Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Polisiye roman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 14:57, 21 Haziran 2015 (UTC)

Polisiye roman[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Mesaj sayfamda Kullanıcı:Vikiçizer ile yaptığım konuşmadan bir bölümü koyayım önce: Bizdeki Kategori:Polisiye filmler kategorisi en:Category:Films about police officers kategorisine bağlanmış hatalı bir şekilde. Öte yandan Polisiye maddesindeki tanım şu şekilde: "suç ve suçlularla ilgili edebiyata verilen genel addır". İngilizce Vikipedi'deki en:Detective fiction maddesine bağlanmış bu madde. Oradaki tanım da "is a subgenre of crime fiction and mystery fiction in which an investigator or a detective—either professional or amateur—investigates a crime, often murder" şeklinde. Sonra İngilizce tanıma göre daha genel kapsama sahip en:Crime fiction maddesine gittim, orada " is the literary genre that fictionalises crimes, their detection, criminals, and their motives" tanımlaması yapılmış. O madde bizdeki Polisiye roman maddesine bağlanmış, yine hatalı bir biçimde. Bu maddenin tanımlaması da "Cinayet, gizem, suç, katil, ceset vb. konuları işleyen roman türüdür" şeklinde. Yani hem madde adlarında hem kategori adlarında hem de dil bağlantılarında sorunlar mevcut. TDK sözlüğüne baktım sonra, polisiye için "Konusu polisin ilgilendiği alanlarda olan (olay, roman, film vb.)" tanımlamasında bulunulmuş.

Buradan yola çıkarak, polisiye maddesiyle aynı şeyi anlatan bir madde. Bu tip bir kavramı roman, film, dergi, çizgi roman, video oyunu gibi ayırmak gereksiz. O maddeyle birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:32, 15 Haziran 2015 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.