Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Konstantinopolis Kilise ve Manastırları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.Ansiklopediklik ve tarafsızlık açısından baktığımda, bir benzer şablonlar karmaşası görülse de bir anda "ansiklopedik değildir", "taraflıdır" diyemeyiz. Faydasız bir şablon olduğunun da daha net açıklanması lazım. Bu tartışma burada kısır kalmış ve ilerleyememiş. Başka bir yerde tartışma devam edebilir ve sonuca göre tekrar değerlendirilebilir...Vikiçizer (mesaj) 12:28, 1 Ekim 2016 (UTC)

Şablon:Konstantinopolis Kilise ve Manastırları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ansiklopediklikten ve tarafsızlıktan uzak, faydalı olmayan bir şablon olduğunu düşünüyorum. İngilizce Vikipedi'deki şablon açıklamasına göre 1453'e kadar şehirde yer alan yapıları içeriyor. Şehir bir gecede komple baştan aşağı yenilendi mi ki? Her dönem için bu tip maddeler (Konstantiniyye camileri, İstanbul hamamları, Smyrna kaleleri vs) yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 21:39, 4 Ağustos 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 21:39, 4 Ağustos 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Adlandırmada bir yanlışlık var. İstanbul'da Bizans döneminden kalan kiliseler ya da benzeri başka bir şekilde adlandırılması daha doğru olur diye düşünüyorum. --Kudyaz 21:57, 4 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Konstantinopolis maddesine bakınca tarihsel olarak ana madde ile uyumlu, isim ile Bizans dönemi Konstantinopolis şehri; günümüzde İstanbul'un Marmara, Haliç, Boğaz arasında kalan kısmı anlaşılıyor. Tarihsel bir şablon, günümüze gelemeyen kiliseleri de içeriyor. Modern olanlar yok zaten. Aklıma başka bir örnek gelmedi —okuduğum bir arkeoloji haberinden olsa gerek— Efes'deki genelevler diye bir şablon olsa kimse Selçuk anlamaz sanırım. --evolutionoftheuniverse mesaj 23:06, 4 Ağustos 2016 (UTC)
Tamam da bunun amacı nedir evolutionoftheuniverse? Yerleşim yerlerinin tarihte anıldıkları isimlere göre yapı ayrımı yapmanın yani? "İstanbul'daki Roma kiliseleri" tamam, ama dönem dönem ayırmak?--RapsarEfendim? 08:54, 5 Ağustos 2016 (UTC)
Çünkü bir kenti kent yapan yalnızca coğrafi konumu değil, aynı zamanda kültürüdür. Burada yer alan, günümüze gelemeyen tüm yapılar bu kültürü oluşturuyor. İstanbul'daki Roma dediğiniz zaman örneğin Kalkedon, Skutari, Pera kentlerini de dâhil etmek zorunda kalırsınız, zira modern İstanbul buraları da kapsıyor. Bu şablonun amacı da Doğu Roma başkentinin dini yapılarını sunmak. --evolutionoftheuniverse mesaj 17:01, 5 Ağustos 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Şablonda Christ Pantokrator yazıyor, bağlantıya tıklıyorum, Zeyrek Camii çıkıyor karşıma. Ayrıca {{İstanbul'da camiye çevrilen kiliseler}} şablonu var. Bu iki şablon kafa karıştırıcı. Ya isimleri değişmeli ya da ikisinden biri silinmeli. --Sadrettin 21:25, 16 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben burada Şablon mantığına ters bir durum göremiyorum. "Konstantinopolis Kilise ve Manastırları" şablonuyla Konstantinopolis adıyla anılan şehir sınırları içerisindeki kilise ve manastırlar toplu olarak okuyucuya gösterilmiş olmakta. Bu da bence güzel bir kolaylık. Şablondaki Christ Pantokrator maddesine tıkladığımızda evet Zeyrek Camii çıkıyor ama madde okunduğunda açıklama mevcut."İstanbul'da camiye çevrilen kiliseler" şablonunun da bu maddede olması gene bu tip yapıları toplu olarak görmemiz için güzel bir yol. --Muratero 19:43, 21 Eylül 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.