Edinburgh Üniversitesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
15. satır: 15. satır:
}}
}}


'''Edinburgh Üniversitesi''' [[İskoçya]]'nın başkenti, [[Edinburgh]]'da bulunan bir [[üniversite]]dir. 14 Nisan [[1582]] tarihinde Kral [[VI. James]] tarafından yasalaştırılan Edinburgh Üniversitesi [[1583]] yılında kurulmuştur. Edinburgh Üniversitesi Dünya'nın en saygın üniversiteleri arasında yer almaktadır. 2010 yılında uluslararası üniversiteler arasında Dünya'nın en iyi 9. üniversitesi seçilmiştir. Edinburgh Üniversitesi [[Harvard]], [[Oxford]] ve [[Cambridge]] gibi dünyaca ünlü ve prestijli üniversiteler arasında yer almaktadır.
'''Edinburgh Üniversitesi''' [[İskoçya]]'nın başkenti, [[Edinburgh]]'da bulunan bir [[üniversite]]dir. 14 Nisan [[1582]] tarihinde Kral [[VI. James]] tarafından yasalaştırılan Edinburgh Üniversitesi [[1583]] yılında kurulmuştur. Edinburgh Üniversitesi dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer almaktadır. 2010 yılında uluslararası üniversiteler arasında dünyanın en iyi 9. üniversitesi seçilmiştir. Edinburgh Üniversitesi [[Harvard]], [[Oxford]] ve [[Cambridge]] gibi dünyaca ünlü ve prestijli üniversiteler arasında yer almaktadır.


{{İngiltere'deki üniversiteler}}
{{İngiltere'deki üniversiteler}}

Sayfanın 16.27, 4 Ekim 2011 tarihindeki hâli

Şablon:Üniversite

Edinburgh Üniversitesi İskoçya'nın başkenti, Edinburgh'da bulunan bir üniversitedir. 14 Nisan 1582 tarihinde Kral VI. James tarafından yasalaştırılan Edinburgh Üniversitesi 1583 yılında kurulmuştur. Edinburgh Üniversitesi dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer almaktadır. 2010 yılında uluslararası üniversiteler arasında dünyanın en iyi 9. üniversitesi seçilmiştir. Edinburgh Üniversitesi Harvard, Oxford ve Cambridge gibi dünyaca ünlü ve prestijli üniversiteler arasında yer almaktadır.