Digimon Adventure

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Digimon Adventure
デジモンアドベンチャー
(Dejimon Adobenchā)
TürMacera, fantezi, isekai[1][2][3]
Anime filmi
YönetmenMamoru Hosoda
SenaristReiko Yoshida
MüzikTakanori Arisawa
StüdyoToei Animation
Yayın tarihi6 Mart 1999
Yayın süresi20 dakika
Anime televizyon dizisi
YönetmenHiroyuki Kakudō
YapımcıKeisuke Okuda
SenaristSatoru Nishizono
MüzikTakanori Arisawa
(Japonca versiyonu)
Haim Saban
Shuki Levy
Udi Harpaz
(İngilizce versiyonu)
StüdyoToei Animation
Lisans
KanalFuji TV
Diğer kanallar
M-Net (K-TV)
Boing
Yayın tarihi 7 Mart 1999 26 Mart 2000
Bölüm sayısı54
Anime filmi
Children's War Game!
YönetmenMamoru Hosoda
SenaristReiko Yoshida
MüzikTakanori Arisawa
StüdyoToei Animation
Yayın tarihi4 Mart 2000
Yayın süresi40 dakika
Anime filmi
Digimon: The Movie
YönetmenMamoru Hosoda
Shigeyasu Yamauchi
YapımcıTerri-Lei O'Malley
Yasushi Mitsui
Makoto Shibazaki
Tan Takaiwa
Teruo Tamamura
Tsutsomi Tomari
Makoto Toriyama
Makoto Tamashina
SenaristJeff Nimoy
Bob Buchholz
MüzikUdi Harpaz
Amotz Plessner
StüdyoFox Kids
Saban Entertainment
Toei Animation
Yayın tarihi6 Ekim 2000
Yayın süresi88 dakika
Anime filmi
Digimon Adventure 3D: Digimon Grand Prix!
StüdyoToei Animation
Yayın tarihi3 Ekim 2009
Yayın süresi7 dakika
Oyun
GeliştiriciPrope
YayımcıNamco Bandai Games
TürRol yapma
PlatformPlayStation Portable
Çıkış tarihi17 Ocak 2013
İlgili eserler

Devam serileri:

Yan seriler:

Yeniden:

Digimon Adventure (Japoncaデジモンアドベンチャー, romanizeDejimon Adobenchā) veya Digimon: Digital Monsters,[4] Toei Animation tarafından hazırlanan 1999 yapımı bir anime serisidir. Seri, Akiyoshi Hongo tarafından yaratılmış olup Digimon serisinin ilk anime yapımıdır. Seri, 7 Mart 1999-26 Mart 2000 tarihleri arasında Fuji Television'da yayınlandı.

Serinin Prope tarafından hazırlanan bir video oyunu uyarlaması 17 Ocak 2013 tarihinde PlayStation Portable için yayınlandı. Seriyi, serideki olaylardan birkaç yıl sonrasını anlatan Digimon Adventure 02 izledi. Serinin 15. yıl dönümü için, Digimon Adventure tri. adlı olaylarından birkaç yıl sonrasını anlatan altı filmlik seri 2015'ten 2018'e kadar yayınlandı. Orijinal serideki olaylardan 11 yıl sonrasında geçen Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna adlı yeni bir film 21 Şubat 2020'de gösterime girmesi planlanmaktadır.

Yaratılış[değiştir | kaynağı değiştir]

her şeyden önce grafik ilham, özellikle muhteşem Pokémon gibi ünlü Japon çizgi filmlerine atıfta bulunur ve ardından Jurassic Park destanından önceki yılları geri getiren bir macera teması eklenir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Taichi Yagami, Sora Takenouchi, Yamato Ishida, Koushiro Izumi, Mimi Tachikawa, Takeru Takaishi ve Jou Kido adlı yedi çocuk tatillerini yaz kampında geçirmektedirler. Ancak ansızın bir fırtına başlar ve ardından da kar yağmaya başlar. Fırtına sona erdikten sonra, sığındıkları yerden dışarıya çıktıklarında gökyüzünden yedi nesne hızla yanlarına düşer. Bunları ellerine aldıklarında, kendilerini ansızın "Digital World" adı verilen başka bir dünyada bulurlar.

Bu dünya, geldikleri dünyadan çok farklıdır. Burada kendileri dışında başka bir insan bulunmamakta, sadece "digimon" adı verilen dijital canavarlar bulunmaktadır. Bu dünyada, onları beklemekte olan yedi digimon ile tanışırlar ve macera böylece başlamaktadır. Çocuklar, kendi dünyalarına dönme yolları ararken aynı zamanda Digital World'ü de kötü digimonlardan korumaya çalışırlar.

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Serinin Japonca versiyonunda Takanori Arisawa, İngilizce dubasında ise Haim Saban, Shuki Levy ve Udi Harpaz oluşturuldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Digimon: Digital Monsters Season 1 Collection". Madman Entertainment. 22 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2019. 
  2. ^ IncendiaryLemon (2 Ekim 2016). "Digimon: Digital Monsters Season 1". Anime UK News. 10 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2019. 
  3. ^ Loveridge, Lynzee (19 Ağustos 2017). "8 Anime That Were Isekai Before It Was Cool - The List". Anime News Network. 11 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2019. 
  4. ^ "Digimon: Digital Monsters Episode Guide". Fox Family Properties. 15 Haziran 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]