Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Karbonik anhidraz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 17:37, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Karbonik anhidraz[kaynağı değiştir]

  • Maddede Drgulcu ve ben yaptığımız incelemede Özgün Araştırma olabileceğini tespit ettik. Bu konuda ben SAS'a aday gösterilmesi önerdim. Aslında daha sonra belki küçük taslak haline getirilebilir diye düşündüm ve burada bir miktar düzenledim. Ancak elbette yetersiz. Topluluğunda bu konuda görüşünü almak istedim. Bu nedenle aday gösteriyorum. Şayet silinmesine karar verilirse, bu içeriği maddeye eklemek istiyorum. Hem böylece sayfa geçmişi kalabilir ve geçmişinden daha sonra katkıda bulunacaklar yararlanabilir diye düşünüyorum. --« ί.е. ℳ§₮» 19:09, 9 Nisan 2012 (UTC)

* Silinsin Silinsin Yukarıda belirttiğim nedenden de görülebileceği gibi ben Özgün araştırma olduğunu düşünüyorum. Katkıda bulunan kullanıcı 10 Mart 2008'de ekledikten sonra bir daha uğramamış. --« ί.е. ℳ§₮» 19:09, 9 Nisan 2012 (UTC)

Madde özgün bir fikir veya teoriyi incelemiyor. Var olan bir olguyu kaynaklarıyla beraber inceliyor. Özgün araştırma problemi tam olarak nerede?--Alperen (mesaj) 19:41, 9 Nisan 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Aslında sorun da burada zaten. Yani büyük bir ihtimal ile bir veya birden fazla kitaptan birebir alınmış gibi gözüküyor. Sanki bir tezden alınmış gibi. Mesela bir örneği burada vardı ve silindi. Aynı sorun burada biraz daha gelişmiş olarak mevcut diye düşünüyorum.--« ί.е. ℳ§₮» 00:11, 10 Nisan 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Alperen'in söyledikleri doğrultusunda yeniden değerlendirdiğim maddenin kalması yönünde oyumu değiştiriyorum. --« ί.е. ℳ§₮» 21:51, 4 Mayıs 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddeyi düzenlemek için ziyaret etmiştim. Bir miktar düzenledikten sonra, önceki hali, biraz araştırdım. Bulgularım;
  1. Google aramasında sonuç çıkmadı (giriş kısmı genel bir tanım olduğundan ortalardan bir cümle arattım)
  2. Kaynaklar diğer dillerlekilerle uyuşmuyor. (çeviri olma ihtimaline karşı)
  3. Kaynaklar wiki dilinde eklenmemiş, kopyala yapıştır tarzı
  4. Kaynakların dış bağlantılı olanlarına ulaşılamıyor, sadece şu var
  5. Kaynakların neredeyse tamamı özgün araştırma tarzı
  6. şu ve şubaşlıkları incelediğimde özgün araştırma bulguları var.
  7. Kullanıcı maddeyi tek seferde eklemiş sonra başlıkları ayırmış.
Son olarak madde tıpta çok önemli bir enzimi anlatıyor ancak konudan oldukça uzaklaşılıp "kromotografik ayrılma" gibi ilgisiz konulara değinmiş. İ.e. nin belirttiği gibi silinip tekrar açılması taraftarıyım.DRG msj 07:23, 10 Nisan 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Eski bir madde. Konu, kaydedeğer ise silinmemeli. İçerik sorunu var ise gerekli uyarı etiketi eklenmeli, daha kötü ise {{Temizle - Tekrar yaz}}. Sadrettinmesaj 08:54, 10 Nisan 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu maddeye hangi şablon koyulabilir diye uzun süre düşündüm. Sadrettin'in teklifinden sonra evet ben de kalsın diyorum. Özgün araştırma teriminde bir yanlış anlama olduğunu düşünüyorum. Kişi bir maddeyi baştan sonra farklı kaynaklardan hazırlanıp yazdığında bu daha önceden yapılmamış bir şey olduğundan özgün olacaktır, içindeki bilgiler ansiklopedik ve var olan bir olguyla ilgiliyse burada özgün araştırma sorunu yoktur. Ne zaman özgün araştırma olur? Bir konu daha önceden hiçbir araştırmadan geçmemişse , -son derece doğru bir teori veya hipotez bile olsa- sadece kişinin kendi fikirlerinden oluşuyorsa o zaman sorun vardır. Bu maddenin içeriği o yüzden telif sorunu açısından (pasajların aynen aktarılması var mı yok mu?) incelenmelidir. Kişi konuyla ilgili yayınlanmamış kendi ödevini özgür lisans altında bize bıraktıysa bile içerik ansiklopedik olduğu sürece sorun yoktur.--Alperen (mesaj) 18:42, 11 Nisan 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Problemin maddenin tamamen silinmesini gerektirecek büyüklükte olmadığını düşünüyorum. Gerekli şablonlar eklenerek, kalsın. --Sayginerv-posta 21:02, 2 Mayıs 2012 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.