İçeriğe atla

Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.---- Akhilleus ileti 06:12, 26 Kasım 2011 (UTC)

Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu[kaynağı değiştir]

  • Konusunda diğer tüm dillerdeki Vikipedilerden daha zengin bir madde. Genel anlamda içeriği kısa gibi görünse de maddenin gelişim potansiyelinin gözle görülür biçimde altında olduğunu düşünmüyor ve kaliteli olduğuna inanıyorum. Üye listesinde bilmediğim dillerden olan birkaç ekip adını italik olarak yazdım; ancak en kısa zamanda Türkçeleştirecek ve üye bilgilerini tabloya dönüştüreceğim. Utku TanrıvereMesaj 05:51, 4 Kasım 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Belki SL ola bilir, ama KM olacak türde madde değil galiba. Her halde bana öğle göründü. --N KOziİleti 06:06, 4 Kasım 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap O halde en azından liste için daha detaylı bir tablo çalışmam olacak. Teşekkürler düşünceni paylaşma nezaketi gösterdiğin için. Utku TanrıvereMesaj 06:20, 4 Kasım 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeğine sağlık; ancak ben ortada kaliteli madde olabilecek bir içerik göremiyorum. Girişteki iki paragraf dışında hiçbir bilgi yok. Ne tarihçe ne bağlı ekiplerin tarihçesi, ne görev aldığı noktalar.--Rapsar da ne ki? 17:58, 4 Kasım 2011 (UTC)
  • Teşekkür ederim yorumun için sevgili Rapsar; ancak kaynaklar tamamen bununla sınırlı. Listeyi az önce tamamen yenileyerek ekiplerle ilgili biraz daha fazla bilgi vermeye çalıştım. Bundan sonraki aşamada hatta kurumların tipini belirteceğim; sivil toplum, ordu veya devlet kurumu şeklinde. Keşke daha fazla kaynak olsa da kullanabilsem; ama bırakalım interneti bir kenara, üyeleriyle paylaştığı bilgiler de bunlarla sınırlı ne yazık ki. Dolayısıyla maddenin gelişim potansiyelinin çok büyük bir bölümünü tamamladığına inanıyorum; ama listesini seçkin liste adaylığına taşımak için görüşlerinizi de bekliyorum ayrıca. Tekrar teşekkürler, saygılarımla. Utku TanrıvereMesaj 18:31, 4 Kasım 2011 (UTC)
EK: Ekiplerin INSARAG kapsamında hangi afetlerde görev aldıklarına dair bilgiler var. Onları liste formatına nasıl entegre edebileceğimi çözdükten sonra o konuyla ilgili olarak da gereken çalışmaları yapacağım. Utku TanrıvereMesaj 18:34, 4 Kasım 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu web sitesinde yer alan bilgilerle maddenin girişini detaylandırabilirsin. Mimar77 20:42, 7 Kasım 2011 (UTC)
    • Teşekkür ederim yorumun için. Biraz sıkıcı ve gereksiz detaylar gibi gelmişti kişisel olarak ama gerek görüldüğüne göre ilk fırsatta... Utku TanrıvereMesaj 22:09, 7 Kasım 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı -- Seçkin liste adaylığı bu başlık için daha uygun, SLA'nı değerlendirmen gerektiğini düşünüyorum. Eline sağlık yine de. - Nebeviye 12:38, 9 Kasım 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı - Belli noktalarda bilgi eksik, örneğin İsrail Hızlı Arama Kurtarma Ekibi. Tabloları tamamlanıp SLA yapılabilir.Khutuckmsj 16:23, 14 Kasım 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap INSARAG sayfasında bilgi ve internet siteleri de yokken İsrail ekibi için yapabileceğim pek bir şey ne yazık ki yok. Başvuru SLA'ya taşınmıştı aslında; ancak sonradan Kaliteli İçerik Sorumlusu Akhilleus'un ricası üzerine tekrar buraya aldım. Utku TanrıvereMesaj 16:36, 14 Kasım 2011 (UTC)

Yorum Yorum Maddenin görünüş olarak listeye benzediği fikrine hak veriyorum. Utku'nun yaptığı tablo bence çok güzel, fakat bir liste havası vermiş anladığım kadarıyla. Bununla birlikte maddenin adı Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grupları Listesi değil. Tek bir tane Uluslararası Kurtarma ve Danışma Grubu var ve bunun diğer ülkelerdeki kollarından bahsetmiş. Nitekim madde İngilizce versiyonunda da liste olarak geçmiyor.---- Akhilleus ileti 18:11, 16 Kasım 2011 (UTC)

  • Şartlı destek Öncelikle bu maddenin bir liste olmadığını söylemek isterim. Organizasyonun bugüne kadar yaptığı önemli etkinlik ve kurtarımlardan bahsedildiği takdir de neden olmasın.--Çalıştayileti 14:31, 17 Kasım 2011 (UTC)
  • Şu ara ne yazık ki pek zamanım olmuyor bunun için; ama ilk fırsatta ekleyeceğim. Teşekkürler değerli düşünceleriniz için. Bu arada yapılan yorumlardan fark ettiğim kadarıyla, grubun arama kurtarma yapmadığını maddede ayrıca vurgulamak gerek. Bu açıdan da ayrıca minnettarım. Utku TanrıvereMesaj 15:28, 17 Kasım 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.