Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkiye'de atanamayan öğretmenler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 10:32, 3 Şubat 2013 (UTC)

Türkiye atanamayan öğretmen protestoları[kaynağı değiştir]

KD kriterlerini karşılamadığını düşünüyorum.--i.e.msj 09:27, 5 Ocak 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin KD kriterlerini karşılamıyor.--i.e.msj 09:28, 5 Ocak 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin özgün araştırma, ayrıca bu tür maddeler için vikihabere taşı diye bir şablon varsa onu kullanmak yerinde olabilir. --Boyalikus (mesaj) 21:55, 8 Ocak 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Her nekadar konuyla ilgili yeterince bilgim olmasa da yaptığım internet taramasında bu konuyla ilgili oldukça fazla haber ve bilgi mevcut bunun yanında az da olsa bazı akademik araştırmaların içinde de konu edilmiş. Hatta Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu diye bir sivil toplum örgüt de mevcut gözüküyor. Türkiyede öğretmen atamaları diye ya da yakın adlı bir madde olsa oraya taşınmasını önerirdim, olmadığına göre geliştirilmek suretiyle kalması görüşündeyim Khadkhall (mesaj) 10:27, 11 Ocak 2013 (UTC)

Kalsın Kalsın khadkhall'ın dediği gibi kayda değer bir konu. bu maddenin adı 'öğretmen atamaları' benzeri bir şey yapılabilir. --kibele 16:26, 12 Ocak 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Atanamayan öğretmenin protestosunun maddesi mi olurmuş. Atanma başrısını gösterirlerse, madde tekrar açılabilir. O vakit de protesto yapmazlar gerçi. Azadagaoglu (mesaj) 19:21, 14 Ocak 2013 (UTC)
'Atanma başarısını gösterirlerse, madde tekrar açılabilir.' ne bu konu böyle bir yorumu hakediyor, ne de bu yorum ansiklopedik bir katkı yapıyor. konuyu kayda değerlik çerçevesinde ele almakta yarar var. --kibele 20:14, 14 Ocak 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İlgili konu hakkında yapılan protestolar birbirinden bağımsız ve belli bir protesto zincirinin birer halkası değil (Cumhuriyet Mitingleri iyi bir örnek konu için). KD olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 09:55, 17 Ocak 2013 (UTC)

Yorum Yorum konunun basında, mecliste yer alması, çeşitli platformlar aracılığıyla sıcak tutulması vb. nedenlerle 'protesto' başlığındansa 'Türkiye'de atanamayan öğretmenler' başlığı altında değerlendirilmesi daha doğru olacak sanırım. metne bu yönde eklemeler yapıp başlığı da değiştirdim. --kibele 19:07, 17 Ocak 2013 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Metin bu şekliyle tam bir harabe, ne imlâsı düzgün, ne içeriği kapsamlı. Ama içerik önemsiz değil. Gerekli bir yere aktarılmalı. Ama nereye? --Alabay (mesaj) 12:33, 21 Ocak 2013 (UTC)
imlada nereyi harabe bulduğunuzu anlayamadım ama öyle bile olsa bu ne bir silinme nedenidir ne de aktarılma.. içeriğinin kapsamlı olmaması da öyle, taslak madde diye bir şey var biliyorsunuz. bir de, nereye aktarılacağını bilmeden nasıl aktarılsın dendiğini de merak ettim alabay. --kibele 15:22, 21 Ocak 2013 (UTC)
İmlânın neresini harabe bulmadığımı aramak daha kolay olacak galiba. Büyük/küçük harf yazımı, virgül, nokta, aralıklar, satır şekli, vs. Nereye aktarılabileceğini bilmeden, aktarılmasının silmekten daha cazip olacağını çıkarmak … işte bu felsefedir. --Alabay (mesaj) 21:56, 21 Ocak 2013 (UTC)
bir el atarsanız harabeye madde minnettar olur, biz de düzelmesi gereken yerleri daha iyi görmüş oluruz. felsefe iyidir, ama şu noktada bize ansiklopedik bir yararı olmadığı için neden aktarılması gerektiği sorusuna cevap vermek daha işlevli olur. --kibele 22:06, 21 Ocak 2013 (UTC)
Hm, ya ben bu metni başka bir metinle karıştırmışım, ya da, ben son gördüğümden beri yeni düzenlenmiş, şu anki hâli harabe değil. Şaştım açıkçası. Yanılmış olabilirim. Taşınma konusuna gelince: Aslında bu Türkiye kapsamında daha büyük bir konunun içine alınamaz mıydı? Alınamaz ise, bağlantılı olması iyi olur – o zaman Kalsın Kalsın. --Alabay (mesaj) 08:06, 22 Ocak 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın silinmesi için bir gerekçe görmüyorum. bu tür protestolar ingilizce viki olmak üzere büyük vikilerde sürekli açılmakta. bunların içeriğe de geliştirilebilir cinsten. --heddagabler 20:33, 21 Ocak 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın diyorum ben. Sık sık haberlerde çıkıyor bu protestolar. Geyet ciddi ve KD protestolar. Ayrıca özgün araştırma yok, kaynaklar var. İçeriği geliştirilebilir. Hedda Gabler'e katılıyorum. İngilizce Vikipedi'den bir eksiğimiz de bu tür protesto maddelerinin olmaması. --- Cano58mesaj at |29 Ocak 2013, 09:03 (UTC)|
    • Yorum Yorum Özgün araştırma dediğimiz bizzat "gerçekler" dir. "Atanma başarısını gösterirlerse, madde tekrar açılabilir" ansiklopedimiz için çok uygunsuz bir yorumdur. Madde aktarılabilir. Ama konu kesinlikle KD ve önemli bir konudur. Gerçekleri yansıtan maddeleri (protestolar) silersek Vikipedi'nin güvenilirliği sarsılır. --- Cano58mesaj at |29 Ocak 2013, 09:03 (UTC)|



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.