Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Hüseyin İleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Hüseyin İleri[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığı için Manco Capac 10:11, 3 Aralık 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 10:12, 3 Aralık 2008 (UTC)Son eklenen kaynaklar neticesinde oyumu Kalsın Kalsın yönünde değiştiriyorum. --Manco Capac 14:30, 30 Aralık 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bence bu maddeyi genişletmek daha mantık işi olur. --Maniaqq msj → 19:00, 3 Aralık 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Tek televizyonlu dönemin unutulmaz ismi kalmalı tabiki Bu imzasız yazı Takabeg (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Yorum Yorum Arkadaşlar aradım ama bir türlü kayda değerliliği ile ilgili bir kaynak bulamadım. ben tanımıyorum kendisini. TRT'nin tek kanllı halini mesela Küçük Ev, Heidi, Voltran, Susam Sokağı, Yavru Geyik, Beyaz Gölge, Bonanza, Dallas, Galactica, 25. yüzyıl, Uzay yolu gibi dizileri hep hatırlıyorum ama Hüseyin İleri'yi hiç hatırlamıyorum. Kalsın diyen arkadaşlardan rica etsem bir de Güvenilir Kayda değer bir kayank gösterseler, nasıl olur? --Manco Capac 13:30, 5 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhabalar, Burada belirttiğim gibi zamanında çok popüler bir darbuka sanatçısı idi ama kısaca yaptığım internet taramasında ben de maalesef sadece Mustafa Sandal ile yaptığı reklamdan ötürü magazin haberlerine rastladım ki o sayfalarda sadece darbuka sanatçısı olduğu belirtilmiş. Eminim zamanıunda (bugün internet ortamında bulunamayan gazetelerde) hakkında yazı çıkmıştır ama maalesef bunu burada kanıtlayabilmek pek mümkün değil. Şu an için elimden Haydaa Atilla Mayda demekten başka bi şey gelmiyor. İyi çalışmalar--78.188.4.146 13:47, 5 Aralık 2008 (UTC)
  • Yorum YorumArkadaşın hatırladıkları çoğunlukla çocuk proğramları. Muhtemelen o yıllarda 10 yaşından küçüktü. Hüseyin ileriyi 1980 yıllarında 30'lu yaşlarda olanlara sorun derim. Bu imzasız yazı Onca (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 05/12/2008
  • Arkadaşlar meselenin özünü kaçırmayalım. Mesele ona soralım buna soralım meselesi değil ki? Mesele güvenilir kaynak meselesi. Yani o yıllarda 30 değil 50 yaşında da olsa güvenilir kaynak olmadıktan sonra hala Kayda değerlik bakımından madde sorunludur. Kaynağın illaki internette olması da gerekmez. O dönemle ilgili bir kitap ya da TRT arşivi falan da olur. --Manco Capac 15:46, 5 Aralık 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu şekilde kaynağı olmayan bir çok madde var. O zaman vikipedideki madde sayısı 50.000'in altına düşer. O zaman bu şekilde olanbütün madedeleri silinmeye aday göstermelisin. Bu maddeye bu kadar neden takıldın ki.
  • Silinsin Silinsin -- Bunca tartışmaya rağmen kayda değerlikle ilgili kaynak bulunamadığına göre silinsin. Bu tür yeterli, yani VP:KD'de açıklanan şekilde, en az iki, tarafsız, muteber ve doğrudan bu kişiyi konu alan kaynak gösterilirse oyumu değiştirmeye hazırım. Yukarıdaki yoruma gelince: Silinmesi gereken çok sayıda madde olması, onlardan birinin silinmemesi için nasıl neden olabilir, bu nasıl bir mantıktır? Saygılar, Filanca 11:44, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -Kayda deger gozukmuyor su an. Citrat 16:17, 8 Aralık 2008 (UTC)
darbukacılar hep en sonda söylendiği icin- Bu yuzden unlenemeydiyse, yani o gruptan siyralamadiysa, bu kisiyi Vikipedi'ye eklemek icin, orada ismi gecen herkesi buraya yazmak gerekir. Mantikli bir oneri degil (Ozel birakilan IP mesaja itafen). Citrat 14:36, 12 Aralık 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Kaynak gösterildi. Maddeyi değerlendiren ve değerlendirecek olan arkadaşlar yeni halinide göz önünde bulundurmalıdır.
  • Yorum Yorum Hüseyin İleri 'yi kayda değer kişi yapan yönü ne Mustafa Sandal'ın dedesi olması nede ve Hüseyin İleri denmesi. TRT' ye darbuka yasakken ritim sazı TRT ye sokan sanatçı olması ve hemen hemen her Türk Sanat Müziği programında yer alıp o dönemde alternatifinin az olmasıdır.. Diğer yönleride yazılmıştır. Çünkü gerçektende ve hüseyin ileri lakabı takılmış ve mustafa sandalında dedesidir. Bu yüzden o özellikleride yazılmıştır. Konuyu bu açıdan ele alınması gerekmektedir. (Yapılan yorumlara itafen).
  • Kalsın Kalsın kayda değer. --Boyalikus 16:31, 16 Aralık 2008 (UTC)
*Kalsın Kalsın Hatırlanmamak kaydeğer olmadığını gösteriyorsa birçok siyasetçi ve tarihe malolmuş kişininde kaydadeğer olmaması ve silinmesi gerekir.
Henüz 150 değişikliği yok. --M. M. ileti 15:50, 5 Aralık 2008 (UTC)
Yukarıdaki imzada benim imzam taklit edilmiştir. İfadeler Kullanıcı:Cgl59 a ait olup benimle bir alakası yoktur. --M. M. ileti 11:59, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Son eklenen kaynaklarla kalmasında bir sakınca yok; genel kayda değerlik kriterini karşılıyor gibi. Şu anki kaynakların ötesinde nette kaynak bulmak zor olabilir TRT ve gazete arşivlerine bakılırsa daha fazla basılı kaynak da bulunabilir - internet kaynakları bunu işaret ediyor... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 13:52, 19 Aralık 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Gençler pek hatırlamayabilirler ama zamanımızın oldukça tanınmış ve değerli isimlerindendir. --M. Yalçın Yalhı ileti 13:33, 22 Aralık 2008 (UTC)
  • Bu sanatkar hakkında kaynak bulmak zor. Zira dönemin gazetelerinden başka o dönemden kalma bir kaynak olamaz. Gazeteyi de temin etmek imkansız. O dönemde kitap bile az bulunurdu. Ayrıca zaten halk tarafından tanınan bir kimseyi tanıtan yazı yayınlamak da usulden değildi; kimse okumazdı ki... Ancak o yıllara yetişmiş olan yaşlılar kaynak gösterilebilir. Biz de tanıtmazsak kimse tanıyamayacak bu değerleri. Bence biz, sadece başka kaynakların tekrarcısı olmak yerine, yaşlıların bilgilerini de kaynak olarak almalıyız. Eski dönemlere kaynak bulunamaması nedeniyle nice değerli kişileri burada tanıtamıyoruz. Politikalarda bu soruna bir metot, bir çare bulunmalı derim.--M. Yalçın Yalhı ileti 13:47, 22 Aralık 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.