İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Yel (dergi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 12:16, 22 Haziran 2012 (UTC)

Yel (dergi)[kaynağı değiştir]

Araştırdığım kadarıyla, kendi yayın dışındaki herhangi ikincil kaynaklarda ele alınmıyor. Ve Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) kriterlerini sağlamıyor. Takabeg ileti 05:50, 5 Haziran 2012 (UTC) Silinsin Silinsin Takabeg ileti 05:50, 5 Haziran 2012 (UTC)

Yorum Yorum Yel dergisinde yer alan yazıları kaynak alan 2 çalışma internette bulunuyor: Türbedar, E. (2007). Balkanlar'daki Türk ve Müslüman Varlığının Sembolü, Yel Dergisi (http://www.kho.edu.tr/enstitu/SAVBEN_Dergi/KASM2011/Makale_2.pdf) ile MUZBEG, Esin, “Kosova’da Basın Yayın”, “YEL” Dergisi, İzmir, sayı 3, s. 34, 2006 (http://kfos.org/wp-content/uploads/2011/09/Ethnic-minorities.pdf) --Kmoksy (mesaj) 06:12, 5 Haziran 2012 (UTC)

Kalsın Kalsın Genç edebiyatçılar dergilerini tanıttı, Yazım da Türkçe Sözüm de Türkçe, Öğrencilerden, Türkçe isimli işyeri kampanyası, notBoyalikus (mesaj) 08:01, 5 Haziran 2012 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ortaya koyacak yeterli kaynağın olmaması sebebiyle. Nihan'ın ilk verdiği linkte derginin çıkışı haber olmuş. Tamamdır. İki ve üçün aynı konu hakkında olduğunu bir kenara koyarsam, dergiyle alakasız haberler. Öğrenci topluluğuyla ilgili, dergiyle değil. 4. kaynakta ise Türk Dil Tarih Kültür Birliği Kurultayına katılan topluluklar arasında bu topluluk da yer alıyor. Derginin kayda değerliğiyle ne alakası var anlayamadım.--RapsarEfendim? 08:52, 5 Haziran 2012 (UTC)
Kmoksy'nin verdiği link hakkında ne düşünüyorsun ? Bu arada kitap kayda değerliğine göre dergi yorumluyoruz o da ayrı mesele..Boyalikus (mesaj) 09:10, 5 Haziran 2012 (UTC)
Yel dergisini kaynak alan birkaç yazı gösteriyor. Bunları nasıl kullanacağız maddenin kayda değerliği için bilemiyorum. Ek olarak Türk Dili ve Edebiyatı Topluluğu tarafından çıkarılan, öğrenciler tarafından çıkarılan bir dergiymiş. İçeriğini kim oluşturuyor, verileri nereye dayandırıyor bilemiyorum. Bu ve buna bakarak bana amatörce gözüküyor (profesyonel işi olmasını bekleyemeyiz zaten de), bunun gibi bir dergi nasıl kaynak olarak kullanılabilir o da bir soru işareti ayrıca.--RapsarEfendim? 09:15, 5 Haziran 2012 (UTC)
Valla imtiyaz sahibini soruyorsan şu anda bir üniversitede olduğunu biliyorum. Dergilerin kapakları amatör olabilir ama KD'de etraflıca duyulmuş olması bekleniyordu, dergi olduğu için kitap kayda değerliği ile ölçülmesi saçma geliyor. Bir sürü maddede saçma sapan gazete haberleri var. 2000 kişilik imza kampanyası yapmışlar. Daha fazla bilgi var mı haklarında henüz bakmadım. Degilerin kapaklarına bakarak amatörce vs. diyemeyiz. Bomboş bir kapakta olabilir, resimsiz logosuz üzerinde sadece adının yazdığı.. Bir de bu maddede bir şey tartışılmadığı için yeterli kaynak olup olmaması durumunu bir daha düşünüyorum. Tekrar cevap yazmayacağım. Oyum yukardaki gibidir. iyi çalışmalar. Boyalikus (mesaj) 09:26, 5 Haziran 2012 (UTC)
Ha sen en baştaki gerekçeyi diyorsun :) Onu geçtim, temel KD kriterini de karşılamıyor zaten. İmza kampanyasını yapılsın da dergiyle bir bağlantısı yok. O zaman topluluğun yaptıklarını bulup, dergi maddesine ekleyelim. Olur mu? Olmaz.--RapsarEfendim? 09:47, 5 Haziran 2012 (UTC)

Kalsın Kalsın Yukarıda "yorum" olarak sunduğum iki kaynakta YEL Dergisinde yayımlanan 2 ayrı makaleye atıfta bulunulmuş. Bu 2 kaynak internet dolaşımında görebildiğim kaynaklar. İnternet dolaşımında olmayanların da bulunabileceğini düşünmeliyiz. Bence atıfta bulunulması kaydadeğerliliği sağlıyor, o yüzden kalsın --Kmoksy (mesaj) 09:14, 5 Haziran 2012 (UTC)

Böyle bir çıkarım kriterlerimiz dahilinde söz konusu bile olamaz. Derginin kayda değerliğini ortaya koymak için, "dergi hakkındaki" kaynaklara bakmamız lazım. İnuit mitolojisindeki anne figürü de de bazı yerlerde geçiyordu mesela, ama yeterli kaynak yoktu...--RapsarEfendim? 09:16, 5 Haziran 2012 (UTC)
Hayır ben senin gibi düşünmüyorum. Ortada ciddi bir atıf meselesi var. Dergide yayımlanan 2 ayrı makale başka 2 çalışmada değerlendirilmiş ve atıfta bulunulmuş. Bu önemlidir. Hakemsiz dergiler "kaynak gösterilmez" diye bir kural yok. Gerekli bilgiyi sağlayan ve ciddi görünen kaynaklar atıf için yeterlidir. Eskimolarda "akna" kavramı yok, var olduğunu söyleyen "tek kaynak". Fakat ortada bir dergi var ve o dergiyi kayda değer bulup atıfta kullananlar var. --Kmoksy (mesaj) 09:33, 5 Haziran 2012 (UTC)
Atıf yapılan her dergiyi/yayını, hakkında kaynak olmasa da KD mi kabul edeceğiz peki? Bir maddenin KD olması adının geçtiği yerlere göre belirlenmeli mi sadece? Ana kriter bellidir: Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, çoklu (yani birden çok) ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir. Bencesi sencesi olmaz bu noktada.--RapsarEfendim? 09:44, 5 Haziran 2012 (UTC)

Yorum Yorum Bu konuda Rapsar'ın haklı olduğunu düşünüyorum. Verilen makaleler Yel dergisini konu olarak ele almıyorlar. Verilen gazete linkleri reklam amaçlı kısa tanıtımdan ibaret. Sonuçta derginin kayda değerliliğini sağlayan herhangi kaynak bulunmamaktadır. Ayrıca Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar)'de Kitap hakkındaki basın açıklamalarının, kitap kapağı üzerindeki kitabı tanıtıcı yazıların, ya da yazar, yayımcı veya kitap ile ilgili diğer kişilerin reklam amacıyla kitap hakkında yaptıkları yorumların medya tarafından tekrar kullanılması yukarıdaki kriterin kapsamı dışındadır deniyor. Takabeg ileti 23:40, 6 Haziran 2012 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Nihan'ın gösterdiği kaynaklara baktığımızda kayda değer. -- Supermæn (mesaj) 07:46, 19 Haziran 2012 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.