İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Yeniçeri (tablo)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.İngilizce vikide örneğin Jan van Eyck'in tüm resimleri kayda değer kabul ediliyor ki eklenen 31 resmin 14 tanesi kendi portresi. Jan van Eyck ile Jean-Baptiste van Mour kıyaslanabilir mi? Bence göreceli bir kıyaslama olur, iki tarihi Flemenk ressam. Varmaya çalıştığım nokta; ressama göre KD tablolar belirleyeceksek, van Mour tabloları Eyck'in portrelerinden daha KD değildir. Zaten Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Elçi Alayı Serisi sayfasında KD'liğe ilişkin uygun kaynaklardan bahsedildi, bu ressamın resimleri için. KD politikamız; Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, birden çok ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir. der. Van Mour'un çalışmalarına ilişkin diğer maddelere eklediğim kaynakları bu maddeye de ekleyeceğim. Vikiçizer (mesaj) 21:34, 12 Ağustos 2016 (UTC)

Yeniçeri (tablo)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

İlgili proje kapsamında açılan bir madde; ancak kayda değer olduğunu düşünmüyorum. An itibarıyla kullanılan kaynakların ilki tabloyla ilgili değil, ikincisi ise kitabı basan kurumun sitesi (bağımsız olmayan kaynak). Ressam Jean-Baptiste van Mour maddesine aktarılabilir elbette.--RapsarEfendim? 14:24, 2 Ağustos 2016 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 14:24, 2 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sanat eserlerinin, özellikle modern zamanlardan önce yaratılan eserlerin kendine özel bir kayda değerliliği olduğunu düşünüyorum. Kalmalı. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:40, 2 Ağustos 2016 (UTC)
Neye dayanarak?--RapsarEfendim? 16:56, 2 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Proje kapsamındaki kayda değer bir çalışmanın ansiklopedik maddesidir. Osmanlı minyatür kullandığı için yeniçerilerin görünüşü hakkındaki detayları bu tablolardan öğrenebiliyoruz. Uluslararası geçerliliği sorgulanabilir, ancak Türkiye'deki ender tablolardan olması kayda değerliğini artırmaktadır. Sanatsal öneminin yanına tarihi ve koleksiyonel önemini de katarsak kayda değer olabilir.--Kafkasmurat- 17:33, 2 Ağustos 2016 (UTC)
Neyse ki yönergelere dayandırılmayan kalsın/silinsinler artık dikkate alınmıyor. Bu da hiçbir yönergeye dayandırıl(a)mayan bir gerekçe oldu.--RapsarEfendim? 17:37, 2 Ağustos 2016 (UTC)

~----

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.