Wang Junzheng

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wang Junzheng
Basitleştirilmiş Çince王君正
Çin Komünist Partisi Tibet Sekreteri
Görevde
Makama geliş
18 Ekim 2021
Yerine geldiği Wu Yingjie
Sincan Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu Başkanı
Görev süresi
9 Mayıs 2021 - 18 Ekim 2021
Yerine geldiği Sun Jinlong
Yerine gelen Li Yifei
Çin Komünist Partisi Sincan Üretim ve İnşaat Kolordu Sekreteri
Görev süresi
Şubat 2019 - Ocak 2021
Yerine geldiği Zhu Hailun
Yerine gelen Wang Mingshan
Kişisel bilgiler
Doğum 17 Mayıs 1963
Shandong, Linyi
Partisi Çin Komünist Partisi
Bitirdiği okul Shandong Üniversitesi
Çin Renmin Üniversitesi
Dini Ateizm

Wang Junzheng (Çince: 王君正; pinyin: Wáng Jūnzhèng 18 Ekim 2021'den beri Çin Komünist Partisi Tibet wSekreteri olarak görev yapan Çinli bir politikacıdır. Sincan Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu başkanıydı. 2016 ve 2019 yılları arasında Changchun Komünist Partisi Sekreteri olarak görev yaptı. Changchun'daki görevinden önce, Hubei vali yardımcısı, Xiangyang Parti Sekreteri, Lijiang belediye başkanı ve parti şefi olarak çeşitli görevlerde bulundu.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Wang; Shandong, Linyi'de doğdu. Kasım 1987'de Çin Komünist Partisi'ne katıldı. Shandong Üniversitesi'nden sosyal bilimler ve sosyalizm bölümünden mezun oldu. Renmin Üniversitesi Marksizm-Leninizm kolejinde doktora derecesi aldı . Ayrıca Tsinghua Üniversitesi'nden yönetim çalışmaları alanında doktora derecesine sahiptir .

Wang, kariyerine Çalışma Bakanlığı'nda başladı. İlk bölgesel görev süresi Yunnan eyaletindeydi ve art arda Guandu Bölgesi, Kunming, Kunming Siyasi ve Hukuki İşler departmanı başkanı, belediye Organizasyon Departmanı başkanı ve parti başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra Yunnan Halk Yüksek Mahkemesi başkan yardımcılığına getirildi. Daha sonra belediye başkanı ve ardından il düzeyindeki Lijiang şehrinin parti şefi seçildi .

Eylül 2012'de Yunnan eyaletinin dışına taşındı ve Hubei vali yardımcılığına getirildi. Mayıs 2013'te Xiangyang'ın parti başkanı olarak atandı, ardından iki ay sonra il Parti Daimi Komitesine katıldı. Ocak 2016'da, oradaki eyalet yönetim konseyine ve eyalet başkenti Changchun'un parti başkanına katılmak için tekrar eyaletler arası Jilin'e transfer oldu . Changchun'daki görevi sırasında şehir, yerel bir firmanın kuduz aşısı üretmek için süresi dolmuş sıvıları kullandığı Changsheng aşısı olayına ülke çapında ilgi gösterdi. 11 Şubat 2019'da Wang, bölgesel Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu (Zhengfawei ) başkanı olarak hizmet etmek üzere Sincan'a transfer edildi.

22 Mart 2021'de Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı “... Sincan'daki Uygur Müslümanlarına yönelik 'ciddi insan hakları ihlallerine' yanıt olarak iki Çinli yetkiliye karşı yeni yaptırımlar açıkladı. Sincan Üretim ve İnşaat Kolordu Parti Komitesi sekreteri Wang Junzheng ve Sincan Kamu Güvenliği Bürosu direktörü Chen Mingguo'yu hedef alan yaptırımlar, Kanada ve Avrupalı müttefiklerle koordineli olarak uygulamaya konuldu.”

18 Ekim 2021'de güneybatı Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'ne transfer edildi ve bölgedeki en üst siyasi pozisyon olan Çin Komünist Partisi Tibet Sekreteri olarak atandı .