Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/Arşiv/2017

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Proje kapsamında seçkin maddeler oluşturma olayına girecek miyiz @Rapsar ? Şuradaki tartışmaya belki katkısı olur. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:46, 13 Nisan 2017 (UTC)

Hayır. Bir maddenin yazımını bölmek çok mantıksız. Onları çeviri yapmaya zoruluyoruz bir, farklı üsluplarda ve tarzlarda çeviri oluyor iki, kaynak arayışına yönelmiyor kullanıcılar üç, fazlaca kişi yazmış olduğundan seçkin madde adayı falan olursa bu kullanıcılar direkt okumadan ve incelemeden destek veriyor dört vs. Ancak, seçkin madde veya liste olması istenen bir maddedeki kırmızı bağlantıları, konu limiti de koyarak açabiliriz (Picasso'nun tabloları, Altın Ayı kazanan filmler, oksijen içeren bileşikler gibi). Bunun da büyük katkısı olur o maddelerin tamamlanma sürecine. Hatta böyle konulara öncelik tanımak istiyorum, sonuçlar daha iyi olsun diye ama öneri gelmiyor pek.--RapsarEfendim? 15:50, 13 Nisan 2017 (UTC)
Seçkin liste oluşturmak daha uygun gibi duruyor o zaman. Ben yukarıda "seçkin içerik" yazacaktım aslında, tartışma sayfasına yönlendirdiğim üzere, ama madde yazmışım :) --Ahmet Turhan (mesaj) 16:10, 13 Nisan 2017 (UTC)
Öneri gelmiyor mu, geliyor da gerekçe gösterilmeden red mi ediliyor? Evet, geçmişte kırmızı giderme konulu iş birliklerinin maddelerin ilerlemesine ve bazılarının SM seçilmesine çok katkısı oldu. Merak ediliyorsa arşivi araştırıp bağlantı da verebilirim. İlk aklıma gelen şu adaylıkta bağlantısı verilenler. --Yabancım 16:53, 13 Nisan 2017 (UTC)
Gelmiyor. Örnek de benim dediğimle paralel, kırmızı giderme amacıyla iş birliği yapılmış. Konu kısıtlaması olursa verdiğim örnekler gibi çok iyi sonuç elde edilebilir yine dediğim gibi. Orada bakın 4 farklı haftadan yalnızca birinde sırf bu maddeye yoğunlaşılmış. Diğer haftalarda o kadar çok madde var ki net bir sonuç elde edilmesi çok çok zor. Bir nevi "gelişine" madde açmak gibi. Bahsettiğim şekilde öneri gelirse bunu direkt, hemen taşıyalım.--RapsarEfendim? 17:02, 13 Nisan 2017 (UTC)

"Seçkin liste" önerisi uygulanabilir duruyor. SM için ise şu projedeki gibi uygun bir madde seçilip geliştirme yoluna gidebiliriz. --Superyetkinileti 17:08, 13 Nisan 2017 (UTC)

Gelişine madde açılsın, ne çıkar? Maksat SM projelerine katkı değil mi? Bakın, o sayede Birinci Rumen-Amerikan cemiyeti çok daha iyi durumda. Evet, seneler geçti hâlâ aday dahi olmadı. Ama işi azaldı mı? Kesinlikle, önemli ölçüde. Umuyorum ki çalışma tamamlanınca aday da olacak. Sanıyorum hatırlanmadı, benim böyle bir önerim oldu ve sebebi açıklanmadan reddedildi. (Oylama kapanmadı, tam anlamıyla reddedilmiş değil ya da rağbet görmedi demezsiniz umarım.) Bence güzel bir çalışma olurdu. Tartışmayı uzatmak istemem, bence kırmızı giderme konulu çalışmalar Vikipedinin seçkin içeriğe daha kısa sürede kavuşması açısından çok yararlı olmaktaydı. Ben her ihtimalde kırmızı açmayı sürdüreceğim, iş birliği projesi olsun ya da olmasın. Herkesi öncelikle buraya, sonra da şuradaki diğer maddelerin kırmızılarını açmaya davet etmiş olayım bu vesileyle. --Yabancım 18:30, 13 Nisan 2017 (UTC)

SM'den bu kadar korkuluyorsa (bu tabir bir espri) bu gibi içeriği çok fazla olmayan maddeleri seçkin madde çalışmasına katalım. Örneğin Türkçe vikideki karşılığı olan Tropik Bunalım On maddesinde açılacak kırmızı bağlantılı maddeleri belirleyip iş birliği projesine ekleyelim. Ben geçtiğimiz ay düzenlediğim seçkin madde konulu bu projede böyle yapmıştım, birçok kullanıcı kırmızı madde açma konusunda katılım sağlamıştı. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:37, 13 Nisan 2017 (UTC)

  • @Yabancı, oylama kapanmadı, reddedilmedi gördüğün üzere. Orada tam açıklayamamışım belki, katılıyorum. Burada üstte açıklamaya çalıştım ama, Van Gogh'un tabloları süper olur, ancak Van Gogh'taki kırmızılar gelişigüzel madde açılmasına girecektir. Hatta böyle bir liste veya dolaşım şablonu aramıştım o dönem ama bulamadım. Şu an varsa böyle bir listemiz koyalım yakın bir tarihe. Genel olarak, bu tip projelere (sonunda SM veya SL varsa), proje sorumlusu olarak öncelik tanımak istiyorum, bunu da daha önce belirttim.--RapsarEfendim? 16:46, 15 Nisan 2017 (UTC)
  • Lütfen yalnızca Van Gogh tablolarının maddelerinin açılmasına ilişkin bir proje yapılmasın. Yapılmasın ki benim gibi kırmızı açmaya devam edecek olanlar diğer maddelerden oluşan dar alanda çalışmak zorunda kalmasın; çeşitli maddeler açarak, sıkılmadan çalışabilsin. Tartışmayı sürdürmenin yararını görmüyorum, ben kırmızı açmaya döneceğim. Bu arada davetime icabet eden kullanıcılar olması beni sevindirdi, onlara teşekkür ederim. Gösterilen ilginin artarak devam etmesi dileğiyle. --Yabancım 21:06, 15 Nisan 2017 (UTC)