Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Yasama dokunulmazlığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.Yasama bağışıklığına. Aynı şekilde yasama sorumsuzluğu da oray. Vikiçizer (mesaj) 19:48, 29 Kasım 2016 (UTC)

Yasama dokunulmazlığı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Yasama bağışıklığı maddesi ile hemen hemen aynı içeriğe sahip ve aynı anlama geliyor. "Yasama dokunulmazlığı" başlığı altında birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. --Maurice Flesier message 23:17, 10 Kasım 2016 (UTC)

Birleştirilsin Birleştirilsin aday gösteren olarak --Maurice Flesier message 23:18, 10 Kasım 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Hem "Yasama dokunulmazlığı başlığı altında birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum" deyip hem de "Yasama dokunulmazlığı" maddesinin silinmesini önermek bana makul gelmedi. Hiç olmazsa "Yasama bağışıklığı" maddesi buraya getirilseydi. Birleştirmenin, hangi ad altında olsun, bu SAS olmadan da yapılması mümkün. Bence enerji tartışmaya değil doğrudan birleştirmeye verilmeli, kimsenin itiraz edeceğini sanmam. İkisinin ayrı kavramlar olduğunu hiç sanmıyorum. Ama bu kişisel görüşüm, anayasa hukukçusu değilim. (Kamyon şoförüyüm. :) --E4024 (mesaj) 06:47, 11 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum silinmesi için bir neden bulunmuyor. birleştirilmesi konusunda @Pinar'ın görüşünü duymak isterim. --kibele 08:07, 11 Kasım 2016 (UTC)
@Pinar ? --kibele 07:51, 29 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yasama bağışıklığı sayfasında konu ikiye ayrılmış, biri dokunulmazlık, biri sorumsuzluk. Bağışıklık maddesinin Dokunulmazlık kısmında yazılanlar da gördüğüm kadarıyla Yasama dokunulmazlığı maddesinde yazılanları kapsıyor. Aynı şekilde yasama sorumsuzluğu maddesi de silinebilir. --Deniz (mesaj) 15:25, 11 Kasım 2016 (UTC)
  • Türkçe'de bu kavramların hangi anlamda kullanıldıkları konusunda uzman görüşüne sahip değilim ama anladığım kadarıyla "yasama bağışıklığı" her iki kavramı ("yasama dokunulmazlığı" ve "yasama sorumsuzluğu") kapsıyor. Bu nedenle yasama bağışıklığı maddesi altında birleştirilmesi bence daha uygun olur. — Pınar (mesaj) 10:25, 29 Kasım 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.