Vikipedi:Kategori tartışmaları/Görülecek yerler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 13:05, 22 Haziran 2012 (UTC)

Kategori:Görülecek yerler[kaynağı değiştir]

Gerekçe: Birçok dilde yer almasına rağmen kişisel fikirlere ve yoruma açık olduğundan silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela bir Nou Camp, günün birinde Barselona'ya gidersem göreceğim ilk yerdir. Ancak futbolla alakası olmayan biri burayı gezmek istemez. Buradan yola çıkarak stadyumlar kategorisini, görülecek yerler kategorisine dahil etme konusunda kişisel yorum farklılıkları ortaya çıkar. Yine tarihle ilgilenmeyen birisi müze gezmek istemez. Kimileri sahilleri gezmek ister vs. RapsarEfendim? 21:31, 21 Nisan 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 21:31, 21 Nisan 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kategori geliştirilebilir, turistik bakışla ilgili kategori. Örneğin Rapsar'ın dediği stadyumlar kategorisi eklenmese de turistik değeri olduğundan Nou Camp maddesi eklenebilir. --Vikiçizer (mesaj) 18:20, 12 Mayıs 2012 (UTC)
Tam da bu noktada yorum farklılıkları ortaya çıkıyor. TT Arena mesela. Turistik değeri var mıdır? Kişiye bağlı. Gelen turistlere stadı açmazlar, ama bu turistler sadece stadı dışarıdan görmek isteyebilirler yahut sırf içerisini görmek için maç bileti alabilirler.--RapsarEfendim? 16:36, 15 Mayıs 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Birçok dilde mevcut. Bizde de olmasının bir zararı olmaz. Vikiçizer'in dediği gibi geliştirilebilir.-DRG msj 08:28, 24 Mayıs 2012 (UTC)
Birçok dilde olması bir gerekçe değildir. Dediklerime karşı argüman sunabilir misiniz?--RapsarEfendim? 08:29, 24 Mayıs 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ama kesinlikle ismi değişsin. İçini de temizlememiz lazım. Ne bileyim, Turist çeken yerler, Turizm kaynakları falan olabilir. Bu işlevi gören farklı bir kategorimiz varsa da ben bulamadım. O vakit silinsin tabi. Coriolis (mesaj) 17:48, 24 Mayıs 2012 (UTC)
  • Hala bir gerekçe sunmuyorsunuz, gerçekten şaşırıyorum. Kalsın, tamam saygı duyarım ama neden? Benim gerekçem gayet açık, net ve mantıklı. Birine göre turistik olan mekan, diğerine göre olmaz. Ben gidip Ali Sami Yen Stadının olduğu yeri bile gezerim. Benim için tarihidir ora. Ama siz gezmezsiniz. Futbolla alakanız yoktur çünkü. Ben gidip Galatasaray tesislerini de gezerim mesela.--RapsarEfendim? 18:50, 24 Mayıs 2012 (UTC)
    • Neyin gerekçesi? Bir mekanın turistik olup olmadığı tarafsız kaynaklardan aranıp, bulunup maddeye eklenemez sence? Maddeye eklenebilirse, o özelliğe göre kategorize edilebilir, hatta edilmesi gerekir. Coriolis (mesaj) 23:15, 24 Mayıs 2012 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Tabi ki kişiye göre değişebilecek bir kavram ancak bir yerin turistik olup olmadığı genel geçer bir yargıya konu olabilir. Nasıl çiçeklerin tanımlanmasında "hoş kokulu" gibi ifadeler kullanılıyorsa, bu da mümkündür. Orada da hoş koku kavramı doğasında özneldir ama örneğin gül için genel bir geçerlilik durumundadır. Bunun yanında görülecek yerler ifadesi sorunlu geldi. Turistik yerler adına taşınması daha uygun olur gibi. --Sayginerv-posta 15:12, 25 Mayıs 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopediye yakışmıyor. Gençken yapılacak 100 şey kadar ansiklopedik ve ciddi geldi bana :) İsminin değişmesini isterdim, ama aklıma herhangi bir uygun isim gelmiyor. Velhasıl, silinmesi yerinde olacaktır. --Berm@nyaİleti 23:44, 6 Haziran 2012 (UTC)



Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.