Kardemir Karabükspor: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Xberger (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
56. satır: 56. satır:


=== Yakın Tarih ===
=== Yakın Tarih ===
[[7 Mayıs]] [[2008]]'de Play off karşılaşmasında [[Erzurumspor]]'u 7-0 gibi farklı bir sonuçla yenerek tarihi itibariyle [[Bank Asya 1.Lig]]'e yükselmiştir. Kulüp en son [[Bank Asya 1. Lig]]'i ilk sırada bitirmiştir. [[12 Nisan]] [[2010]]'da ligin 30. haftasında [[Çaykur Rizespor]]'u yenerek lig bitmeden [[Bank Asya 1.Lig]] Şampiyonu olarak [[Süper Lig]]'e yükselmeyi garantilemiştir ve böylece [[Süper Lig]]'e yükselmiştir.[http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20100418/sampiyon_karabuk.html]
[[7 Mayıs]] [[2008]]'de Play off karşılaşmasında [[Erzurumspor]]'u 7-0 gibi farklı bir sonuçla yenerek tarihi itibariyle [[1. Lig]]'e yükselmiştir. Kulüp en son [[1. Lig]]'i ilk sırada bitirmiştir. [[12 Nisan]] [[2010]]'da ligin 30. haftasında [[Çaykur Rizespor]]'u yenerek lig bitmeden [[1. Lig]] Şampiyonu olarak [[Süper Lig]]'e yükselmeyi garantilemiştir ve böylece [[Süper Lig]]'e yükselmiştir.[http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20100418/sampiyon_karabuk.html]


=== Spor Toto Süper Lig'e Süper Yükselişi ===
=== Spor Toto Süper Lig'e Süper Yükselişi ===
Kardemir Karabükspor futbol takımı [[2009]]-[[2010|10]] futbol sezonu [[TFF 1.Lig|Bank Asya 1.Ligi]]'ni [[Yücel İldiz]] önderliğinde Türkiye 2. Liglerinde en fazla puanı toplayarak 1. Lige yükselen takım olarak (77 puan) tarihe geçerek [[Süper Lig]]'e yükselmiştir. Yükseldiği sene kendi sahasında ve deplasmanlarda çok farklı maçlar kazanarak Türkiye spor gündemine girmiş, ligin bitime 4 hafta kala açık ara puan farkıyla Şampiyonluğunu ilan etmiştir. Özellikle kendi sahasında aldığı 3-0'lık seri galibiyetler bankasya futbolseverleri tarafından çok ilgi çekmiştir.
Kardemir Karabükspor futbol takımı [[2009]]-[[2010|10]] futbol sezonu [[1. Lig]]'i [[Yücel İldiz]] önderliğinde Türkiye 2. Liglerinde en fazla puanı toplayarak 1. Lige yükselen takım olarak (77 puan) tarihe geçerek [[Süper Lig]]'e yükselmiştir. Yükseldiği sene kendi sahasında ve deplasmanlarda çok farklı maçlar kazanarak Türkiye spor gündemine girmiş, ligin bitime 4 hafta kala açık ara puan farkıyla Şampiyonluğunu ilan etmiştir. Özellikle kendi sahasında aldığı 3-0'lık seri galibiyetler bankasya futbolseverleri tarafından çok ilgi çekmiştir.




=== Futbol Lig Mücadeleleri ===
=== Futbol Lig Mücadeleleri ===

Sayfanın 21.01, 27 Ağustos 2011 tarihindeki hâli

Karabükspor
Tam adKardemir Demir Çelik Karabükspor
Takma adMavi Ateş
RenklerKırmızı-Mavi
Kuruluş1969
StadyumDr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı
(Kapasite: 7593)
BaşkanNevzat Şahin
Teknik direktörYücel İldiz
LigSüper Lig
2010-11Süper Lig, 9.
Resmî site[kardemirkarabukspor.org.tr kardemirkarabukspor.org.tr]
Şu anki sezon

Kardemir Demir Çelik Karabükspor ; Karabük (78) ilinin kırmızı ve mavi renkli takımıdır. 1969 yılında Karabük Gençlik ve DÇ Sporun birleşmesinden doğan takım Süper Ligde 3 sezon oynamıştır. 2010-11 sezonunda Sportoto Süper Lig'de mücadele edecektir. Ali Yavaş, Selami Sarı, Hakan Ünsal, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Kaş gibi Süper Lig'in yakından tanıdığı oyuncuları yetiştiren Karabükspor'un taraftar grubu Mavi Ateş'tir. Mavi Ateş ismini Karabük'ün girişindeki Kardemir'in sönmeyen mavi ateşinden alır.

Kulüp tesisleri 1993-94 sezonundaki tesisler hamlesi ile yapılmıştır. Tesisler Çamlık Mevkii'nde olup, modern bir görünüm içinde spor kompleksi (İdman sahaları-Parkur-Salonlar) mevcuttur.

Kardemir Karabük Spor Kulübü'nün ayrıca Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde tekerlekli sandalye basketbolu takımı vardır. TTSB Süper Ligi 2007 - 2008 sezonunu beşinci sırada bitirdi. Avrupa Bedensel Engelliler Şampiyonası'nda ikinci oldu. Kulüp bu branşın yanı sıra voleybol branşında da hizmet vermektedir.

Kardemir Karabükspor'un Diğer Şubeleri

Futbol

Basketbol

Voleybol

Genç Futbol

Tarih

Dosya:Ibrahim kas 2009.jpg
İbrahim Kaş kariyerine Kardemir Karabükspor'da başlamıştır.

Kuruluş ve Erken Tarih

1938 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün emirleri doğrultusunda tüm ülkede spor adına yeniden yapılanma süreci başlamış ve özellikle Karabük’te ülkenin ilk ağır sanayi hamlesinin başladığı yerde bunun öncülüğünü yapacak kulüplerin kurulması çalışmaları hız kazanmıştı. Dönemin Demir-Çelik İşletmeleri Genel Müdürü Azmi Tılabar D.Ç. Gençlik Kulübü'nü gri-mavi renkleri yanı sıra D.Ç. arması altında kurarak bugünkü Karabükspor'un ilk adımını atmıştır.

Türk sporunda 1938 yıllarından itibaren isim duyuran Karabük‘te ilk olarak;

  • Futbol takımı antrenörlüğünü o tarihlerde işletme montajında görevli İngiliz mühendis Mr.Lain,
  • Atletizm takımı antrenörlüğünü Milli atlet Faik Önen,
  • Güreş takımı antrenörlüğünü, Mersinli Ahmet ve Yaşar Doğu görev yapmışlardır.
  • Boks ve atıcılık dallarında sporcu bulunduran kulüp, yine o yıllarda Müessese Müdürü Fatin İsfendiyar’ın başkanlığında Bisiklet-Basketbol-Voleybol branşları kurmuş ve yörede sürekli amatör branşlarda ödüller kazanarak dönem içinde ses veren kulüp haline gelmiştir.

1940'lı Yıllarda Zonguldak Amatör Kümelerde başarılı bir grafik çizen Karabükspor ülkede bisiklet, tenis ve güreş gibi spor dallarında sembolleşmeye başlamıştır. 1950'li yıllar içinde Karabük Gençlik Spor ile bir renk daha kazanan Karabükspor tarihi 1969 yılında Karabük Gençlik Spor'un kırmızı rengi ile Demir Çelik Gençlik Spor'un mavi rengini alıp yeni renkleri olan kırmızı mavili Demir Çelik logolu amblemi içinde 1969-70 sezonunda Türkiye 3.Ligi Beyaz Grubu'nda profesyonel liglerine ilk adımını atmıştır.

1993-1994 Sezonu: Dramatik Küme Düşüşü

Kardemir Karabükspor Süper Lig'de ilk kez mücadele ettiği sezon olan 1993-94 sezonunun son maçında Zeytinburnuspor'a uzatma dakikası golü ile 2-1 yenilerek küme düşmüştür. Aynı sezonun ikinci yarısındaki güzel performansı ile sevilen bir takım olan Kardemir Karabükspor'un bu düşüşü Karabük'te olduğu kadar tüm Türkiye'de de şok etkisi yaratmıştır.

Yakın Tarih

7 Mayıs 2008'de Play off karşılaşmasında Erzurumspor'u 7-0 gibi farklı bir sonuçla yenerek tarihi itibariyle 1. Lig'e yükselmiştir. Kulüp en son 1. Lig'i ilk sırada bitirmiştir. 12 Nisan 2010'da ligin 30. haftasında Çaykur Rizespor'u yenerek lig bitmeden 1. Lig Şampiyonu olarak Süper Lig'e yükselmeyi garantilemiştir ve böylece Süper Lig'e yükselmiştir.[1]

Spor Toto Süper Lig'e Süper Yükselişi

Kardemir Karabükspor futbol takımı 2009-10 futbol sezonu 1. Lig'i Yücel İldiz önderliğinde Türkiye 2. Liglerinde en fazla puanı toplayarak 1. Lige yükselen takım olarak (77 puan) tarihe geçerek Süper Lig'e yükselmiştir. Yükseldiği sene kendi sahasında ve deplasmanlarda çok farklı maçlar kazanarak Türkiye spor gündemine girmiş, ligin bitime 4 hafta kala açık ara puan farkıyla Şampiyonluğunu ilan etmiştir. Özellikle kendi sahasında aldığı 3-0'lık seri galibiyetler bankasya futbolseverleri tarafından çok ilgi çekmiştir.

Futbol Lig Mücadeleleri

Görev Yapmış Başkanlar

Görev Yapmış Teknik Direktörler

Kardemir Karabükspor'da Forma Giymiş Bilinen Futbolcular

Teknik Ekip

İsim Ülke Görev
Seyit İçgül Türkiye Genel Menajer
Yücel İldiz Türkiye Teknik Direktör
Metin İlhan Türkiye Yard.Antrenör
Öner Piroğlu Türkiye Kaleci Antrenörü
Nuri Ökten Türkiye Analiz Uzmanı

Kadro

Kadro en son 13 Ağustos 2011 tarihinde güncellenmiştir ve ayrintili kadro bilgileri bulunan Karabükspor 2011-2012 sezonu maddesine ilişkindir.
Mevki Futbolcu
1 Türkiye KL Fatih Öztürk
3 Türkiye DF Fatih Şirin
5 Türkiye OS Birol Hikmet
7 Türkiye OS Şenol Akın
10 Romanya OS Florin Cernat
12 Kamerun OS Armand Deumi
15 Türkiye OS Levent Yılmaz
18 Brezilya DF Coelho
19 Hırvatistan KL Vjekoslav Tomić
20 Hırvatistan DF Anthony Šerić
23 Türkiye FV İlhan Parlak
26 Türkiye DF Murat Selvi
34 Brezilya OS Tozo
35 Türkiye OS Merter Yüce
41 Türkiye DF Muhammet Özdin
66 Türkiye DF Muhammet Hanifi Yoldaş
68 Türkiye OS Hakan Söyler
Mevki Futbolcu
77 Türkiye OS Bülent Kocabey
82 Tunus OS Hocine Ragued
99 Bulgaristan FV Emil Angelov
Türkiye FV Sinan Kaloğlu
Türkiye DF Volkan Dikmen
Türkiye KL Orkun Uşak
Türkiye OS Erkan Taşkıran
Türkiye DF Erdem Özgenç
Türkiye OS Ahmet Cebe
Bulgaristan FV İsmail İsa Mustafa
Sırbistan DF Danilo Nikolić
Türkiye OS Bilal Kısa
Türkiye OS Rıdvan Şimşek (kiralık)
Türkiye OS Güven Güneri
-- Türkiye DF Hamza Çakır
-- Jamaika FV Luton Shelton
-- Türkiye FV Mehmet Batdal (kiralık)

Tesisler

Kulübün YKÇ İdman Sahası, Hasan Doğan Sosyal Tesisleri, H. Ferudun Tankut Spor Kompleksi ve Metin Türker Spor Kompleksi olmak üzere 4 modern tesisi vardır.

Stadyum

Kardemir Karabükspor futbol takımı maçlarını Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynamaktadır. 2009-2010 sezonu sonrası UEFA kriterlerine uymadığı gerekçesiyle tribünlerin sırayla yıkılıp modernizasyon çalışmaları başlamıştır.Çalışma bittiğinde stadın bütün tribünleri kapalı 14.000 lik stadyum olacaktır.

Taraftar Derneği

Kardemir Karabükspor taraftar derneği Mavi Ateş'tir ve sloganları dumanlı kentin puslu çocukları olarak bilinmektedir.

Lescon

Kardemir Karabükspor'un lisanslı ürünlerinin satıldığı resmi kuruluştur. Kulüp formalarının tasarımları Lescon'a aittir.

Sponsorlar

Kardemir --- Çelik-İş Sendikası

Kaynakça

Tarihçe :Semih Gülen

Dış Bağlantılar


Şablon:Süper Lig kulüpleri