Büyük Yıldızlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Güneş sistemi'nin gezegenleri ve bazı tanınmış yıldızların görece boyut karşılaştırması:
    1. Merkür < Mars < Venüs < Dünya
    2. Dünya < Neptün < Uranüs < Satürn < Jüpiter
    3. Jüpiter < Wolf 359 < Güneş < Sirius
    4. Sirius < Pollux < Arcturus < Aldebaran
    5. Aldebaran < Rigel < Antares < Betelgeuse
    6. Betelgeuse < Mu Cephei < VV Cephei A < VY Canis Majoris

Aşağıdaki liste yarıçapına göre bilinen en büyük yıldızları göstermektedir. Kullanılan ölçü birimi güneş yarıçapıdır (yaklaşık olarak 695.500 kilometre).


Yıldızın adı Yarıçap
(R)
Bağlı olduğu
Gökada
VY Canis Majoris 2100 Samanyolu
WOH G64 2000 BMB
V838 Monocerotis 1970 Samanyolu
VV Cephei 1900 Samanyolu
NML Cygni 1650 Samanyolu
V354 Cephei A 1520 Samanyolu
KW Sagittarii 1460 Samanyolu
KY Cygni 1420 Samanyolu
Mu Cephei 1420 Samanyolu
RW Cephei 1260 Samanyolu
BC Cygni 1140-1230 Samanyolu
S Persei 730-1230 Samanyolu
PZ Cassiopeiae 1190 (1940) Samanyolu
RT Carinae 1090 Samanyolu
CK Carinae 1060 Samanyolu
HV 11423 1000 KMB
Betelgeuse (Alfa Orionis) 990-1000 Samanyolu
Antares (Alfa Scorpii) 850 Samanyolu
V382 Carinae 747 Samanyolu
S Pegasi 580 Samanyolu
S Doradus 550 BMB
S Orionis 530 Samanyolu
Omicron1 Canis Majoris 530 Samanyolu
W Hydrae 520 Samanyolu
119 Tauri 510 Samanyolu
R Cassiopeiae 500 Samanyolu
Chi Cygni 470 Samanyolu
Ras Algethi
(Alfa Herculis)
460 Samanyolu
Rho Cassiopeiae 450 Samanyolu
Mira A
(Omicron Ceti)
400 Samanyolu
Eta Carinae 400 Samanyolu
V509 Cassiopeiae 400 Samanyolu
R Doradus 370 Samanyolu
U Orionis 370±96 Samanyolu
HR Carinae 350 Samanyolu
R Leonis 350 Samanyolu
V4650 Sagittarii 350 Samanyolu
Tabanca Yıldızı
(Pistol Star)
340 Samanyolu
T Cephei 329 Samanyolu
Delta Apodis 314 Samanyolu
Pi Puppis 290 Samanyolu
Sadr (Gama Cygni) 250 Samanyolu
Eta Persei 220 Samanyolu
Wezen
(Delta Canis Majoris)
215 Samanyolu
La Superba
(Y Canum Venaticorum)
214 Samanyolu
Lambda Velorum 207 Samanyolu
LBV 1806-20 200 Samanyolu
RS Puppis 198 Samanyolu
Epsilon Aurigae A 175 Samanyolu
Avior (Epsilon Carinae A) 153 Samanyolu
Enif (Epsilon Pegasi) 150 Samanyolu
Zeta Aurigae 148 Samanyolu
Mebsuta
(Epsilon Geminorum)
140 Samanyolu
Alfa Trianguli Australis 130 Samanyolu
56 Aquilae 130 Samanyolu
Mu Bootis 130 Samanyolu
HD 37536
(NO Aurigae)
130 Samanyolu
Iota1 Scorpii 125 Samanyolu
Asmidiske (Xi Puppis) 120 Samanyolu
Deneb (Alfa Cygni) 114 Samanyolu
Gacrux (Gama Crucis) 113 Samanyolu
W Orionis 110-220 Samanyolu
Tarazed
(Gama Aquilae)
110 Samanyolu
Zeta Cephei 110 Samanyolu
Albireo
(Beta Cygni A1)
109 Samanyolu
Mu Geminorum 104 Samanyolu
Gama Andromedae 83
Arneb (Alfa Leporis) 75
P Cygni 75
Rigel (Beta Orionis) 73
Canopus (Alfa Carinae) 71,5
Avior (Epsilon Carinae B) 70
R66 ve R 126 70 BMB
Eta Aquilae 66
R Coronae Borealis 65
Mekbuda (Zeta Geminorum) 65
Mirfak (Alfa Persei) 60
Alphard 56
Eltanin (Gama Draconis) 48
Polaris 45
Şedir (Alfa Cassiopeiae) 45
Aldebaran (Alfa Tauri) 44,2
Kochab (Beta Ursae Minoris) 41
Delta Cephei 41