Healin' Good Pretty Cure

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Healin' Good Pretty Cure
ヒーリングっど♡プリキュア
(Hīrin Guddo PuriKyua!)
TürAksiyon, mahō shōjo
Anime televizyon dizisi
YönetmenYoko Ikeda
YapımcıYasui Kazunari
SenaristJunko Komura
MüzikShiho Terada
StüdyoToei Animation
Lisans
KanalABC/TV Asahi (ANN)
Yayın tarihi 2 Şubat 2020 21 Şubat 2021
Bölüm sayısı45
Manga
YazarIzumi Todo
ÇizerFutago Kamikita
YayımcıKodansha
DergiNakayoshi
DemografikShōjo
Yayın tarihiMart 2020Şubat 2011
Cilt sayısı2
Anime filmi
Eiga Healin' Good Pretty Cure: Yume no Machi de Kyun! tto GoGo! Dai henshin!!
YönetmenRyota Nakamura
SenaristRyūnosuke Kingetsu
MüzikShiho Terada
StüdyoToei Animation
Yayın tarihi20 Mart 2021

Healin' Good Pretty Cure (Japoncaヒーリングっど♡プリキュア Hīrin Guddo PuriKyua!; "İyi İyileştiren Pretty Cure"), Toei Animation tarafından hazırlanan 2020 yapımı bir mahō shōjo anime televizyon serisidir.[1] Seri, Pretty Cure serisinin 17. serisi olup yönetmenliği Yoko Ikeda, senaryosu Junko Komura ve müzikleri ise Shiho Terada tarafından yapılmıştır. Seri, Şubat 2020-Şubat 2021 tarihleri arasında TV Asahi'de yayınlandı. Anime serisine dayanan bir film ise 20 Mart 2021 tarihinde gösterime girdi. Seri, Star Twinkle PreCure serisinin yerini almış olup daha sonra yerini Tropical-Rouge! Pretty Cure serisine bıraktı. Serinin ana teması elementler ve ilaçlardır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

13 yaşında bir ortaokul öğrencisi olan Nodoka Hanadera, kısa süre önce ailesiyle birlikte Sukoyaka kentine yaşamına yeni bir başlangıç yapmasını sağlama umuduyla taşınır. Bu arada, Dünya'nın derinliklerinde "Healing Garden" olarak bilinen bir yerde, amacı buraya bulaşmak ve gezegeni yavaş yavaş zehirlemek olan Byogens adlı düşman grubun saldırısından sonra her şey harabeye döner. Healing Garden hükümdarı Kraliçe Teatine, kızı Latte'nin bakımını, yüzey dünyasına gitme ve kalpleri pençeleriyle rezonansa girebilecek ve ortak olabilecek üç kişiyi bulma görevinde olan üç iyileştirici hayvan olan Rabirin, Pegitan ve Nyatoran'a emanet eder. Yeryüzünde, hem Nodoka hem de periler, Byogens'ten gelen bir saldırıya tanık olurken ve kaderin ani bir dönüşünde, Rabirin, biraz zayıf durumuna rağmen başkalarını korumaya kararlı olan Nodoka ile buluşur. Bu Rabirin ile rezonansa girdi ve Nodoka'nın efsane Cure Grace'de önceden anlatılan Pretty Cure haline gelir. Chiyu (Cure Fontaine), Hinata (Cure Sparkle) ve Asumi (Cure Earth) ile birlikte dört kız, Byogens tehdidine karşı savaşmak ve Healing Garden ve Dünya üzerindeki tüm yaşamı korumak için Healin'in Good Pretty Cure ekibini oluşturur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hodgkins, Crystalyn (28 Kasım 2019). "Toei Animation Reveals Healin' Good Precure TV Anime for 2020". 13 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Önce gelen
Star Twinkle PreCure
Pretty Cure
2020-2021
Sonra gelen
Tropical-Rouge! Pretty Cure