Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Kaan 123 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Gereken destek sağlanamamıştır. --M.M. ileti 12:19, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 14
 Destek: 2
 Karşı: 12
 Tarafsız: 0
 Oran: %14,28

Kaan 123[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 10:55, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Kaan 123 (MesajKatkılarİstatistikler) - 10:55, 20 Haziran 2009 (UTC)


Öncelikle, ben Türkçe Vikipedi'nin en çok maddesi olan Vikipedi'lerden birisi olduğunu bilsem de hâlâ çok fazla eksiği olduğunu ve olmaya da devam edeceğini düşünüyorum. Bu yüzden bu önemli hataları düzeltmek için bir hizmetli olmak istiyorum. Çünkü eğer bu eksikler ortadan kalkmazsa Vikipedi kaliteli bir internet ansiklopedisi olamaz. Ancak Vikipedi'deki hataları kaldırmak için hizmetli olmak gerkemez. Ben Vikipedi'yi adam etmek için hizmetli olmak istiyorum.



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  • Destek Destek Seçkin resimler ile çok iyi katkıları var. Hizmetliliği de yerine getirebileceğini düşünüyorum. Tahribat 133619 07:42, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Ben kullanıcının yeterli ve Vikipedi'ye faydalı olacağını düşünüyorum. Kendisi genç ve enerjik birisi. Hem Vikipedi'nin de hizmetliye ihtiyacı. Fazla hizmetlide göz çıkarmaz. İnşallah seçilirsin diyeceğim ama sende benim gibi sıfır çekmişsin. Ama Kaan'ın yeterince tecrübeli olduğunu düşünüyorum.--MightY msj 14:38, 28 Haziran 2009 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı Vikipedi'de "önemli hataları düzeltmek için" hizmetli olmak gerekmiyor. Kullanıcı olarak da eksiklikler giderilebilir yoksa herkes "ben Viki'yi adama çevireceğim" diyerek hizmetli olur.--- Hedda Gabler 09:51, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Tek kelimeyle, "erken".--Gökçє Yörük mesaj 15:39, 26 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kullanıcının hizmetli olmaya yetecek kadar tecrübeli olmadığını düşünüyorum. Teşekkürler... --Böcürt 20:49, 26 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Bence biraz erken gibi. --Maniaqq 07:58, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Tecrübesinin yeterli olduğunu sanmıyorum. Henüz "erken". --Kemal K.ileti 07:43, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Daha erken. --Kerem233 09:53, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Yaş biraz küçük ama:).Aslında katkıları iyi ama,yaşı küçük olduğundan olumlu oy veremiyeceğim:)--SelimMesaj Sayfam 14:34, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Akıl yaşta değil baştadır hatırlatmasından sonra ne yazık ki tecrübesinin yeterli olmadığını ve politikalara hakim olmadığını ama iyi bir yolda olduğunu da belirterek olumsuz oy kullanmak durumundayım. --Manco Capac 21:35, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Bence de erken...--вяí¢αи76ileti 12:45, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maalesef erken --Durkin 12:59, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Vikipedi'yi adam etmek derken benim ve arkadaşlarımın emeklerine saygısızlık yapmış oluyorsun. Hizmetli olma sebebin vikipedideki hataları düzeltmekmiş, ne güzel. Hizmetli olmadan da hataları düzeltebilirsin. Akıl yaşta değil başta olsa da hizmetlilik ilköğretim öğrencileri için değil; askerliğini yapmış, evli, en az iki çocuk babası vikipedistler içindir. iyi günler Kıdemli 05:47, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Sayın KIDEMLİ, hizmetlilik sadece askerliğini yapmış, evli, en az iki çocuk babası vikipedistler için değildir. Katkı önemlidir. Yaş fark etmez, bunu unutmayın. Bu arada aday olan arkadaş da yetersiz olduğundan bu oyu veriyorum.--ÖrdekÖzgür 10:25, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Kullanıcının bir adaylık konuşması yapması gerekmez mi?--Veritas ileti 09:57, 24 Haziran 2009 (UTC)
  • Aday olan kullanıcı; adaylık konuşması sırasında "Vikipedide çok eksiklikler var. Ben bunları düzelterek Vikipediyi ADAMA çevireceğim" şeklinde bir yorumda bulunmuş. Bu eksikliklerin neler olduğu belirtilirse; bizde Vikipedide nelerin ADAMA çevireleceğini öğrenmiş oluruz. Ayrıca "Adaya Sorular" kısmında bazı sorular boş bırakılmış. Niye boş bırakıldığını açıklayabilir misiniz? Teşekkürler... --Böcürt 20:53, 26 Haziran 2009 (UTC)
  • Ayrıca kullanıcı sayfasında "buraya en yakında bir yıldız daha gelecektir" demesi bizleri zorlar nitelikte.--Gökçє Yörük mesaj 08:01, 27 Haziran 2009 (UTC)
Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Bu işyükünün en çok vandallarla savaşma ve maddeleri çok gerekirse silme kısmını paylaşmayı düşünüyorum. Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerden en çok sayfaları korumaya alma ve silme konusunda katkım olabilir. Ben özellikle vandallarla boğuşmaya sıcak bakmıyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Aslında bu güne kadar yazdığım maddeler içinde hangisinden en çok hoşnut olduğumu daha önce hiç düşünmedim. Ben, yazmış olduğum maddelerin hepsinden de hoşnutum. Çünkü kimse ayranım ekşi demez.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Ben hizmetlilik görevleri ile Vikipedi'de eğildiğim işleri eşit olarak paylaşmayı düşünüyorum.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Hayır, daha önce hiç bir kullanıcı ile değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşamadım. Bu durumdan da hep kaçınmayı tercih ederim. Geçmişe baktığımda aynı durumda farklı bir şey de yapmazdım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Eğer bir kullanıcı, engellenmeyi haketmişse ilk seferinde süreli engellerim. Eğer o kullanıcı aynı davranışı devam ettiriyorsa, 2. bir defa daha süreli engellerim. Ancak 3. defa aynı durum yaşanırsa o kullanıcıyı süresiz olarak engellerim.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Aslında anonim kullanıcıların Vikpedi ile ilgili hiç bir zararları olamayacağını düşünüyorum. Sonuçta onlar da kullanıcı olduğu için Vikipedi'de değişiklik yapabilirler. Sıcak bir tartışmada ise daha çok deneyimi olacağı için bir hizmetlinin fikrini önemserim.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Eğer sayfalar konusunda değişiklik savaşı olmuşsa yarı-koruma veya tam koruma altına alınması iyi bir şeydir. Değişiklik savaşının bitmesinden bir süre sonra (en az 1 yıl) korumayı kaldırabiliriz.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Önce Vikipedi'de doğruluk, tarafsız bakış açısı ve özgün araştırmalara yer vermemeye olumlu bakıyor ve bunların gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu politikaları ihlal edenleri nazik bir dille uyarır, değiştirdikleri maddeyi düzeltirim.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Hayır, Vikipedi'deki kuralların hiç birine kesinlikle karşı değilim.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:Ben Jimbo Wales'in yerinde olsam Viki işleyişindeki ana faktörlerden hiç birini değiştirmek istemem. Çünkü ana faktörlerde hiç bir hata göremiyorum
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Troll, kısaca Vikipedi'ye zarar veren kişilere denir. Önce nazik bir dille uyarılmalı, sonra süreli olarak engellenmelidir. 3. süreli engellemeden sonra da bu tutumundan vazgeçmezse süresiz olarak engellenmelidir. Müdahele edemeyeceğim bir troll konusunda ise her zaman başka bir hizmetliden yardım isterim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Benim Vikipedi'ye katkıda bulunmamın ve bulunmaya devam edecek olma nedenim, insanların daha önce bilmedikleri yeni şeyler öğrenebilmeleridir.
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.