İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Trendyol

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vikiçizer (mesaj) 20:14, 15 Ağustos 2016 (UTC)

Trendyol.com[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Mayıs 2013'ten beri KD etiketli, tartışılsın. evolutionoftheuniverse mesaj 23:01, 22 Haziran 2016 (UTC)

Hakkında yüzlerce akademik kaynak yok, görebildiğim 32 tane var. İkinci ve üçüncü yazdığınız şöyleler ise akademik kaynak değil, yalnızca .edu.tr uzantılı, ilgili üniversitelerdeki kariyer etkinlikleri ile ilgili. Bir tanesi Milliyet'ten kopyalanmış hatta. 32 akademik kaynakta ise geneli üzerinde hiç atıf yok, birkaç tanesinde atıf var. En fazla atıf alan makale yedi atıf almış. Atıfların niteliğini incelemedim, self-citation ya da kurum içi var mıdır bakılması gerekli. Makalelerin önemli bölümü birkaç yıl önce kurulmuş, h-indexi 0,20'lerde olan (aşırı düşük bir değer) Hindistan merkezli bir dergiden. Bu nedenlerle bu akademik kaynakların kayda değerliliği, güvenilirliği iyi değerlendirilmeli. --evolutionoftheuniverse mesaj 16:28, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Kendi marifetini göstermeye çalışmak ansiklopedik değildir. Aslında bu ilk olmuyor, defalarca görüldü. Bugünlerde sıkıntıdan mı bilmem, insanlar fayda sağlamaya değil, keyif almaya geliyor. Silinmeye aday sayfalarda savunduğumuz tezleri çürütmek amacı güdülüyor. Asıl sorun bu madde kayda değer mi değil mi? İnsanlar bu soruları sormuyor. Bu maddede bilimsel bir keşfi aramıyoruz, burası giyisi satılan bir site, akademik yayınlarda ne görmeyi umuyorsunuz? Ayrıca yüzlerce arama sonucu var. Bu siteye göre inanılmaz sonuçlar olduğunu söylemeliyiz.--Kafkasmurat- 16:58, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Marifeti olan burada marifeti doğrultusunda katkıda bulunuyor. Burada "Zuhahaha egomu şişirmem lâzım çünkü egoist çıkarcı pisliğin tekiyim tüm insanlar beni dinlesin haha!" diye bulunuyor da değilim. Yanlışınız var, onu düzeltiyorum. En başta akademik kaynak kavramında hatanız var, .edu.tr uzantılı her şeyin akademik kaynak olduğunu düşünmek gibi. Hakkında akademik kaynak olan her şey kayda değer değildir. Bu kaynakların niteliği de önemlidir. Akademide bunlar değerlendirilir. Ölçümleme yöntemleri vardır. H-index vardır, âtıf vardır, self-citation (kendi kendine âtıf yapmak) vardır. Daha silinsin bile demedim, iyi değerlendirilsin dedim. İlk ifadeden kişisel saldırıda bulunmak, niyet okuması yapmak hoş değil. --evolutionoftheuniverse mesaj 17:21, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Nedense hala kayda değerliğe değil de "bildiklerini döktürmeye" yönelik duygular algılıyorum. Umarım benim hatamdır. --Kafkasmurat- 19:00, 5 Ağustos 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.