Weatherhead İşletme Okulu

Koordinatlar: 41°30′36″N 81°36′28″W / 41.51006°K 81.60773°B / 41.51006; -81.60773
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Weatherhead İşletme Okulu, Cleveland, Ohio'da bulunan Case Western Reserve Üniversitesi'nin özel bir işletme okuludur.

Weatherhead, sürdürülebilirlik, tasarımda yenilik, sağlık hizmetleri, örgütsel davranış, küresel girişimcilik ve yönetici eğitimine odaklanan programlar sunar.

Okula hayırsever ve Weatherchem sahibi Albert J. Weatherhead III adı verilmiştir ve ana tesisi Peter B. Lewis Binası'dır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

1952'de Western Reserve Üniversitesi, Cleveland College İşletme bölümü ile İşletme Enstitüsü İşletme bölümünü birleştirerek İşletme Fakültesi'ni kurdu.

Kuruluşundan 1988 yılına kadar İşletme Fakültesi'nin faaliyetleri Cleveland şehir merkezinde ve University Circle'da bir dizi bina arasında bölündü.

1967'de Case Teknoloji Enstitüsü ile Western Reserve Üniversitesi'nin birleşmesiyle Case Western Reserve Üniversitesi'ni kuruldu ve Western Reserve Üniversitesi İşletme Fakültesi, 1970'te İşletme Okulu olmak için Case'in Organizasyon Bilimleri Bölümünü satın aldı. 1976'da okul ilk tam zamanlı MBA programını başlattı.

1980 yılında İşletme Okulu, okula verdiği 3 milyon dolarlık hediyenin ardından Cleveland'lı iş adamı ve sanayici Albert J. Weatherhead III'ün onuruna okula onun adını verdi.

1988'de şimdi Nord Hall olarak bilinen yerdeki Case Quad'daki alan daha sonra Enterprise Hall, büyüyen İşletme Yönetimi programını özel olarak barındıracak şekilde dönüştürüldü. Bu, önde gelen şu beş Cleveland şirketinden sağlanan finansmanla mümkün oldu: Ohio Mattress, Nesco, Premier Industries, Parker Hannifin ve Keithley Industries.

2002 yılında yeni Peter B. Lewis Binası, yönetim okulunu barındıracak şekilde tamamlandı. Bina uluslararası üne sahip mimar Frank Gehry tarafından tasarlandı.

Weatherhead İşletme Okulu'nun yıllık yaklaşık 1600 öğrencisi vardır.

Yerleşke[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter B. Lewis Binasının ana girişi

Weatherhead İşletme Okulu, Bellflower Yolu ve Ford Drive'ın köşesinde bulunan Peter B. Lewis Binası'ndadır. Frank Gehry tarafından tasarlanan ve 2002 yılında tamamlanan bina, yaklaşık 150,000 fit kare (14,000m²) ve beş kat yüksekliğindedir. Adını yapımı için 36,9 milyon dolar bağış yapan Cleveland hayırsever Peter B. Lewis'den almıştır.[1]

Binanın merkezi olmayan tasarımı, "Fakülte ofisleri, sınıflar ve toplantı alanları, resmi olmayan etkileşimi teşvik etmek ve Weatherhead School'un öğrenci merkezli müfredatını tamamlamak için her kata dağıtılacak şekilde seçildi."

Dünya Yararının Temsilcisi Olarak İş Merkezi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merkez 24 Haziran 2004'te, Weatherhead öğretim üyeleri ve öğrencilerinin BM Genel Sekreteri ve dünyanın en büyük şirketlerinin birçoğundan 500 CEO ile Birleşmiş Milletler Liderler Zirvesi'ni düzenlediği aynı gün açıldı.

Merkez, sanayi liderleri ve politika yapıcılarla araştırma, eğitim ve ileri projeler aracılığıyla, olağanüstü iş ve toplum yeniliklerini ilerletmek, iş dünyasının yoksulluğu ortadan kaldırması, doğayı yenileme ve yeniden oluşturması ve ticaret yoluyla barışın temellerini oluşturma yöntemlerinde devrim yaratmaya yardımcı olmak için oluşturuldu.

Araştırma, pedagoji ve sosyal yardım- olarak Merkezîn tüm üç faaliyet alanındaki çabasının çoğu 2006 yılında, Yönetim Akademisi, Case Weatherhead Yönetim Okulu ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesinde toplanıp Dünya Yararına bir Temsilci olarak İşletme Küresel Forumu'nda beyan edildi. Forum, 40 ülkeden 400'den fazla önde gelen akademisyen ve iş liderini cezbetti; neredeyse 600 kişi daha katıldı. Merkez, Toyota, Coca-Cola, Novartis, Lafarge, Sherwin Williams, Green Mountain Coffee Roasters ve diğerleri dahil olmak üzere okul için yeni ortaklar yarattı.[2]

Akademik programlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Lisans[değiştir | kaynağı değiştir]

Weatherhead, aşağıdaki alanlarda geleneksel dört yıllık programlar sunar:

  • Muhasebe Lisansı(BS) - BS'yi takip öğrenciler için muhasebe'de BS'yi izleyen öğrenciler için entegre çalışma seçenekleri çoğu eyalette CPA sınavı için 150 saatlik ihtiyacını sağlayıp, beş yıl veya daha azında Muhasebe Master derecesi elde edilmesini sağlar.[3]
  • Yönetimde BS (Finans veya Pazarlama bölümlerinde ana dallarla)
  • Ekonomi BA

Lisans programındaki tüm öğrenciler muhasebe, ekonomi, girişimcilik, finans, liderlik veya pazarlama alanlarında yan dallarında eğitim alabilirler. Mühendislik alanında bir derece peşinde olan öğrenciler, Weatherhead tarafından sunulan özel bir diziye katılabilirler. Mühendislik öğrencileri ekonomi veya yönetim alanında yan dal, ekonomi ve yönetim/girişimcilik bölümlerine devam edebilir.

MBA[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Infobox business school rankings

  • Tam Zamanlı/Geleneksel: Çeşitli seçmeli dersler ve deneyimsel öğrenme fırsatları içeren geleneksel 2 yıllık bir program.
  • Global MBA: Öğrencilerin Çin, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (Cleveland, Ohio) bir dönem boyunca eğitim gördükleri tam zamanlı bir MBA programı.
  • Yarı zamanlı: Tam zamanlı MBA programının aynı zorlu iş kavramlarını sunan 3 yıllık bir programdır. Çalışan öğrencilerin zaman kısıtlamalarını karşılamak için tasarlanmıştır.
  • Yönetici MBA: EMBA programına katılanlar ortalama 15 yıllık mesleki deneyime sahipler ve üst düzey liderlik rollerine yükselmeyi hedefler.

Liderlik Değerlendirme ve Geliştirme (LEAD) kursu, Weatherhead MBA'nın temellerinden biri olarak ilan edilir.

Bu sınıf, öğrencileri MBA'lerinin şeklini ve yönünü geliştirmede aktif bir rol almaya teşvik eder. Öğrencilerden kariyer hedeflerini analiz etmeleri ve mesleki ve kişisel hedeflerine ulaşmak için bir strateji oluşturmaları istenir.

Eylem Öğrenme, tam zamanlı programın ikinci yılında gerçekleşir. Sınıf arkadaşları, büyük şirketlere zamanında bir yönetim problemini çözmede yardımcı olmak için danışmanlık ekipleri oluşturur.

Çift Derece:

2008'in sonlarında Weatherhead, programlarının çoğunu iki ayrı ancak disiplinler arası temel girişim altında birleştirdi.

Weatherhead'in ortak lisans programları, MBA programı ile belirli bir endüstri kariyeri konsantrasyonu arasındaki bağlantıları sağlamak için tamamlayıcı bir eğitim stratejisi verir. Mevcut programlar şunlardır:

  • MBA/JD (Hukuk Doktorası)
  • MBA/MSSA (Sosyal Yönetimde Bilim Ustası)
  • MBA/MAcc (Muhasebe Yüksek Lisansı)
  • MBA/MD (Tıp Doktorası)
  • MBA/MIM (Uluslararası Yönetimde Yüksek Lisans)
  • MBA/MSN (Hemşirelikte Bilim Ustası)
  • MBA/MPH (Halk Sağlığı Yüksek Lisansı)
  • MBA/MSM - Yöneylem Araştırması
  • MBA/MSM - Tedarik Zinciri Yönetimi
  • MBA/MGM (Küresel Yönetimde Yüksek Lisans)
  • MBA/MS-Tıbbi Fizyoloji
  • MBA/MS-Biyokimya

Çift Dereceli İşbirliği:

  • MSM-Finans ve Tongji MBA Çift Diploma Programı

Uzmanlık Uzmanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Muhasebe Yüksek Lisansı (MAcc)[değiştir | kaynağı değiştir]

MAcc programı 30 kredilik bir müfredata sahiptir.

Weatherhead MAcc lisans şartları, bireyin Ohio eyaletinde CPA sınavına girmesi için eğitim niteliklerini karşılar.

Öğrenciler için iki ek yarıyılda tamamlanabilen ortak bir MAcc/MBA programı da vardır.

Yönetimde Bilim Ustası - Yöneylem Araştırması ve Tedarik Zinciri (MSM-OR / SC)[değiştir | kaynağı değiştir]

39 kredilik MSM-OR/SC her yılın sonbahar döneminde başlayan üç dönemlik, tam zamanlı bir programdır.

Pozitif Organizasyon Geliştirme ve Değişimde Bilim Ustası (MPOD)[değiştir | kaynağı değiştir]

MPOD D, beş haftalık ikamet ve bir 10 günlük uluslararası çalışma turu şeklinde sunulan 40 kredili, 18 aylık bir programdır.

Programın hedefleri, öğrencilerin stratejik düzeyde değişim yönetiminde yeteneklerini geliştirmek ve takdir edici sorgulama, güce dayalı insan kaynakları geliştirme ve olumlu organizasyonel değişim araştırmalarında öncü teori ve uygulama bilgilerini derinleştirmektir.

Pozitif Organizasyon Geliştirme ve Değişimde Bilim Ustası-Hindistan (MPOD-Hindistan)[değiştir | kaynağı değiştir]

MPOD-Hindistan, Xavier School of Management kampüsünde veya Hindistan'daki belirli büyük şehirlerde beş haftalık ikamet için verilen 36 kredi saatidir ve Cleveland, Ohio'daki Case Western Reserve Üniversitesi kampüsünde iki haftalık bir ikametgâhtır. Bu program 16 ayda tamamlanabilir.

Yönetim-Sağlık Bakımında Bilim Ustası (MSM-Sağlık)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetim-Sağlık Bakımında Bilim Ustası (MSM-Sağlık) programı çalışan profesyoneller için tasarlanmıştır. Akşam derse katılan öğrenciler, bağımsız bir projeye adanmış bir yaz dönemi ile altı yarıyılda 30 kredilik bir programı tamamlarlar.

Yönetim-Finansman Bilim Ustası (MSM-Finans)[değiştir | kaynağı değiştir]

Finans Yüksek Lisans derecesi, her biri hazırlık sınıfları, çekirdek sınıflar ve seçmeli derslerin her biri 12 kredi saati dahil olmak üzere 36 kredilik çalışma saatinden oluşan bir müfredattan oluşur. Program 9,12,16 veya 21 ayda tamamlanabilir.Program, Chartered Financial Analysts, Certified Financial Planners veya Financial Risk Management gibi profesyonel atama sınavlarına hazırlanır.[4]

Doktora Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

Weatherhead School of Management, bilgi sistemleri ve organizasyonel davranış gibi disiplinlerde doktora dereceleri sunar. Financial Times, 2010 yılında okulun doktora programlarını dünyada 13. sıraya koydu.[5]

Yönetim Doktoru (DM) ve Yönetimde Doktora[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetim Doktoru, bir iş yerine akademik, kariyer yapmak isteyen kişiler için 54 kredilik, üç yıllık bir kilit adımlı programdır ve uygulayıcı-akademisyenin eleştirel düşünme yeteneğini geliştireceği beklentisine dayanmaktadır. bir organizasyonun karşılaştığı sorunlar. DM derecesi, Case Western Reserve'de öncülük etti.

Yönetimde Doktora, disiplinler arası akademisyen-uygulayıcıları akademik kariyerler için hazırlar. Adaylar üç alandan birinde uzmanlaşabilirler: Muhasebe, Sürdürülebilir Sistemler Tasarlama ve Tasarım ve Yeniliktir.

Yönetimde Doktora - Muhasebe[değiştir | kaynağı değiştir]

Muhasebe Doktora programı yapılandırılmıştır ve bir öğrencinin hedeflerine uygun bilgi ve beceri seviyelerine dayalı olarak kaliteli araştırmayı ve etkili öğretimi desteklemek için bir öğrenci çalışma planı geliştirilmiştir. Doktora öğrencileri, araştırmaları akademisyenler, uygulayıcılar ve politika yapıcılar için önemli konuları araştıran fakülte ile çalışırlar. Program, tez dahil dört yıl sürecek şekilde tasarlanmıştır.

Yönetimde Doktora - Sürdürülebilir Sistemlerin Tasarlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürdürülebilir Sistemlerin Tasarlanması yolu, Yönetimde Doktor programının bir uzantısıdır. Bu parça, yönetimde yeni bir doktora eğitimi modelini temsil eder. Yönetim konularına daha geniş, kanıta dayalı bir yaklaşım gerektirir. Araştırma, küresel bir ortamda yönetimle ilgili oldukları için tasarım, sürdürülebilirlik ve karmaşık sistemler hakkındaki yeni düşüncelerin bakış açılarını birleştirir. Adayların, kapsamlı bir sınavı başarıyla geçmelerinin gösterdiği gibi, disiplin alanına girmeleri beklenir.

Yönetimde Doktora - Tasarım ve Yenilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetimde doktora, üç alandaki kurs ve bir tezden oluşur. Tasarım ve Yenilik doktora programında iki uzmanlık vardır: Pazarlama ve Bilgi Sistemleri.

Programın tamamlanması genellikle dört ila beş yıl sürer.

Örgütsel Davranışta Doktora[değiştir | kaynağı değiştir]

Weatherhead'in Örgütsel Davranış Doktorası, tam zamanlı, yıl boyunca etkileşim için tasarlanmıştır. Program genellikle dört ila beş yılda tamamlanır.

Yönetici eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Weatherhead Okulu, 30 yılı aşkın süredir yönetici eğitimi sunmaktadır.[6] Weatherhead Yönetici Eğitimi programı, duygusal zeka, örgütsel gelişim, sağlık yönetimi, girişimcilik, yenilikçilik, kadın liderliği ve sosyal etki yönetimi konularında uzmanlık sunar.

Yönetici Doktor (EDM)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetici Doktor Yönetimi (EDM) Programı, birbirine bağlı çalışma alanlarında organize edilmiş 54 kredi saatinden oluşur.[7] Programın dersleri, her dönem bir 4 günlük ve beş 2 günlük konaklamalı olarak sunulmaktadır.

Weatherhead okulundaki fakülte ayrıca doktora öğrencilerine muhasebe, yönetim, yöneylem araştırması ve örgütsel davranış konularında tavsiyelerde bulunur. (Teknik olarak, dereceler Case Western Reserve Üniversitesi Lisansüstü Çalışmalar Okulu tarafından verilmektedir.)

İnsanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fakülte[değiştir | kaynağı değiştir]

Öne çıkan öğretim üyeleri arasında David Cooperrider, Fred Collopy, Dick Boland ve Richard Buchanan bulunmaktadır. Boland ve Collopy, ortaya çıkan 'tasarım odaklı düşünme' eğiliminde yaygın olarak yayınlanan liderlerdir. Collopy ve Boland, sayısız makaleye ek olarak, Frank Gehry ile çalışma deneyimi ve bu deneyimin tasarım odaklı düşünme eğilimini şekillendirmeye nasıl yardımcı olduğu hakkında "Tasarım Olarak Yönetmek" kitabını yazdılar. The Weatherehad School of Management'ın trenddeki lider rolü Richard Buchanan'ın yardımıyla BusinessWeek tarafından Eylül 2009'da dünyanın en iyi 30 Tasarım Düşüncesi programından biri olarak kabul edildi.[8] Onların 'Tasarlayarak Yönetin' girişimi, okulun çok övülen yeniden markalaşma çabası geçmişte işletme okullarınca muhafazakâr yaklaşım yerine yüksek tasarım estetiğinin kullanımına öncülük eden dikkat çekici Weatherhead Koleksiyonu'nun lansmanına yardımcı oldu.[9]

Profesör Richard E. Boyatzis, Yetkinlik ve Duygusal Zeka için yetkinlik yaklaşımını yaratmasıyla tanınan organizasyonel davranış konusunda uluslararası üne sahip bir uzmandır.

Mezunları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Eski Romanya Başbakanı Victor Ciorbea, 1992 yılında yönetimde uzmanlaştı.
  • Hindistan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Subir Gökarn, doktora derecesini aldı. 1989'da Ekonomi Doktorası.
  • Deutsche Telecom Kıdemli Başkan Yardımcısı ve yan kuruluşu Magyar Telekom'un başkanı Kerstin Günther, 1999 yılında finans alanında MBA derecesi aldı.[10]
  • Chicago Bears Yönetim Kurulu Başkanı Michael McCaskey, Ph.D. Organizasyonel Davranışta 1971.
  • Edward C. Prescott, 2004 Nobel Ekonomi Ödülü'nü 1964'te operasyon araştırması alanında aldı.
  • Hayagreeva Rao, Atholl McBean Örgütsel Davranış ve İnsan Kaynakları Profesörü, Stanford Graduate School of Business, Ph.D 1989[11]
  • Parker Hannifin Corporation'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Donald E. Washkewicz, 1979'da MBA derecesi aldı.
  • EY'nin (eski adıyla Ernst & Young) Küresel Başkanı ve CEO'su Mark Weinberger, 1987'de MBA ve JD aldı.
  • ABD'nin eski Avusturya büyükelçisi Milton A. Wolf, doktora derecesini aldı. 1993'te Ekonomi Doktorası.

Mayıs 2003 baskını ve rehine krizi[değiştir | kaynağı değiştir]

9 Mayıs 2003'te silahlı bir adam okula girdi ve Norman Wallace adlı öğrenciyi vurup öldürdü, bir profesörü ve bir doktora öğrencisini de yaraladı. Şüphelinin daha sonra, 1999 mezunu ve Hindistan'ın Kalküta kentinin yerlisi 62 yaşındaki Biswanath Halder olduğu tespit edildi. Polis ve SWAT memurlarını yedi saatten fazla tutarken, yaklaşık 100 kişi polis tarafından kurtarılıncaya kadar ofislerde ve dolaplarda saklandı. Halder, nihayetinde beşinci kattaki bir sınıf dolabında bir SWAT ekibi tarafından yakalandı.[12] Birçok suçtan mahkûm edildi ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 2008 yılında yapılan itiraz reddedildi.[13]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Amerika Birleşik Devletleri işletme okulu sıralamalarının listesi
  • Amerika Birleşik Devletleri'ndeki işletme okullarının listesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


  1. ^ "Peter B. Lewis Building". Case Western Reserve University. 5 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  2. ^ "Center for Business as an Agent of World Benefit". 13 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2021. 
  3. ^ "Majors Overview : Weatherhead School of Management :: Case Western Reserve University". 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2021. 
  4. ^ "MS Finance : Weatherhead School of Management :: Case Western Reserve University". 11 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2021. 
  5. ^ "FT Global MBA Rankings". 4 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2021. 
  6. ^ "Weatherhead School of Management :: Case Western Reserve University". 10 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2021. 
  7. ^ "Program Content : Weatherhead School of Management :: Case Western Reserve University". 29 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2021. 
  8. ^ "BusinessWeek's Top 60 Design Thinking Schools in the World". 13 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2021. 
  9. ^ Reddy for Action - Weatherhead Stays on Course
  10. ^ "Interjú Kerstin Güntherrel, a Magyar Telekom elnökével" (Macarca). T-systems.hu. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2020. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2021. 
  12. ^ "One killed in US school shooting" 13 Nisan 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., BBC, 9 May 2003, accessed 8 October 2015
  13. ^ Rob Stafford, Transcript" "School shooting at Case Western Reserve University" 15 Şubat 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Terror in the Afternoon, NBC: Dateline, 18 November 2006, accessed 8 October 2015