenmesidir. vikipedi felsefesi esas olarak maddelere katkı yapmayı, gerekli durumlarda link eklemeyi öğütler. aynı sitenin linkini birçok maddeye eklemek ise hoş karşılanmaz. konunuzla ilgili maddelere katkı yapmanızı bekleriz. kolay gelsin. --kibelemesaj 08:47, 10 Nisan 2008 (UTC)
  • Tabiiki kendi konum ile ilgili paylaşımlardan kaçınmayacağım, hatta mermer konusuna bilgi ekledim ama silinmiş daha fazla kendi kelimelerimi kullanmam gerekecek. Tekrar yazacağım. Ayrıca link ile ilgili size başka birşey danışmak isterim. Benim ekleme yaptığım linklerin hepsinde yine başka bir link vardı. O link seri olarak eklenmediği için mi orada kaldı? Benim linkimden daha alakasız olmasına rağmen.. Bir de konu eklerken alıntı olduğunu belirtsem kaynak yazsam yine de kabul olmaz mı? Madencilik ile ilgili çok fazla dökümana sahibi. oguzdinc 10:35, 10 Nisan 2008 (UTC)
  • son yapılan katkılardan uygunsuz olanları geri alırken çoğu zaman maddenin eski durumuna da bakmaya çalışıyoruz. ama bu her zaman mümkün olmayabiliyor. bu yüzden sözünü ettiğiniz linkleri inceleme fırsatım olmadı. alıntı olduğunu belirtmek yeterli değil. telif uyarısında da görebileceğiniz gibi sadece özgür lisanslı kaynaklardan içerik aktarabiliyoruz. lütfen bilgileri kendi cümlelerinizle buraya aktarın. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 20:08, 10 Nisan 2008 (UTC)

CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, (referans vermek yeterli değil. sitenin telif hakları saklı) demişsiniz ama sanırım aşağıdaki link ve ifade yeterli olur. Akademik bir site olduğu için referans verilerek kullanılabileceği açıkça ifade edilmiş. Üstelik ben bunu edit summary kısmında da belirttim.

http://www.gislab.ktu.edu.tr/ ...Paylaşıma sunulan bilgilerin kullanılması halinde referans verilmesi zorunludur...

--Musa Semerci 09:11, 10 Nisan 2008 (UTC)

  • o notu gördüm ama bu vikipedi için yeterli değil. lütfen yukardaki bağlantıları okuyun. --kibelemesaj 09:13, 10 Nisan 2008 (UTC)

Ulusal CAD ve GIS Çözümleri[kaynağı değiştir]

Selam, tekrar ben :) Ulusal CAD ve GIS Çözümleri A.Ş. maddesinden telifli içerik gerekçesi ile tarihçe kısmının silinmesini anlayamadım. Bir önceki mesajınızda telif ile ilgili yazıları da kontrol ettim. Ama maddede referans verilen sitede bu bilgiler ile ilgili herhangi bir kısıtlama yok. Üstelik genel bilgi niteliğinde. Gerekçeyi biraz daha açarsanız sevinirim. Teşekkürler, --Musa Semerci 09:32, 10 Nisan 2008 (UTC)

  • vikipedide sadece özgür lisanslı kaynaklardan içerik aktarabiliyoruz. söz konusu sitenin ise telif hakları saklı. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:12, 10 Nisan 2008 (UTC)
Hallettim bile:) e.c. 10:28, 10 Nisan 2008 (UTC)
  • farkındayım. şimdilik durdu. gelirse ilgilenirim. teşekkürler. --kibelemesaj 18:36, 10 Nisan 2008 (UTC)

Özel görelelik ve Özel görelilik kuramı maddelerinin birleştirilmesi gerekiyor, konu senin uzmanlık alanın :) ben şablonladım, eğer boş zaman bulursan ilgilenebilir misin? Gel ödeşelim; sen de tiyatro konusunda bana pas atabilirsin.. Böylece kendimi borçlu hissetmem.. Teşekkürler. Levent Abi ileti 05:31, 11 Nisan 2008 (UTC)

  • borç ne demek, olur mu öyle şey.. benim sevdiğim bir iş, ilgilenirim elbette. --kibelemesaj 14:42, 14 Nisan 2008 (UTC)

Cumhuriyetçivolki16[kaynağı değiştir]

volki16, Güneş Harekatı maddesinde yapılan bazı uygulamaları eleştirdiği ve bu konuda hukuki yolların denenebileceğini ve yaptırımda devam edenlerin siteye zarar vereceğini söylediği için bir yönetici tarafından tehdit suçlaması ile bir haftalık bir cezaya çarptırlmıştır. Cezanın nedeni buradaki "Komutan düzenli orduda olur" başlıklı yazıdır.Daha sonra [2] sayfasında gönderilen mesaj ile volki16 bir hafta süre ile siteden uzaklaştırıldı.Cezanın verildiği tarih:26 Şubat 2008,şu an itibariyle tarih 11 Nisan 2008.Herhalde buradaki yöneticilerin zaman konusunda bizim kullandığımızdan farklı bir takvimleri var. Ayrıca cezaya knu olan mesajda tehdit yoktur uyarı vardır.Kanun yoluna başvurulabileceği ve bu yüzden ceza alınabileceğini söylemek nasıl bir tehdittir söylemek isterim?volki16 silahlı tehdit mi yapmıştır?Adam mı kaçırmakla tehdit etmiştir?Öldürmekle mi tehdit etmiştir?volki16 sadece hukuk yolları kullanılabilir,ben ya da bir başkası bu yolları kullanırsa buradakiler ve bu site ceza alır demiştir.Bunu söylemenin neresi suçtur,hatta sürekli siteden uzaklaştırmaya neden olan suç bunun neresindedir. Ama görüldüğü gibi volki16 cumhuriyetçivolki16 olarak burada tehdite devam ediyor.sizden ricam volki16'nın bu saçma sapan cezasını kaldırmanız.Gülünç oluyorsunuz.Cumhuriyetçi volki16 11:24, 11 Nisan 2008 (UTC)

İsim değişiklikleri[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği sayfasında 4 tane maddeyi uygun biçimde geçirdim.İsim değişikliklerini rica etsem yaparmısınız?--Alperviki 16:07, 11 Nisan 2008 (UTC)

  • isim değişikliklerini ve geçmiş birleştirmelerini yaptım. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:57, 14 Nisan 2008 (UTC)

I did not like very much the action of Kullanıcı mesaj:Ghost of black on 23 Ağustos I did see that you all most corrected the damage done my him. Only the interwiki you did not correct. I did see that incorrect link in time or my bot could have messed up a lot of articles in a lot of languages about 23 august of that interwiki was followed by my bot. Just because of this kind of action I run my bot in manual so I can check every action it does. Carsrac 22:11, 12 Nisan 2008 (UTC)

Cemile Osman[kaynağı değiştir]

Makale hakkında hiçbir yorum yapmadan o şablonu nasıl ekliyorsunuz? Şahsi yorumunuz nedir? --Timurberk 07:45, 14 Nisan 2008 (UTC)

  • her makaleye ayın kriterlerle yaklaşırız. yorum yapmıyoruz, sizden kayda değerliğini kanıtlayacak kaynakları göstermenizi bekliyoruz. şahsi yorumum kayda değer olmadığı yönündedir, ama böyle olmasa bile, bir başkası kayda değerliğini sorunlu görüp etiketi eklediyse bize düşen kaynakları ekledikten sonra bu etiketi çıkartmaktır. --kibelemesaj 07:48, 14 Nisan 2008 (UTC)

2006 IAAF Dünya Cross Country Şampiyonası[kaynağı değiştir]

2006 IAAF Dünya Cross Country Şampiyonası maddesini 2006 Dünya Kros Şampiyonası olarak değiştirebilirmisiniz. İngilizce kelime o yüzden --Severcik 13:09, 14 Nisan 2008 (UTC)

  • uğur selam, bu arkadaş tam olarak ne istiyor.. bir bakıp gerekiyorsa cevaplandırabilir misin? teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 14:39, 14 Nisan 2008 (UTC)
merhaba kibele söylediği kişi aslında bir vandalmış 23 ağustos sayfasında yaramaz değşiklikler yapmış ve bu arkadaş o değişiklikleri seninde düzelttiğini ancak o arkadaşın interwikileride bozmuş olduğunu ve bunun senin gözünden kaçmış olduğunu düşünmüş bu sebeple bir interwiki botunu elle çalıştırdığını sana bildirmek istemiş. İşin özeti sana bir bilgilendirme mesajı atıyor:)Cevaplandırmasan da sorun olacağını düşünmüyorum. Ya da istersen ben kısa bir cvp atabilirim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:52, 14 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Ellerinize sağlık.Pek uzun işlerle uğraşamıyorum malum bu sene SBS`ye gireceğim.Herşey için teşekürler.--Alperviki 15:12, 14 Nisan 2008 (UTC)

Selam Kibele.2007'nin sitenin kuruluş tarihini olduğunu gösteren,söz konusu makalenin 2007 de eklendiğini hiçbirşey göremedim.Telif ihtimali çok yüksek.Ancak sen telifsiz olduğunu düşünüyor isen maddeyi geri getiriyorum.Demekki hata olmuş.Kolay gelsin.--Eldarion 16:11, 14 Nisan 2008 (UTC)
Tartışma sayfasında belirttim ve maddeyi geri getirdim.Birileri ilgilenecektir yakında.--Eldarion 16:14, 14 Nisan 2008 (UTC)
Maddenin ve belirtilen sitede o yazının hangi tarihte çıktığını yaklaşık olarak nasıl öğreneceğinizi bilmiyor musunuz? Ben admin olsaydım başta bunun kontrolünü yapar idim. İkinci olarak, verilen kaynakların içeriğini olmasa bile hiç değilse varlığını kontrol ederdim. Kayda değerlik şablonunu koymazdan evvel doğruluğundan şüphe duyulan ifadeler için tartışma bölümünde sorar idim, bu doğru mudur diye? Basılı kaynaklar için elbette link vermek imkansız, ama bu makale ile ilgilinen kullanıcılardan belki bunun kontrolünü önceden yapmış olan vardır, kayıtlara geçen bir kaynak olmasa bile... İyi niyete ve çabaya değer verirdim. Bir tartışmalı durum olduğunda hemen geri alış yapmaz idim, kimseye kayıtsız kalmayarak iletişime geçer idim. Şahsen yanlış yaptı isem veya bir hizmetli arkadaşım yanlış yaptı ise özür dilerdim. Madde geri getirildiği için teşekkür ederim. Gelecek için hâlâ bir umut var. --Timurberk 17:02, 14 Nisan 2008 (UTC)

kuralları bir kez daha okuyun![kaynağı değiştir]

Vikipedi:Engelleme politikası madde10:

Topluluğun sabrını zorlayan ve topluluğa karşı sorun çıkaran kullanıcılar - Topluluğun, Vikipedi'nin beş temel taşına dayanan görüşlerine karşı çıkan veya vandalizm olarak tanımlanamayacak şekilde topluluğu rahatsız edici davranışlarda bulunan, yukarıdaki kriterlere uymasa da toplulukta şikayet veya gerilime neden olan kullanıcılar, ilk seferliğine 24 saatten fazla olmaması kaydıyla engellenebilir. Engellemeden önce söz konusu kullanıcının bu maddeden haberdar edilip uyarılması şarttır. Bu çok tartışmalı ve subjektif algılanabilecek bir madde olduğu için, hizmetliler herhangi bir kullanıcıyı bu nedenle engellemeden önce iyi düşünmeli ve topluluğun genel fikrinin engellenmesi yönünde olduğundan emin olmalıdır. Çoğunlukla hizmetlilerin, eğer topluluktaki birçok kişiden söz konusu kullanıcı hakkında şikayet alırlarsa bu maddeyi uygulamaya koymaları rica olunur. Ayrıca bir kullanıcı bu madde neden gösterilerek engellendiğinde olayın Vikipedi:Engelleme politikası/Topluluğun sabrını zorlayan kullanıcılar'a eklenmesi, hizmetlinin konuyu detaylıca anlatması ve gerektiğinde, eğer topluluktan şahsın engelinin kaldırılması yönünde bir tepki gelirse, engellemeyi kaldırması gerekir.

ilgili linkte

Her yönetici Vikipedi Engelleme politikası Madde #10 nedeniyle yaptığı engeli, yukarıda belirtilen şekilde, buraya kaydetmek zorundadır. der.

bence bir hizmetli olarak bu konulara dikkat etmelisiniz. daha önce beni engellerken bunu ihlal etmiş olsanızda en azından şimdi bilginiz olmuştur.iyi çalışmalar.--Qwl ye yaz 19:42, 14 Nisan 2008 (UTC)

.. ama duble :) iki kere sağol.. Levent Abi ileti 20:00, 14 Nisan 2008 (UTC)

alaycı mı?[kaynağı değiştir]

Alaycı yazdığımı nerden çıkardın? Gayet ciddiyim. >:D

peki tamam ona gideceğimi söyleyip bu polemiğe bir son veriyorum. teşekkürler iyi çalışmalar MrXenoquatenmsj 14:43, 15 Nisan 2008 (UTC)

Bacım söyle de bu polemik dediği şeye son vermek istiyorsa tarihi değiştirmesin. Vikipedi nin "Özgür Ansiklopedi" felsefesine aykırı değil mi? :'D

çift maddeler[kaynağı değiştir]

  • tamamdır. elinize sağlık, kolay gelsin.. --kibelemesaj 16:01, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhaba kibele. Karar veremedim, sence şu mesaj, gönderen kullanıcının şu kullanıcının kuklası olduğunun kanıtı sayılabilir mi? Kesin kanıt varsa hizmetlilerden birine başvurulmalı, diğer durumlar için VP:Dİ sayfasına gidilmeli biliyorum ama, bu kullanıcının bugüne kadar pek çok kuklası olduğu belirlendi; artık bu kadar kanıt yeter gibi geliyor. (Çünkü bu bağlantı kanıtlanmış bir başka kuklanın da sayfasında yer almaktaydı: "süper bir site herkese tavsiye ederim") Ne dersin? --Yabancımsj 16:15, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • levent abi vandalizm nedeniyle engellemiş. küçük ihtimal ama bir başkasının da bu reklam bağlantılarını kullandığını varsayabiliriz. zaten kısa zamanda arkası gelecektir. biraz izlemekte yarar var. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:26, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • Tamam, yanıtın için sağol. (Bu arada Dsmurat da kullanıcıyla ilgili denetçi isteğinde bulunmuş zaten.) --Yabancımsj 16:29, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • [[Resim:Mercimeklibükme.jpg]] adlı resim yanlış olrak yüklendi.Lütfen silerseniz yenisini yükleyeceğim.--Alperviki 16:45, 17 Nisan 2008 (UTC)
Ben bu resmi sildiğim halde başka dosya yüklüyorum ama aynısı çıkıyor.--Alperviki 16:53, 17 Nisan 2008 (UTC)
Yani dosyayı açıyorum başka resim , Sayfaya bakıyorum başka.Bu konularda uzman biri varmı?--Alperviki 16:55, 17 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler..[kaynağı değiştir]

Denedim ama şu anda da benim imzamı atıyor olabilir.Zayıf karnımdan vurdun valla.Şu işi öğrenemedim hala.Neyse anlayan birinden rica ederim ben düzeltmesi için.Kolay gelsin.--Eldarion 11:53, 21 Nisan 2008 (UTC)
  • kayda değerlik kriterlerinde şöyle bir madde var:
Albümleri yapan kişi/grup yukarıdaki tanınmışlık kriterlerini sağlıyor ve Vikipedi'de bulunabiliyorlarsa, albümlerinin de tek başlarına maddeleri açılabilir.
dolayısıyla ansiklopedik oldukları açık. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:08, 21 Nisan 2008 (UTC)
  • Problem orada zaten, albüm, tamam, ama bunlar albümdeki tek tek şarkılar? Levent Abi ileti 14:12, 21 Nisan 2008 (UTC)

Bi sorum olacak[kaynağı değiştir]

ben bazı bilgi içermeyen sayfalara sil şablonunu koydum.sakıncası var mı? --(¯`·._.·[!ιρєк!]·._.·´¯) 16:57, 21 Nisan 2008 (UTC)

  • hayır, elbette yok.. doğru yapıp yapmadığınızdan emin olmak için Vikipedi:Hızlı silme sayfasına göz atabilirsiniz. kolay gelsin. --kibelemesaj 17:00, 21 Nisan 2008 (UTC)
  • cevabınız için teşekkürler.--ιρєк 17:02, 21 Nisan 2008 (UTC)

78.176.110.199 şu İ.P ile ilgilenirmisiniz? 1995 e ben doğdum yazdı da --ιρєк 17:06, 21 Nisan 2008 (UTC)

Lütfen şu IP ye uyarı verin[kaynağı değiştir]

78.164.247.87 sayfalara küfürlü şeyler yazıyor mesela softcore sayfasını aradan arayın bakın ne çıkacak --ιρєк 17:23, 21 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba,
Kullanıcı:Wiking90, Levent Abi'nin bu sayfasında bazı ad değişiklikleri yapmış. Aktif durumda olduğunuz için ilgilenirsiniz diye düşündüm. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 17:28, 21 Nisan 2008 (UTC)

Ben teşekkür ederim, bu hızınız için . Kolay gelsin... -- Dsmuratileti 17:39, 21 Nisan 2008 (UTC)

Bu aralar vandalizm yoğunlaştı mı yoksa bana mı öyle geldi?--ιρєк 17:34, 21 Nisan 2008 (UTC)

teşekkürler... e.c. 20:48, 22 Nisan 2008 (UTC)


selam kibele. Ürdün Kraliçesi Rania Al-Yassin maddesi varya onun adı sanırım Rania Al-Abdullah olmalı. Çünkü Al-Yassin doğum ismi ve artık kralla evlendiğine göre... kendi resmi sitesi o şekilde kullanıyor... bende vikipedi hangisini kullanıyor bilmiyorum ve sorayım dedim... neyse kolay gelsin : ) --Berfu 13:02, 24 Nisan 2008 (UTC)

  • başlıklarda unvan kullanmadığımız için maddedeki ismi alarak değişiklik yapmıştım. isim değişikliği de yapılmış zaten. teşekkürler. --kibelemesaj 15:18, 25 Nisan 2008 (UTC)

Andrew Goldsworth ile Andy Goldsworthy maddelerini benzer maddeler şablonu ile bağlamışsınız. Andrew Goldsworth maddesine sil şablonu eklerken kısaca bahsettiğim gibi bu madde hatalıdır. Kaynaksızdır. Böyle bir kişi de yoktur. İnterwikiden diğer dillere bakabilirdiniz. Google'da iki ismi de kısaca aratabilirdiniz...Bu maddeler benzer değil aynı kişiyi anlatmak için eklenmiş maddeler, Andrew Goldsworth maddesini ekleyen kullanıcı ismi yanlış hatırlamış olmalı, en basit neden bu olsa gerek...Silinmesine gerek görmemenizi anlayamadım. Sizce neden?...Hoşcakalın...Vikipedist 15:25, 24 Nisan 2008 (UTC)

  • sorunuzun cevabı mesajınızda var: bunlar aynı kişiyi anlatmak için eklenmiş maddeler. kullanıcının ismi yanlış hatırlamış olması bizim bu maddeyi ve geçmişini tamamen yok saymamızı gerektirmez. andy genellikle andrew'un kısaltması olarak kullanıldığına göre bunda anlaşılmayacak bir durum da yok. o anda vaktim olmadığı için çift madde etiketi yerleştirerek silinmesini önlemek istedim. şimdi maddeleri birleştiriyorum. andrew'dan yönlendirme yapılması yanlışsa o yönlendirmeyi sileriz. --kibelemesaj 15:07, 25 Nisan 2008 (UTC)
  • Andrew Goldsworth ile Andy Goldsworthy maddelerinizi birleştirmişsiniz. Açıkcası olmayan bir kişiye yönlendirme yapmak, çok doğru gelmiyor bana...Kısaltmalardan söz ediyorsunuz ama İbrahim Tatlıses maddesini İbo Tatlısesli maddesine yönlendirmek ne kadar doğru ise bu da o kadar doğru olmuş...(Andrew Goldsworth yönlendirmesi olmamalıydı) İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 11:35, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • ben mi yanlış anlıyorum, siz mi fikrinizi değiştirdiniz? daha önce Andrew Goldsworth maddesinin olmadığını söylüyordunuz, şimdi ise olmayan bir kişiye ya da kısaltmaya yönlendirdiğimi söylüyorsunuz.. hangisi? herneyse sonuç olarak kişinin adı Andy Goldsworthy.. buradan da görebilirsiniz. kendisi bu şekilde kullanıyorsa biz de öyle kullanırız elbette. verdiğiniz örnek de söz konusu olabilir, kişinin şovu bile bu ismi taşıyor. andrew yönlendirmesinin durması çok zararlı ise silinir, daha önce de söylemiştim. --kibelemesaj 13:18, 29 Nisan 2008 (UTC)
hayır, fikir değiştirdiğimiz yok, galiba demek istediğimizi anlatamadım. Kişinin gerçek adına yani Andy Goldsworthy maddesine alakasız yönlendirme yapılmaması mevzu bahis. Bu yüzden en başta da yönlendirme yapılmasın, Andrew Goldsworth silinsin demiştim. Bu yönlendirme kalkarsa sorun da kalmaz...Yanlış yönlendirmenin az veya çok zararı olduğunu bilmiyorum, yanlışsa yanlıştır. Dediğim gibi sırf benziyor diye İbo Tatlısesli'yi İbrahim Tatlıses'e yönlendirmek doğru değil...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 14:00, 29 Nisan 2008 (UTC)

Nasılsın kibele? Kenan Şahin'i yazan kullanıcıdan bana mesaj geldi, ing. Vikide olduğunu söyledi, baktım doğru, hata yaptığımı düşündüm, google araştırmasından da bir sonuç alamadım birden fazla kenan şahin var. Eğer gerçekten senin dediğin gibi kurgu kişiyse, İng. Vikiden de silinmeli. Ne yapılması gerekiyor? Levent Abi ileti 11:07, 25 Nisan 2008 (UTC)

  • Peki teşekkürler. Madem başladın, dönünce ilgilenirsin sanırım? Zamanın olmazsa bildirirsen ben bakarım. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 11:12, 25 Nisan 2008 (UTC)

Seyyalî adlı konunun neden silindiğini anladamadım??[kaynağı değiştir]

"genel deneme 2= gerçekten bir sayfada değişiklik yapabiliyor muyum??" ne yani? ne denemesi? Bu imzasız yazı 78.178.204.124 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kendi yazımı yayınlanmam engellenlyor. Yazının bana ait olduğunu nasıl isbat etmem isteniyor. Bu imzasız yazı Matrix1319 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • yazılarınız sadece telif nedeniyle silinmiyor. ansiklopedik olmadıkları, vikipedinin temel kurallarına aykırı oldukları için de siliniyor. kendi yazınız olsa da telif hakları saklı başka bir yerde yayımlanan yazılara vikipedide yer veremiyoruz. --kibelemesaj 08:52, 26 Nisan 2008 (UTC)

Sözünü ettiğin konuya akşam bakabileceğim. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 09:30, 26 Nisan 2008 (UTC)


seyyali ile ilgili[kaynağı değiştir]

Şu an için ben de internet ortamında kayda değer bir bilgi göremedim. Fakat araştırmanın somut ortamda olması benim hatam değil; nitekim Vikipedide internet tabanlı kaynaktan mahrum olup da kitap, ansiklopedi gibi kaynaklara sahip,hatta kaynaksız sayısız biyografi ve madde var. Ayrıca Vikipedi ilkelerine göre dış bağlantı bir zorunluluk değil, kaliteli ve seçkin madde gereğidir. yine de tşk. Bu imzasız yazı 88.238.248.170 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • kaynak zorunluluğundan değil, bu maddenin gerçekliğinden söz ediyorum. bir divan şairinin internette hiç bağlantısının olmaması mümkün değil. bu durumda madde kurgu olduğu için silinecektir. --kibelemesaj 13:39, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • sizin gibi düşünmüyorum.. bulamadıysanız aramaya devam edin, binlerce divan şairi var.. Kurgu olduğunu düşünmenizdeki etken aslında oturum bile açmamış olmam bana göre. Anonim yazarlar her zaman ne yazık ki vandal olarak görülüyor.. Bu imzasız yazı 88.238.248.170 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
. size vandal diyen yok. dün bu maddeyi kurgu olduğunu düşündüğüm için deneme diye sildim. yeniden girdiniz. her zaman yanılma payı olacağı için kaynak sordum gösteremiyorsunuz. verdiğiniz kaynaklar da yanlış. daha fazla aramaya gerek yok. kaynak göstermek maddeyi açan kişinin sorumluluğudur. maddeyi yeniden hızla silmeyip bu konuşmayı yapmamdan da belli olacağı gibi anonim/kayıtlı kullanıcı farkından söz edilemez. ansiklopedik ve düzgün katkılar için zaman ayıracağınızı umuyorum. --kibelemesaj 13:51, 26 Nisan 2008 (UTC)

merhaba kibele levent abiyle demin konuştum cevap göndermedi sayfasına bakarsanız sevinirim, size sorayım dedim: artık madde ile ilgili bir sorunun kalıp kalmadığını öğrenmek istiyorum.. sağolun Kullanıcı:Vikipedistviki

Kibele, kullanıcıya örneklerle sağlam kaynaklar girmesini söyledim, sevgilerimle... e.c. 17:17, 26 Nisan 2008 (UTC)

Söz konusu maddeyle ilgili[kaynağı değiştir]

Kullanıcıya ileti ve sana e-posta yazdım. Levent Abi ileti 21:49, 26 Nisan 2008 (UTC)

Sizofreni Üzerine[kaynağı değiştir]

Sayin Kibele, eminim ki siz de benim gibi vikipedi `de yalnizca akademik alanda yardimci degil, belli konularda toplumu uyarici nitelikte yazilarin da varligi taraftarisiniz. Sizofreni sayfasindaki katkilarimla amacladigim bir tek sey var, o da bu konuda sinirli sayidaki türkce bilgi kaynaginin en azindan bozuklugu tanima noktasinda bir adim ileriye götürülmesi. Bozuklugun gerek hastanin kendisi gerekse yakinlari tarafindan bir an önce teshisi acisindan, internet ve bu noktada ilk acilan pencereler cok önemli. Yazinizi oldugu haliyle biraz daha genislettim umarim ortak bir payda yakalayabilmisizdir. Bir sonraki bölüm olarak "yeni bulgular" fikri var umarim katkida bulunursunuz. Saygilarimla. Bu imzasız yazı 79.199.112.55 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • merhaba, bilginin kendisinin, toplumu uyarici nitelikte olduğunu ve bu konuda özel bir uyarıcılık misyonunun bir ansiklopedinin işi olmadığını düşünüyorum. şizofreni maddesinde bir katkım yok, sadece eski katkıların yok edilerek bilgi girişi yapılmasını önlemek amacıyla geçmiş bir sürümünü geri getirmiştim. yazdıklarınız telif içermedikleri, kaynaklı oldukları ve özgün çalışma niteliği taşımadıkları sürece burada yer bulacaktır. bu arada oturum açarak katkıda bulunursanız süreklilik ve iletişim açısından daha kolay olur. --kibelemesaj 11:38, 27 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Kibele;

Zeki Faik İzer maddesi ile ilgili gerek iç bağlantıların sağlanması, gerekse imlâ yanlışlıklarının düzeltilmesi konularında yaptığınız katkılardan dolayı size teşekkür ediyorum.

Ancak özel adları işaret eden zamirlerin büyük harf ile yazılabileceğini biliyorum. Yanılıyor muyum? Örnek: "onun" yerine "O'nun" (Buradaki "O", Zeki Faik İzer'i işaret ediyor) gibi. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Tekrar teşekkürler. Kolay gelsin. Kapçak 11:13, 27 Nisan 2008 (UTC)

  • merhaba. sanırım zamirler konusunda yanılıyorsunuz..:) kimi zaman liderler söz konusu olduğunda kullanıldığına tanık oldum, ama doğrusu küçük harf ve kesme işareti olmadan kullanmaktır diye biliyorum. kolay gelsin. --kibelemesaj 11:29, 27 Nisan 2008 (UTC)

Teşekürler[kaynağı değiştir]

Sayın Kibele;

Teşekkürler. Sağolun.Kapçak 11:33, 27 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar Kibele şöyle bir mesaj geldi. Acaba telifle ilgili bir durum mu diye Black Metal sayfasının tartışma bölümüne baktım. Sanırım önceden telifsiz sürüm olarak bir geri almışsın, tartışma sayfasında da geçmiş. Benim yerime ilgilenirsen sevinirim. Saygılar.--Machiavelli' msj 12:42, 27 Nisan 2008 (UTC)

  • ilgilenirim mach. selamlar. --kibelemesaj 12:45, 27 Nisan 2008 (UTC)

Fetullahçı Gladyo[kaynağı değiştir]

Selam. Fetullahçı Gladyo için elinize sağlık. Bir şeyi soracağım. Mavi Gömlekliler maddesi, eğer somut kaynak gösterilirse, kalabilir değil mi? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:18, 27 Nisan 2008 (UTC)

  • kayda değerlik etiketindeki önerilere uygun kaynaklar verilirse kalabilir elbette. --kibelemesaj 20:23, 27 Nisan 2008 (UTC)

İlgi alanım olduğu için Vikipedi'ye filateli ile ilgili maddeler ekliyorum. Açtığım Çankaya Filatelik Araştırmalar Derneği maddesini sildiniz. Gerçi dernek yeni bir dernek ama özellikle Ankara konusunda çalımaları ile göz doldurduğunu düşündüğüm için ve Türkiye Filateli Dernekleri Fedarasyonu maddesinde üye dernekler arasında bulunduğu için maddeyi eklemiştim. Bir dizide hasbelkader rol alan oyuncular veya çizgi film kahramanları Vikipedi'de madde sahibi olduğu için Türkiye'de kültüre ve tarihe şimdiden katkılar yapan bu derneğin ansiklopedik olmanın alt sınırını aştığı düşüncesindeyim. Maddeyi tekrar oluşturabilirmiyim, görüşleriniz nedir? İyi çalışmalar diliyorum, selamlar. --Cüneyt Gemicioğlu 08:10, 28 Nisan 2008 (UTC)

  • merhaba, açtığınız maddeleri ilgi ile izliyorum ve okuyorum. katkılarınız için teşekkürler. dernek maddesine gelince.. kayda değerlik konuları söz konusu olduğunda benzer yakınmalar hep oluyor. maddeler arasında, konuları ile bir öncelik yapmak bir ansiklopedinin, dolayısıyla bizim işimiz değil. Vikipedi:Kayda değerlik sayfalarına göz atarsanız, bu silme işleminin doğruluğunu anlarsınız. lütfen ansiklopedik katkılarınızı sürdürün. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 08:20, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Bugün baktım biraz... kaynaklandırıldığı söylenmiş ama atılan iki isim. Ne o iki eser isminin ISBN'si verilmiş, ne de bu kitaplara herhangi bir çevrim içi kitap satışı sitesinde rastlanabiliyor. Yayınevlerinden bile bahsedilmemiş... bu durumda doğrulanabilirliğin karşılandığını düşünmüyorum. Çok az tanınan divan şairlerinin var olduğu biliniyor ama en azından gidip bir divan edebiyatı uzmanına ulaşıp doğrulanabilirliğini kanıtlamadan tutmamız kanımca sağlıksız olacağı gibi bal gibi doğrulanabilirlik ihlâli olacaktır. Şu anda kendi kütüphaneme erişimim olmadığından sahip olduğum birkaç derlemeye bakamadım... birkaç hafta içerisinde belli başlı derlemelere göz atacağım eğer doğrulanabilirse ben o zaman geri almayı planlıyorum. Ek olarak: birkaç üniversite kütüphanesinden de arattım hiçbir şey bulamadım. Yani salt internette zor bulunur bir şahıs değil eğer yaşamışsa, genel olarak çok çok çok zor bulunur bir şahıs ^_^ Benim görüşlerim bunlar; insanlara doğrulanabilir olmayan bir bilgiyi sunmaktansa hiç sunmamayı tercih ederim, güvenli tarafı seçelim derim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:28, 28 Nisan 2008 (UTC)
Her kullanıcının kütüphane çalışması yapmasının imkanı yok. Ama birçok kullanıcının şahsi kütüphanesi var, uzman (hadi ilgili olduğu diyelim) olduğu konuda gerekli kontrolü yapabilir. Eğer kontrolü yaparsa biz ona güvenecek miyiz, güvenmeyecek miyiz? Kullanıcılar potansiyel şüpheli midir, potansiyel işbirlikçi midir? Bence herşey bizim elimizde, sadece insanlarla nasıl iletişim kurulacağını bilmek lazım. --Timurberk 18:07, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • hiç bilinmeyen, duyulmamış bir isim hakkında madde giren kişi, zaten bir kütüphane çalışması yapmış, ya da elinde kaynaklar var demektir. bu durumda o kaynakların en azından ismini, yayınevini filan yazabilir değil mi? yani biraz daha araştırın bulursunuz! diye cevap vermez. güvenilir cevap vermeyenin cevabına güvenilmez, burada kişilere güven ya da güvensizlikten söz edilemez. insanlarla iletişimin nasıl kurulduğunu oldukça iyi bilen biri olarak ben de size bir soru yöneltebilir miyim izninizle.. Kullanıcılar/hizmetliler potansiyel suçlu mudur, potansiyel işbirlikçi midir? --kibelemesaj 19:20, 28 Nisan 2008 (UTC)

Uyarı meselesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Gösterdiğin bağlantı üzerine uyarı attım... lütfen böyle şeyler olursa sen de uyarı at. Hem bilgilendirmek hem de politikalar açısından önemli. Sonra alışıyorlar nazik olmayan uslûba ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:50, 28 Nisan 2008 (UTC)

Aynı şekilde Kullanıcı:Vikipedistviki'ye yazdığım yanıtta belirttim, şimdi o seyyaliyi ekleyen IP bendim diyor, o halde ISBN isteğimi belirten mesajımı almış olması lazım. Ona yine yazacağım, doğru ve güvenilir kaynak göstermezse geri getirmeyi düşünmüyorum. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 17:54, 28 Nisan 2008 (UTC)

Selam. w:en:Cybele (comics) ve w:en:65 Cybele dışında Gundam serisi karakterlerinden w:en:Qubeley var. cf.Qubeley (Gundam resmî sitesi) Qubeley Mk.II (Gundam resmî sitesi). Takabeg ileti 03:28, 29 Nisan 2008 (UTC)

+ Qubeley'in pilotu: w:en:Haman Karn, Qubeley Mk.II'nın pilotu: w:en:Elpeo Puru. Takabeg ileti 03:42, 29 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, ben sadece "yarı koruma" şablonunu oralara ekliyorum. Sonuçta pek bir şey değişmiyor. Ama neyse... Bu sayfa yarı koruma latında oranın yarı koruma altında olduğunu IP'lere belirtmek için oraya bu şablonu ekliyim mi??--Kapandi 14:04, 29 Nisan 2008 (UTC)


Yanıtımı e-postana yazıyorum şimdi.Levent Abi ileti 20:32, 29 Nisan 2008 (UTC)


Asaf Hâlet Çelebi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Asaf Halet Çelebi ve Asaf Hâlet Çelebi maddelerini tek maddede birleştirdim (Asaf Hâlet Çelebi olarak). Siz gerekli düzenlemeyi yapıp bu iki maddeyi tek maddede birleştirebilir misiniz? İyi günler. Guzelonlu ileti

  • tamamdır, elinize sağlık. --kibelemesaj 15:01, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • teşekkürler. iyi akşamlar. --Guzelonlumesaj 15:01, 30 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar kolay gelsin. Sizden biricam olcaktı. Bursaspor maddesinde önceden var olan Taraftarı bölümünde Teksas ibaresi vardı. Mesela şimdi arama yerine Teksas yazınca eyalet çıkıyo. ordan anlam ayrımı syfasına giriliyo Ordan Teksas grubu seçiliyo. Sizden ricam. aRAMA YERİNE tEKSAS YAZINCA öNCE ANLAM AYRINI SAYFASI ÇIKMASI VE TEKSAS'IN ORDAN SEÇİLMESİ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER Bu imzasız yazı 193.140.181.20 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • biz burada bir ismi en çok bilinen haline yönlendirir, diğerlerini anlam ayrım sayfasında listeleriz. dolayısıyla şu andaki yönlendirme bence uygundur, bu yüzden isteğinizi yerine getiremeyeceğim. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:41, 1 Mayıs 2008 (UTC)

Şu Vikipedi:Şikayet sayfasındaki bazı kullanıcı isimleri hakkında kararsız kaldık.. Bakabilir misin? Levent Abi ileti 14:49, 30 Nisan 2008 (UTC)

  • beckham ve ronaldinho ile başlayanlar.. şimdi onlar kalmalı mı?

Kullanıcı mesaj:85.103.128.42[kaynağı değiştir]

daha giriş yapmadan yeni mesajınız var yazısıyla karşılaştım. Kullanıcı mesaj:85.103.128.42 sayfası açıldı. herhalde bir ip adres çakışması oldu. İyi günler. ---- KüçükYumurcakÖzgür  17:36, 30 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Kibele;

Hikmet Onat maddesi ile ilgi katkıarınız için teşekkürler. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 21:48, 30 Nisan 2008 (UTC)