İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Müslüman din bilginleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 16:23, 6 Mart 2015 (UTC)

Müslüman din bilginleri listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik sayfasında yer alan Kayda değerlik seviyesi gereksinimi için sebepler bölümü altında açıkça belirtilmiş şekilde "Vikipedi gelişigüzel bir işletme, web sitesi, kişi vb. dizini değildir. Vikipedi bir ansiklopedidir." kişi dizinleri ansiklopedik değildir.--Ԙobserve 20:16, 18 Şubat 2015 (UTC)

Yorum Yorum Fizikçiler listesi gibi düşünün. Müslüman oldukları için değil, müslümanlık hakkında çalıştıkları için sıralanmışlardır. Yoksa ilgili kategori mevcut.--Kafkasmurat- 09:33, 19 Şubat 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir de olayın mezhep, tarik vs boyutu var. Şuradaki haber örneğinde olduğu gibi, kim İslam bilginidir, kim değildir sorularını ortaya çıkartacak ve büyük olasılıkla Vikipedi'ye de bir takım kısır çekişmeleri beraberinde getirecektir. --Potkal 10:00, 19 Şubat 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kaynaksız ve uygun olmayan bir sayfa, ayrıca kayda değer olup olmadığı tartışılır. İhsanjrmesaj 16:20, 19 Şubat 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu maddenin veya listenin tartışma konusu olmasına inanamıyorum. Madde üzerinde fazla mesaim olmasından da değil ama İslam dini üzerine çalışmalar yapmış kişilerin -ki özellikle Vikipedi'de adına madde açılmış kişilerin- burada yaşadıkları döneme göre toplanıp listelenmesinin kayda değer olmayan nesi var acaba? Biliyorum sizi çok ilgilendirmiyor ama başka dildeki wikilerde bu konuda yapılmış ilginç sayfalar var ve üyelerin çoğu bu sayfalarda emek harcıyor.

Ayrıca Rapsar'ın açıklaması da komik. Burada Müslüman din bilginleri sıralanıyor. Sadece din bilginleri denseydi Hristiyan, Musevi, Budist, vs tüm dinlerdeki ilim adamlarını katmak gerekirdi ki özelleşebilmesi için maddeye bu ad kondu. Buralarda etkin çalışan biri olarak bu ince farkı bile tam düşünmeden yorum yazması ilginç. Başka bir kullanıcı Bir de olayın mezhep, tarik vs boyutu var. demiş. İyi de arkadaşım bunlar İslam dininin artık kalıplaşmış konularıdır. Bu konularda tarafsız olamayız diye hiçbirşey yazıp çizilmeyecek mi?

Son bir şey bir kullanıcı da kaynaksız demiş. Bu listeye ne gibi kaynak koymak gerekir acaba? bunun gibi sayısız listeyi üniversite tezlerinden bulup getirsem memnun olur mu acaba?
Gerçekten yazık. Tartışılan konuya bakınız. İngilizce vikipedide buna benzer bir maddenin/listenin tartışıldığını görmedim daha. Onların tartışmaları, daha geniş ve kapsamlı listeleri nasıl yapabiliriz şeklinde.--Caracas (mesaj) 19:43, 19 Şubat 2015 (UTC) https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Lists_of_scholars_and_academics

  • Yorum Yorum "Bu listeye ne gibi kaynak koymak gerekir acaba? bunun gibi sayısız listeyi üniversite tezlerinden bulup getirsem memnun olur mu acaba?"
    Evet memnun olurum. Şaka bir yana, listeler için kaynağınız yoksa bu listeyi rastgele hazırlamışsınız demektir. Listede Nihat Hatipoğlu gibi tartışmalı kişilerin adları da var. İhsanjrmesaj 12:25, 21 Şubat 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Ayrıca bu müslüman "din bilginleri" kime göre neye göre belirlenmiş, bunu birisi açıklarsa memnun olurum. :)Sait71 20:45, 21 Şubat 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.