Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/KolayURL

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Machiavelli' msj 15:10, 15 Mayıs 2008 (UTC)

KolayURL[kaynağı değiştir]

VP:KD sağlamıyor ve bariz reklam Boyalikus 20:31, 29 Nisan 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerlik kriterlerini karşılamıyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:32, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin hem reklam, hem de kayda değerlik.. tam hızlı silecekken buraya geldi. mümkünse hemen gönderelim.. --kibelemesaj 20:41, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Zikredilen gerekçeler nedeniyle. --M. M. ileti 21:01, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin. Bence de.--Absarileti 08:47, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin, Madde ansiklopedik değil. URL kısaltıcılar maddesi olabilir. Orada bu siteden söz edilebilir ama şimdilik yeterince tanınmıyor, silinmeli.--Ahmetan 08:14, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Şaibe olsa da reklam amacı taşımıyor olabilir ama kayda değer olmadığı kesin. --Isparta 00:52, 9 Mayıs 2008 (UTC)

Açıkçası eğer illa silinmesini düşünüyorsanız saygı duyarım fakat, bu viki sayfasını açmaya Base 36 sayılarla ilgili yazılara bakarken karar verdim. Türkiye'de de base36 tabanından id üreten url kıusaltıcı bir site var. Ayrıca, http://en.wikipedia.org/wiki/Base_36 adresinde yer alan http://en.wikipedia.org/wiki/Base_36#Uses_in_practice bölümünde TinyURL ve UrlSnip linklendirilmiş... Burada yer alan siteler reklam amaçlı görülmüyor...

--Raidxx 21:24, 29 Nisan 2008 (UTC)

  • bu adresinde yer alan bilgiler zaten bana ait. Bu yüzden telifli olma sözkonusu değil.

Belki Boyalikus belirtmiş olduğu madde deki tanınmışlık maddesini anlamlı bulabilirim. Bir sitenin reklam içerdiği düşünülmeden tanıtılması zaten mümkün değildir. Site nin URL si veya adını yazmadan tanıtım söz konusu olabilir mi? --Raidxx 21:41, 29 Nisan 2008 (UTC)

  • Şu an zaten viki sayfasında yazan bilginin yarısından fazlası silinmiş durumda ve bu durumda da içeriği savunabilmem mümkün değil. Silebilirsiniz herkese kolay gelsin...

--Raidxx 21:49, 29 Nisan 2008 (UTC)

  • İçeriğin size ait olması önemli değil.VP:T sayfasında görebileceğiniz üzere kaynakta aksi belirtilmedikçe bilgiler sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır.Sitenizde de içeriğin özgür lisanslı olduğunu belirtmemişsiniz.Dolayısıyla bilgiler Vikipedi'de yer alamaz.İyi çalışmalar.--Eldarion 21:54, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • [1] kısmında yer alan telif hakları yazısı yeterli gelmediyse. [GÖBL], [GPL] linklendirmesini de koyabilirdim.. Fakat zaten viki sayfasında tartıştığımız tüm içerik silinmiş durumda bu yüzden tartışmaya da gerek kalmadı diye düşünüyorum.. Yeni gelecek kişilerin düşüncelerini iletebileceği bir içerik zaten artık yok. --Raidxx 22:10, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • Haklısınız.Gözden kaçırmışım.İçeriği tekrar ekledim.İyi çalışmalar.--Eldarion 22:16, 29 Nisan 2008 (UTC)

_____

  • Bu arada içeriğin şu,şu bölümlerini siler yada şu şekilde düzenlerseniz içeriğin viki de yer alacak olmasından rahatsız olmayız diyorsanız bu konuda düzenleme yapabilirim. Örneğin Sorular başlığının silinmesi veya diğer başlıklar ile ilgili çekinceleriniz varsa onlarda da düzenleme yapar veya silerim.
  • Yazının viki de yer alması vikinin güvenirliğine zarar verdiğine inanıyorsanız ve hiç bir düzenleme ile bunun düzeltilemeyeceğinde hem fikirseniz silinmemesi yönünde savunma yapmayacağım. Sonuçta sitenin kurallarının üstüne çıkmak yada ayrıcalık tanınması beklemek gibi bir amacım yok.

--Raidxx 22:37, 29 Nisan 2008 (UTC)

Bu kadar tartışmadan sonra ne olacağını merak ediyorum doğrusu. Açıkçsası ben kararsız kaldım. Raidxx'i takdir ettim. Kendisinin sözlerine katılıyorum, kendisinin her kararını destekliyorum. Zaman bulabilirsen maddeye katkıda bulunarak sonucun görülmesi için yardım etmeye çalışacağım. Bence en başta kayda değerlik kriterlerinin incelenmesi gerekirdi. --Timurberk 14:13, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • kayda değerliği henüz kanıtlanmadan, kayda değerlik kriterlerinin incelenmesi gerekirdi gibi ifadelerle bunun böyle yapılmadığını ima ediyorsunuz. bu tür yorumlara zaman bulabiliyorsanız, kayda değerliği kanıtlayacak zamanı da bulabilirsiniz. kayda değerliğe ve maddeye ilişkin olmayan yorumlarınız çıkartılacaktır. --kibelemesaj 14:18, 8 Mayıs 2008 (UTC)
Hayır! Benim düşünceme göre bu maddenin en zayıf tarafı kayda değerliliğidir. Noumenon arkadaşımız da böyle demiş. Ben de onun işaret ettiğine dikkat çekmek istedim. Asıl odak noktası bu iken, sırf maddeyi sildirmek için çeşit çeşit nedenler aranması doğru bir yöntem değil, iyi niyet varsayımına olan güveni sarsar. Bence bu madde ansiklopediktir. TinyURL kullanıyorum. Türk Internet dünyasında benzerleri nedir merak ederdim. Elbette vardır, fakat kayda değerliğini kriterle değerlendirmek lazım. Mesela bazı maddeler sadece bir gazete yazısı kayda değerliğe kavuşuyor. KolayURL bir gazetede çıktı mı? (bkz. Oyyla) Açıkçası Türkçe Vikipedi internet siteleri konusunda oldukça muhafazekar. Bence problem kayda değerlik değil, kayda değerlik kriterleri üzerinde ne kadar düşünüldüğü ve topluluk tarafından nasıl algılandığı... Vikipedimize baktığımızda sanki Türkçe yayın yapan kayda değer site hemen hemen yok. Şimdi KolayURL'nin Vikipedi'de yer alması diğer site maddelerinin açılması ısrarlarına yol açabilir. Bu bakımdan bu makale için çok az şans tanıyorum. Benim üzüldüğüm şu, burada tartışmalar bitecek, geleceğe yönelik topluluğa bir deneyim miras kalmayacak. Türk Internet tarihine bakalım hangi maddeleri bırakabileceğiz... --Timurberk 16:49, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Timurberk kullanıcısına bu durumda teşekkürlerimi iletmek istiyorum, sanırım bu konuda bir tartışma yaratmamım nedenini tamamen açıklamış görünüyor. Boyalikus kullanıcısının açtığı oldukça teknik kanıtlar içeren maddeye ek olarak yanında reklam içeriyor bariz reklam gibi cevaplar gelmesi bir web sitesini reklam içermediğini düşündürerek ansiklopedik bir dille antlatmak mümkünmüdür sorusunu sormama neden oldu? Siteyi yayından kaldırarak birzamanlar böyle bir site vardı demek hem ansiklopedik hemde reklam içermemiş olurdu sanırım.

İçeriğin siliniyor olmasından çok bu reklamdır diye hiç bir teknik veri sunulmadan karşı çıkılması tartışmayı uzatmama neden oldu.

Başta da belirttiğim gibi içeriğin kayda değer teknik verilerle silinmesinden her hangi bir üzüntü duymayacağım.. İçeriğin silinmemesi ve kayda değerliğini kanıtlamaya çalışmak bir içerik giren olarak görevim olduğunu düşünüyorum ilginize teşekkürler. --Raidxx 18:20, 8 Mayıs 2008 (UTC)


İlgili yönergeler[kaynağı değiştir]


  • Kayda değerlilik olarak kriterleri karşılar mı bilemiyorum fakat, KolayUrl.Com geçtiğimiz hafta saat 01.05.2008:21.00 de yayınlanan TRT FM AKŞAM SEFASI programında yer almıştır. Gerekli ses kaydına ulaştığımda, ses kaydı için bağlantı vereceğim. --Raidxx 18:03, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Merhabalar, teknik bilgi eksiklğimle, VP:KD sınıfına sokmuş olabilirim belki. Ama bunun dışında bariz reklam demiştim. Reklamcılık ve tanıtımdan birazcık anlıyorsam : Çoğu web forumlarında büyük harf kısıtlaması vardır, bu yüzden web forumlarında büyük/küçük harf duyarlı web adresi paylaşımı eziyet halini almakta ayrıca messenger (anında mesajlaşma programları), e-postalarınızda veya blog'unuzda uzun web adresleri yazarak kirlilik yaratmak yerine KolayUrl.Com’u kullanarak web adreslerinizi kısaltabilirsiniz. KolayUrl.Com bu gibi durumlarda faydalanabileceğiniz ücretsiz servislerden biridir. bu bir reklam tanıtım yazısıdır. Siteyi kapatmak zorunda değilsiniz. Birçok kitap maddesi giriliyor ama yorum içeren ifadeler eklenmiyor. Ya da benzer bir ürününün maddesini açtığımızda, pazarlamaya yönelik ifadeler barındırmıyoruz. Değişen bir şey yok. iyi çalışmalar. --Boyalikus 00:46, 9 Mayıs 2008 (UTC)

  • Belirttiğiniz yazıda düzenleme yaptım. Daha az kolayurl yazmaya çalıştım, kolayurl hiç yazmasın derseniz ozaman madde ile içerik farklılaşacak. --Raidxx 07:01, 9 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.