Vikipedi:Kaliteli madde adayları/You Belong with Me/Arşiv1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.---- Akhilleus ileti 06:13, 26 Kasım 2011 (UTC)

You Belong with Me[kaynağı değiştir]

  • Madde İngilizce Vikipedi kaliteli maddedir ve Türkçe çevirisi de oradan yapıldı. Kaynak ve içerik bakımından yeterli olduğunu düşünüyorum. Madde de pek çok kırmızı bağlantı vardı, bunların bir kısmı giderildi ve 10 7 açılmamış madde kaldı. Bunlar da adaylık süresince giderilecektir. Merve 15:09, 29 Ekim 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Elinize sağlık öncelikle. Ufak bir şey söyleyecektim. Kırmızı bağlantılar, bir maddenin SM veya KM olması için somut bir engel değildir. Açılmasa da olur. Öte yandan hiçbir şekilde kendisini dinlememem ve özel bir araştırma yapmamama rağmen nedense dün gece rüyamda kendisini gördüm. Tesadüf işte :)--Rapsar da ne ki? 15:47, 29 Ekim 2011 (UTC)
  • Teşekkürler. Somut bir engel olmasa da açılmamış maddelerin çoğu tek bir başlıkta toplanmış durumda ve bu biraz rahatsız edici duruyor:) Ve diğer konuya gelince gerçekten de ilginç bir tesadüfmüş, işaret olabilir belki:) Merve 09:40, 30 Ekim 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum VP:Biçem gereği eser adlarının çift tırnak kullanılmadan ve italik yazılması gerekiyor. Yani madde boyunca "You Belong with Me" yerine You Belong with Me kullanılmalı. Madde ismi geçen başka eserler varsa onlarda da bu standart uygulanmalı. Bir de metin içinde uzun alıntı bölümlerden bir iki tanesi {{cquote}} içinde verilirse görsellik ve okuma kolaylığı artabilir. Bu iki konuya ilişkin örnek değişiklikleri Speak Now'da dün yapmıştım. İyivikiler... [ho? ni!] 06:36, 2 Kasım 2011 (UTC)
Şarkılarda tırnak kullanılıyor.--Rapsar da ne ki? 06:52, 2 Kasım 2011 (UTC)
Dünden beri bu sayfayı tırım tırım tırmalıyorum, gözümün önündeki şeyi bulamamışım (çünkü bunu kaldırdığımızı düşünüyordum). Eser adı italik olmalı kuralını yaygınlaştırırken bunu da değiştirmiştik (sanıyordum halbuki). Demek VP:Biçem'de tutarsızlık var çünkü şarkı isimlerini diğer eserlerden farklı olması için herhangi bir sebep yok. Şimdilik yukarıdaki yorumun ilk kısmı oylamada dikkate alınmasın. İlgilenenleri Vikipedi tartışma:Biçem el kitabı'na bekliyorum. İyivikiler... [ho? ni!] 07:06, 2 Kasım 2011 (UTC)
Maddede {{cquote}} içinde verilmesi uygun olan bir yer var ve orada da gerekli düzenlemeyi yaptım. Ancak diğer alıntılarda yapılmasını gerekli bulmuyorum. Çünkü genelde ya tek cümleden oluşmuşlar ya da şarkının sözlerinden alıntılar. Merve 14:43, 3 Kasım 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Ellerine sağlık öncelikle. Sadece maddedeki bir görsel hususa dikkati çekmek istiyorum: Kaynakça’da yer alan bazı kaynaklar neden koyu renk olmuşlar acaba? Düzeltilmesi lazım kanımca. Mimar77 21:21, 3 Kasım 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Çok sık şarkı ve You Belong with Me özne olarak kullanılmış. Madde zaten şarkıyı anlatıyor. Bir önceki cümlede özne değişikliği yapılmadığı takdirde sonraki cümlede özne tekrarlanmasa okuyucu açısından daha iyi olabilir. Giriş kısmında ufak düzenlemeler yaptım bu yönde. Yine bazı yerlerde noktalama işaretleri yanlış kullanılmış, Swift'te gibi yanlış ayrımlar yapılmış. Bu gibi ufak tefek şeyleri düzenlemeye çalışıyorum. Bir de "müzik videosu" çok çeviri, video klip olması gerekmez mi? Öte yandan "listeler" başlığında ülke listelerine de yer verilmeli.--Rapsar da ne ki? 07:19, 4 Kasım 2011 (UTC)
Mimar77, kaynakçada ki koyu yazılmış kısımları değiştirdim.
Rapsar, haklısınız şarkı ve You Belong with Me çok sık tekrar edilmişti. Siz zaten giriş bölümündeki gerekli değişiklikleri yapmışsınız. Diğer bölümlerde de benzer değişiklikleri yapıyorum. Ayrıca bazı bölümlerde Swift çok geçmiş, bunlarında bazılarını sanatçı ya da şarkıcı olarak değiştirdim. Listeler başlığına gelirsek, maddenin İngilizce'sinde "charts" olarak bir alt başlık var. Başka bir maddede de aynı kısmı "weekly charts" başlığıyla görmüştüm. Ben listeler olarak bıraktım, ama ana başlığı tekrarlamamak için ülke listeleri olarak değiştirilebilir. Bunun dışında bir şey sormak istiyorum. Maddede şarkının ödüllerde aday olduğu kategoriler büyük harfle mi yazılmalı, küçük harfle mi? Yani cümle içinde Yılın Şarkısı yazımı mı doğru oluyor yılın şarkısı mı? Merve 15:01, 4 Kasım 2011 (UTC)
Müzik videosunu video klip olarak değiştirdim. Merve 11:38, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • Destek Destek Ellerine sağlık. İlk destek benden olsun. Mimar77 14:57, 6 Kasım 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.