En fazla indirilen Android uygulamaları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu listede Android uygulamalarının resmi websitesi olan Google Play üzerinden en fazla indirilen uygulamalar bulunmaktadır. Android işletim sistemi 12 Eylül 2012 itibariyle 500 milyon Android cihazında aktif iken,[1][2] bu rakam 3 Eylül 2013'de 1 milyara ulaşmıştır.[3]. Yaklaşık olarak 400 uygulama en az 10 milyon kere, 800 uygulama ise en az 5 milyon kere indirilmiştir.[4] Bu listede ise 100 milyon kereden fazla indirilen uygulamalar bulunmaktadır.

2013 yılı itibariyle endüstri analizine göre Google Android işletim sistemi dünyadaki akıllı telefonların (smart phone) %80'inde kullanılmaktadır ve 1 milyardan fazla android aktivasyonu yapılmıştır.

100 milyondan fazla indirilen uygulamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama Geliştirici
Gmail[5] Google
Angry Birds[6] Rovio Mobile Ltd.
Chrome Browser - Google[7] Google
Skype[8] Microsoft
Twitter[9] Twitter
WhatsApp Messenger[10] Whatsapp
Adobe Flash Player 11[11][12][13] Adobe Systems
Facebook Messenger[14] Facebook
Fruit Ninja Free[15] Halfbrick Studios
Street View on Google Maps[16] Google
Temple Run[17] Imangi Studios
Temple Run 2[18] Imangi Studios
Adobe Reader[19] Adobe Systems
Voice Search[20] Google
Google+[21] Google
Google Play Books[22] Google
Tiny Flashlight + LED[23] Nikolay Ananiev
Instagram[24] Instagram
Google Play Music[25] Google
Viber: Free Calls & Messages[26] Viber Media, Ltd
Dropbox[27] Dropbox, Inc.
Google Play Movies & TV[28] Google
Samsung Push Service[29] Samsung[29]
LINE: Free Calls & Messages[30] LINE
Talking Tom Cat 2 Free[31] Outfit7
Talking Tom Cat Free[32] Outfit7
GO Launcher EX[33] GO Launcher Dev Team
Hangouts (Talk'ın yerine)[34] Google
Subway Surfers[35] Kiloo Games
ChatON[36] Samsung
Pandora® internet radio[37] Pandora
Candy Crush Saga[38] King
Google Translate[39] Google
Free Antivirus Security[40] AVG Mobilation
Pou[41] Zakeh
Tango Messenger, Video & Calls[42] Tango
Google Text-to-Speech[43] Google
Drag Racing[44] Creative Mobile
Shazam[45] Shazam
Samsung Link (AllShare Play)[46] Samsung
PicsArt Photo Studio[47] PicsArt
Flipboard: Your News Magazine[48] Flipboard

1 milyondan fazla indirilen ücretli uygulamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

1 milyondan fazla indirilen ücretli uygulamalar:[49]

Uygulama Geliştirici
SwiftKey Keyboard[50] SwiftKey
Minecraft - Pocket Edition[51] Mojang
Where's My Water?[52] Disney Mobile
Asphalt 7: Heat[53] Gameloft
Beautiful Widgets Pro[54] LevelUp Studio
Draw Something[55] OMGPop
Poweramp Full Version Unlocker[56] Max MP
Camera ZOOM FX[57] androidslide
Cut the Rope[58] ZeptoLab
Grand Theft Auto III[59] Rockstar Games
Fruit Ninja[60] Halfbrick Studios
Where's My Perry?[61] Disney Mobile
TuneIn Radio Pro[62] TuneIn
Doodle Jump[63] GameHouse
Smart Tools[64] Smart Tools co.
Plants vs. Zombies[65] EA Swiss Sarl
HD Widgets[66] CloudTV
Paper Camera[67] JFDP Labs

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Google: 500 Million Android Devices Activated Globally". mashable.com. http://mashable.com/2012/09/12/500-million-android-devices-activated/. 
  2. ^ https://plus.google.com/+HugoBarra/posts/R5YdRRyeTHM
  3. ^ "Vic Gundotra - Google+ - Just back from a whirlwind trip to Asia visiting our…". Plus.google.com. http://plus.google.com/+VicGundotra/posts/8CVJ79nPQwN. Erişim tarihi: 2013-09-03. 
  4. ^ "Android Market App Statistics". androidrank.org. http://www.androidrank.org/categorystats?category=&price=all. 
  5. ^ "Gmail - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gm. 
  6. ^ "Angry Birds - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rovio.angrybirds. 
  7. ^ "Chrome - browser from Google - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.chrome. 
  8. ^ "Skype - free IM & video calls - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.indicatorstudios.d2memorygame. 
  9. ^ "Twitter - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android. 
  10. ^ "WhatsApp Messenger - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp. 
  11. ^ "Adobe Flash Player 11 - Androidrank statistics". http://www.androidrank.org/details?id=com.adobe.flashplayer. 
  12. ^ "Adobe Flash Player 11 - AppBrain". http://www.appbrain.com/app/adobe-flash-player-11/com.adobe.flashplayer. 
  13. ^ "Adobe Flash Player 11 - appszoom". http://www.appszoom.com/android_applications/tools/adobe-flash-player-11_knsh_download.html. 
  14. ^ "Facebook Messenger - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca. 
  15. ^ "Fruit_Ninja - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.halfbrick.fruitninjafree. 
  16. ^ "Street View on Google Maps - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.street. 
  17. ^ "Temple Run - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.imangi.templerun. 
  18. ^ "Temple Run 2 - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.imangi.templerun2&hl=en. 
  19. ^ "Adobe Reader - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.reader. 
  20. ^ "Voice Search - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.voicesearch. 
  21. ^ "Google+ - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.plus. 
  22. ^ "Google Play Books - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.books. 
  23. ^ "Tiny Flashlight + LED - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devuni.flashlight. 
  24. ^ "Instagram - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android. 
  25. ^ "Google Play Music - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.music. 
  26. ^ "Viber : Free Calls & Messages - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.viber.voip. 
  27. ^ "Dropbox - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dropbox.android. 
  28. ^ "Google Play Movies & TV - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.videos. 
  29. ^ a b "Samsung Push Service - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.spp.push. 
  30. ^ "LINE: Free Calls & Messages - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.naver.line.android. 
  31. ^ "Talking Tom Cat 2 Free - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outfit7.talkingtom2free. 
  32. ^ "Talking Tom Cat Free - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outfit7.talkingtom. 
  33. ^ "GO Launcher EX - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gau.go.launcherex. 
  34. ^ "Hangouts (replaces Talk) - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.talk. 
  35. ^ "Subway Surfers - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kiloo.subwaysurf. 
  36. ^ "ChatON - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.chaton. 
  37. ^ "Pandora® internet radio - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pandora.android. 
  38. ^ "Candy Crush Saga - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.king.candycrushsaga. 
  39. ^ "Google Translate - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.translate. 
  40. ^ "Free Antivirus Security - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antivirus. 
  41. ^ "Pou - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=me.pou.app. 
  42. ^ "Tango Messenger, Video & Calls - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sgiggle.production&hl=en. 
  43. ^ "Google Text-to-Speech - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tts&hl=en. 
  44. ^ "Drag Racing - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.creativemobile.DragRacing. 
  45. ^ "Shazam - Google Play". http://www.androidrank.org/details?id=com.shazam.android&hl=en. 
  46. ^ "Samsung Link (AllShare Play) - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.pcw. 
  47. ^ "PicsArt Photo Studio: Where Everyone Becomes a Great Artist - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.picsart.studio. 
  48. ^ "Flipboard: Your News Magazine - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=flipboard.app. 
  49. ^ Android Market App Ranklist (paid) | androidrank.org Retrieved December 18, 2013.
  50. ^ "SwiftKey Keyboard - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey. 
  51. ^ "Minecraft - Pocket Edition - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.minecraftpe. 
  52. ^ "Where's My Water? - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.disney.WMW. 
  53. ^ "Asphalt 7: Heat - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftA7HM. 
  54. ^ "Beautiful Widgets Pro - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.levelup.beautifulwidgets. 
  55. ^ "Draw Something - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.omgpop.dstpaid. 
  56. ^ "Poweramp Full Version Unlocker - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maxmpz.audioplayer.unlock. 
  57. ^ "Camera ZOOM FX - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=slide.cameraZoom. 
  58. ^ "Cut the Rope - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zeptolab.ctr.paid. 
  59. ^ "Grand Theft Auto III - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rockstar.gta3. 
  60. ^ "Fruit Ninja - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.halfbrick.fruitninja. 
  61. ^ "Where's My Perry? - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.disney.WMP. 
  62. ^ "TuneIn Radio Pro - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=radiotime.player. 
  63. ^ "Doodle Jump - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.realarcade.DOJ. 
  64. ^ "Smart Tools - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=kr.aboy.tools. 
  65. ^ "Plants vs. Zombies - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.popcap.pvz_row. 
  66. ^ "HD Widgets - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=cloudtv.hdwidgets. 
  67. ^ "Paper Camera - Google Play". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dama.papercamera.