Ağır sıklet boks şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste kronolojik olarak dünyanın ağır siklet boks şampiyonları listesini göstermektedir.

Şampiyona Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

4 majör kemerden üçünün (IBF, WBO, WBA) ağır sıkler kemer sahibi olan Ukraynalı boksör Wladimir Klitschko, 2 minör (The Ring, IBO, ) ile birlikte 5 ağır sıklet kemer sahibidir. Şampiyon aynı zaman da IBA ve TBRB ağır sıklet boks şampiyonudur.

1885–1910[değiştir | kaynağı değiştir]

Boks tarihinin kurallarının ilk belirlendiği ve uygulandığı yıllarıdır.

1910–1961[değiştir | kaynağı değiştir]

1910-1961 yılları Boks tarihinde Dünya Şampiyonluğu Organizasyonların kurulduğu yıllar olarak kayda geçmiştir.

  • 1910 yılında Paris'te oluşturulan Uluslararası Boks Birliği (IBU), 1946 yılında Avrupa Boks Birliği adını aldı. 1913-1963 yılları arasında organizasyonlar düzenlemiştir ve 1963 yılından sonra Dünya Boks Konseyi (WBC) bünyesinde dahil edildi.
  • 1920 yılında New York Eyaleti Atletik Komisyonu (NYSAC) adıyla kuruldu. 1970 yılına kadar Dünya Şampiyonlukları düzenledi ve sonrasında Dünya Boks Konseyi (WBC)'nin bir üyesi oldu.
  • 1921 yılında ABD'de Ulusal Boks Birliği (NBA) kuruldu.
  • Diğer organizasyonlar; Büyük Britanya kurulan Ulusal Spor kulübü ve ABD'de kurulan Kaliforniya Eyaleti Atletik Komisyonu da zaman zaman şampiyona organizasyonları düzenlemiştir.

1961-günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya Şampiyonası Düzenleyen Ödüllü Organizasyonlar

Uluslararası Şöhretli Boksörler Salonu (IBHOF) tarafından kabul edilen 4 Majör organizasyon;

Şampiyonların listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Majör Şampiyonalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Unvan Başlangıcı Unvan Bitişi Şampiyon Organizasyon Milliyeti Not
WBA WBC IBF WBO
Ağustos 29, 1885 Eylül 7, 1892 John L. Sullivan Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 7, 1892 Mart 17, 1897 James J. Corbett Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 17, 1897 Haziran 9, 1899 Bob Fitzsimmons Universal Birleşik Krallık Britanyalı
Haziran 9, 1899 Mayıs 13, 19051 James J. Jeffries Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Temmuz 3, 1905 Şubat 23, 1906 Marvin Hart Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Şubat 23, 1906 Aralık 26, 1908 Tommy Burns Universal Kanada Kanadalı
Aralık 26, 1908 Nisan 5, 1915 Jack Johnson Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Nisan 5, 1915 Temmuz 4, 1919 Jess Willard Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Temmuz 4, 1919 Eylül 23, 1926 Jack Dempsey Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 23, 1926 Temmuz 31, 19282 Gene Tunney Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 12, 1930 Ocak 7, 1931 Max Schmeling Universal Almanya Alman
Ocak 7, 1931 Haziran 21, 1932 Max Schmeling WBA Almanya Alman + IBU Unvan Sahibi
Haziran 21, 1932 Haziran 29, 1933 Jack Sharkey Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 29, 1933 Haziran 14, 1934 Primo Carnera Universal İtalya İtalyan
Haziran 14, 1934 Haziran 13, 1935 Max Baer Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 13, 1935 Haziran 22, 1937 James J. Braddock Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 22, 1937 Mart 1, 19492 Joe Louis Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı En uzun Süreli Unvan Koruma
Haziran 22, 1949 Eylül 27, 1950 Ezzard Charles WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 6, 1950 Haziran 16, 1951 Lee Savold Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı + IBU Unvan Sahibi
Eylül 27, 1950 Haziran 16, 1951 Ezzard Charles WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı + NYSAC Unvan Sahibi
Haziran 16, 1951 Temmuz 18, 1951 Ezzard Charles Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Temmuz 18, 1951 Eylül 23, 1952 Jersey Joe Walcott Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 23, 1952 Nisan 27, 19562 Rocky Marciano Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Kasım 30, 1956 Haziran 26, 1959 Floyd Patterson Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 26, 1959 Haziran 20, 1960 Ingemar Johansson Universal İsveç İsveçli
Haziran 20, 1960 Eylül 25, 1962 Floyd Patterson Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 25, 1962 Şubat 25, 1964 Sonny Liston Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Şubat 25, 1964 Haziran 19, 1964 Muhammad Ali (Cassius Clay) Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 19, 1964 Şubat 6, 1967 Muhammad Ali (Cassius Clay) WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı Yeni Kurulan Organizasyon (WBC)
Mart 5, 1965 Şubat 6, 1967 Ernie Terrell WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı NYSAC Unvan Sahibi
Şubat 6, 1967 Nisan 29, 1967 Muhammad Ali Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı NYSAC, WBA ve WBC Unvan Birleştirme
Mart 4, 1968 Şubat 16, 1970 Joe Frazier Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı NYSAC Unvan Sahibi
Nisan 27, 1968 Şubat 16, 1970 Jimmy Ellis WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Şubat 16, 1970 Ocak 22, 1973 Joe Frazier Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı NYSAC, WBA ve WBC Unvan Birleştirme
Ocak 22, 1973 Ekim30, 1974 George Foreman Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ekim30, 1974 Şubat 15, 1978 Muhammad Ali Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Şubat 15, 1978 Mart 18, 19783 Leon Spinks Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 18, 1978 Eylül 15, 19783 Leon Spinks WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 18, 1978 Haziran 9, 1978 Ken Norton WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 9, 1978 Aralık 11, 19831 Larry Holmes WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 15, 1978 Nisan 27, 19791 Muhammad Ali WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ekim20, 1979 Mart 31, 1980 John Tate WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 31, 1980 Aralık 10, 1982 Mike Weaver WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Aralık 10, 1982 Eylül 23, 1983 Michael Dokes WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 23, 1983 Aralık 1, 1984 Gerrie Coetzee WBA Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrikalı
Aralık 11, 1983 Eylül 21, 1985 Larry Holmes IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı Yeni Kurulan Organizasyon (IBF)
Mart 9, 1984 Ağustos 31, 1984 Tim Witherspoon WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ağustos 31, 1984 Mart 22, 1986 Pinklon Thomas WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Aralık 1, 1984 Nisan 29, 1985 Greg Page WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Nisan 29, 1985 Ocak 17, 1986 Tony Tubbs WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 21, 1985 Şubat 19, 19873 Michael Spinks IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ocak 17, 1986 Aralık 12, 1986 Tim Witherspoon WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 22, 1986 Kasım 22, 1986 Trevor Berbick WBC Kanada Kanadalı
Kasım 22, 1986 Mart 7, 1987 Mike Tyson WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Aralık 12, 1986 Mart 7, 1987 James "Bonecrusher" Smith WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 7, 1987 Ağustos 1, 1987 Mike Tyson WBA WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı WBA ve WBC Unvan Birleştirme.
Mayıs 30, 1987 Ağustos 1, 1987 Tony Tucker IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ağustos 1, 1987 Mayıs 6, 1989 Mike Tyson Universal Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı WBA, WBC ve IBF Unvan Birleştirme.
Mayıs 6, 1989 Ocak 11, 1991 Francesco Damiani WBO İtalya İtalyan Yeni Kurulan Organizasyon (WBO)
Mayıs 6, 1989 Şubat 11, 1990 Mike Tyson WBA WBC IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Şubat 11, 1990 Ekim25, 1990 James "Buster" Douglas WBA WBC IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ekim25, 1990 Kasım 13, 1992 Evander Holyfield WBA WBC IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ocak 11, 1991 Aralık 24, 19913 Ray Mercer WBO Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mayıs 15, 1992 Şubat 3, 19933 Michael Moorer WBO Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Kasım 13, 1992 Aralık 14, 19923 Riddick Bowe WBA WBC IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Aralık 14, 1992 Kasım 6, 1993 Riddick Bowe WBA IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Aralık 14, 1992 Eylül 24, 1994 Lennox Lewis WBC Birleşik Krallık Britanyalı
Haziran 7, 1993 Ekim29, 1993 Tommy Morrison WBO Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ekim29, 1993 Mart 19, 1994 Michael Bentt WBO Birleşik Krallık Britanyalı
Kasım 6, 1993 Nisan 22, 1994 Evander Holyfield WBA IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 19, 1994 Mart 11, 1995 Herbie Hide WBO Birleşik Krallık Britanyalı
Nisan 22, 1994 Kasım 5, 1994 Michael Moorer WBA IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 24, 1994 Eylül 2, 1995 Oliver McCall WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Kasım 5, 1994 Mart 4, 19953 George Foreman WBA IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 4, 1995 Haziran 28, 19953 George Foreman IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 11, 1995 Mayıs 1, 19961 Riddick Bowe WBO Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Nisan 8, 1995 Eylül 7, 1996 Bruce Seldon WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 2, 1995 Mart 16, 1996 Frank Bruno WBC Birleşik Krallık Britanyalı
Mart 16, 1996 Eylül 7, 1996 Mike Tyson WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 22, 1996 Kasım 8, 1997 Michael Moorer IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Haziran 29, 1996 Şubat 17, 19971 Henry Akinwande WBO Birleşik Krallık Britanyalı
Eylül 7, 1996 Eylül 24, 19961 Mike Tyson WBA WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Eylül 24, 1996 Kasım 9, 1996 Mike Tyson WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Kasım 9, 1996 Kasım 8, 1997 Evander Holyfield WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Şubat 7, 1997 Kasım 13, 1999 Lennox Lewis WBC Birleşik Krallık Britanyalı
Haziran 28, 1997 Haziran 26, 1999 Herbie Hide WBO Birleşik Krallık Britanyalı
Kasım 8, 1997 Kasım 13, 1999 Evander Holyfield WBA IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı WBA ve IBF Unvan Birleştirme.
Haziran 26, 1999 Nisan 1, 2000 Vitali Klitschko WBO Ukrayna Ukraynalı
Kasım 13, 1999 Nisan 29, 20001 Lennox Lewis WBA WBC IBF Birleşik Krallık Britanyalı WBA, WBC ve IBF Unvan Birleştirme.
Nisan 1, 2000 Ekim14, 2000 Chris Byrd WBO Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Nisan 29, 2000 Nisan 22, 2001 Lennox Lewis WBC IBF Birleşik Krallık Britanyalı
Ağustos 12, 2000 Mart 3, 2001 Evander Holyfield WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Ekim14, 2000 Mart 8, 2003 Wladimir Klitschko WBO Ukrayna Ukraynalı
Mart 3, 2001 Mart 1, 2003 John Ruiz WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Nisan 22, 2001 Kasım 17, 2001 Hasim Rahman WBC IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Kasım 17, 2001 Eylül 5, 20021 Lennox Lewis WBC IBF Birleşik Krallık Britanyalı
Eylül 5, 2002 Şubat 6, 20042 Lennox Lewis WBC Birleşik Krallık Britanyalı
Aralık 14, 2002 Nisan 22, 2006 Chris Byrd IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 1, 2003 Şubat 20, 20041 Roy Jones, Jr. WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 8, 2003 Ekim9, 20031 Corrie Sanders WBO Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrikalı
Şubat 20, 2004 Aralık 17, 2005 John Ruiz WBA Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Nisan 10, 2004 Nisan 1, 2006 Lamon Brewster WBO Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Nisan 24, 2004 Kasım 9, 20051 Vitali Klitschko WBC Ukrayna Ukraynalı
Kasım 9, 2005 Ağustos 12, 2006 Hasim Rahman WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Aralık 17, 2005 Nisan 14, 2007 Nikolai Valuev WBA Rusya Rus
Nisan 1, 2006 Kasım 4, 2006 Siarhei Liakhovich WBO Beyaz Rusya Belarus
Nisan 22, 2006 Şubat 23, 2008 Wladimir Klitschko IBF Ukrayna Ukraynalı
Ağustos 12, 2006 Mart 8, 2008 Oleg Maskaev WBC Rusya Rus
Kasım 4, 2006 Haziran 2, 2007 Shannon Briggs WBO Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Nisan 14, 2007 Haziran 20, 20093 Ruslan Chagaev WBA Özbekistan Özbek
Haziran 2, 2007 Şubat 23, 2008 Sultan Ibragimov WBO Rusya Rus
Şubat 23, 2008 Temmuz 2, 2011 Wladimir Klitschko IBF WBO Ukrayna Ukraynalı IBF ve WBO Unvan Birleştirme
Mart 8, 2008 Ekim11, 2008 Samuel Peter WBC Nijerya Nijeryalı
Ağustos 30, 2008 Kasım 7, 2009 Nikolai Valuev WBA Rusya Rus
Ekim11, 2008 Aralık 15, 20131 Vitali Klitschko WBC Ukrayna Ukraynalı
Kasım 7, 2009 Temmuz 2, 2011 David Haye WBA Birleşik Krallık Britanyalı
Temmuz 2, 2011 Kasım 28, 2015 Wladimir Klitschko WBA5 IBF WBO Ukrayna Ukraynalı WBA, IBF ve WBO Unvan Birleştirme
Ağustos 27, 2011 Ekim5, 2013 Alexander Povetkin WBA4 Rusya Rus
Mayıs 10, 2014 Ocak 17, 2015 Bermane Stiverne WBC Kanada Kanadalı
Temmuz 6, 2014 Mart 5, 2016 Ruslan Chagaev WBA4 Özbekistan Özbek
Ocak 17, 2015 Devam Deontay Wilder WBC Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Kasım 28, 2015 Aralık 8, 2015 Tyson Fury WBA (S) IBF WBO Birleşik Krallık Britanyalı En Kısa Süreli Unvan Koruma
Aralık 8, 2015 Ekim 12, 2016 Tyson Fury WBA (S) WBO Birleşik Krallık Britanyalı
Ocak 16, 2016 Nisan 9, 2016 Charles Martin IBF Amerika Birleşik Devletleri Amerikalı
Mart 5, 2016 Mayıs 12, 2016 Lucas Browne WBA Avustralya Avustralyalı
Nisan 9, 2016 Nisan 29, 2017 Anthony Joshua IBF Birleşik Krallık Britanyalı
Mayıs 12, 2016 Temmuz 28, 2016 Ruslan Chagaev WBA Özbekistan Özbek
Aralık 10, 2016 Devam Joseph Parker WBO Yeni Zelanda Yeni Zelandalı
Nisan 29, 2017 Devam Anthony Joshua WBA (S) IBF Birleşik Krallık Britanyalı WBA ve IBF Unvan Birleştirme
  Şu anda unvanları devam edenler boksörler
  • 1 Şampiyonluktan feragat eden.
  • 2 Şampiyon olarak Jübile (Emekli) yapan.
  • 3 Şampiyonadan çekilme veya İtirazlar sonrası unvan.
  • 4 Dünya Boks Birliği WBA tarafından kabul "normal" Şampiyonu.
  • 5 Dünya Boks Birliği WBA (S) tarafından kabul edilen "Süper" Şampiyonu.

Minör Şampiyonalar[değiştir | kaynağı değiştir]

The Ring listesi
Sıra Ülke Şampiyon Unvan Süresi
1 Amerika Birleşik Devletleri Jack Dempsey 1922 - Eylül 23, 1926
2 Amerika Birleşik Devletleri Gene Tunney Eylül 23, 1926 - Temmuz 31, 1928 (emekli oldu)
3 Almanya Max Schmeling Haziran 12, 1930 - Haziran 21, 1932
4 Amerika Birleşik Devletleri Jack Sharkey Haziran 21, 1932 - Haziran 29, 1933
5 İtalya Primo Carnera Haziran 29, 1933 - Haziran 14, 1934
6 Amerika Birleşik Devletleri Max Baer Haziran 14, 1934 - Haziran 13, 1935
7 Amerika Birleşik Devletleri James J. Braddock Haziran 13, 1935 - Haziran 22, 1937
8 Amerika Birleşik Devletleri Joe Louis Haziran 22, 1937 - Mart 1, 1949 (emekli oldu)
9 Amerika Birleşik Devletleri Ezzard Charles Eylül 27, 1950 - Temmuz 18, 1951
10 Amerika Birleşik Devletleri Jersey Joe Walcott Temmuz 18, 1951 - Eylül 23, 1952
11 Amerika Birleşik Devletleri Rocky Marciano Eylül 23, 1952 - Nisan 27, 1956 (emekli oldu)
12 Amerika Birleşik Devletleri Floyd Patterson Kasım 30, 1956 - Haziran 26, 1959
13 İsveç Ingemar Johansson Haziran 26, 1959 - Haziran 20, 1960
14 Amerika Birleşik Devletleri Floyd Patterson (2) Haziran 20, 1960 - Eylül 25, 1962
15 Amerika Birleşik Devletleri Sonny Liston Eylül 25, 1962 - Şubat 25, 1964
16 Amerika Birleşik Devletleri Muhammad Ali Şubat 25, 1964 - Şubat 3, 1971 (emekli oldu)
17 Amerika Birleşik Devletleri Joe Frazier Mart 8, 1971 - Ocak 22, 1973
18 Amerika Birleşik Devletleri George Foreman Ocak 22, 1973 - Ekim 30, 1974
19 Amerika Birleşik Devletleri Muhammad Ali (2) Ekim 30, 1974 - Şubat 15, 1978
20 Amerika Birleşik Devletleri Leon Spinks Şubat 15, 1978 - Eylül 15, 1978
21 Amerika Birleşik Devletleri Muhammad Ali (3) Eylül 15, 1978 - Eylül 6, 1979 (emekli oldu)
22 Amerika Birleşik Devletleri Larry Holmes Ekim 2, 1980 - Eylül 21, 1985
23 Amerika Birleşik Devletleri Michael Spinks Eylül 21, 1985 - Haziran 27, 1988
24 Amerika Birleşik Devletleri Mike Tyson Haziran 27, 1988
25 Birleşik Krallık Lennox Lewis 2002 - Şubat 6, 2004 (emekli oldu)
26 Ukrayna Vitali Klitschko Nisan 24, 2004 - Kasım 9, 2005 (emekli oldu)
27 Ukrayna Wladimir Klitschko Haziran 20, 2009 – devam
Uluslararası Boks Sıralaması Kurulu (TBRB)
  • Güncelleme: 28 Nisan 2015.[1]
  • "Ş." bölünme şampiyon olan boksörü gösterir.
Sıra Ağır sıklet
Ş. Ukrayna Wladimir Klitschko
1. Rusya Alexander Povetkin
2. İngiltere Tyson Fury
3. Amerika Birleşik Devletleri Deontay Wilder
4. Bulgaristan Kubrat Pulev
5. Kanada Bermane Stiverne
6. Kamerun Carlos Takam
7. Ukrayna Vyacheslav Glazkov
8. Amerika Birleşik Devletleri Bryant Jennings
9. Amerika Birleşik Devletleri Steve Cunningham
10. Küba Mike Perez
Uluslararası Boks Birliği (IBA)
Nr. Ülke Boksör Unvan Başlangıcı Unvan Bitişi Unvan Koruma
1 Ukrayna Wladimir Klitschko 22 Nisan 2006 devam 18
Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO)
Nr. Ülke Boksör Unvan Başlangıcı Unvan Bitişi Unvan Koruma
1 Amerika Birleşik Devletleri Pinklon Thomas 14 Kasım 1992 29 Ocak 1993 r 0
2 Amerika Birleşik Devletleri Lionel Butler 23 Şubat 1993 1993r 0
3 Amerika Birleşik Devletleri Danell Nicholson 04 Ağustos 1994 1994r 0
4 Samoa Jimmy Thunder 29 Ekim 1994 1995r 2
5 Danimarka Brian Nielsen 12 Şubat 1996 Eylül 1999r 5
6 Birleşik Krallık İngiltere Lennox Lewis 13 Kasım 1999 22 Nisan 2001 3
7 Amerika Birleşik Devletleri Hasim Rahman 22 Nisan 2001 17 Kasım 2001 0
8 Birleşik Krallık İngiltere Lennox Lewis (2) 17 Kasım 2001 06 Şubat 2004 r 2
9 Ukrayna Wladimir Klitschko 22 Nisan 2006 devam 18

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Majör Şampiyonalar
Minör Şampiyonalar

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]