Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Monster (Lady Gaga şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--RapsarEfendim? 09:50, 11 Temmuz 2013 (UTC)

Monster (Lady Gaga şarkısı)[kaynağı değiştir]

KM olan İngilizce Vikipedi'deki sayfadan çeviri.--B.S.R.F. 💬 08:04, 13 Haziran 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. Birkaç ufak düzenleme yaptım, bu konuda sorunlar varsa düzeltebilir, yahut burada belirtebilirsin.
  1. Bana göre "Kompozisyon" başlığında yer alan "bas" kelimesine bağlantı verilmeli ve en:Bassline maddesi açılmalı (terim olduğundan ne anlama gelmediğini bilenler olabilir, konu hakkında çok bilgim olmadığından Türkçe karşılığını bilmiyorum).
  2. "Massive" choruses>"ağır" nakarat olarak çevirmişsin. Maddesi de en:Chorus effect sanırım? Nakarat olduğuna emin misin? Dediğim gibi pek bilgim yok konu hakkında.
  3. Timbaland'ın sesine benzeyen bir erkek sesi bence kişisel bir yorum, kaldırılması gerek.
  4. C majör gibi notaların -atıyorum- la majör gibi Türkçeleşmesi gerekmez mi?
  5. Performanstan önce hırlayan köpeklerin ve düşünceli kuzgunların olduğu bir video gösterilmişti cümlesindeki düşünceli kuzgunun İngilizcesi brooding raven. Burada düşünceli değil de kuluçkaya yatmış anlamında kullanılmış olabilir mi? Öyle bir anlamı da varmış kelimenin.--RapsarEfendim? 13:02, 13 Haziran 2013 (UTC)
Cevap Cevap İlgilendiğin için teşekkürler öncelikle. 1) Bassline sayfasını açtım. Sayfa adı istenirse Türkçe karşılığıyla değiştirilebilir. 2) Chorus effect bir grup insanın çıkardığı sesi taklit eden bir efektör demekmiş. Şarkıda öyle bir şey yok. "Massive" ile onu kastetmemiş olabilirler. Belki çevirisi ağır değil de muazzam olabilir. 3) O yorum kaynakça olarak verilen bağlantıda da görülebileceği gibi musicOMH tarafından yapılmış. Ama olmasa da olur. 4) Bu konuda maalesef hiçbir bilgim yok. 5) Kesinlikle kuluçkaya yatmak olmalı o zaman ben bunu bilmiyordum :) --B.S.R.F. 💬 13:48, 13 Haziran 2013 (UTC)
Notaların Türkçe karşılıklarını buldum.--B.S.R.F. 💬 06:38, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.