Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Selim Baba

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Yeterli destek oyu alamadığından hizmetli seçilememiştir e.c. 19:44, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 11
 Destek: 0
 Karşı: 11
 Tarafsız: 0
 Oran: %0

Selim Baba[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 18:33, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Selim Baba (MesajKatkılarİstatistikler) – Güzel Vikipedi Sitesinin Değerli Yazarları.Sitemiz Vikipedi Gün Geçtikçe Büyümeye Devam Ediyor.Sitemizin Madde Sayısı Az.Daha Fazla Madde Yazmamız Gerekiyor.Aydınlık,Çağdaş Bir Uygarlık İçin Bol Bol Çalışmak Gerekir.Bunuda Biz Bu Sitede Sergilemekteyiz.Daha Fazla Madde Sayısı İçin Tüm Üyeler Çalışıyor.Burda Harıl Harıl Çalışmıyoruz Tabiki.Sohbet,Muhabbet gibi şeyler olmuyor değil:)Her Neyse,Sitemizle İlgili Dediğim Madde Sayılarını Arttırma Fikrini Yöneticilik İle Birleştirmek İstiyorum.Sitede Çocuğumuz Olduğu İçin Pek Online Değildim,Ama Zeynep Büyüdü:).Siteye Katkılar Yapıyorum Diyeceksiniz 2500 Madde Az Bir Rakam.Ama Madde Sayımız Önemli Değil.Önemli Olan Çağdaş bir toplum.Bu Nedenlerden Ötürü,Hizmetliliğe Adaylığımı Koymaktayım.Biraz Erken Diyeceksiniz,Bu Diyeceklirinizi Göze Alarak Adaylığımı Koydum.Hepinize Saygılarımı,Sevgilerimi Sunarım.--SelimMesaj Sayfam 18:33, 29 Haziran 2009 (UTC) SelimMesaj Sayfam 18:33, 29 Haziran 2009 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı Erken olduğu konusunda katılıyorum. Çok güzel katkılarınız oldu ancak hizmetlilik görevi için biraz daha zaman geçmesinin ve dolayısıyla bu süre içerisinde katkılarınızın kapsamının biraz daha genişlemesinin gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki daha önce tartıştığımız konu olması itibariyle şuan için hizmetli ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Bu arada ufak bir düzeltme yapmanızı rica ediyorum hizmetlilik ile yöneticilik arasında çok fazla bir fark var sanırım yanlışıkla adaylık açıklamasında yöneticilik görevi olarak belirtiniz. değiştirmeniz güzel olur.. | TheTimeileti 18:52, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Uyardığınız için teşekkürler.Saygılarımla --SelimMesaj Sayfam 19:02, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Bence erken bir başvuru. Çünkü ben Selim Baba'yı henüz hizmetli olucak kadar yeterli bulmuyorum. Kendisinide son değişikliklerde göremiyorum. Eski bir kullanıcı olmasına rağmen Vikipedi'de fazlada aktif değil. Biraz daha tecrübe kazanması gerek. Ben ne kadar Vikipedi'nin hizmetliye ihtiyacı olduğunu düşünsemde Selim Baba'nın bu görev için hazır olmadığını belirtiyorum.--MightY msj 19:20, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kullanıcının telif konusunda, özellikle de resim telifleri konusunda ciddi bilgi eksikliği var. Bu konudaki pek çok uyarının yanı sıra daha bu ay hatalı resim yükleme sebebiyle uyarı aldı. Telif gibi ciddi bir konuda eksikleri olan bir kişinin hizmetli fonksiyonlarını doğru kullanabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca henüz aday olduğu görevin adını bilmiyor olması da olumsuz oyum için bir sebeptir. (Oy sebebi olmamakla birlikte adaya ufak bir öneri: Yukarıdaki adaylık yazısını okuyamadım çünkü hemen her kelimede imla hatası mevcut ve okunabilir bir metin değil. Kurallı cümlelerde olduğu gibi sadece ilk kelimenin baş harfini büyük yazsa, noktalama işaretlerinden sonra birer boşluk bıraksa, daha okunaklı bir gerekçe bildirmiş olur. Gerekçenin özensiz ve savrukça yazıldığını düşünüyorum.) İyivikiler... [ho? ni!] 19:22, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Ne yazık ki kendisinin bir iki tartışmada taraflarara pek de serin kanlı yaklaşamadığını gözlemlediğimden ötürü ve Honi'ye de katılaraktan olumsuz oy vermek durumundayım. --Manco Capac 21:32, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Homonihilis'e katılıyorum. --Kerem233 08:40, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Homonihilis'in gerekçenin yazımıyla ilgili yorumuna katılıyor ve Selim Baba'nın henüz hizmetlilik için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Biraz daha tecrübe kazanmasının iyi olacağı görüşündeyim. --Kemal K.ileti 10:44, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Vikipedi kurallarına ve alttan gördüğüm kadarıyla bazı yazım kurallarına ileri derecede hakim değil gibi. Belki ileriki bir zamanda. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:54, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Ben de erken olduğunu düşünüyorum...--вяí¢αи76ileti 12:41, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kullanıcının hizmetlilik için yeteri kadar tecrübeli olduğunu düşünmüyorum.--Böcürt 07:32, 1 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kullanıcının telif konusunda çok bilgili olmadığı görülüyor. Telif gibi bir konuda bilgisi fazla olmayan bir kullanıcının hizmetli olmaması gerektiğini düşünüyorum. Öte yandan da gerekçedeki her kelime büyük harfle başlıyor ve okunaklı da değil. Telif konusunda iyice bilgi edindikten sonra ve yazımını da düzeltirse daha sonraki zamanlarda tekrar değerlendirilebilir. İyi çalışmalar. Tahribat 133619 16:21, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Yorumlara katılıyorum, henüz erken ve çok fazla imla hatası yapıyor. Kıdemli 05:50, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Genelde Vandallarla.Çünkü Sitede Çok Vandal Var Sadece 1 Yönetici aktifken,Bunu yapmak zor olucaktır.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Ben Öğretmenliğin dışında arabalarla ilgileniyorum.Fiat maddelerini yazmak beni çok hoşnut etmiştir.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Üstesinden geleceğimi zannediyorum.Yöenticilik zor bir iş olsada,eğildiğimiz işlerde çok kolay değil.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Hayır yaşamadım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: İnsiyatif Kullanırım.Çünkü Yanlışlıklada Hata Yapan Kullanıcılar Oluyor.Bilerek Yapıyorsa Onu Bilemiyorum
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Tüm Fikirlere Sıcak Bakarım.Hepsi Önemlidir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Doğru Buluyorum.Çünkü Bir Haberde Bir Kişi Çıkıyor.Çoğu Vandal Saçma Şeyler Yazıyor.Onlar Hep Yazarsa Napıcaz?
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Tabiki Nazik Bir Dille Uyarırım.Ama devam etmekteyse,Engellemek Zorundayım
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Trollerle Nazik Dille Geçinirsek,Onları Anlar Ve Onlara Yaptıklarının Yanlışlığını Anlatabiliriz.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:Vikipedi Bir Ansiklopedi.Ansiklopedi Bir Kitaptır.Kitap Okumak Çağdaşlığı getirir.Çağdaş Bir Uygarlık İçin Devam Etmekteyim.
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.