Bulgaristan'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu listede Bulgaristan'daki 20.000'den fazla nüfusa sahip şehirler sıralanmıştır.

Nüfus sırasıyla[değiştir | kaynağı değiştir]

# Şehir Bulgarca adı Nüfus
1991 sayımı 2001 sayımı 2005 tahmini
1 Sofya Со̀фия / Sofiya 1.114.925 1.096.389 1.233.640
2 Filibe Пловдив / Plovdiv 341.058 340.638 378.000
3 Varna Ва̀рна / Varna 308.432 314.539 350.000
4 Burgaz Бурга̀с / Burgas 195.686 193.316 230.000
5 Rusçuk Ру̀се / Ruse 170.038 162.128 175.000
6 Eski Zağra Ста̀ра Заго̀ра / Stara Zagora 150.518 143.989 162.000
7 Plevne Плѐвен / Pleven (Плѣвенъ) 130.812 122.149 137.000
8 İslimiye (İslimye) Слѝвен / Sliven 106.212 100.695 107.000
9 Hacıoğlu Pazarcık (Dobriç) До̀брич / Dobrich 104.494 100.379 115.000
10 Şumnu Шумен / Shumen 93.390 89.054 103.000
11 Pernik Пѐрник / Pernik 90.549 86.133 85.000
12 Hasköy Ха̀сково / Haskovo 80.700 80.870 93.000
13 Pazarcık Па̀зарджик / Pazardzhik 82.578 79.476 81.500
14 Yanbolu Я̀мбол / Yambol 91.497 82.924 86.000
15 Yukarı Cuma Благо̀евград / Blagoevgrad (Го̀рна Джумая̀) 71.476 71.361 76.000
16 Tırnova Велѝко Тъ̀рново / Veliko Tarnovo 67.540 66.998 72.000
17 Gabrova Га̀брово / Gabrovo 76.522 67.350 67.000
18 İstanimaka (Asenovgrad) Асеновград / Asenovgrad (Станимака) 52.360 52.116 56.000
19 Vidin Вѝдин / Vidin 62.691 57.614 58.000
20 Kızanlık (Kazanlık) Казанлък / Kazanlık 60.095 54.021 55.000
21 İvraca (İvrace) Вра̀ца / Vratsa 75.518 69.423 68.000
22 Köstendil Кюстендѝл / Kyustendil 54.431 50.243 54.000
23 Kutlu Viçe (Montana) Монта̀на / Montana (Михайловград / Mihailovgrad) 52.476 49.368 50.000
24 Kırcaali Къ̀рджали / Kırdzhali 45.793 45.729 50.000
25 Kayacık (Dimitrovgrad) Димитровград / Dimitrovgrad 50.977 45.918 44.000
26 Tırgovişte Търговище / Tırgovishte 43.016 40.775 42.500
27 Lofça Ловеч / Lovech 48.242 44.262 39.500
28 Dupniçe Ду̀пница / Dupnitsa 41.398 38.323 38.572
29 Silistre Силѝстра / Silistra 48.360 48.360 38.083
30 Yukarı Rahova Горна Оряховица / Gorna Oryahovitsa 38.914 35.621 33.242
31 Paşmaklı Смо̀лян / Smolyan 34.086 33.153 31.790
32 Hezargrad (Razgrad) Ра̀зград / Razgrad 40.933 39.036 31.722
33 Petriç Пѐтрич / Petrich 27.659 29.785 29.785
34 Ziştovi Свищо̀в / Svishtov 30.404 30.591 29.696
35 Samako Са̀моков / Samokov 28.608 27.664 26.513
36 Sandanski Санда̀нски / Sandanski 26.096 26.695 26.213
37 Pulmiye (Lom) Лом / Lom (Лом паланка) 31.133 27.897 24.850
38 Karlıova Карлово / Karlovo 27.291 25.715 24.401
39 Velingrad Велинград / Velingrad 25.634 25.009 24.066
40 Yeni Zağra Нова Загора / Nova Zagora 26.260 25.453 23.980
41 Selvi Севлѝево / Sevlievo 25.494 - 23.522
42 Troyan Троян / Troyan - 25.104 22.390
43 Aydos А̀йтос / Aitos - - 21.139
44 Otlukköy (Panagürişte) Панагю̀рище / Panagyurishte - - 20.938
45 Orhaniye (Botevgrad) Ботевград / Botevgrad - - 20.452
46 Harmanlı Ха̀рманли / Harmanli - - 20.022


Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]