İçeriğe atla

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 00:12, 5 Mart 2016 (UTC)

Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri[kaynağı değiştir]

Bir yıl evvel seçkin madde adayı olarak gösterdiğim sayfa harita eksikliğinden dolayı seçkinler arasına seçilememişti. Berkaysnklf sağ olsun sonunda haritalara kavuştuk. Haritalara ek olarak tablo sıralamalarının oy sırasına göre yapılması istenmişti, o da tamam. Eski adaylıkta bir de "YSK sonuçlarına ek olarak bir şey yok" gibi bir eleştiri vardı. YSK sonuçlarına ek olarak eleştiriler ve itirazlar bölümü var. Zaten seçim maddesinde daha ne olması bekleniyor onu da bilmiyorum. --cobija 13:10, 25 Nisan 2015 (UTC)

  • Destek Destek Önceki adaylık sürecini inceledim, Cobija'nın sarf ettiği emeği biliyorum, ben de fazlasıyla emek harcadım ve maddenin bu halinin daha önce istenen tüm kriterleri karşıladığı açık. VP:SM yönergesine uyuyor, tarafsızlığını koruyor ve bir seçim maddesine göre fazlasıyla gelişmiş. Daha fazla geliştirilebilecekse bunlar sadece ekleme bilgiler olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca bir öneri; adaylık süreci devam ederken kırmızı haldeki belediye başkanlarının maddeleri taslak halinde olsa bile açılabilir. Seçkin madde olmayı hak ediyor. Öyleyse ilk destek de benden olsun. ~--BerkayMesaj 10:13, 26 Nisan 2015 (UTC)
Başkanların maddelerinin birkaçını açmıştım ancak KD sorunu var. Çoğu yalnızca ilçe teşkilatlarında bulunup belediye başkanlığı yapmış kimseler. Bunu bir araştırıp ona göre bağlantıları kaldırmak ya da maddeleri açmak lazım aslında. Önümüzdeki günlerde buna da bakacağım. --cobija 11:16, 26 Nisan 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin emeğine sağlık. Listenin sıralanabilir olması bence oy farkına göre sıralamayı falan görmek açısından faydalı olacaktır. Bir de tablolar bana çok kalabalık gözüktü işin aslı. Mesela çoğu parti için kırmızının farklı tonları, hatta zaman zaman aynı tonları kullanılmış. Onlar olmasa da olur gibi. Kısaltmalar da mesela, tablolarda olmasa da olur. Ben şöyle bir deneme yaptım mesela. Hatta sondaki kaynak kısımları da kaldırılabilir, şu an YSK ve TÜİK sitelerine bağlantı içeriyorlar yalnızca. İlçe belediye başkanı olmak KD olması için yeterli değil bu arada, KD görülmeyenlere bağlantı verilmese de olur.--RapsarEfendim? 20:06, 27 Nisan 2015 (UTC)
Daha evvelki adaylıkta da tablonun sıralanabilir olması üzerine konuşulmuştu anca mevcut şablon buna izin vermiyor. Tablo düzenini de köy çeşmesinde tartışıp oluşturmuştuk, geniş katılımlı benzer bir tartışma yapılmadıkça en azından ben oluşturduğu maddelerde bu tabloları kullanacağım. KD meselesini de ileriki günlerde araştırıp bağlantıları düzenleyeceğim. Kaynakların da sitelerdeki her bir sonuç sayfasına URL bağlantısı verilemediğinden kalması taraftarıyım. Dediğim gibi tablo yapısı daha evvel tartışılıp mutabık kalınan düzen. --cobija 20:29, 27 Nisan 2015 (UTC)
Millî Gazete bağlantısı verilebilir, sitesinde var gazetenin sayıları. Tek kaynakta tamamı halledilmiş olur.--RapsarEfendim? 20:46, 27 Nisan 2015 (UTC)
İkincil kaynak maddede bol bol yer alıyor zaten. Olay birincil kaynakların yer alması. Gerçi dış bağlantı olarak da verilebilir ama o zaman ek okuma gibi algılanıyor, pek de taraftarı değilim açıkçası. --cobija 21:08, 27 Nisan 2015 (UTC)
Hiç kimse KD değilmiş ya. --cobija 23:27, 27 Nisan 2015 (UTC)
Başkanlar veya başka içeriklerden KD olup kırmızı olan varsa onların açılmasına da yardım edebilirim. Ayrıca ufak bilgilendirme bu seçim haritalarını oluşturmaya ilk başladığımda bu işin benden önceki emektarı The Emirr ile benim diğer seçim haritalarımdaki renk şemasına karar vermiştik, hep partilerin logo renkleriyle eşleşiyo, hem de göz yormuyo. Maddedeki halini sizde tartışıp kararlaştırmışsınız ancak bakınca benim gerçekten gözlerimi ağrıtıyo. Ben yine topluluk kararı olduğundan kendi renk düzenimle olan dosyayı Turkish Local Elections 2014 Samsun Map (Blank).png olarak, sizin maddede kullandığınız dosyayı ise Turkish Local Elections 2014 Samsun Map (Blank2).png olarak tekrar düzenledim. Kullanırken dikkat edersiniz ama benim önerim yine daha yumuşak renkler kullanmakta. Onun dışında da kaynak konusunda cobija'ya katılıyorum, bu hali çok tutarlı bence maddenin ama sıralanabilir olabilirse bir şekilde ayrıca bir artı olabilir. Onun dışında da bi husus göremiyorum. ~--BerkayMesaj 10:02, 29 Nisan 2015 (UTC)
Evet, ilçe haritalarında bu renk fazla gözü rahatsız etmezken il genel haritasına uzun baktıkça renk yoğunluğundan dolayı göz biraz yamuluyor. Enteresan ama gündüz saatlerinde baktığımda bir rahatsızlık vermezken akşam vakitlerinde rahatsız edici oluyor. Bir de logo rengiyle eşleşiyor demişsin ancak partinin resmî rengi bu? --cobija 13:45, 29 Nisan 2015 (UTC)
Resmi renkten ziyâde eşleşme derken, parti logolarındaki renk kodlarını kastetmiştim. Zamanında başlarken bu haritaları yapmaya öyle yapmayı belirlemiştik. İki hali de yüklü olacak Commons'ta, hangisi daha hoş gözükürse kullanırsın. Benim önerim diğer seçim haritalardaki renk düzeninden yana. ~--BerkayMesaj 17:33, 1 Mayıs 2015 (UTC)
  • İhanete uğramak, yenilmenin de şerefi var gibi tabirler geçiyor. VP:YİB politikasına göre daha yumuşatılarak anlatılabilir. Siyasilerin ağız dalaşlarının ansiklopedik içerik olduğunu düşünmüyorum. Güncel olay maddelerinde benim de düştüğüm bir hata. İkinci olarak, istatistik veriler haricinde iki yerel gazete kaynaklar kısmına ağırlığını koymuş. Bunlar, seçkin bir madde için sağlıklı bir durum olmayabilir. Keşke KM adayı olsaydı. Alexandre M. 19:05, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Tırnak işareti içerisinde yazarsak sıkıntı olmaz, o politikayı da ihlal etmez :)--RapsarEfendim? 19:07, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Bahsettiğin sorunlu ifadelerin sıralı tam listesini verebilir misin? İlk bahsettiğin tırnak içerisinde verilmiş, diğerini de o yönde düzenledim. Buradaki yerel basın 2-3 gazete ve kayda değer nitelendirilebilecek bu gazetelerin internet sitelerinden ibaret olduğu için kaynak konusunda ne yapabilirim bilemiyorum. Haber ve Gazete Gerçek yerel bazda en yüksek tiraja sahip gazeteler. Bir iki farklı internet sitesi daha var. Diğerleri tamamen kopyala, yapıştır, kaynak göster yoluyla çalışıyor. --cobija 21:40, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.