Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Stoch

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Superyetkinileti 18:55, 14 Mart 2012 (UTC)

Stoch[kaynağı değiştir]

Gereksiz Anlam Ayrımı sayfası, silinip yönlendirme sayfası yapılmasında fayda var.--Tacci2023 04:28, 31 Ocak 2012 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Beni yanlış anlama Tacci2023. Daha bugün bile buna benzer iki veya üç anlam ayrım sayfası sürümünü onayladım. İlk gördüğümde senin gibi düşünmüştüm. Bana da tuhaf gelmişti. Ancak benim aklıma bazı insanlar yalnızca soyadlarını yazarak kişileri aratıyor olabilir diye geldi. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Kullanıcı:Khutuck bile bu sayfaları oluşturmuştu. Bence kalmasında bir sakınca yok. Ama topluluk görüşü önemli. Oyum kalsından yana. Kolay gelsin :).--i.e. msj 10:49, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Sırf şahısların soyadlarının listelendiği bir anlam sayfası. Hmm. Birisi herhangi bir soyadını yazıp, bu soyada sahip kişilerin listesini ne yapsın diye düşünüyorum? Bu yönden bakınca gereksiz buluyorum aslında. Ancak birçok Viki'de olması da kafamda bir soru işareti oluşturmuyor değil. Mantıklı yorumların gelmesini bekleyeyim bari.--RapsarEfendim? 13:48, 31 Ocak 2012 (UTC)
    • Bu madde özelinde değil ama genel için: Açıkçası aynen dediğini ben zaman zaman İngilizce Vikipedi'de yapıyorum. Sadece soyadını hatırladığım kişileri aratıp karşıma çıkanlardan kişinin adını buluyorum çoğu zaman. Tabii ki oradaki anlam sayfaları bu şekilde değil isimlerin yanında bir cümlelik kısa bir açıklama oluyor. Hatta bazen müzisyenler, sporcular, siyasetçiler gibi ayrı başlıklar altında toplandıkları da oluyor. Arama yaparak da bulunabilir gerçi ama bazı soyadları aramayı zorlaştıracak kadar çok kullanılıyor ve doğum tarihi, meslek gibi bilgilerin yazdığı toplu bir sayfadan sonuca ulaşmak daha kolay oluyor.–h.çağrımsj 14:33, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Yok yanlış anlamam, bu taraftarlıkla alakalı bir şey değil herkesin düşüncesine saygım var. O zaman Rapsar ın dediği gibi soyadlarından ortak anlam sayfası yapılmalı mı bu güzel bir tartışma konusu. Futbolcular içinse soyad veya isim yönlendirilmesi konulmalıdır diye düşünüyorum çünkü arayanlar pek tam ismini bilmez. Diğer sporcular ise genelde tam ismiyle anılır. Soyadı Yılmaz veya Gül olan herkes anlam ayrımıyla listelenecekse olayı korkunç buluyorum :)) Buradaki sayfa da anlam ayrımına konursa her kişinin başlığı altına adında Yılmaz veya Gül geçen kişileri görmek için buraya tıklayın mı yazacağız? Mantıklı gelmiyor--Tacci2023 15:12, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Gördüğüm kadarıyla bu konu tartışmaya açık. Bu adaylığı kapatalım ve şuranın tartışma sayfasında konuşalım, gerekirse oylamaya sunalım ve sadece soyadları veya adlardan olşan anlam ayrımı sayfalarının oluşturulmasıyla ilgili bir madde ekleyelim. ne dersiniz?--RapsarEfendim? 17:26, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Oranın tartışma sayfasında da konuşabiliriz ancak ne yazık ki oralarda katılım az oluyor.Tacci2023 02:04, 1 Şubat 2012 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.