Digimon Data Squad

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Digimon Data Squad
デジモンセイバーズ
(Dejimon Seibāzu)
TürMacera, fantezi[1]
Anime televizyon dizisi
YönetmenNaoyuki Itō
YapımcıAtsushiya Takase
Atsutoshi Umezawa
Hiroaki Shibata
Koji Kaneda
Shinichi Ikeda
SenaristRyōta Yamaguchi
MüzikKeiichi Oku
StüdyoToei Animation
Lisans
KanalFuji TV
Diğer kanallar
Yayın tarihi 2 Nisan 2006 25 Mart 2007
Bölüm sayısı48
Anime filmi
Ultimate Power! Activate Burst Mode
YönetmenTatsuya Nagamine
SenaristRyōta Yamaguchi
StüdyoToei Animation
Yayın tarihi9 Aralık 2006
Yayın süresi22 dakika

Digimon Data Squad veya Digimon Savers (Japoncaデジモンセイバーズ Dejimon Seibāzu), Toei Animation tarafından hazırlanan 2006 yapımı bir anime serisidir. Seri, Digimon serisinin beşinci anime serisidir ve 2 Nisan 2006-25 Mart 2007 tarihleri arasında yayınlandı. Aynı seriye dayanan bir anime filmi ise 9 Aralık 2006 tarihinde gösterime girdi.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Masaru, 14 yaşında bir lise öğrencisi çocuktur. Bir gün sokakta dövüşürken Digital World'den kaçmış Agumon'la karşılaşır. Masaru ve Agumon ölümüne dövüşmeye başlar ancak ikisi de yorgunluktan dövüşmeyi bırakır. Bu olaydan sonra Agumon, Masaru ile ortak olur. Ancak, Digital Accident Tactics Squad (DATS) Masaru'dan Agumon'nun derhal Digital World'e gönderilmesini söyler, ancak Masaru, Agumon'un kendisine ait olduğunu söyler ve bunu reddeder. Bunun üzerine DATS ise ona başka teklif sunar. DATS'a katılıp Agumon'u resmi şekilde kendi ortağı yapıp onunla birlikte Digital World'den kaçıp gelen digimonları kendi dünyalarına göndermeye çalışmalarıdır. Masaru, zor da olsa başka bir çaresi olmadığından teklifi kabul eder ve Agumon'la beraber digimonları kendi dünyalarına göndermeye başlarlar. Ancak zamanla digimonların neden kaçtıklarını bulmak için Yoshino ve ortağı Lalamon, Thomas ve ortağı Gaomon beraber bunu anlamaya çalışır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Digimon Data Squad (Season 5) Complete Series (Eps 1-48)". Madman Entertainment. 19 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2019. 
  2. ^ "デジモンセイバーズ THE MOVIE" (Japonca). Digimon-movie.com. 23 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]