Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Suriye İç Savaşı sırasında Suriye-Türkiye sınırındaki çatışmalar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--kibele 20:36, 17 Ekim 2012 (UTC)

Türkiye-Suriye Krizi[kaynağı değiştir]

madde, savaş kutusundan, içeriğinin yetersizliğine kadar bir dizi problem taşıyor. elbette bu başlıkta bir madde olabilir, ancak bu şekilde değil. açıldığı zaman iletmiştim, geliştirilmesi için zaman bırakılmadığı söylendiği için kaldı. --kibele 10:35, 16 Ekim 2012 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kayda değer bir konu. Gelişmeye müsait.--Abuk SABUK msj 15:33, 16 Ekim 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Güncel bir konu geliştirilmeye de müsait. Sürekli sıcak gelişmeler yaşandığı için, bu durum bittiğinde ya da fazlaca konu ve olay birikmesi olduğunda muhtemelen aktarımlar yapılacaktır. --Garbino Merhaba 15:41, 16 Ekim 2012 (UTC)
açıklamada yazmıştım ama sanırım yeterli olmamış. tekrar açayım. bu madde sadece tek bir olay üzerine açıldı ve savaş kutusuna komutanlar vb. ifadelerle sıcak bir hâle getirildi. bir türkiye-suriye krizi maddesi olacaksa, bunun detaylarına ilişkin taslak olarak da olsa 'soğukkanlı' bir metin olmalı. bu kadar hassas bir konuda, memleketin en çok başvurulan ansiklopedisinde bu kadar 'yorumlu' bir metni barındırmak doğru değil. mesele bundan sonraki gelişmelerin eklenerek geliştirilmesi değil, mevcut durumun yanlış ve eksik aktarılması. eğer daha gelişmişbir madde olsa idi, bunları çıkartarak taslak haline getirmek mümkün olurdu. ancak bu durumda geriye bir taslak olacak kadar bile metin kalmıyor. --kibele 17:04, 16 Ekim 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Hassas bir madde doğru, ama ben yorum göremiyorum? Gerçekler yazıyor orada. Kaynak ve içeriğin kısa olması sorunu var. Ama çatışma yaşandı. Yani bu siyasi bir kriz değil. Sağukkanlılık konusunda haklısınız belki, ama orada kişisel ya da milli yorum yok bilesiniz. Savaş kutusu kaldırılabilir, lakin bu önemli maddeyi silerek sorun kalkmaz; kökten çözüm olur. ~--~ Cano58ileti 08:41, 17 Ekim 2012 (UTC)
maddenin bu hâliyle kalmasının sorun olduğunu söylüyorum. ortada bir kriz olduğu malum. savaş kutusunu kaldırıp daha makul bir hâle getirebilir misiniz maddeyi açan kullanıcı olarak? bir de maddeye krizin ana hatlarını aktarmakta ve sadece akçakale olayıyla sınırlı kalmasını önlemekte yarar var. --kibele 07:45, 17 Ekim 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Gerekçeye ve sonrasında yapılan ek açıklamaya katılmıyorum. esc2003 (mesaj) 06:04, 17 Ekim 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, çoklu (yani birden çok) ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmış bir madde olduğunu düşündüğümden dolayı oyum kalması yönündedir.--inc.еle. vposta 07:10, 17 Ekim 2012 (UTC)

Yorum Yorum söylediğiniz konular 'kayda değerliğe' ilişkin. konunun kayda değer olmadığı ve vikipedide olmaması gerektiği söylenmiyor. mevcut içeriğin ve savaş kutusunun sorunlu olduğu söyleniyor. bu konuda 'katılmıyorum'dan başka bir argüman görebilirsek şahane olur. --kibele 07:47, 17 Ekim 2012 (UTC)

  • Yorum Yorum Ben katılıyorum. Savaş kutusu kaldırılabilir. Ve ben de kaldırırım. Ama bu sağlıklı bir silinme nedeni değildir. Ayrıca orada sadece Akçakale'den söz edilmiyor. Kutu kalkar, eksiklikler giderilir ve kaynak çoğaltılır. Böylece silinmeye gerek kalmaz. ~--~ Cano58ileti 08:41, 17 Ekim 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin silinmeye aday olacak bir niteliği yok. Son zamanlarda popüler olan PSY daha az bilgiye sahipken duruyor ise, Türkiye-Suriye krizi kalkamaz. Ayrıca bu madde geliştirilebilir. Bilgi kutusu konusunu zaten en başından beri düşünüyordu Cano....--Aguzer (mesaj) 08:10, 17 Ekim 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Silinme en vahim durumlar (istisnalar) ve diğer sebepler dışında bir çözüm değildir. İlk fırsatta kutuyu kaldırıyor, çalışma şablonu ekliyor ve kolları sıvıyorum :)~--~ Cano58ileti 08:41, 17 Ekim 2012 (UTC)

Kalsın Kalsın Maddede silinecek bir nedeni yok --ZErGoomsj 17:02, 17 Ekim 2012 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.