Vikipedi:VikiProje 10000 Gelişmiş Madde/Tartışma

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Proje Madde Değerlendirme Türkçe Vikipedi'de Olması Gerekenler Listesi Oluşturma İş birliği Eş denetleme Çalışma Grubu Tartışma
Eski mesaj arşivi
Temmuz-Ağustos/2012


Ayın İşbirliği Projesi konusu[kaynağı değiştir]

Bildiğiniz gibi İBP'de ayın işbirliği projesi diye ayrı bir başlık açtım ve bu bölümü 10K projesine ayırdım. Temmuz ve Ağustos ayları için pek başarılı olduğunu söyleyemem. Eylül ayı için nasıl bir proje devreye sokmanın uygun olacağını sizlere sormak istedim. Benim aklıma gelen 10K maddelerinden açılmamış maddeleri taslak olarak açmak gibi birşey. Belki böyle daha fazla kişinin ilgi göstermesini sağlayabiliriz. Sizin öneriniz ne olurdu? Sargonileti 12:46, 1 Eylül 2012 (UTC)

Ben sürücü kursu sınavlarına hazırlandığım için bu ay pek etkinlik göstermedim; ancak şunu söyleyebilirim ki insanların ilgisini çeken şeyler genelde gelişigüzel madde açma projeleri oluyor. İnsanların katılmama nedeni 10000 madde projesinin şartları değil, içeriği olduğu düşünüyorum. Gerçekten çok emek harcamışsın Sargon ve Vikipedi'nin daha yararlı hale gelmesi için önemli bir adım, fakat ne yazık ki Vikipedi kullanıcılarının ilgisini çeken maddeler değil. Yine de bu projenin önemi bence çok büyük ve sürdürülmesi gerek. Eylül ayı için taslak maddelerin açılması ve listedeki maddelerin yanına uygun işaret konulması çalışması yapılabilir. Kendi adıma konuşursam madde açmak yerine madde geliştirmek benim daha çok hoşuma gider. Projeye katılımın azami derecede olmasını tartışmalar yoluyla sağlayabiliriz. İhsanjrmesaj 13:10, 1 Eylül 2012 (UTC)
Taslak veya üzeri madde oluşturmak her zaman ilgi çekici olur, ancak İhsanjr'ye katıldığım bir nokta var. İşbirliği katılımcıları konu kısıtlamalarından hoşlanmıyor sanıyorum. Eylül ayı için açılmamış maddelerin açılması projesi bence de iyi olur. Böylece ek maddelerle başlamamız mümkün olabilir. --anerka'ya söyleyin 16:37, 2 Eylül 2012 (UTC)
  • Görüşlere katılıyorum. Şahsen kısıtlamalardan hoşlanmıyorum. Katılımcılar belli bir çerçevede özgür bırakılmalı ve emeğe göre puanlama yapılmalı. 10K maddeleri açma ve geliştirme konusunda başlarda çok istekliydim ama kısıtlamalardan sonra hevesim kaçtı diyebilirim. (Gerçi araya özel işlerim de girdi, bir süre uzak kaldım) Sonradan kaldırıldı gerçi. Herneyse her türlü katkıya hazırım, yeter ki kısıtlanmayayım-DRG msj 20:37, 2 Eylül 2012 (UTC)
    Drgulcu haklısın, bunu benim hatam olarak kabul ediyorum. Maddeler şu nitelikte olmalı, en az şu uzunlukta olmalı şeklindeki kurallar doğru değildi. Kural koymak yerine teşvikler geliştirmenin daha doğru olduğunu farkettim, ama sanırım biraz geç kaldım. Başlarda oluşan sinerjiyi iyi değerlendirememiş ve kaçırmış olduk. Bundan sonraki süreçte belki yakalarız. Tabii asıl olan istikrarlı olabilmek. Sargonileti 11:19, 3 Eylül 2012 (UTC)
  • 10000 madde listelerinde açılmamış maddelerin açılması gibi bir proje olabilir. --Mskyrider ileti 11:05, 3 Eylül 2012 (UTC)
  • VP:İBP'nin aylık bölümünü Vikipedi:Her Vikipedi'de olması gereken maddeler/Genişletilmiş listesindeki açılmamış maddelerin (2600 adet) taslak maddeler olarak açılması şeklinde açtım. Sargonileti 11:19, 3 Eylül 2012 (UTC)

Madde değerlendirmesinin sürekliliği[kaynağı değiştir]

Madde değerlendirme işini yapmaya devam ederken aklıma bir soru takıldı. Listeleri yaptıkça botu çalıştırıp şablonları tartışma sayfalarına yazdırıyoruz. Ancak bu arada gelişen bazı maddeler oluyor. Listemizde taslak halinde iken madde gelişip C sınıfı olmuş mesela. Ama şablon hala Taslak olarak duruyor olabilir. Bu durumlar ile ilgili şimdiden çözümler arayalım mı? Benim aklıma gelen yok şu: 10K Şabloncusunu biraz daha revize edeyim. Maddeleri tararken, Tartışma sayfasına kendisinin en son yazma/değiştirme yaptığı tarihten sonra yapılan değişikliklere baksın. Boyutu diyelim 1000 karakteri geçen değişikliğe uğramış maddeleri listelesin. Aklıma gelen böyle bir çözüm. Bu mantıkta bazı eksikler var gibi. Şablonları hep 10K Şabloncusunun yazmış olacağı varsayılıyor, halbuki madde geliştirenler de gidip tartışma sayfasına yazabiliyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz? Yoksa bütün bu kontrol etme çabası gereksiz bir yük mü olacak? Sargonileti 10:13, 7 Eylül 2012 (UTC)

Madde değerlendirme işini bota yaptırmak doğru bir yol olmayabilir gibi geldi bana. Projelerle geliştirme yapılırsa madde değerlendirilebilir. Botun yapacağı iş şu olabilir, en son değerlendirme yapıldığı tarihten itibaren değişiklik miktarı dediğin gibi 1000 karakteri geçen maddeleri bir yere listeleyip yeniden değerlendirilecekler listesi olabilir, oradan projeye katılanlar değerlendirebilir. --Mskyrider ileti 12:20, 7 Eylül 2012 (UTC)