Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İncil'de Muhammed

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 17:54, 5 Kasım 2016 (UTC)

İncil'de Muhammed[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Muhammed Incilden birkac yuzyil sonra gelmedi mi? Buna ragmen konu KD ise bu KD'lik "guvenilir" kaynaklarla (rivayet filan degil) gosterilmeli. Aksi takdirde madde silinmeli. E4024 (mesaj) 14:26, 1 Ekim 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Açıkçası maddenin içeriği tercümeden yapıldığı için karışık. İngilizce vikipedi sayfasını takdir etmekle birlikte orada da zorlama olmuş gibi. Türkçe maddede yazılanlar madde adıyla uyuşmuyor. "Müslüman yazarlar Kutsal Kitap'ta özellikle Muhammed ile ilgili geçen metinleri belirleyip savundular, hem Tevrat hem Yeni Ahitte geçenleri buldular." denilmiş ancak hangi İncil'e istinaden açık değil. Kur-an'a atıfta bulunarak bazı açıklamalar yapılmış. Ayrıca madde de İncil'den ziyade bazı önemli Hristiyan din adamları ya da dini otorite görüşüne göre Muhammed'e Hristiyan dininin bakışı söz konusu.--Muratero 20:12, 1 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum gerekçeye katılarak. Çeviri şablonu eklendi, konu üzerine çalışan kullanıcılar var. Şimdilik oyumu geri aldım. --Pragdonmesaj 23:09, 2 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Çeviriyi görmek lazım.YenilenebilirAdamMESAJ 23:19, 2 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Orijinal metin bir özgün araştırma buketi. Çevirisi daha iyi olamaz. --E4024 (mesaj) 11:32, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Özgün bir araştırma olmasını istiyorsanız biraz müsaade etmeniz gerekir. Çalışma yapıldığını belirten ifadeler eklememe rağmen neden hala üzerinde değişiklik yapıyorsunuz. Bu kadar saygısızlık yapıldığını daha önce hiç hatırlamıyorum. Üzerinde çalıştığım maddenin kayda değerlik konusunda kuşku olması apayrı bir soru işareti, yüzyıllardır var olan bir konu ile ilgili yapılmış araştırmaları derleme ve bunlar hakkında mümkün mertebe tarafsız bir şekilde yazı oluşturmanın neresi KD değil. Konunun hassas olduğunu görebiliyorum, bazılarımızın düşüncelerine ters olabilir bununda farkındayım ancak böyle bir olgu var ve bununla ilgili yüzlerce kaynak var, bu konuyu tarafsız bir şekilde derlenmesine yardımcı olunmasını istiyorum. Yardım edilmeyecekse biraz müsaade ediniz, belki özgün bir araştırma çıkar, çıkmaz ise sizden önce ben silerim merak etmeyin. Teşekkürler. --xrazymesaj 12:45, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Kullanıcı:Txrazy Özgün araştırmalar viki politikalarına aykırı. Siz çevirinize devam edin ama bunu yaparken bağımsız kaynaklarca kaynaklandırmayı da unutmayınız. Kaynaklandırılırsa problem ortadan kalkar. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 13:02, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer bir araştırma konusu. Kaynaklar envai çeşit. http://acikerisim.lib.comu.edu.tr:8080/xmlui/handle/COMU/1188 http://web.itu.edu.tr/~yildizh/Kitaplar/Din/tevrat_ve_incil.htm http://ucmaz.home.uludag.edu.tr/PDF/ilh/2001-10(1)/htmpdf/M-14.pdf --Kafkasmurat- 21:28, 8 Ekim 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yeni kaynaklarla zenginleştirilebilir.Bence kalmalı.--Wikizeki Zeki Mert Kuku (mesaj) 20:48, 15 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde adı "İncil'de geçen Yardımcı" (ya da Türkçe konuşan Hristiyanlar/İncil uzmanları ne diyorsa) gibi bir şey olsa daha iyi olmaz mı? Bu Yardımcı'nın kim olduğu hakkında iddialar ortaya konur, iddia sahipleri ile. Destekleyen Kur'an ayetlerinin her birinin açık açık yazılmasının sebebi nedir? Madde bence sondan başa doğru yazılmış. --Deniz (mesaj) 09:57, 20 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Demek ki baştan sona da yanlış yazılmış. :) --E4024 (mesaj) 12:20, 20 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin herhangi bir gelişme yok. --Pragdonmesaj 21:01, 21 Ekim 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.