The Ring Şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

The Ring Şampiyonları listesi The Ring dergisi tarafından hazırlanan 1922-1990 yılları ve 2002 yılında günümüze sıkletlerine göre dünya boks şampiyonlarının listesidir

Ağır Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Amerika Birleşik Devletleri Jack Dempsey 1922 - Eylül 23, 1926
2 Amerika Birleşik Devletleri Gene Tunney Eylül 23, 1926 - Temmuz 31, 1928 (retired)
3 Almanya Max Schmeling (mağlup Jack Sharkey) Haziran 12, 1930 - Haziran 21, 1932
4 Amerika Birleşik Devletleri Jack Sharkey Haziran 21, 1932 - Haziran 29, 1933
5 İtalya Primo Carnera Haziran 29, 1933 - Haziran 14, 1934
6 Amerika Birleşik Devletleri Max Baer Haziran 14, 1934 - Haziran 13, 1935
7 Amerika Birleşik Devletleri James J. Braddock Haziran 13, 1935 - Haziran 22, 1937
8 Amerika Birleşik Devletleri Joe Louis Haziran 22, 1937 - Mart 1, 1949 (retired)
9 Amerika Birleşik Devletleri Ezzard Charles Eylül 27, 1950 - Temmuz 18, 1951
10 Amerika Birleşik Devletleri Jersey Joe Walcott Temmuz 18, 1951 - Eylül 23, 1952
11 Amerika Birleşik Devletleri Rocky Marciano Eylül 23, 1952 - Nisan 27, 1956 (retired)
12 Amerika Birleşik Devletleri Floyd Patterson (mağlup Archie Moore) Kasım 30, 1956 - Haziran 26, 1959
13 İsveç Ingemar Johansson Haziran 26, 1959 - Haziran 20, 1960
14 Amerika Birleşik Devletleri Floyd Patterson Haziran 20, 1960 - Eylül 25, 1962
15 Amerika Birleşik Devletleri Sonny Liston Eylül 25, 1962 - Şubat 25, 1964
16 Amerika Birleşik Devletleri Muhammad Ali Şubat 25, 1964 - Şubat 3, 1971 (retired)
17 Amerika Birleşik Devletleri Joe Frazier Mart 8, 1971 - Ocak 22, 1973
18 Amerika Birleşik Devletleri George Foreman Ocak 22, 1973 - Ekim 30, 1974
19 Amerika Birleşik Devletleri Muhammad Ali Ekim 30, 1974 - Şubat 15, 1978
20 Amerika Birleşik Devletleri Leon Spinks Şubat 15, 1978 - Eylül 15, 1978
21 Amerika Birleşik Devletleri Muhammad Ali Eylül 15, 1978 - Eylül 6, 1979 (retired)
22 Amerika Birleşik Devletleri Larry Holmes Ekim 2, 1980 - Eylül 21, 1985
23 Amerika Birleşik Devletleri Michael Spinks Eylül 21, 1985 - Haziran 27, 1988
24 Amerika Birleşik Devletleri Mike Tyson Haziran 27, 1988 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Tyson's Unvan Süresi)
25 Birleşik Krallık Lennox Lewis 2002 - Şubat 6, 2004 (Retired)
26 Ukrayna Vitali Klitschko (mağlup Corrie Sanders) Nisan 24, 2004 - Kasım 9, 2005 (retired)
27 Ukrayna Wladimir Klitschko (mağlup Ruslan Chagaev) Haziran 20, 2009 – devam

Cruiser Sıkler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Porto Riko Carlos De León (The Ring tarafından verilen unvan) Şubat 3, 1984 - Haziran 6, 1985
2 Amerika Birleşik Devletleri Alfonzo Ratliff Haziran 6, 1985 - Eylül 21, 1985
3 Amerika Birleşik Devletleri Bernard Benton Eylül 21, 1985 - Mart 22, 1986
4 Porto Riko Carlos De León Mart 22, 1986 - Mart 30, 1987 (The Ring stopped recognizing the cruiserweight division)
5 Fransa Jean-Marc Mormeck (mağlup Wayne Braithwaite) Nisan 2, 2005 - Ocak 7, 2006
6 Jamaika O'Neil Bell Ocak 7, 2006 - Mart 17, 2007
7 Fransa Jean-Marc Mormeck Mart 17, 2007 - Kasım 10, 2007
8 Birleşik Krallık David Haye Kasım 10, 2007 - Mayıs 23, 2008 (moved up to heavyweight)
9 Polonya Tomasz Adamek (mağlup Steve Cunningham) Aralık 11, 2008 - Şubat 20, 2010 (moved up to heavyweight)
10 Küba Yoan Pablo Hernandez (mağlup Steve Cunningham) Şubat 4, 2012 – devam

Yarı Ağır Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Amerika Birleşik Devletleri Maxie Rosenbloom Haziran 25, 1930 - Kasım 16, 1934
2 Amerika Birleşik Devletleri Bob Olin Kasım 16, 1934 - Ekim 31, 1935
3 Amerika Birleşik Devletleri John Henry Lewis Ekim 31, 1935 - Haziran 1939 (Retired)
4 Amerika Birleşik Devletleri Billy Conn (Yendi Melio Bettina) Temmuz 13, 1939 - Mayıs 1941 (moved up to heavyweight)
5 Amerika Birleşik Devletleri Gus Lesnevich (Yendi Tami Mauriello) Ağustos 26, 1941 - Temmuz 26, 1948
6 Birleşik Krallık Freddie Mills Temmuz 26, 1948 - Ocak 24, 1950
7 Amerika Birleşik Devletleri Joey Maxim Ocak 24, 1950 - Aralık 17, 1952
8 Amerika Birleşik Devletleri Archie Moore Aralık 17, 1952 - Mayıs 12, 1962 (moved up to heavyweight)
9 Amerika Birleşik Devletleri Harold Johnson (Yendi Doug Jones) Mayıs 12, 1962 - Haziran 1, 1963
10 Amerika Birleşik Devletleri Willie Pastrano Haziran 1, 1963 - Mart 30, 1965
11 Porto Riko José Torres Mart 30, 1965 - Aralık 16, 1966
12 Nijerya Dick Tiger Aralık 16, 1966 - Mayıs 24, 1968
13 Amerika Birleşik Devletleri Bob Foster Mayıs 24, 1968 - Eylül 16, 1974 (retired)
14 Arjantin Víctor Galíndez 1979 - Kasım 30, 1979 (lost to Marvin Johnson)
15 Amerika Birleşik Devletleri Matthew Saad Muhammad (The Ring tarafından verilen unvan) Kasım 30, 1979 - Aralık 19, 1981
16 Amerika Birleşik Devletleri Dwight Muhammad Qawi Aralık 19, 1981 - Mart 18, 1983
17 Amerika Birleşik Devletleri Michael Spinks Mart 18, 1983 - Eylül 21, 1985 (vacated after winning the Heavyweight Title)
18 Amerika Birleşik Devletleri Roy Jones Jr. 2001 - Mayıs 15, 2004
19 Amerika Birleşik Devletleri Antonio Tarver Mayıs 15, 2004 - Aralık 18, 2004
20 Jamaika Glen Johnson Aralık 18, 2004 - Haziran 18, 2005
21 Amerika Birleşik Devletleri Antonio Tarver Haziran 18, 2005 - Haziran 10, 2006
22 Amerika Birleşik Devletleri Bernard Hopkins Haziran 10, 2006 - Nisan 19, 2008
23 Birleşik Krallık Joe Calzaghe Nisan 19, 2008 - Şubat 6, 2009 (retired)
24 Kanada Jean Pascal (mağlup Chad Dawson) Ağustos 14, 2010 - Mayıs 21, 2011
25 Amerika Birleşik Devletleri Bernard Hopkins Mayıs 21, 2011 - Nisan 28, 2012
26 Amerika Birleşik Devletleri Chad Dawson Nisan 28, 2012 - Haziran 8, 2013
27 Haiti Adonis Stevenson Haziran 8, 2013 – devam

Süper Orta Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Birleşik Krallık Joe Calzaghe (mağlup Jeff Lacy) Mart 4, 2006 - Eylül 28, 2008 (vacated after winning the Light Heavyweight Title)
2 Amerika Birleşik Devletleri Andre Ward (mağlup Carl Froch) Aralık 17, 2011 – Şubat 19, 2015 (The Ring vacated title)

Orta Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Fransa Marcel Thil 1933 - Eylül 23, 1937 (vacated title)
2 Amerika Birleşik Devletleri Freddie Steele (awarded title) Eylül 23, 1937 – 1938 (Stripped)
3 Amerika Birleşik Devletleri Tony Zale (Yendi Georgie Abrams) Kasım 28, 1941 - Temmuz 16, 1947
4 Amerika Birleşik Devletleri Rocky Graziano Temmuz 16, 1947 - Haziran 10, 1948
5 Amerika Birleşik Devletleri Tony Zale Haziran 10, 1948 - Eylül 21, 1948
6 Fransa Marcel Cerdan Eylül 21, 1948 - Haziran 16, 1949
7 Amerika Birleşik Devletleri Jake LaMotta Haziran 16, 1949 - Şubat 14, 1951
8 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Robinson Şubat 14, 1951 - Temmuz 10, 1951
9 Birleşik Krallık Randy Turpin Temmuz 10, 1951 - Eylül 12, 1951
10 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Robinson Eylül 12, 1951 - Aralık 18, 1952 (retired)
11 Amerika Birleşik Devletleri Carl Olson (Yendi Randy Turpin) Ekim 21, 1953 - Aralık 9, 1955
12 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Robinson Aralık 9, 1955 - Ocak 2, 1957
13 Amerika Birleşik Devletleri Gene Fullmer Ocak 2, 1957 - Mayıs 1, 1957
14 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Robinson Mayıs 1, 1957 - Ocak 22, 1960
15 Amerika Birleşik Devletleri Paul Pender Ocak 22, 1960 - Temmuz 11, 1961
16 Birleşik Krallık Terry Downes Temmuz 11, 1961 - Nisan 7, 1962
17 Amerika Birleşik Devletleri Paul Pender Nisan 7, 1962 - Mayıs 7, 1963 (Retired)
18 Nijerya Dick Tiger (The Ring tarafından verilen unvan) Mayıs 7, 1963 - Aralık 7, 1963
19 Amerika Birleşik Devletleri Joey Giardello Aralık 7, 1963 - Ekim 21, 1965
20 Nijerya Dick Tiger Ekim 21, 1965 - Nisan 25, 1966
21 Amerika Birleşik Devletleri Virjin Adaları Emile Griffith Nisan 25, 1966 - Nisan 17, 1967
22 İtalya Nino Benvenuti Nisan 17, 1967 - Eylül 29, 1967
23 Amerika Birleşik Devletleri Virjin Adaları Emile Griffith Eylül 29, 1967 - Mart 4, 1968
24 İtalya Nino Benvenuti Mart 4, 1968 - Kasım 7, 1970
25 Arjantin Carlos Monzón Kasım 7, 1970 - Ağustos 29, 1977 (retired)
26 Kolombiya Rodrigo Valdez (Yendi Bennie Briscoe) Kasım 5, 1977 - Nisan 22, 1978
27 Arjantin Hugo Corro Nisan 22, 1978 - Haziran 30, 1979
28 İtalya Vito Antuofermo Haziran 30, 1979 - Mart 16, 1980
29 Birleşik Krallık Alan Minter Mart 16, 1980 - Eylül 27, 1980
30 Amerika Birleşik Devletleri Marvelous Marvin Hagler Eylül 27, 1980 - Nisan 6, 1987
31 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Leonard Nisan 6, 1987 - (retired, then moved up to super middleweight)
32 İtalya Sumbu Kalambay (The Ring tarafından verilen unvan) Temmuz 6, 1988 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Kalambay's Unvan Süresi)
33 Amerika Birleşik Devletleri Bernard Hopkins (Yendi Felix Trinidad) Eylül 29, 2001 - Temmuz 16, 2005
34 Amerika Birleşik Devletleri Jermain Taylor Temmuz 16, 2005 - Eylül 29, 2007
35 Amerika Birleşik Devletleri Kelly Pavlik Eylül 29, 2007 – Nisan 17, 2010
36 Arjantin Sergio Gabriel Martínez Nisan 17, 2010 – Haziran 7, 2014
37 Porto Riko Miguel Cotto Haziran 7, 2014 – devam

Yarı Orta Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Amerika Birleşik Devletleri Oscar Albarado (Yendi Koichi Wajima) Haziran 4, 1974 - Ocak 21, 1975
2 Japonya Koichi Wajima Ocak 21, 1975 - Haziran 7, 1975
3 Güney Kore Jae-Doo Yuh Haziran 7, 1975 - Şubat 17, 1976
4 Japonya Koichi Wajima Şubat 17, 1976 - Mayıs 18, 1976
5 İspanya Jose Manuel Duran Mayıs 18, 1976 - Ekim 8, 1976
6 Arjantin Miguel Angel Castellini Ekim 8, 1976 - Mart 5, 1977
7 Nikaragua Eddie Gazo Mart 5, 1977 - Ağustos 9, 1978
8 Japonya Masashi Kudo Ağustos 9, 1978 - Ekim 24, 1979
9 Uganda Ayub Kalule Ekim 24, 1979 - Haziran 25, 1981
10 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Leonard Haziran 25, 1981 - Haziran 25, 1982 (vacated)
11 Amerika Birleşik Devletleri Thomas Hearns Mayıs 1983 - Eylül 1986 (vacated)
12 Amerika Birleşik Devletleri Oscar De La Hoya (Yendi Fernando Vargas) Eylül 14, 2002 - Eylül 13, 2003
13 Amerika Birleşik Devletleri Shane Mosley Eylül 13, 2003 - Mart 13, 2004
14 Amerika Birleşik Devletleri Winky Wright Mart 13, 2004 - Kasım 7, 2005 (moved up to Middleweight)
15 Meksika Saul Alvarez (Yendi Austin Trout) Nisan 20, 2013 - Eylül 14, 2013
16 Amerika Birleşik Devletleri Floyd Mayısweather Jr. Eylül 14, 2013 – devam

Velter Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Kanada Jimmy McLarnin 1933 - Mayıs 28, 1934
2 Amerika Birleşik Devletleri Barney Ross Mayıs 28, 1934 - Eylül 17, 1934
3 Kanada Jimmy McLarnin Eylül 17, 1934 - Mayıs 28, 1935
4 Amerika Birleşik Devletleri Barney Ross Mayıs 28, 1935 - Mayıs 31, 1938
5 Amerika Birleşik Devletleri Henry Armstrong Mayıs 31, 1938 - Ekim 4, 1940
6 Amerika Birleşik Devletleri Fritzie Zivic Ekim 4, 1940 - Temmuz 29, 1941
7 Amerika Birleşik Devletleri Freddie Cochrane Temmuz 29, 1941 - Şubat 1, 1946
8 Amerika Birleşik Devletleri Marty Servo Şubat 1, 1946 - Eylül 25, 1946 (retired)
9 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Robinson (Yendi Tommy Bell) Aralık 20, 1946 – 1951
10 Küba Kid Gavilan (Yendi Billy Graham) Ağustos 29, 1951 - Ekim 20, 1954
11 Amerika Birleşik Devletleri Johnny Saxton Ekim 20, 1954 - Nisan 1, 1955
12 Amerika Birleşik Devletleri Tony DeMarco Nisan 1, 1955 - Haziran 10, 1955
13 Amerika Birleşik Devletleri Carmen Basilio Haziran 10, 1955 - Mart 14, 1956
14 Amerika Birleşik Devletleri Johnny Saxton Mart 14, 1956 - Eylül 12, 1956
15 Amerika Birleşik Devletleri Carmen Basilio Eylül 12, 1956 - Eylül 23, 1957 (vacated after winning the Middleweight Title)
16 Amerika Birleşik Devletleri Virgil Akins (Yendi Vince Martinez) Haziran 6, 1958 - Aralık 5, 1958
17 Amerika Birleşik Devletleri Don Jordan Aralık 5, 1958 - Mayıs 27, 1960
18 Küba Benny Paret Mayıs 27, 1960 - Nisan 1, 1961
19 Amerika Birleşik Devletleri Virjin Adaları Emile Griffith Nisan 1, 1961 - Eylül 30, 1961
20 Küba Benny Paret Eylül 30, 1961 - Mart 24, 1962
21 Amerika Birleşik Devletleri Virjin Adaları Emile Griffith Mart 24, 1962 - Mart 21, 1963
22 Küba Luis Manuel Rodríguez Mart 21, 1963 - Haziran 8, 1963
23 Amerika Birleşik Devletleri Virjin Adaları Emile Griffith Haziran 8, 1963 - Nisan 25, 1966 (vacated after winning the Middleweight Title)
24 Amerika Birleşik Devletleri Curtis Cokes (Yendi Jean Josselin) Kasım 28, 1966 - Nisan 18, 1969
25 Meksika José Nápoles Nisan 18, 1969 - Aralık 3, 1970
26 Amerika Birleşik Devletleri Billy Backus Aralık 3, 1970 - Haziran 4, 1971
27 Meksika José Nápoles Haziran 4, 1971 - Aralık 6, 1975
28 Birleşik Krallık John Stracey Aralık 6, 1975 - Haziran 22, 1976
29 Meksika Carlos Palomino Haziran 22, 1976 - Ocak 14, 1979
30 Porto Riko Wilfred Benítez Ocak 14, 1979 - Kasım 30, 1979
31 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Leonard Kasım 30, 1979 - Haziran 20, 1980
32 Panama Roberto Durán Haziran 20, 1980 - Kasım 25, 1980
33 Amerika Birleşik Devletleri Sugar Ray Leonard Kasım 25, 1980 - Kasım 9, 1982 (retired)
34 Amerika Birleşik Devletleri Donald Curry (mağlup Milton McCrory) Aralık 6, 1985 - Eylül 27, 1986
35 Birleşik Krallık Lloyd Honeyghan Eylül 27, 1986 - Ekim 27, 1987
36 Meksika Jorge Vaca Ekim 27, 1987 - Mart 29, 1988
37 Birleşik Krallık Lloyd Honeyghan Mart 29, 1988 - Şubat 4, 1989
38 Amerika Birleşik Devletleri Marlon Starling Şubat 4, 1989 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Starling's Unvan Süresi)
39 Amerika Birleşik Devletleri Vernon Forrest (Yendi Shane Mosley) Ocak 26, 2002 - Ocak 25, 2003
40 Nikaragua Ricardo Mayısorga Ocak 25, 2003 - Aralık 13, 2003
41 Amerika Birleşik Devletleri Cory Spinks Aralık 13, 2003 - Şubat 5, 2005
42 Amerika Birleşik Devletleri Zab Judah Şubat 5, 2005 - Ocak 7, 2006
43 Arjantin Carlos Manuel Baldomir Ocak 7, 2006 - Kasım 4, 2006
44 Amerika Birleşik Devletleri Floyd Mayısweather Jr. Kasım 4, 2006 - Haziran 29, 2008 (retired)
45 Amerika Birleşik Devletleri Floyd Mayısweather Jr. (Yendi Robert Guerrero) Mayıs 4, 2013 – devam

Yarı Velter Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 İtalya Duilio Loi Aralık 15, 1962 - Ocak 1963 (retired)
2 Amerika Birleşik Devletleri Eddie Perkins 1963 - Ocak 18, 1965
3 Venezuela Carlos Hernández Ocak 18, 1965 - Nisan 29, 1966
4 İtalya Sandro Lopopolo Nisan 29, 1966 - Nisan 30, 1967
5 Amerika Birleşik Devletleri Takeshi Fuji Nisan 30, 1967 - Aralık 12, 1968
6 Arjantin Nicolino Locche Aralık 12, 1968 - Mart 10, 1972
7 Panama Alfonso Frazer Mart 10, 1972 - Ekim 28, 1972
8 Kolombiya Antonio Cervantes Ekim 28, 1972 - Mart 6, 1976
9 Porto Riko Wilfred Benítez Mart 6, 1976 - Ocak 14, 1979 (won Welterweight Title)
10 Kolombiya Antonio Cervantes 1979 - Ağustos 2, 1980
11 Amerika Birleşik Devletleri Aaron Pryor Ağustos 2, 1980 - Ekim 26, 1983 (retired)
12 Avustralya Kostya Tszyu (Yendi Zab Judah) Kasım 3, 2001 - Haziran 4, 2005
13 Birleşik Krallık Ricky Hatton Haziran 4, 2005 - Mayıs 2, 2009
14 Filipinler Manny Pacquiao Mayıs 2, 2009 - Temmuz 23, 2010 (vacated)
15 Amerika Birleşik Devletleri Danny García (Yendi Amir Khan) Temmuz 14, 2012 – devam

Hafif Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Amerika Birleşik Devletleri Barney Ross Haziran 23, 1933 – 1933 (vacated and moved up to junior welterweight)
2 Amerika Birleşik Devletleri Tony Canzoneri (Yendi Lou Ambers) Mayıs 10, 1935 - Eylül 3, 1936
3 Amerika Birleşik Devletleri Lou Ambers Eylül 3, 1936 - Ağustos 17, 1938
4 Amerika Birleşik Devletleri Henry Armstrong Ağustos 17, 1938 - Ağustos 22, 1939
5 Amerika Birleşik Devletleri Lou Ambers Ağustos 22, 1939 - Mayıs 10, 1940
6 Amerika Birleşik Devletleri Lew Jenkins Mayıs 10, 1940 - Aralık 19, 1941
7 Amerika Birleşik Devletleri Sammy Angott Aralık 19, 1941 - Kasım 13, 1942 (Retired)
8 Amerika Birleşik Devletleri Ike Williams (Yendi Bob Montgomery) Ağustos 4, 1947 - Mayıs 25, 1951
9 Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Carter Mayıs 25, 1951 - Mayıs 14, 1952
10 Meksika Lauro Salas Mayıs 14, 1952 - Ekim 15, 1952
11 Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Carter Ekim 15, 1952 - Mart 5, 1954
12 Amerika Birleşik Devletleri Paddy DeMarco Mart 5, 1954 - Kasım 17, 1954
13 Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Carter Kasım 17, 1954 - Haziran 29, 1955
14 Amerika Birleşik Devletleri Wallace (Bud) Smith Haziran 29, 1955 - Ağustos 24, 1956
15 Amerika Birleşik Devletleri Joe Brown Ağustos 24, 1956 - Nisan 21, 1962
16 Porto Riko Carlos Ortiz Nisan 21, 1962 - Nisan 10, 1965
17 Panama Ismael Laguna Nisan 10, 1965 - Kasım 13, 1965
18 Porto Riko Carlos Ortiz Kasım 13, 1965 - Haziran 29, 1968
19 Dominik Cumhuriyeti Carlos Cruz Haziran 29, 1968 - Şubat 18, 1969
20 Amerika Birleşik Devletleri Mando Ramos Şubat 18, 1969 - Mart 3, 1970
21 Panama Ismael Laguna Mart 3, 1970 - Eylül 26, 1970
22 Birleşik Krallık Ken Buchanan Eylül 26, 1970 - Haziran 26, 1972
23 Panama Roberto Durán Haziran 26, 1972 - Şubat 2, 1979 (moved up to welterweight)
24 Birleşik Krallık Jim Watt (The Ring tarafından verilen unvan) Nisan 12, 1981 - Haziran 20, 1981
25 Nikaragua Alexis Argüello Haziran 20, 1981 - Şubat 1983 (moved up to junior welterweight)
26 Meksika Julio César Chávez (Yendi José Luis Ramírez) Ekim 29, 1988 - Mart 2, 1989 (The Ring vacated title)
27 Amerika Birleşik Devletleri Pernell Whitaker (Yendi Juan Nazario) Ağustos 11, 1990 - Ocak 14, 1992 (moved up to junior welterweight)
28 Amerika Birleşik Devletleri Floyd Mayısweather Jr. (Yendi José Luis Castillo) Nisan 20, 2002 - Mayıs 22, 2004 (moved up to junior welterweight)
29 Meksika José Luis Castillo (Yendi Juan Lazcano) Haziran 5, 2004 - Mayıs 7, 2005
30 Amerika Birleşik Devletleri Diego Corrales Mayıs 7, 2005 - Ekim 7, 2006
31 Küba Joel CasaMayısor Ekim 7, 2006 - Eylül 13, 2008
32 Meksika Juan Manuel Márquez Eylül 13, 2008 - Nisan 14, 2012 (moved up to junior welterweight)
33 Amerika Birleşik Devletleri Terence Crawford (Yendi Raymundo Beltrán) Kasım 29, 2014 – Nisan 18, 2015 (moved up to junior welterweight)

Yarı Hafif Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Filipinler Flash Elorde 1963 - Haziran 15, 1967
2 Japonya Yoshiaki Numata Haziran 15, 1967 - Aralık 14, 1967
3 Japonya Hiroshi Kobayashi Aralık 14, 1967 - Temmuz 29, 1971
4 Venezuela Alfredo Marcano Temmuz 29, 1971 - Nisan 25, 1972
5 Filipinler Ben Villaflor Nisan 25, 1972 - Mart 13, 1973
6 Japonya Kuniaki Shibata Mart 13, 1973 - Ekim 17, 1973
7 Filipinler Ben Villaflor Ekim 17, 1973 - Ekim 16, 1976
8 Porto Riko Samuel Serrano Ekim 16, 1976 - Ağustos 2, 1980
9 Japonya Yasutsune Uehara Ağustos 2, 1980 - Nisan 9, 1981
10 Porto Riko Samuel Serrano Nisan 9, 1981 - Ocak 19, 1983
11 Amerika Birleşik Devletleri Roger Mayısweather Ocak 19, 1983 - Şubat 26, 1984
12 Amerika Birleşik Devletleri Rocky Lockridge Şubat 26, 1984 - Mayıs 19, 1985
13 Porto Riko Wilfredo Gómez Mayıs 19, 1985 - Mayıs 24, 1986
14 Panama Alfredo Layne Mayıs 24, 1986 - Eylül 27, 1986
15 Güney Afrika Cumhuriyeti Brian Mitchell Eylül 27, 1986 - Mart 30, 1987
16 Filipinler Manny Pacquiao (Yendi Juan Manuel Márquez) Mart 15, 2008 - Temmuz 2008 (moved up to lightweight)

Tüy Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Küba Kid Chocolate 1933 -
2 Amerika Birleşik Devletleri Freddie Miller 1935 - Mayıs 11, 1936
3 Amerika Birleşik Devletleri Petey Sarron Mayıs 11, 1936- Ekim 29, 1937
4 Amerika Birleşik Devletleri Henry Armstrong Ekim 29, 1937 - Aralık 5, 1938 (vacated)
5 Amerika Birleşik Devletleri Joey Archibald (Yendi Leo Rodak) Nisan 18, 1939 - Mayıs 20, 1940
6 Amerika Birleşik Devletleri Harry Jeffra Mayıs 20, 1940 - Mayıs 12, 1941
7 Amerika Birleşik Devletleri Joey Archibald Mayıs 12, 1941 - Eylül 11, 1941
8 Amerika Birleşik Devletleri Chalky Wright Eylül 11, 1941 - Kasım 20, 1942
9 Amerika Birleşik Devletleri Willie Pep Kasım 20, 1942 - Ekim 29, 1948
10 Amerika Birleşik Devletleri Sandy Saddler Ekim 29, 1948 - Şubat 11, 1949
11 Amerika Birleşik Devletleri Willie Pep Şubat 11, 1949 - Eylül 8, 1950
12 Amerika Birleşik Devletleri Sandy Saddler Eylül 8, 1950 - Ocak 21, 1957 (retired)
13 Nijerya Hogan Bassey (Yendi Cherif Hamia) Haziran 24, 1957 - Mart 18, 1959
14 Amerika Birleşik Devletleri Davey Moore Mart 18, 1959 - Mart 21, 1963
15 Meksika Sugar Ramos Mart 21, 1963 - Eylül 26, 1964
16 Meksika Vicente Saldivar Eylül 26, 1964 - Ekim 14, 1967 (retired)
17 Fransa Johnny Famechon (Yendi José Legrá) Ocak 21, 1969 - Mayıs 9, 1970
18 Meksika Vicente Saldivar Mayıs 9, 1970 - Aralık 11, 1970
19 Japonya Kuniaki Shibata Aralık 11, 1970 - Mayıs 19, 1972
20 Meksika Clemente Sanchez Mayıs 19, 1972 - Aralık 16, 1972 (Vacated)
21 Nikaragua Alexis Argüello (Yendi Rigoberto Riasco) Mayıs 31, 1976 - Haziran 20, 1977 (vacated and moved to junior lightweight)
22 Amerika Birleşik Devletleri Danny Lopez (Yendi Roberto Castañón) Mart 10, 1979 - Şubat 2, 1980
23 Meksika Salvador Sánchez Şubat 2, 1980 - Ağustos 12, 1982 (died in car accident)
24 Panama Eusebio Pedroza (The Ring tarafından verilen unvan) Eylül 22, 1982 - Haziran 8, 1985
25 İrlanda Barry McGuigan Haziran 8, 1985 - Haziran 23, 1986
26 Amerika Birleşik Devletleri Steve Cruz Haziran 23, 1986 - Mart 6, 1987
27 Venezuela Antonio Esparragoza Mart 6, 1987 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Esparragoza's Unvan Süresi)
28 Meksika Marco Antonio Barrera (Yendi Erik Morales) Haziran 22, 2002 - Kasım 15, 2003
29 Filipinler Manny Pacquiao Kasım 15, 2003 - Mart 19, 2005 (moved up to junior lightweight)
30 Amerika Birleşik Devletleri Miguel Angel Garcia (Yendi Orlando Salido) Ocak 19, 2013 - Haziran 15, 2013 (moved up to junior lightweight)

Yarı Tüy Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Porto Riko Wilfredo Gómez (Yendi Nestor Jimenez) Mart 9, 1979 - Mayıs 1983
2 Amerika Birleşik Devletleri Paulie Ayala (Yendi Bones Adams) Şubat 23, 2002 - Mayıs 2004 (moved to featherweight)
3 Meksika Israel Vázquez (Yendi Óscar Larios) Aralık 3, 2005 - Mart 3, 2007
4 Meksika Rafael Márquez Mart 3, 2007 - Ağustos 4, 2007
5 Meksika Israel Vázquez Ağustos 4, 2007 - Mayıs 28, 2009 (moved up to featherweight)
6 Filipinler Nonito Donaire (Yendi Toshiaki Nishioka) Ekim 13, 2012 - Nisan 13, 2013
7 Küba Guillermo Rigondeaux Nisan 13, 2013 – devam

Horoz Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Panama Al Brown 1933 -
2 İspanya Baltazar Sangchili 1935 -
3 Porto Riko Sixto Escobar 1937 - Eylül 23, 1937
4 Amerika Birleşik Devletleri Harry Jeffra Eylül 23, 1937 - Şubat 20, 1938
5 Porto Riko Sixto Escobar Şubat 20, 1938 - Ekim 4, 1939 (vacated)
6 Amerika Birleşik Devletleri Lou Salica (Yendi Tommy Forte) Ocak 13, 1941 - Ağustos 7, 1942
7 Amerika Birleşik Devletleri Manuel Ortiz Ağustos 7, 1942 - Ocak 6, 1947
8 Amerika Birleşik Devletleri Harold Dade Ocak 6, 1947 - Mart 11, 1947
9 Amerika Birleşik Devletleri Manuel Ortiz Mart 11, 1947 - Mayıs 31, 1950
10 Güney Afrika Cumhuriyeti Vic Toweel Mayıs 31, 1950 - Kasım 15, 1952
11 Avustralya Jimmy Carruthers Kasım 15, 1952 - Mayıs 16, 1954 (retired)
12 Fransa Robert Cohen (Yendi Chamrern Songkitrat) Eylül 19, 1954 - Haziran 29, 1956
13 İtalya Mario D'Agata Haziran 29, 1956 - Nisan 1, 1957
14 Fransa Alphonse Halimi Nisan 1, 1957 - Temmuz 8, 1959
15 Meksika Jose Becerra Temmuz 8, 1959 - Ağustos 30, 1960 (retired)
16 Brezilya Eder Jofre (Yendi Piero Rollo) Mart 25, 1961 - Mayıs 17, 1965
17 Japonya Fighting Harada Mayıs 17, 1965 - Şubat 26, 1968
18 Avustralya Lionel Rose Şubat 26, 1968 - Ağustos 22, 1969
19 Meksika Rubén Olivares Ağustos 22, 1969 - Ekim 16, 1970
20 Meksika Chucho Castillo Ekim 16, 1970 - Nisan 2, 1971
21 Meksika Rubén Olivares Nisan 2, 1971 - Mart 19, 1972
22 Meksika Rafael Herrera Mart 19, 1972 - Temmuz 30, 1972
23 Panama Enrique Pinder Temmuz 30, 1972 - Ocak 30, 1973
24 Meksika Romeo Anaya Ocak 20, 1973 - Kasım 3, 1973
25 Güney Afrika Cumhuriyeti Arnold Taylor Kasım 3, 1973 - Temmuz 3, 1974
26 Güney Kore Soo Hwan Hong Temmuz 3, 1974 - Mart 14, 1975
27 Meksika Alfonso Zamora Mart 14, 1975 - Kasım 19, 1977
28 Panama Jorge Luján Kasım 19, 1977 - Ağustos 29, 1980
29 Porto Riko Julian Solís Ağustos 29, 1980 - Kasım 14, 1980
30 Amerika Birleşik Devletleri Jeff Chandler Kasım 14, 1980 - Nisan 7, 1984
31 Amerika Birleşik Devletleri Richie Sandoval Nisan 7, 1984 - Mart 10, 1986
32 Amerika Birleşik Devletleri Gaby Canizales Mart 10, 1986 - Haziran 4, 1986
33 Venezuela Bernardo Pinango Haziran 4, 1986 - Mart 1987 (moved up to junior featherweight)

Yarı Horoz Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

The Ring de Strav Sıklet şampiyonu kategorisi yok.

Sinek Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Filipinler Pancho Villa Haziran 18, 1923 - Eylül 24, 1925
2 Amerika Birleşik Devletleri Fidel LaBarba (mağlup Elky Clark) Ocak 21, 1927 - Ağustos 23, 1927 (retired)
3 Birleşik Krallık Benny Lynch (mağlup Small Montana) Ocak 19, 1937 - Haziran 29, 1938 (vacated due to missing weight)
4 Birleşik Krallık Peter Kane (mağlup Jackie Jurich) Eylül 22, 1938 - Haziran 19, 1943
5 Birleşik Krallık Jackie Paterson Haziran 19, 1943 - Mart 23, 1948
6 Birleşik Krallık Rinty Monaghan Mart 23, 1948 - Nisan 25, 1950 (retired)
7 Birleşik Krallık Terry Allen (mağlup Honore Pratesi) Nisan 25, 1950 - Ağustos 1, 1950
8 Amerika Birleşik Devletleri Dado Marino Ağustos 1, 1950 - Mayıs 19, 1952
9 Japonya Yoshio Shirai Mayıs 19, 1952 - Kasım 26, 1954
10 Arjantin Pascual Perez Kasım 26, 1954 - Nisan 16, 1960
11 Tayland Pone Kingpetch Nisan 16, 1960 - Ekim 10, 1962
12 Japonya Fighting Harada Ekim 10, 1962 - Ocak 12, 1963
13 Tayland Pone Kingpetch Ocak 12, 1963 - Eylül 18, 1963
14 Japonya Hiroyuki Ebihara Eylül 18, 1963 - Ocak 23, 1964
15 Tayland Pone Kingpetch Ocak 23, 1964 - Nisan 23, 1965
16 İtalya Salvatore Burruni Nisan 23, 1965 - Haziran 14, 1966
17 Birleşik Krallık Walter McGowan Haziran 14, 1966 - Aralık 30, 1966
18 Tayland Chartchai Chionoi Aralık 30, 1966 - Şubat 23, 1969
19 Meksika Efren Torres Şubat 23, 1969 - Mart 20, 1970
20 Tayland Chartchai Chionoi Mart 20, 1970 - Aralık 7, 1970
21 Filipinler Erbito Salavarria Aralık 7, 1970 - Şubat 9, 1973
22 Tayland Venice Borkorsor Şubat 9, 1973 - Temmuz 10, 1973 (vacated and moved to bantamweight)
23 Meksika Miguel Canto (mağlup Shoji Oguma) Ocak 8, 1975 - Mart 18, 1979
24 Güney Kore Chan-Hee Park Mart 18, 1979 - Mayıs 18, 1980
25 Japonya Shoji Oguma Mayıs 18, 1980 - Mayıs 12, 1981
26 Meksika Antonio Avelar Mayıs 12, 1981 - Mart 20, 1982
27 Kolombiya Prudencio Cardona Mart 20, 1982 - Temmuz 24, 1982
28 Meksika Freddy Castillo Temmuz 24, 1982 - Kasım 6, 1982
29 Dominik Cumhuriyeti Eleoncio Mercedes Kasım 6, 1982 - Mart 15, 1983
30 Birleşik Krallık Charlie Magri Mart 15, 1983 - Eylül 27, 1983
31 Filipinler Frank Cedeno Eylül 27, 1983 - Ocak 18, 1984
32 Japonya Koji Kobayashi Ocak 18, 1984 - Nisan 9, 1984
33 Meksika Gabriel Bernal Nisan 9, 1984 - Ekim 8, 1984
34 Tayland Sot Chitalada Ekim 8, 1984 - Temmuz 24, 1988
35 Güney Kore Yong-Kang Kim Temmuz 24, 1988 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Kim's Unvan Süresi)
36 Tayland Pongsaklek Wonjongkam (mağlup Kōki Kameda) Mart 27, 2010 – Mart 2, 2012
37 Filipinler Sonny Boy Jaro Mart 2, 2012 – Temmuz 16, 2012
38 Japonya Toshiyuki Igarashi Temmuz 16, 2012 - Nisan 8, 2013
39 Japonya Akira Yaegashi Nisan 8, 2013 – Eylül 5, 2014
40 Nikaragua Román González Eylül 5, 2014 – devam

Yarı Sinek Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1 Nikaragua Rosendo Álvarez Mart 31, 2003 - Ekim 2, 2004
2 Meksika Hugo Cázares (Yendi Nelson Dieppa) Eylül 30, 2006 - Ağustos 25, 2007
3 Porto Riko Ivan Calderón Ağustos 25, 2007 - Ağustos 28, 2010
4 Meksika Giovani Segura Ağustos 28, 2010 – Eylül 19, 2011 (moved up to flyweight)
5 Filipinler Donnie Nietes (Yendi Moises Fuentes) Mayıs 10, 2014 – devam

Strav Sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

The Ring'de Strav Sıklet şampiyonu kategorisi yok.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Majör Şampiyonalar
Minör Şampiyonalar

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]