Sagopa Kajmer: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Metal Militia (mesaj | katkılar)
k 88.231.61.206 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Rapsar tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
46. satır: 46. satır:
== Özel hayatı ==
== Özel hayatı ==
Sagopa Kajmer, kendisi gibi rapçi olan [[Kolera (müzisyen)|Kolera]] ile 2006 yılında evlenmiştir. Daha önce de pek çok evcil hayvan beslemiş olan çiftin şu sıralar Lila adlı bir kedileri vardır.
Sagopa Kajmer, kendisi gibi rapçi olan [[Kolera (müzisyen)|Kolera]] ile 2006 yılında evlenmiştir. Daha önce de pek çok evcil hayvan beslemiş olan çiftin şu sıralar Lila adlı bir kedileri vardır.
Personal life ==
Michael Jackson, who like himself, the rapper [[Cholera (musician) | Cholera]] and was married in 2006. The Personal life ==
Michael Jackson, who like himself, the rapper [[Cholera (musician) | Cholera]] and was married in 2006. The pair having already nurtured many pet cats currently has named Lila.pair having already nurtured many pet cPersonal life ==
Michael Jackson, who like himself, the rapper [[Cholera (musician) | Cholera]] and was married in 2006. The pair having already nurtured many pet cats currently has named Lila.ats currently has named Lila.Personal life ==
Michael Jackson, who like himself, the rapper [[Cholera (musician) | Cholera]] and was married in 2006. The pair having already nurtured many pet cats currently has named Lila.


==Diskografi==
==Diskografi==

Sayfanın 21.13, 27 Mayıs 2012 tarihindeki hâli

Sagopa Kajmer
DoğumYunus Özyavuz
17 Ağustos 1978 (45 yaşında)
 Türkiye
MesleklerMüzisyen, DJ, MC, Yapımcı, Radyocu
ÇalgılarTurntable, Bateri, Piano
Etkin yıllar1997 - günümüz
Müzik şirketiMelankolia Müzik Yapım Dağıtım Ltd. Şti.
Resmî sitehttp://www.melankolia.com.tr

Yunus Özyavuz veya bilinen adıyla Sagopa Kajmer (d. 17 Ağustos 1978, Samsun, Türkiye), Türk rapçi, müzik yapımcısı ve DJ.

Kariyeri

Yunus Özyavuz, müzik yaşamıına Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başladı. Bu sırada Rapper M.C. (Rapper Mic Check ve DJ Mic Check adıyla) müstear ismini kullandı. 1998'de yeraltı rap dünyasında halen varlığını sürdüren bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurdu. Kuvvetmira grubunda halen kendisi ve Kolera bulunmaktadır. 1999'da "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla Yeraltı Operasyonu isimli toplama albümünde yer aldı. 2001 ve 2002'de Silahsız Kuvvet mahlasıyla peş peşe Sözlerim Silahım ve İhtiyar Heyeti isimli iki albüm çıkardı. Daha sonra Silahsız Kuvvet mahlasını bırakıp Sagopa Kajmer mahlasıyla müzik yaşantısına devam etmiştir. Ardından Bir Pesimistin Gözyaşları (2004) ve Romantizma (2005) albümlerini çıkarmıştır. 2004'te Cem Yılmaz'ın G.O.R.A filmi için de müzikler hazırlamıştır. Al 1'de Burdan Yak şarkısına klip çekilmiştir.

Sagopa Kajmer ve eşi Kolera (Esen Güler Özyavuz) ile birlikte Melankolia Müzik isimli müzik şirketini kurdular. Sagopa Kajmer bu olayı bir röportajında Boğulacaksak kendi denizimizde boğulalım dedik. şeklinde açıklamıştır. Bu ikili ve Kuvvetmira'da yer alan diğer rapçiler Melankolia Müzik'in ilk albümü Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğünü yine Sagopa Kajmer üstlenmiştir. Ayrıca 2008 yılında MTV Türkiye tarafından Avrupa Müzik Ödüleri'nde Hip-Hop kategorisinden Türkiye'de yılın en iyisi olmaya aday olmuştur ve EMA Party'deki performansıyla ve seyircileriyle dikkat çekmiştir. 2008 yılında Melankolia etiketi altında Melankolia Wears da çıkmıştır. 2008 yılının sonlarında başlattığı DJ Benim yarışması ve 2009 yılında çıkardığı Yeraltı Kafilesi albümü ile rap müzikte genç yeteneklere ne kadar önem verdiğini göstermektedir.

Ailesi

Babasının adı Mehmet Özyavuz. Gençliğinde müzikle uğraşmış ve önemli mekanlarda müzisyenlik yapmış. Fakat sürekli işi PTT’de imiş. Annesinin adı Serpil Özyavuz Almanya'da işçilik yapmıştır. Kardeşinin adı Emre Özyavuz, Sagopa Kajmer'in turne konserlerinde sahnede kamera çekimlerinde yardımcı olmaktadır.

Sagopa Kajmer'in anlamı

Müzik hayatında kullandığı ismi Sagopa, Mısır'da bir piramidin adıdır. Birçok arkeolog bu piramidin sırrını çözmeye çalışırken, tuzaklara düşüp can verdikleri söylenir. [kaynak belirtilmeli] En son, soyadı Kajmeri olan bir arkeolog, Sagopa'nın gizemini ortaya çıkartmış ve piramidin en gizemli yerine, son odasına girerek, duvara Sagopa'nın gizemini çözen anlamına gelen Sagopa Kajmeri kazımıştır. [kaynak belirtilmeli] Ancak bu arkeolog da (Gerhard Kajmeri) hava akımı yüzünden can vermiştir. Bu olaydan bir süre sonra piramide modern araçlarla giren bilim adamları, Gerhard Kajmeri'nin cesedini bulmuşlar ve piramide donanımsız girme cesaretinden dolayı bu adamın adını tüm dünyaya duyurmuşlardır.

DJ'lik Hayatı

1992 yılının Şubat ayından beri radyo dj'liği yapan Dj Mic Check halen Power Fm'de haftada 21 saat program yapmaktadır. Ceza'nın Med Cezir ve Rapstar albümünün ve 2004'te Ceza'nın Nefret'teki grup arkadaşı Fuchs'un Huzur N Darem albümünün yanısıra daha pek çok rap müzisyeni ve grubunun prodüktörlüğünü yapmıştır. DJ'lik alanında da kendini geliştiren Özyavuz, Turntablizm'in Türkiye'deki öncüsü olarak kabul edilir. Ayrıca Özyavuz, Türkiye'nin köklü radyolarında DJ'lik ve müzik direktörlüğü de yapmıştır. Yurt dışında "h2000", "j&b" gibi festivallerde ve çeşitli yerlerde DJ’lik yapmıştır. Şu anda Türkiye'deki bir radyo kanalında kendi programını yapıyor.

Önemli müzik birikimi ve geniş bir müzik arşivine sahip olan Yunus Özyavuz, Sagopa Kajmer kimliğiyle Karamsar yeraltı rap tarzını oluşturmuş, müzik kalitesi, söz zenginliği ve etkileyici sesiyle kendisini birçok değişik kitleden insana kanıtlamıştır. Yurt dışından sanatçılara da altyapı müzikler hazırlamıştır.

Bir yandan DJ'lik diğer yandan sanatçı olarak sürekli çalışmalarını sürdüren Sagopa Kajmer, 2004'te Türkiye'nin en çok izlenen filmlerinden olan G.O.R.A'ya müzikler hazırlamıştır. Al Bir de Burdan Yak isimli parçasına video klip çekilmiştir. Bu gelişme Sagopa Kajmer'i tarzının dışındaki dinleyici kitlesine ulaştırmayı başarmıştır. 2005'te Kolera'nın Karantina Embriyo albümünün prodüktörlüğünü yapan Sagopa Kajmer yine aynı yılda İrem Records'tan çıkardığı Romantizma isimli albümüyle kariyerinin zirvesine ulaşmıştır. Bu albümün ilk video klibi olan Vasiyet, Kral TV'de 2005 yılının En İyi Klip ödülüne layık görülmüştür. [kaynak belirtilmeli] 2006 yılında Kuvvetmira ile beraber Kafile isimli albümü çıkarmıştır. 2007 yılında Kolera ile düet albümleri olan İkimizi Anlatan Bir Şey'i dinleyicileriyle buluşturmuştur. 2008 yılında 'En iyi albümüm' dediği Kötü İnsanları Tanıma Senesi albümünü piyasaya sunmuştur.

2010 yılında '"Bendeki Sen" albümünü yayınlamıştır ve bu albüm hayli büyük ilgi görmüştür. 2010 yılında ilk kez düzenlenen TRT müzik ödüllerinde; halkın oylarıyla belirlenen Yılın Albümü dalında bu albümle ilk beşe girmiştir. En son olarak da 2011 yılı içerisinde "Saydam Odalar" albümü piyasaya sürülmüştür.

Özel hayatı

Sagopa Kajmer, kendisi gibi rapçi olan Kolera ile 2006 yılında evlenmiştir. Daha önce de pek çok evcil hayvan beslemiş olan çiftin şu sıralar Lila adlı bir kedileri vardır.

Diskografi

Albümler

Silahsız Kuvvet

Sagopa Kajmer

Derleme Albümler

EP'ler

Kaynakça

Dış Bağlantılar