Thursday (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Thursday
2006'da Thursday. Soldan sağa: Tom Keeley, Geoff Rickly, Andrew Everding, Tim Payne, Tucker Rule ve Steve Pedulla
Genel bilgiler
Başladığı yerNew Brunswick, New Jersey, Amerika Birleşik Devletleri
Tarzlar
Etkin yıllar
  • 1997–2012
  • 2016–günümüz
Müzik şirketi
İlişkili hareketler
Resmî sitethursday.net
Üyeler
  • Tom Keeley
  • Tim Payne
  • Geoff Rickly
  • Tucker Rule
  • Steve Pedulla
  • Andrew Everding
  • Bill Henderson

Thursday, 1997'de New Brunswick, New Jersey'de kurulan bir Amerikan post-hardcore grubudur. Grup Geoff Rickly (ana vokal), Tom Keeley (ana gitar, arka vokaller), Steve Pedulla (ritim gitar, arka vokaller), Tim Payne (bas gitar), Andrew Everding (klavye,arka vokaller) ve Tucker Rule (bateri)'dan oluşmaktadır.

Thursday, çıkış albümleri olan Waiting'i 1999'un sonlarına doğru gruptan ayrılmış ve Steve Pedulla'nın yerini almış olan orijinal gitaristleri Bill Henderson ile beraber yayınladılar. Grup, 2001 yılında ikinci albümleri Full Collapse'in yayınlanması ile popülarite kazandı ve 2003 yılında yayınladıkları War All The Time ile ilk büyük müzik şirketi çıkışlarını yaptılar. Bu albüm, Amerikan Billboard Top 200 Albümler listesinde yedinci sıraya kadar ulaştı. Thursday, daha sonraki stüdyo albümleri A City By The Light Divided, Common Existence ve No Devolución'ı da yayınladıktan sonra 2011 yılında süresiz bir ara vermeye karar verdi. 2013 Haziran'daki bir röportajda, Geoff Rickly grubun aslında dağıldığını doğruladı. Buna rağmen, grup 2016'da geri döndüklerini duyurdu. Ekim 2018'de grup, aktivitelerini 17 Mart 2019'da Brooklyn, New York'da yer alan Saint Vitus konser merkezinde verecekleri son performanstan sonra bitireceklerini duyurdu. Fakat, Thursday 2019'un sonuna doğru birkaç performans daha sergiledi.

Grup, 2000'li yılların post-hardcore müzik akımının en etkili gruplarından biri ve o zamanlar öne çıkan daha karanlık emo sesini ve screamo vokalleri popülerleştiren önemli gruplardan biri olarak kabul edilmektedir.[6]

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluş ve Waiting (1997-2000)[değiştir | kaynağı değiştir]

Thursday 1997'de vokalist Geoff Rickly, gitarist Tom Keeley, gitarist Bill Henderson, basçı Tim Payne ve baterist Tucker Rule tarafından kuruldu. Grup, ilk başta New Brunswick ve çevresindeki New Jersey ve New York bölgelerinde arkadaşlarının bodrumlarında konserler vermeye başladı ve ilk resmi gösterilerini 31 Aralık 1998'de Rickly'nin bodrumunda Midtown, Saves the Day ve Poison the Well ile sergiledi.

Grup, şovlarda dağıtmak için demolar kaydetti ve 1999 yazında, ilk resmi yayımları ve daha sonra Waiting albümünde yer alacak olan şarkıların demolarını içeren 1999 Summer Tour EP için MP3.com ile bir araya geldi. Albüm 6 Aralık 1999'da New Jersey merkezli Eyeball Records aracılığıyla televizyonda veya radyoda herhangi bir single veya destek olmadan yayınlandı.

Full Collapse (2001–2002)[değiştir | kaynağı değiştir]

2001 yılında Thursday, bağımsız bir müzik şirketi olan Victory Records'ın himayesi altına girdi. Bu anlaşmadan sonra arkadaşları tarafından "kendilerini pişman olacakları bir duruma soktukları" konusunda uyarıldılar. Grup, arkadaşlarının ne kastettiklerinden emin değildi, ancak şirketle olan sözleşmeleri nedeniyle işlerin iyi olacağını düşündüler. Başlangıçta sözleşmenin bir kısmının istedikleri zaman farklı bir şirketle anlaşabilecekleri anlamına geldiğini düşünüyorlardı. Ancak, anlaşmanın aslında Victory'den ayrılmanın tek yolunun daha büyük bir şirketle anlaşmak olduğunu anladılar, ki bu da onlar için ''en hafif deyimiyle ihtimal dışı'' idi. Yılın ilerleyen vakitlerinde, ikinci albümleri Full Collapse şirket aracılığıyla yayınladılar ve sonunda Billboard 200'de 178 numaraya ulaştılar. Warped Tour'da sahne almadan önce, grup Victory ofisini ziyaret etti ve turda satılması planlanan Thursday markalı osuruk yastıklarının varlığını öğrendi. Vokalist Geoff Rickly bu konuyu Victory Records kurucusu Tony Brummel ile tartıştı ve Brummel, Victory'nin "büyük bir şirket olduğunu ve her şeyi grubun istediği gibi yürütmek için zamanları olmadığını" söyledi.[7]

Bazı durumlarda grup, tanıtım konusunda şirketle daha iyi bir iletişim kurmaya çalıştı. Bir keresinde Brummel onlara beklentilerini karşılamadıklarını söyledi. Bir süre sonra, grup Saves The Day ile turdaydı. Brummel etkileşimlerinde daha olumlu oldu, sık sık grubu "sadece merhaba demek ya da şovlardaki rekor satışların nasıl gittiğini sormak" için arıyordu.[7] Grup, ''pozitifliğinin en başından beri olmadığı, Tony'nin onlarla olan ilişkisinin müziğe olan sevgisine dayalı olması yerine tamamen rakamlara dayanması'' sebebiyle hayal kırıklığına uğramıştı. Grubun yeni kazanılmış popülaritesi ve şirkete olan kızgınlıkları iç sorunlara yol açtı, bu da neredeyse grubun dağılmasına neden oldu. Durum, Victory Records ile olan sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmek için kullanılacak bir aracı olan Five Stories Falling EP'nin oluşturulmasına neden oldu. Grup, konserlerinde hayranlarına tekrar tekrar EP'yi almak yerine ''Jet Black New Year'' şarkısını indirmelerini söyledi.[8] Şirketle tüm bu anlaşmazlıklar gerçekleşirken, büyük şirketler grupla iletişime geçmeye başladı. "Büyük şirketler hakkında [hiçbir şey] anlamayan" grup, katılabilecekleri diğer bağımsız şirketler hakkında düşünmeye başladı. Ancak, grup, sözleşmeleri nedeniyle başka bir şirketle anlaşamadı. 2001 boyunca, büyük bir şirket olan Island Records'tan insanlar, tam zamanlı tur yapmaya başlayan grubun şovlarına katıldılar. Kısa bir süre sonra şirket, grubu himayeleri altına almaya ilgi duyduğunu ifade etti.

War All the Time (2003–2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

Mayıs 2002'nin sonlarında grup, diğer büyük plak şirketleri arasındaki bir ihale savaşının ardından, Island Records [9] ile anlaştıklarını duyurdu.[10] Bu noktaya kadar, Full Collapse çoktan 111.000 kopya satmıştı.[11] 9 Eylül'de grubun Island Records ile anlaşması, Victory Records ile sözleşme bozma müzakerelerin ardından resmi hale getirildi. Bu anlaşma, ana şirket Island/Def Jam'in, Victory'nin grubun sonraki iki albümü üzerindeki haklarını satın almasını gerektiriyordu.[12] Rickly, anlaşmanın sonucunda Victory Records'ın 1.200.000 dolar aldığını, bunun da grubun "başka şirkette olduğu sürece bu faturayı ödeyeceği" anlamına geldiğini söyledi.[13] Ek olarak, sonraki iki albümlerinde Victory logosunu taşımaları gerekiyordu.[14]

Gelecek albümleri için beklenti yükselirken, Rickly, bir sonraki albümlerinin "gerçekten agresif ve progresif olmasını ve tüm sınırları zorlayan fikirleri barındırmasını" istedi.[13] Eylül ve Ekim aylarında, grup Peace For Plea Turuna katıldı [15] ve turun ardından bir sonraki albümleri üzerinde çalışmaya başladı. Grup, çok fazla fikir biriktirdiklerini, ancak tur nedeniyle üzerine çalışamadıklarını söylediler. Kasım ayı ortasında, grup yeni materyaller yaratmaya başladı.[16]

Sadece altı ay süren bir yazma ve kayıt sürecinin ardından grup, 16 Eylül 2003 tarihinde üçüncü albümleri ve ilk büyük şirket çıkışları War All the Time'ı, eleştirmenlerin övgüleri ve güçlü bir ticari performans eşliğinde yayınladı. War All the Time, Andrew Everding'in klavyede yer aldığı ilk albümdü, ancak Aralık 2004'te Sayreville'deki Starland Ballroom'da düzenlenen Noel konserine kadar grubun resmi üyesi olmayacaktı. Albümün başlığı, 11 Eylül 2001'deki terörist saldırılardan yaklaşık iki yıl sonra piyasaya sürülmesinden dolayı, birçok eleştirmenin bunun siyasi bir albüm olduğuna inanmasına yol açtı. Ancak, Rickly bunu birçok defa reddetti, bunun yerine albümün aslında sevginin bir savaş olduğunu yansıttığını iddia etti.[17] Albümden iki single çıktı: "Signals Over The Air" ve "War All The Time". Fakat War All The Time, müzik videosunda gençlerin silahların hedefi olması ve daha birçok gerçek sorunları eleştiren tartışmalı konuları ele alan sahte bir ''haberler köşesi'' içerdiği için MTV tarafından banlandı, bu yüzden çok popüler olamadı.

Thursday, AFI, Thrice, Coheed ve Cambria gibi gruplarla War All the Time'ın reklamını yapmak için kapsamlı bir tura çıktı. Bu turlarda, Thursday çeşitli Tower Records mağazalarında ve diğer plak mağazalarında birçok mağaza içi akustik performans sergiledi. Grup ayrıca şu anda yayında olmayan Philadelphia tabanlı radyo istasyonu Y100'de bir radyo programı olan Y100 Sonic Sessions için canlı bir akustik şov kaydetti. Y100 Sonic Sessions Vol. 8'de "Signals Over The Air"in canlı akustik versiyonu kullanıldı. Grup, birincisi sadece iTunes'da bulunan Live from the SoHo & Santa Monica Stores Split EP, ve sadece Revolver'da bulunan Live In Detroit EP olmak üzere iki EP yayınladı.

Grup, şirket baskısı, sürekli tur halinde olma ve sağlık sorunlarını neden olarak belirterek 2004 yılında süresiz bir ara verdi. Ancak grup, 25 Ağustos 2005 tarihinde New York's CBGB'yi kurtarmak amacıyla vakfî bir performans için geri döndü ve bu performans CBGB'nin web sitesinde canlı olarak yayınlandı.

A City by the Light Divided ve Envy (2006–2008)[değiştir | kaynağı değiştir]

2005 sonbaharında, beş adet Thursday demosu My American Heart grubunun menajerinin iPod'undan çalındı. Grup, resmi web sitelerinde henüz bitmemiş şarkılarının sızdırılmasından hayal kırıklığına uğradıklarını, ancak insanların müziklerine bu kadar ilgi duyduklarına sevindiklerini belirten bir açıklama yaptı. Grup sızdırılan demolardan birinin "At This Velocity" olduğunu doğruladı ve gelecek albümlerinden birinde olacağına söz verdi.[18] Diğer üç şarkı (''The Other Side of the Crash/Over and Out (Of Control)'' ve "Autumn Leaves Revisited") da albümde yer alırken, geriye kalan ''Last Call'' demosu daha sonra beşinci stüdyo albümleri Common Existence'da görülecekti. Thursday başlangıçta War All the Time'ın devamı olarak bir çift albüm fikriyle ortaya çıkmıştı, ancak bu fikir, sonradan web sitelerinde de yayınladıkları ''The Beatles bile iki disk dolduracak kadar iyi materyal yapamıyor'' gerekçesiyle vazgeçti.

Thursday dördüncü albümleri ve ikinci büyük şirket yayınları olan A City by the Light Divided'ı, 2 Mayıs 2006'da ABD'de Island Records ve Birleşik Krallık'ta Hassle Records üzerinden yayınladı. Albüm'ün yapımcılığı Dave Fridmann tarafından üslenildi ve bu, Thursday'in yapımcısı Sal Villanueva olmayan ilk albümü oldu. Albümün ismi Geoff Rickly tarafından Octavio Paz'ın Sunstone şiirinden iki satır birleştirerek oluşturuldu. Albüm, resmi olarak yayınlanmasından iki hafta önce 18 Nisan 2006 tarihinde grubun MySpace sayfasında önizlemeye sunuldu. Grup, 2007'nin başlarında Island Records'tan ayrıldı.[19]

Grup, Starland Ballroom'daki 2007 Yılbaşı gösterisinde 2008'de yeni materyal yazacaklarını ve kaydedeceklerini açıkladı.[20] 3 Mayıs 2007'de New York'ta gerçekleştirdikleri özel bir gösteri sırasında uzun süredir arkadaşları olan ve menajer David "Rev" Ciancio nişanlısına sahnede evlenme teklif etti. Thursday 5 Mayıs'ta The Bamboozle'da Bearfort adı altında bir gösteri düzenledi. Thursday, daha sonrasında Circle Takes the Square ve Portugal. The Man ile derleme ve canlı performansların toplandığı bir albüm olan Kill the House Lights tanıtmak için bir tura çıktı. Albüm 30 Ekim 2007'de eski şirketleri olan Victory Records etiketi ile piyasaya sürüldü.

Thursday, 2 Nisan 2008'de MySpace ve resmi web sitesi aracılığıyla Japon post-hardcore grubu Envy ile ortak bir albüm çıkaracağını duyurdu.[21] Grup 24 Nisan 2008'de Poughkeepsie'deki gösterileri sırasında albümden bir şarkı sergiledi ve Thursday / Envy albümü 4 Kasım 2008'de Temporary Residence Limited üzerinden yayınlandı.[22]

Common Existence (2009–2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup, 30 Eylül 2008'de yeni şirketleri Epitaph Records'ın çatısı altına girdiğini duyurdu ve bununla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bir şirketin sizi sosyal olarak bilinçli ve politik olarak aktif olmaya teşvik etmesi harika bir duygu." [23] Thursday, beşinci stüdyo albümleri Common Existence 17 Şubat 2009'da Epitaph Records aracılığıyla çıkardı. Mart 2009'dan bir röportajda Rickly, albümün başlığının insanlığın ortak değerlerine atıfta bulunduğunu ve şarkıların çoğunun en sevdiği şair ve yazarların sözlerinden etkilendiğini açıkladı: "Kayıttaki hemen hemen her şarkı farklı bir yazara bağlı. İlk şarkı olan "Resuscitation of a Dead Man" Denis Johnson'ın Resuscitation of a Hanged Man'inden esinlenildi. Başka bir şarkı da [ Martin Amis ']'ın Time's Arrow adlı kitabına dayanıyor. Kayıtta ayrıca The Savage Detectives şairi Roberto Bolano'dan birçok tema da var. "Circuits of Fever" şarkısı [yazar] David Foster Wallace'dan çok etkileniyor.[24] Cormac McCarthy de Rickly'yi etkileyenler arasında.[25]

Thursday, 2009'da Bring me the Horizon, Four Year Strong, Pierce the Veil, Cancer Bats ve yerel bir grubun desteğiyle 2009 Taste Of Chaos turunun baş grubu oldu.[26] Grup bu turda iyi karşılanmadı, çünkü izleyiciler tura sadece açılış grubu olan Bring Me The Horizon'ı izlemek için geliyor, sonra dağılıyorlardı. Gitarist Tom Keeley, seyircilerin yaklaşık %90'ının konserden önce ayrıldığını belirtti. Turu "korkunç bir deneyim" olarak ifade etti.[27]

No Devolución ve dağılış (2011–2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Thursday, bir sonraki albümlerini 2010 yılının Temmuz ayında Fredonia, New York'taki Tarbox Road Studios'da daha önceki iki albümlerinin de yapımcılığını üstlenmiş olan Dave Fridmann'la birlikte kaydetmeye başladı.[28] Altıncı albümleri ve Epitaph Records'tan çıkardıkları ikinci yayın olan No Devolución 12 Nisan 2011'de yayınlandı.[29] Vokalist Geoff Rickly, yeni albümün tarzını şöyle yorumladı: "Tarz olarak, bu kayıt önceki kayıtlarımızdan radikal bir ayrılma gibi, ama özünde bir dönüş gibi geliyor. Şarkılar uzun zamandır olduğundan daha savunmasız. [. . . ] Şimdiye kadar çok atmosferik ve ruh hali odaklı." [30] Rickly ayrıca sözlerdeki genel temanın adanmışlık olduğunu belirtti.[31] Thursday, 30 Aralık 2010'da Starland Ballroom'da düzenlenen geleneksel Noel şovlarında "Turnpike Divides" şarkısında lansmanını yaptı.[32]

22 Kasım 2011'da Thursday, resmi web sitelerinde ve Twitter hesaplarında "Thanks & Love" adlı bir açıklama yayınladı. Fakat grubun durumu hakkındaki ifade belirsizdi, makalede açıkça ayrıldıkları veya süresiz bir ara verdiğini belirtilmiyordu.[33][34] Aşağıdaki alıntı o açıklamadan yapılmıştır:

Eğlenerek ve bir şeyler yaratarak geçirdiğimiz fantastik bir yıl olmuş olmasına rağmen, kişisel hayatlarımızın çok iyiye gittiğini söyleyemeyiz. Çok detaya girmeden, bu senenin kişisel problemlerle dolup taştığını söyleyebiliriz. Birbirimizden uzaklaşmadık ve hala çok yakın arkadaşlarız. Eminim ki, belli bir noktaya kadar birlikte bir şeyler yaratmaya devam edeceğiz. Thursday'i, kar amacı gütmeyen, istediğimiz zaman kayıt yapabileceğimiz, ortak projelerin birleşimi bir müzik grubuna çevirmeye karar verdik. Özünde, özel hayatlarımızdaki sorunlar Thursday'i özel yapan ruhu devam ettirmeyi imkansız kıldı. O yüzden, duruyoruz. Şimdilik, en azından.

[34]

Ocak 2013'te Geoff Rickly, bir röportaj sırasında Thursday'in gerçekten dağıldığını ve "ara verme" teriminin, grubun tekrar sadece tek bir konser vermeye karar vermesi durumunda kullanılması gerektiğinden yanıltıcı olduğunu söyledi. Bununla birlikte, grubun gelecekte şov yapma olasılığı olduğunu belirtti, ancak hiçbir yeni şarkı veya albüm üretilmeyeceğini belirtti.[35]

Grubun dağılmasından bu yana Rickly, 2014 yılında Lostprophets grubunun eski üyeleriyle No Devotion grubunu kurdu ve United Nations projesine devam etti. Tucker Rule, pop-punk grubu Yellowcard ve İngiliz grup The Wanted için tur bateristi oldu ve kiralık bir müzisyen ve stüdyo bateristi olarak çalışıyor.[36]

Yeniden birleşme ve ikinci dağılma (2016-2019)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ocak 2016'da, Thursday üyeleri Rickly'nin Twitter hesabından beraber eğlendiklerini gösteren bir resim yayınladılar. Bu, grubun yakında yeniden bir araya geleceği yönünde söylentilere yol açtı, ancak Rickly bu söylentileri hızla reddettikten sonra bu süreçteki beş yıl içinde iletişimlerinin minimum olduğunu ve "nihayet bazı sorunları çözüp eski yaraları iyileştirdiklerini" söyledi.[37] Thursday'in eski menajeri, grubu yeni bir albüm yazmak zorunda kalmadan istedikleri şeyi yapma özgürlüğü ile yeniden bir araya getirmeye teşvik etti.[38]

İki ay sonra Thursday, Ağustos 2016'da Atlanta, Georgia'daki Wrecking Ball müzik festivali için tekrar bir araya geleceklerini açıkladı.[39] Yeniden birleşme konseri hakkında yaptığı açıklamada Rickly, "Beş yıl önce, kontrolümüz dışındaki nedenlerle Thursday'i bitirmeyi gerekli gördük. Bu yılın başlarında, tüm sorunlarımızı çözmeyi ve birlikte vakit geçirmeyi başardık. Bu, Thursday olmayı çok sevmemiz için hayati bir bileşen ve bu şovu Full Collapse'den beri kullandığımız kadroyla devam edeceğimizi söylemekten mutluluk duyuyoruz. " Thursday, Wrecking Ball'a katılımlarını kamuya duyurmadan sadece iki gün önce performans sergilemeyi kabul etti ve karar, grubun organizatörlerinin "bir hayır kurumu da dahil olmak üzere kendi bildikleri gibi" yapmasına izin verdikten ve grubun güçlü kadrosunu duyduktan sonra verildi. festival.[38] Grubun bu karardan önce yeniden bir araya gelme niyeti yoktu.[40] İki ay sonra grubun Eylül ayında Riot Fest'in hem Denver hem de Chicago tarihlerinde yer alacağı açıklandı ve grubun yılın ilerleyen vakitlerinde daha fazla gösteri sergileyebileceği spekülasyonuna neden oldu.[41]

15 Haziran'da grubun resmi Instagram'ından 30 Aralık'ta Starland Ballroom'da 'eve dönüş' adı altında bir gösteri posteri yayınlandı. Başlıkta "NJ-planladığımız geri dönüşe inanamayacaksın. Kadro ve setlist inanılmaz olacak." yazıyordu. 6 Kasım'da grup Sound on Sound festivaline katıldı.

Grup 31 Ocak 2017'de Mart ve Nisan 2017'de gerçekleşecek 24 şehri kapsayan bir tur duyurdu. Turun yanı sıra Thursday, New York, Brooklyn'deki 2017 Northside Festivali'ne de baş grupluk yaptı.[42]

Grup, Ekim 2018'de, geri dönüş turunu yılın ilerleyen vakitlerinde bitireceğini duyurdu. Açıklamada: ''En son çalmayı bıraktığımızda, çok iyi şartlar altında değildi. Bu kez, turu en iyi notada bitiriyoruz: birbirimizin hayatlarında çok iyi yerlerde ve istediğimiz zaman kapalı kapılar ardında toplaşıp çalabilerek. Thursday'i tekrar yapabilirsek, bu yeni ve ayrı bir bölüm olacak. Zaman ayırdığınız, dikkatiniz ve dostluğunuz için hepinize teşekkür ederim." [43] Grubun son gösterisi 17 Mart 2019'da Brooklyn, NY'daki Saint Vitus Bar'da gerçekleşti.[44]

Mayıs 2019'da, yeniden birleşme turunu görme fırsatı bulamayan uluslararası hayran kitlelerinden gelen baskı nedeniyle, grup Almanya'da konser vereceklerini açıkladı ve şu açıklamayı yaptı: "Köln'deki Family First Festival'ine çıkacağımız için çok şaşkın ve heyecanlıyız. Son gösterimizden sonra yeniden bir araya gidemediğimiz yerler hakkında konuşmaya başladık. Hepimizin aynı zamanda, özellikle de sürekli bir şekilde, tekrar konser vermesi mümkün görünmüyordu. Ancak boysetsfire'daki eski dostlarımız bu festivalde onlara eşlik etmemizi istediğinde, iki şeyi aynı anda başarmak için nadir bir fırsatımız olduğunu gördük: her zaman Thursday'e nazik olmuş bir ülkeyi ziyaret etmek ve bir kez daha, daha önce bir grup olduğumuzdan beri bizi ilk turlarımızdan birine götüren bir grupla zaman geçirmek. Kendi aramızda çokça tartıştıktan sonra, dünyanın dört bir yanında işini bitirmediğimiz bazı şehirler olduğuna karar verdik ve eğer gelecek bir noktada oralara gidebileceğimize karar verirsek, o zaman yapacağız. Sizi orada görmeyi umuyoruz."

Daha sonra Eindhoven, Hollanda'da bir gösteri duyurdular. Bundan sonra Aralık 2019'da ise London's Electic Ballroom'da, bir gecesi sadece Full Collapse'e; diğer gecesi tamamen War All The Time'a ait olan 2 günlük bir konser verdiler.[45] Bunu takiben 20 Aralık'ta Los Angeles'taki The Shrine'da tekrar bir araya gelerek My Chemical Romance'in geri dönüş konserinin açılışını yaptılar.[46]

[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosya:Thursdaylogo.png
Thursday'in güvercin logosu

Thursday, grubun çoğu eserinde ve ürününde bir güvercin logosu kullandı. Güvercinin, grubun gitaristi olan Tom Keeley tarafından Full Collapse kaydedilmeden önceki bir zamanda tur otobüsünde çizildiğine inanılıyor. ''Cross Out The Eyes'' şarkısının sözlerinde güvercine iki kere atıf yapılıyor fakat şarkının mı güvercinden, yoksa güvercinin mi şarkıdan esinlenildiği bilinmiyor. Logo, ilk olarak 2003'te çıkmış olan War All The Time albümünün kapağında görülmüş, ve 2011'e kadar bütün Thursday albüm ve single kapaklarının üzerine var olmuştur. Fakat ilginç bir şekilde 2011'de grubun altıncı ve son albümü olan No Devolución'ın kapağında yoktur.

Grup ayrıca ikinci bir logo olarak, altında küçük bir zikzak bulunan kırmızı bir hedef tahtası kullandı. Bu logo ilk olarak 2006'da A City By The Light Divided'ın kapak resminde ortaya çıktı ve albümle ilgili ürünlerde yer aldı. Ayrıca Kill the House Lights için kapağın arka planında soluk bir şekilde görülebilir.

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bill Henderson - ritim gitar, arka vokal (1997–2000)
  • Tom Keeley - baş gitar, arka vokal (1997–2011, 2016–2019)
  • Tim Payne - bas gitar (1997–2011, 2016–2019)
  • Geoff Rickly - baş vokal (1997-2011, 2016-2019)
  • Tucker Kural - davul (1997–2011, 2016–2019)
  • Steve Pedulla - ritim gitar, arka vokal (2000–2011, 2016–2019)
  • Andrew Everding - klavyeler, synthesizer, arka vokal (2002–2011, 2016–2019)

Tur müzisyenleri

Zaman Çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2002'de, MCA Records'ın Victory Records'ın 25%lik hissesini aldığı rapor edildi. Aynı yılın Ekim'inde, Thursday Island Records'a geçeceği için hisse anlaşmasının iptal edildiği belirtildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Thursday discography

  1. ^ Loftus, Johnny. "Thursday Biography". AllMusic. 17 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2018. 
  2. ^ "30 Essential Songs From The Golden Era Of Emo". Stereogum. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Full Collapse - Thursday - Songs, Reviews, Credits - AllMusic". AllMusic. 1 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2018. 
  4. ^ "Screamo Music Genre Overview - AllMusic". AllMusic. 5 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2018. 
  5. ^ "Embracing the Parts of Screamo That Aren't Totally Embarrassing". AV Club. 5 Eylül 2013. 6 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2020. 
  6. ^ "AllMusic: Thursday Biography". AllMusic. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2008. 
  7. ^ a b "Thursday exposes Victory / officially announces Island signing!". Punknews.org. Aubin Paul. 22 Mayıs 2002. 3 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2018. 
  8. ^ "Thursday". AngryApe.com. 2 Mart 2007. 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2008. 
  9. ^ "Thursday to Island/Def Jam". Kludge. 29 Mayıs 2002. 5 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2018. 
  10. ^ "They Will Rock You". New York. New York Media, LLC. 2002. 28 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2018. 
  11. ^ "Update: Thursday Inks With Island Def Jam". Billboard. Prometheus Global Media. 30 Mayıs 2002. 20 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2018. 
  12. ^ "Thursday on Island Def Jam". Kludge. 9 Eylül 2002. 5 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2018. 
  13. ^ a b Hill, John (11 Aralık 2014). "Rank Your Records: Thursday's Geoff Rickly Explains Why 'Full Collapse' Is the Band's Best Record". Noisey. Vice. 18 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2018. Hill, John (December 11, 2014). Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "RYR" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  14. ^ "Wheels & Deals Special: Thursday's Game". Hits Daily Double. Hits Digital Ventures. 9 Eylül 2002. 6 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2018. 
  15. ^ "Plea For Peace / Take Action dates with bands!". Punknews.org. Aubin Paul. 22 Temmuz 2002. 25 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2018. 
  16. ^ "News". Thursday. 2002. 7 Mart 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2018. 
  17. ^ "Thursday declares War All the Time". Wharton Journal. 6 Ekim 2003. 25 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2008. 
  18. ^ "Thursday Frontman Says He Doesn't Want To Exploit My Chemical Romance, But ..." Mtv.com. 30 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2018. 
  19. ^ "Thursday and Island Part Ways". AbsolutePunk. 27 Mart 2007. 7 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2008. 
  20. ^ "Thursday and the New Year". absolutepunk.net. 3 Ocak 2008. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2008. 
  21. ^ "Archived copy". 23 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2008. 
  22. ^ "Live Review 4/24". inTuneMusic. 6 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2008. 
  23. ^ "Thursday sign to Epitaph." 26 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. punknews.org. September 30, 2008.
  24. ^ "Archived copy". 9 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2009. 
  25. ^ "inTuneMusic Online: Thursday - Common Existence REVIEW". intunemusiconline.com. 10 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2009. 
  26. ^ "inTuneMusic Online: Thursday @ NYC 3/4". intunemusiconline.com. 26 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2009. 
  27. ^ "Exclusive: Thursday Interview". niagaramusicscene.com. 16 Şubat 2011. 14 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2011. 
  28. ^ "Thursday begin recording album No. 6". punknews.org. 6 Temmuz 2010. 10 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2010. 
  29. ^ "Hear Music: Thursday Reveal Edgy New Album". Spin. 1 Şubat 2011. 26 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2011. 
  30. ^ "Thursday Begin Work on New Album". Alter the Press. 6 Temmuz 2010. 7 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2010. 
  31. ^ Sistrunk (30 Aralık 2010). "N.J. band Thursday looks ahead and back". New Jersey Herald. 2 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2011. 
  32. ^ "New Thursday Song". absolutepunk.net. 31 Aralık 2010. 1 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2011. 
  33. ^ "Thank You". thursday.net. 22 Kasım 2011. 23 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2012. 
  34. ^ a b "Thanks & Love". twitter.com. 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2012. 
  35. ^ "MUSIC INTERVIEW: Geoff Rickly". City Newspaper. 26 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  36. ^ "Ex-Thursday drummer joins Yellowcard on tour". Alternative Press. 29 Ağustos 2014. 31 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2014. 
  37. ^ "Original Thursday members reunited over the weekend". Alternative Press. 18 Ocak 2016. 19 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2016. 
  38. ^ a b "Geoff Rickly Talks Thursday's Comeback And 'Rewinding To What We Had'". Rock Sound. 24 Mart 2016. 29 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2016. 
  39. ^ "Thursday Reunite". Pitchfork. 22 Mart 2016. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2016. 
  40. ^ "Thursday frontman opens up on live reunion: 'we couldn't say no'". Alternative Press. 22 Mart 2016. 25 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2016. 
  41. ^ "Riot Fest reveals 2016 lineup, and it's batshit crazy". Consequenceofsound.net. 18 Mayıs 2016. 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2018. 
  42. ^ "Northside Presents: Thursday | PUP | The Hotelier | Jeff Rosenstock | Tony Molina". Eventbrite (İngilizce). 14 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2017. 
  43. ^ "Thursday to Revisit Big Albums on 2019 Tour, Then End Reunion". Loudwire (İngilizce). 31 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2018. 
  44. ^ "Thursday reveal dates for 2019 full-albums tour (including Saint Vitus)". BrooklynVegan. 30 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  45. ^ "Thursday Announce UK & Netherlands Shows". theprp.com (İngilizce). 9 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2019. 
  46. ^ "Thursday To Open My Chemical Romance's Los Angeles Reunion Show". theprp.com (İngilizce). 9 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2019. 
  47. ^ "Thursday: On Tour Across America". Spin.com. 23 Şubat 2011. 26 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2011.