Vikipedi:Seçkin madde adayları/Marmaray

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 07:17, 29 Haziran 2012 (UTC)

Marmaray[kaynağı değiştir]

5 Mayıs'ta tünel ve inşaat alanına gidip yerinde daha da detaylı bilgileri alıcam. Fotoğrafları da ertesi güne yüklemiş olurum. Birkaç günde son kontroller yapılır. MEO (tartışma) 16:46, 26 Mart 2012 (UTC)

  • Yorum Yorum Öncelikli olarak Meoglobal'in ellerine sağlık. Maddeye el atışından beri oldukça zenginleşmiş. Ancak şu aşamada SM olabileceğini pek sanmıyorum. Gözüme çarpan birkaç hususu aşağıya yazacağım ama daha çok husus var. Eğer olur da SM olamazsa bu madde bazı düzeltmelerle KM olabilir:
-Kaynaklar ve dış bağlantılar bu madde için çok eksik. İstek yapıldı Yapıldı
- Marmaray inşaatı birçok belgesele de konu oldu. Hakkında belgeseller diye bir alt başlıkta bunlara da yer verilmeli kanımca. İstek yapıldı Yapıldı
- Marmaray'ı özetleyen haritalar var. Onlar da eklenebilir mi telif hakkı sorunu olmadan? Ayrıca maddenin giriş şablonundaki harita eksik değil mi? Gebze'ye kadar gidiyor normalde Marmaray hattı. (Mevcut banliyö hattıyla birleşiyor biliyorum ama bu harita sadece yeni inşaatı gösteriyor. Alttaki ikinci haritada da sadece hattı gösteriyor, istasyonlar yer almıyor.) İstek yapıldı Yapıldı
- Marmaray'ın diğer hatlarla (Metrobüs, metro, tranvay, finüküler) bağlantısı gösterilmeli. İstek yapıldı Yapıldı
- Ayrıca ilerde inşaatı yapılacak (veya yapılacağı vaat edilen) hatların bu Marmaray ile kesiştiği yerler de anlatılmalı. (Mesela Bakırköy-Beylikdüzü metro hattı gibi) İstek yapıldı Yapıldı
- Kronolojide birçok husus var. Birincisi BC1, CR2 gibi aşamaların yukarıda ne olduğu anlatılmış ama yine de kronolojide bu terimler daha net bir şekilde kullanılmalı. Mesela BC1 işi demek yerine BC1 Raylı Tüp Tünel geçişi ve İstasyonların inşaatı denmeli. İkinci husus da Şubat 2009'dan beri birşey olmadı mı inşaat sürecinde? İstek yapıldı Yapıldı
- Arkeolojik Kalıntılar bölümünde Yenikapı'da bir müze yapılacaktır denmiş. Doğrudur ama burası aslında sadece bir müze olmayacak. Mevcut arkeolojik kalıntıların bir kısmının açık havada bir kısmının da müze alanında sergileneceği, halen inşaatı devam eden metro istasyonu ile bu müzenin ve tamamının çevresinin bir peyzaj düzenlemesiyle yeniden değerlendirileceği çok büyük bir proje olacak. Bu proje için uluslararası bir mimarlık yarışması da açıldı ve yakında derece girenlerden birisi seçilecek. Yenikapı Marmaray hattının en önemli odak noktası olacağından bunlara detaylı bir şekilde yer verilmeli. Bakınız: [1],[2],[3],[4] Tekrar ellerine sağlık. Bu değişiklikler yapılırsa maddeyi daha detaylı inceler, diğer yorumlarımı da ekleyebilirim. Eğer maddeyi hızla geliştirebileceksen SM olma şansı da olabilir. Mimar77 (tartışma) 21:04, 26 Mart 2012 (UTC)
    • Cevap Cevap Dikkat çektiğiniz noktalarla en yakın zamanda ilgileneğim. Değerli görüşleriniz için çok çok teşekkürler. Yine de açık kalan yerlerde beni lütfen uyarın. MEO (tartışma) 22:54, 26 Mart 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı demek yetmiyor şiddetle karşı şablonumuz var mı bilmiyorum. standart bir vikipedi maddesi bile değilken sma olması kötü olmuş. --— heddagabler 17:50, 11 Nisan 2012 (UTC)
    • Cevap Cevap Şiddetle vurgulanacak bir mesele değil, geliştirmeye yönelik yorumlar daha faydalı olur. Burada yarış yapmıyoruz. '''MEOGLOBAL''' (mesaj) 16:28, 12 Nisan 2012 (UTC)
Yarış yapıyoruz diyen olmadı ama madde, bu haliyle yeterli bir vikipedi maddesi bile değil. seçkin madde nedir? kriterlerine bakarsanız doyurucu bilgileri orada görebilirsiniz belki de. — heddagabler 16:41, 12 Nisan 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Üzerinde emek verilmiş bu maddenin SM seçilmesini ben de çok isterim. Ancak dürüst olmam gerekirse, bu madde kısa vadede SM olma ümidi vermiyor. Çok genel birkaç yorumum olacak. Onların düzeltilmesi ile belki ilk aşamada bu madde Kaliteli Madde adayı olur ve sonradan da gelişirse Seçkin Madde olabilir. Yorumlarım ise şu şekilde:
- Çok fazla liste var maddede. Alt başlıklar altında listeler yazmak yerine bu bilgilerden derlenecek uzun ve detaylı paragraflar yer almalı.
- Kaynaklandırmaların formatı düzeltilmeli. Ayrıca kaynak sayısı yetersiz.
- Maalesef yukarıda ilk yaptıgım yorumlarıma istinaden yapılan değişiklikler yetersiz. Ne demek istediğimi daha net ifade etmem gerekirse yaptığım her yorumla ilgili en az birkaç paragraf maddeye eklenmeli ki bu madde daha da gelişebilsin.
- Örnek olarak da seçkin madde olan İstanbul Boğazı maddesine bakabilirsin. Bunlar yapıldıktan sonra maddenin içeriği hakkında daha sağlıklı yorum yapabilirim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 19:20, 23 Nisan 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Sayfanın şu anki hali Seçkin Madde standartından çok uzakta. Ayrıca ben böyle daha tamamlanmamış projelerin, her şeyi tamamlandıktan sonra aday gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.--Myrat ileti 21:09, 13 Mayıs 2012 (UTC)

Yorum Yorum bu adaylıklar maddelerin geliştirilmesi için değil, son rötuşların yapılması için olmalıdır. lütfen, seçkin madde kriterlerini okuyarak adaylık başvurusunda bulunalım. seçkin içerik sorumluları bu tip adaylıkları doğrudan kapatabilirler esasen. --kibele 08:34, 14 Mayıs 2012 (UTC)

Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.