Beyaz Yılan Efsanesi (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Beyaz Yılan Efsanesi
白蛇伝
YönetmenTaiji Yabushita
YapımcıHiroshi Okawa
SenaristTaiji Yabushita
Hikâye (eser)Shin Uehara
AnlatıcıHisaya Morishige
Oyuncular
Müzik
  • Chuji Kinoshita
  • Hajime Kaburagi
  • Masayoshi Ikeda
Görüntü yönetmeniTakamitsu Tsukahara
KurguShinataro Miyamoto
StüdyoToei Doga
DağıtıcıToei Animation
TürüMacera, fantezi
Çıkış tarih(ler)i22 Ekim 1958
Süre78 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca

Beyaz Yılan Efsanesi (Japonca白蛇伝, romanizeHakujaden), yönetmenliğini Taiji Yabushita'nın yaptığı ve senaryosunu yazdığı 1958 yapımı bir Japon fantastik macera anime filmidir. Film, aynı adlı Çin mitolojisi efsanesine dayanmakta olup Toei Animation tarafından hazırlanmıştır ve 22 Ekim 1958 tarihinde gösterime girdi.

Beyaz Yılan Efsanesi, aynı zamanda ilk renkli anime filmidir. Nisan 2019'da, filmin restore edilmiş bir versiyonu 2019 Cannes Film Festivali'nde Cannes Klasikleri bölümünde gösterilmek üzere seçildi.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçük bir çocuk olan Xu-Xian, bir zamanlar ailesi onu ondan vazgeçmeye zorlayana kadar West Lake'te evcil bir yılana sahipti. Yıllar geçer ve şiddetli bir fırtına sırasında yılan sihirli bir şekilde güzel prenses Bai-Niang'a dönüşür. Bai-Niang, Xu-Xian'ı bulur, ancak aşıklar, Bai-Niang'ın kötü bir ruh olduğuna inanan yerel bir keşiş olan Fa-Hai tarafından ayrılır. Xu-Xian'ın iki panda evcil hayvanı Panda ve Mimi, Xu-Xian'ı bulmaya çalışır. Sonunda Bai-Niang büyülü güçlerinden vazgeçer ve Xu-Xian'a olan aşkının gerçek olduğunu kanıtlamak için insan kılığına girer.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Seslendiren
Xu Xian Hisaya Morishige
Panda
Fahai
Ejderha Kral
Yayın Balığı Kral
Anlatıcı
Bai Niang Mariko Miyagi
Xiaoqing
Mimi
Duck
Weasel

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Cannes Classics 2019". Festival de Cannes. 26 Nisan 2019. 26 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]