Vikipedi:Kategori tartışmaları/MÖ 2. binyılda çatışmalar/Arşiv 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 14:24, 22 Haziran 2012 (UTC)

Kategori:MÖ 2. binyılda çatışmalar[kaynağı değiştir]

Önerilen isim değişikliği: MÖ 2. binyılda çatışmalar > MÖ 2. binyıldaki çatışmalar
Gerekçe: Tamlama açısından daha uygun olacağını düşünüyorum. RapsarEfendim? 16:12, 2 Mayıs 2012 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Bu ve benzer kategoriler.--RapsarEfendim? 16:12, 2 Mayıs 2012 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Buradaki görüşünde çok haklısın. Daha anlamlı hale geliyor cümle. --« ί.е. ℳ§₮» 19:30, 4 Mayıs 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Herhangi bir anlam eksikliği göremediğimden ve "kronoloji'de" şablonuna uyumlu olduğundan. --Sayginerv-posta 08:44, 6 Mayıs 2012 (UTC)
İE'ye attığım mesajı alta kopyalıyorum:

Şuraya cevaben yazıyorum, oradaki konunun dışına çıkmamak için. Hem bu kategori taşımasında hem de senin dediğin maddede yer alan -ki eki birleşik yazılmalıdır. Bağlaç olan -ki eki ayrı yazılır "ki" bunlar bağlaç değil. Bu cümlede kullandım mesela. Bağlaç, kelimeleri ve cümleleri birbirine bağlayan ve tek başına anlamı olmayan kelimelerdir. Benim verdiğim örnekte "Bağlaç olan -ki eki ayrı yazılır" tek başına bir cümledir mesela ve bunu "bunlar bağlaç değil" gibi başka bir cümleyle "ki" bağlacını kullanarak bağladım. Şöyle ki, böyle ki, dolayıdır ki gibi kalıplaşmış kullanımları var bu bağlaç olan -ki'nin. Öte yandan diğer -ki ekini -yani bitişik yazılanı- cümleden çıkararak ayrı yazılıp yazılmadığını ayırt etmek mümkündür. "Man Adası'ndaki yel değirmenleri listesi" ifadesinden -ki'yi çıkarınca anlam bozuluyor (ek olarak herhangi bir şeyi bağlamadığı zaten bariz, buradan da bağlaç olmadığını ve birleşik yazılması gerektiğini anlayabilirsin). Bu yüzden birleşik yazılmalıdır. Kategori tartışması için güzel bir gerekçe olurdu bu yazı :) Yardımcı olabildim sanırım?--RapsarEfendim? 12:07, 6 Mayıs 2012 (UTC)



Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.