Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Abdaraxus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:46, 22 Mayıs 2016 (UTC)

Abdaraxus[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Adı yalnızca bir antik eserde "makine icat eden kişi" olarak geçiyor(muş). Hakkında başka kaynak da yok. Neden maddesi oluşturulmuş, İngilizce Vikipedi'de nasıl bugüne kadar kalmış meçhul. Herhangi bir kayda değerliği yok. Hatta İngilizce Viki maddesindeki son cümle "döneminin mükemmel mühendislerinden biri olmalı" gibi bir cümle.--RapsarEfendim? 15:51, 1 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 15:51, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Maddeyi İngilizce vikipediden ben çevirdim. İngiliz versiyonunda da 90% aynı bilgiler mevcut.Belki bir normal vatandaşa, bir matematikçiye fenciye bunlar değersiz ve silinmeye uygun görülsede belki de bir tarihçi için bu bilgiler canalıcı bir konum taşayacak.Ayrıca vikipedi evrenselse İngilizce versiyonu silinmemesine rağmen neden Türkçe versiyon değersiz görülüp siliniyor.mertmetin96 06:21, 14 Mayıs 2016 (UTC)
Sizlik bir durum değil tabi :) Emeğinize sağlık, ancak bahsettiğiniz noktalar maddenin kalması için geçerli sebepler değil.--RapsarEfendim? 17:44, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Eski Çağ tarihi için önemli bir isimdir. Mekanik mühendisliğinin kurucularından ve Helenistik dönemin en önemli birkaç askeri icatçısından sayılır. Latin kökenli olmadığına dair görüşler bulunmaktadır. Hakkında çokça yabancı kaynak vardır. Kalmalıdır. 1, 2, 3 4 vb.--Çalıştayileti 18:37, 12 Mayıs 2016 (UTC)
Hakkında çokça kaynak yoktur, tek bir birincil kaynak vardır ve diğerleri bunun tekrarıdır. Maddede yazan bu.--RapsarEfendim? 13:59, 13 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.