Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Indiana bayrağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır. --LostMyMind (mesaj) 19.24, 20 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Indiana bayrağı[kaynağı değiştir]

Madde İngilizce ve Korece Vikipedi'de KM olmuş durumda. Birebir içeriğin aynısını Türkçeleştirdim. Bu nedenle bizde de KD olabileceğini düşünüyorum. --Jelican9💬 20.27, 20 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Kaynaksız ifadeler var, oralara {{Kaynak belirt}} ekledim. ---ǿtura 01.59, 21 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Emekleri geçenlerin emeklerine sağlık öncelikle. Kaynak belirtilmesi gereken yerler işaretlenmiş zaten. Kaynak kullanımı uygun değil. Kaynaklar, "öylesine orada gözüksün" diye kullanılan, külfet olarak varlığını sürdüren unsurlar değiller, temel unsurlar. Giriş bölümü Vikipedi:Biçem el kitabı/Giriş bölümüne uygun şekilde bir özet niteliğinde değil, yetersiz. Onun dışında, af edersiniz, daha önce birkaç kere dediğim için bir tık daha ciddi bir şekilde konuşacağım kişisel algılanmasın. Bu kadar kısa bir maddeyi kazandırdıktan sonra, üstelik kaliteli madde adayı gösterilmişken, arkadaşlar, hiç mi çeviri kontrolü yapmıyor ya da ne yazıldığını kontrol etmiyorsunuz? Şahsen ben de onlarca, yüzlerce hata yapıyorum, hepimiz yapıyoruz o ayrı. Önemli olan kontrol etmek. "Mevcut durum" diye bir başlık var, bu nedir? Maddeyi yazan arkadaşımıza sormak isterim, buradan ne anlamamız gerekiyor? İngilizcesi statute, yani "hukuki durumu" gibi bir anlama sahip. "Bayrağın boyutları, iki ayaklı vinçle üç fitlik göndere çekiş olacaktır; veya beş fit üç fitlik vinçle göndere çekilir; veya bu boyutlardan herhangi birine orantılı herhangi bir boyut" cümlesinde ne deniyor? Bu cümleyi okuyup anlamlandırabilen varsa gerçekten dinlemek isterim kendisinden, ciddi söylüyorum. Bayrağı vinçle çekiyoruz yani göndere... Birisi bana lütfen açıklasın vinçle bayrak nasıl çekilir... "Eyalet bayrağının kullanımını diğer bazı yasalar yönetir" var, "Indiana Eyalet Evi'nde her zaman sergilenecek" var, var da var. Gerekçede "birebir içeriğin aynısı Türkçeleştirildi" deniyor ama ortada "Türkçeleştirme" değil, "Türkçe gözüken" bir metin var.
Çok rica ediyorum, okurlarımıza bu tip içerik sergilemeyelim, lütfen. Ne zaman yardım istenirse, destek istenirse zaten şahsen elimden geleni yapmaya çalışıyorum, yapamasam bile birilerine yönlendirmeye çalışıyorum, yardım istemekten kaçınmayalım, ayıp bir şey değil. Ama böyle maddeler oluşturulacaksa, daha da vahimi bunlar "kaliteli" adayı gösterilecekse kusura bakmayın, Vikipedi'de okurlara sağlam bilgi sunmaya çalışan biri olarak bunlar beni rahatsız ediyor. @Seksen iki yüz kırk beş ile @Dakmor Tojira da bu konulara ilgili, bildirim göndermek isterim.--NanahuatlEfendim? 05.30, 4 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
  • Maddede anladigim kadari ile buyuk olcude emegi gecen bir arkadasimiz var zaten. Sag olsun, oturmus maddeyi kazandirmak istemis vikipedimize. tesekkur ederiz. ote yandan nanahuatl bir tahlil yapmis ve ben, baska maddelerde bu yakindigi hususlara katildigim gibi bu madde bazinda da dediklerine katilmak durumundayim... ceviriden kaynakli bilgisel hatalar da var maalesef. duzeltmeye calisacagim musait oldukca. uzulerek Karşı Karşı demek durumundayim.
simdi bu adaylik disinda da bir ek daha yapayim, sahsi algilanmasin bu diyeceklerim, nanahuatl'in yazdigi gibi geneledir. bir dilden bir dile yazilanlari cevirmek gercekten mesaketli bir islem. sirf bunu dogru yapabilmek icin insanlar bunun egitimini aliyor. haliyle de bizim gibi egitimini almamis insanlar bu topa girisince ister istemez sorunlar cikabiliyor. o yuzden cok daha dikkatli davranmak gerekiyor. bir de bir madde bir dilde herhangi bir statu kazandi diye, hemen onu o sekilde alip turkceye cevirelim demek de pek saglikli degil. nanahuatl da katilacaktir, ingilizce'de dahi belirli statuler kazanmis, ama cok sorunlu bircok madde var.
okurlarimiza; guzel, dogrulanabilir, ansiklopedik ve akici icerikler sunalim. hepimizin istegi de budur diye tahmin ediyorum zaten.
iyi calismalar.--Dakmor Tojira 08.03, 4 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.