Thalía

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Thalía
Genel bilgiler
Doğum adıAriadna Thalía Sodi Miranda
Doğum26 Ağustos 1971 (52 yaşında)
Meksiko, Meksika
TarzlarLatin pop, dans-pop, Pop Rock
MesleklerŞarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu
ÇalgılarVokal, gitar, bas gitar, davul, piyano, keman
Etkin yıllar1980-günümüz
Müzik şirketiFonovisa (1990-1993)
EMI (1994-2008)
SONY Music (2009-)
Resmî sitewww.thalia.com

Ariadna Thalía Sodi Miranda (telaffuz: [taˈli.a]), (d. 26 Ağustos 1971, Meksiko), Latin Grammy ödüllü Meksikalı Latin pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve oyuncudur. Mezzo-soprano sese sahip, Latin müziğinin en güçlü vokallerinden biri olarak kabul edilir. Müzik kariyerine 80'lerin başında Din Din adlı bir çocuk grubunun solisti olarak başladı. 1986 yılında, o zamanlar Latin Amerika'da ses getirmiş olan Timbiriche müzik grubuna katıldı ve grup ile 5 stüdyo albüm yayınladı. 1989 yılında gruptan ayrıldı. Artık solo artist olma isteği başlamıştı ve o yıl ilk albümünü hazırlamak üzere Los Angelas'a yerleşti.

Latin popunun en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Thalía, bugüne dek dünya çapında 40 milyondan fazla satmıştır.[1][2][3][4] "1990'lı yılların en çok satan Latin şarkıcısı" unvanını taşır. Rol aldığı pembe diziler ile Türkiye'de de binlerce hayranı olan yıldız, en çok tanınan Meksikalı aktrislerdendir. Gelmiş geçmiş en çok satış yapmış Meksikalı kadın şarkıcıdır.

Thalia, 20 yıllık uzun kariyeri boyunca 12 stüdyo albümü çıkarmış, 6 dizide boşrol oynamıştır. Güzelliği, soprano sesi, muhteşem oyunculuk performansı ve hiç bitmeyen enerjisiyle tüm Latin Amerika'yı kendisine hayran bırakmıştır. "Amor A La Mexicana" (1997), "Arrasando" (2000), "Tu y Yo" (2002), "El Sexto Sentido" (2005) ve son olarak "Primera Fila" (2009) albümleriyle pek çok başarıya imza atmış, 2000'den fazla ödül kazanmış ve Latin pop müziğine damgasını vurmuştur.

María Mercedes, Marimar, María la del Barrio ve son olarak da Rosalinda ile birlikte tüm dünyada tanınmıştır. Dizileri 180 ülkede yayınlanmış, sadece Meksika değil, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan, Türkiye, Polonya, Filipinler, Lübnan ve Endonezya'da da izlenme rekorları kırmıştır. Sayısız ülkede yayınlanan dizileriyle iki milyardan fazla kişiye ulaşmıştır. "Queen Of Vina Del Mar", "Queen Of The Miami Carnaval", "Queen Of The Party In Broadway" ve "Star In The Eight Street" başta olmak üzere pek çok güzellik kraliçesi unvanına sahip olan Thalia, ana dili olan İspanyolca dışında İngilizce, Fransızca ve Portekizce biliyor. Albümlerindeki şarkıların birçoğunu kendi yazıp besteliyor. Gitar, basgitar, bateri, piyano, keman ve saksafon gibi pek çok enstrümanı çalabiliyor.

Çocukluk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

26 Ağustos 1971 yılında Meksika'nın Meksiko (İsp. Ciudad De Mexico) şehrinde dünyaya geldi. Tam adı Ariadna Thalia Sodi Miranda olan yıldız, bilim insanı, kriminoloji ve adli tıp uzmanı olan Ernesto Sodi Pallares ve 1980'den 1999'a kadar Thalia'nın menajerliğini yapmış olan, ressam Yolanda Miranda Mange'ın kızıdır. Thalía, ablaları olan Laura Zapata, Ernestina Sodi, Gabriela ve Federica'yı kendine örnek alarak 3 yaşında Entudians Estudian müzikalinde şarkılar seslendirmeye başladı. 5 yaşındayken babası Ernesto Sodi'yi kaybetti, 6 yaşında piyano dersleri alıp 9 yaşında Din-Din isimli bir gruba katıldı. Grupla 4 albüm yayınladı ve türlü festivallere katıldı.

1984 yılında Meksika'da sergilenen, dünyanın en büyük Broadway müzikallerinden biri olan Grease müzikalinde başrol oynadı. 12 yaşındayken Meksika'nın en ünlü gençlik grubundan Sasha Sokol'un gruptan ayrılmasıyla Thalia, Timbiriche grubuna katıldı. Thalia, kariyerine daha sonra Timbiriche adlı grupla devam etti. Bu grupla çıkardıkları albümlerin sırasıyla VII, VIII ve IX piyasa sürülmesinin ardından tüm Latin Amerika'yı dolaştılar. 15 yaşında Pobre Señorita Limantour adlı dizide ilk kez rol aldı.

1990 - 1996 İlk yıllar[değiştir | kaynağı değiştir]

Thalia bu deneyimlerin ardından Los Angeles'a gitti ve orada prodüktör Alfredo Diaz Ordaz ile tanıştı. Kendi adını taşıyan ilk albümü "Thalia", 1990 yılında yayınlanmıştır. Thalia'nın, 2 milyon satış rakamına ulaşan bu ilk albümü büyük ilgi görmüştür. Latin müziğin en önemli isimlerinden biri olacağının sinyallerini vermeye başlamıştır. Daha sonra İspanya'ya gidip birçok televizyon programına katılmış ve Avrupa'da da tanınmaya başlamıştır.

1991 yılında ikinci albümü "Mundo de Cristal"i çıkarmış, 1992 yılında María Mercedes adlı dizi ile yeniden televizyona dönmüştür. Aynı yıl üçüncü albümü "Love" yayınlanmıştır. 1994 yılında Türkiye'de reyting rekorları kıran Marimar ile başarısına başarı katan Thalia, 1994 yılının sonunda ünlü şarkıcı Gloria Estefan'ın kocası Emilio Estafan ile tanıştı ve dördüncü stüdyo albümü "En Extasis"i kaydetti. Bu albüm EMI plak şirketi tarafından yayınlanan, uluslararası ilk albümüdür. Albüm, Latin Amerika, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ve Asya'da birçok ülkede satıldı, birçok altın ve platin ile onaylanmıştır. Bu albümden çıkan büyük hit "Piel Morena" ile birçok ülkeden altın plaklar ve ödüller kazandı. Ardından 1996 yılında "María la del Barrio" adlı dizide başrol aldı. 1997 yılında Uzak Doğu dili olan Tagalogca dilinde seslendirdiği Nandito Ako albümünü çıkardı. Bu albüm Thalia'ya altın plak ödülü kazandırdı. O yıl 'Manila Live Concert' kapsamında Folk Arts Theater (Halk Sanatları Tiyatrosu) ve Araneta Coliseum'da gerçekleştirdiği konserlerle yaklaşık 30 bin kişiye ulaştı.

1997 Amor A La Mexicana [değiştir | kaynağı değiştir]

1997 yılında yayınlanan "Amor a la Mexicana" albümüyle tüm dünyada tanınan bir isim hâline geldi. Albümle aynı adı taşıyan Latin pop şarkısı "Amor a la Mexicana" pek çok Latin ülkesinin listesinde zirveye yerleşti. 3 farklı versiyonu bulunan şarkı, Türkiye'de de adını duyurdu. Mujer Latina, Por Amor ve De Donde Soy gibi hit şarkıları da barındıran albüm, dünya çapında 5 milyon satarak büyük başarı elde etmiştir. Aynı yıl Meksika Müzesi'ne heykeli dikildi. Bu dönemde Amerika'da kendisine Kaliforniya eyaletinin anahtarı verildi ve bu tarihten itibaren her 25 Nisan, Thalia günü olarak bu eyalette kutlanır.

Mambo Cafe, Rosalinda[değiştir | kaynağı değiştir]

1998 yılında Hollywood'dan teklif aldı ve Mambo Cafe filminde başrol oynadı. Bu filmle birlikte komedi oyunculuğundaki başarısını da gösterdi. 1999 yılında ise belki de kariyerinde dönüm noktası olacak olan Rosalinda dizisini çekti. Bu dizi tam 180 ülkede yayımlanarak izlenme rekorları kırdı. Dizi Türkiye'de de büyük ilgi gördü.

2000 - 2001 Arrasando [değiştir | kaynağı değiştir]

2000 yılında son yıllarda yayımlanan en önemli Latin pop albümü olan Arrasando piyasaya çıktı. Albümün prodüktörü yine Emilio Estefan'dır. Albümdeki tüm şarkı sözleri ve besteler ise Thalia imzası taşımaktadır. Albümden çıkan ilk single "Ente El Mar Y Una Estrella" bilboard listelerinde haftalarca 1 numarada yer aldı. Albümle aynı adı taşıyan ikinci single "Arrasando" yine birçok ülkenin listesinde 1 numara oldu. Arrasando albümü ile Thalia Latin Grammy ödülü kazandı. Albüm beklendiğinden de büyük ilgi gördü. Tüm dünyada 5 milyon sattı.

2 Aralık 2000 yılında müzik prodüktörü ve Casabalanca Records'un sahibi Tommy Mottola ile dünya evine girdi. Düğün konukları arasında Michael Jackson, Ricky Martin, Jennifer Lopez ve Marc Anthony gibi çok ünlü isimler vardı.

2001 yılında müzik listelerinde en üst sıralarda yer almış olan şarkılarının banda müziği ile yeniden derlendiği "Grandes Exitos Con Banda" albümünü çıkardı. Aynı yıl şöhretler bulvarında adının bulunduğu yıldıza kavuştu. Amerika'nın popüler içeceklerinden Dr. Pepper'ın yeni reklam kampanyasında rol aldı.

2002 Thalia [değiştir | kaynağı değiştir]

2002 yılında kendi adını taşıyan Thalia 2002 albümü piyasaya çıkardı. Albümünün tanıtımını dünyanın en büyük müzisyenlerinin sahne aldığı New York Madison Square Garden'da yaptı.

İlk single "Tu Y Yo" albümün en beğenilen parçası oldu. Yavaş ve hareketli olmak üzere iki versiyonu bulunan şarkı billboard listesine 1 numaran giriş yaptı ve 5 hafta boyunca 1 numarada kaldı. Albümün ikinci single ı "No Me Ensenaste" albümün en başarılı şarkısı olarak, yine 1 numaraya yerleşti. Üçüncü single "Aquien le Importa" dikkat çekici klibiyle beğeni topladı. Albümün en önemli özelliği ise Marc Anthony ile bir düetin yer alıyor olmasıdır. Albümde 3 tanede İngilizce şarkı bulunmaktadır. İngilizce şarkılaradan biri olan "Closer to you" nunda 1 numaraya ulaşmasıyla Thalia, bir albümden 3 tane 1 numara çıkarmış oldu.

Aynı yıl albümünün başarısından dolayı dünya müzik piyasasının nabzını tutan Bilboard dergisi Thalia'yı yılın en başarılı latin-pop şarkıcısı ilan etti ve star unvanını ve ödülünü verdi. Albüm tüm dünya da 5.5 milyon satış rakamına ulaştı. Bu kadar başarının insana mutluluk getirmeyeceğini yıl sonunda yaşayacağı bir şok ile anladı. Ablaları kaçırıldi ve Thalia bu durum karşısında yıkıldi. Fakat kisa bir zaman sonra Thalia ablalarına kavustu ve yine mutlu günler geri geldi.

2003 - 2004 İlk İngilizce Albüm [değiştir | kaynağı değiştir]

Thalía in the High Voltage Tour kapsamında Los Angeles' ta 2004

2003 yılında kendi adını taşıyan ilk İngilizce albümünü piyasaya çıkardı. Thalia'nın tarzının dışında olan bu albüm albüm Amerika'dan Japonya'ya fırtına gibi esti. Rap şarkıcısı Fat Joe ile söylediği ilk single "I Want You" ve ikinci single "Baby I'm In Love" büyük başarılar elde etti ve birçok ülkenin listesine girmeyi başardı. Albüm çıktığı hafta Amerika'da 850.000 satış rakamına ulaştı. Japonya listelerine 3. numaradan giriş yapan albümün başarısından dolayı, Japonya' ya davet edildi. Albüm Japonya'da 150 bin kopyayı aştı. Toplamda ise 4.5 milyon satmıştır.

2003 yılı ile birlikte şarkıcılık, oyunculuk, bestecilik derken iş insanı olarak karşımıza çıkti. "Thalia Sodi Collection" adını taşıyan kıyafet, gözlük ve ayakkabı gibi birçok ürünü piyasaya çıkardi. Bununla da yetinmeyip, kendi adını taşıyan magazin müzik dergisinide hazırladı. 2004 yılında Herseyh's firması yeni kampanyaları için Thalia ile anlaşti ve ürünlerinin bir kısmına sanatçının adını verdi. Aynı yıl Los Angeles' ta bir caddeye adı verildi.

2005 - 2006 El Sexto Sentido[değiştir | kaynağı değiştir]

2005 yılında kendi deyimiyle "artık piyasa koşulları için değil kendi beğendiğim doğrultuda müzik yapacağım" diyerek "El Sexto Sentido" yu çıkardi. Albüm piyasaya çıkmadan aldığı siparişlerle 1 numara oldu. İlk single "Amar Sin Ser Amada" sanatçının yeniden latin müzik saundlarına döndüğünün kanıtıdır. Şarkı radyolarda en çok istek alan şarkı oldu. Şarkı için çekilen seksi klipte büyük beğeni topladı. Albümün en ilgi gören şarkısı ise ikinci single "Seducción" oldu. Albüm çıktığı ilk hafta 900.00 bin satış rakamına ulaştı. Albüm tüm dünyada 3.5 milyon satış rakamına ulaşmış ve Thalía'ya birçok ödül kazandırmıştır. Albümün İngilizce versiyonu "The Sixth Sense" Amerika' da da başarılı oldu. Thalía "El Sexto Sentido" albümü için yaptığı açıklamaya göre;

"Bu albüm, diğer albümlerimin arasında en profesyoneli. Her şeyin mükemmel olması için büyük emek ve zaman harcadım. Artık piyasayı düşünmeden kendim için albüm yapabilme lüksüne sahibim."

diyerek bu albümden duyduğu mutluluğu dile getirmiştir. Albümde rumba, hip hop, salsa, ballad, tropical, pop, caz gibi birçok türü denemesi Thalía için bir ilk olmuştur. "Kendi hayatımı hislerimle yaşıyorum" dediği için albümüne "Altıncı His" adını koymuştur.

2006 yılında bu albümünü "El Sexto Sentido Re+Loaded" adıyla yeniden yayımladı. Albümüne 4 şarkı eklemiştir. Bunlar bir Meksika TV şovu olan "Cantando Por Un Sueño"nun yine aynı adlı tema müziği, Aventura ile bir düet olan "No, No, No", "La Súper Chica" ve bir önceki albümünden olan "Un Alma Sentenciada" adlı şarkının remix versiyonudur.

2007'nin Haziran ayında hamile olduğunu açıkladı. 7 Ekim 2007'de kızını dünyaya getirdi. Kızına Sabrina Sakae adını vermiştir. Bebeği yüzünden müziğe bir süre ara verdiğini dile getiren Thalia, ABC kanalıyla yaptığı 5 Milyon dolarlık anlaşmadan sonra "Conexion Thalia" adında bir de radyo programı yapmaktadır. 2007 yılında Thalia, "Belleza" adlı güzellik kitabı çıkardı. Kitap İngiltere'de en çok satanlar listesine girdi ve birçok ülkede satış rekorları kırdı. Ayrıca sanatçı 2007 yılında Jennifer Lopez'in ilk İspanyolca albümünün ikinci "single"ı Me Haces Falta 'nın şarkı sözünü yazmıştır.

2008 - 2009 Lunada[değiştir | kaynağı değiştir]

Thalia, 2008'in Haziran ayında 10. Stüdyo albümü Lunada' yı çıkardı. Albümünde Thalia yine Emilio Estefan ile çalıştı. İlk single "Ten Paciencia" hareketli bir latin pop şarkısıdır. Thalia bu albümde tropical latin müziğine göz kırparak yine herkesin beğenisini kazandı. Aynı sene Premios Juventud müzik ödüllerinde kendisine DİVA ödülü verildi. Lunada'dan çıkan ilk single çalışmasında da Daddy Yankee ile bir remix kaydetti ve Latin piyasasındaki hakimiyetini korudu. Albümdeki "Sera Porquie Te Amo" şarkısının ikinci single olarak yayımlanması planlanlanıyordu ancak Thalia bu dönemde kene ısırması nedeniyle Lyme hastalığına yakalandı. Sağlık sorunları nedeniyle albümden başka bir single yayınlanmadı. Buna rağmen albüm latin ülkelerinde 1 numaraya yerleşti ve yılın albümü seçildi. Albüm 1 milyon satarak Thalia' nın 2000' li yıllarda en az satan albümü olmuştur. 10 ağustos 2008 tarihinde Hepsiburada.com adlı alışveriş sitesinin verilerine göre Thalia'nın Lunada albümü Coldplay gibi sanatçıları geçerek 1 numaraya yerleşti. Türkiye'de o yazın en çok satan yabancı albümü oldu.

Thalía Barack Obama tarafından düzenlenen latin gecesinde Aralık, 2009.

2009 yılının Ağustos ayında Türkiye'ye gelmek istediğini ünlü mikroblog sitesi Twıtter'da yazdı. Yanınada Türkiye'yi tanıtan Youtube'tan bir vıdeo yayınladı.

Ekim ayında ABD başkanı Barack Obama tarafından düzenlenen Latin gecesine katıldi. Tamamı 60 dakika süren gecede Thalia hit şarkısı "Amor A La Mexicana" yı canlı olarak seslendirdi. Şarkının sonlarına doğru Obama ile dans eden Thalia bu özel ve güzel gecenin uzun süre konuşulmasına neden oldu.

2009 - 2011 Primera Fila[değiştir | kaynağı değiştir]

Thalia, 10. stüdyo albümü olan Lunada'nın ardından ilk konser albümü Primera Fila' yı Sony Music etiketiyle CD/DVD formatında yayınlandı. 1 Aralık 2009' da çıkan albüm Thalia' nın Miami Üniversitesi Bank United Center'de verdiği akustik konserin kaydından oluşuyor. Albümde daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış yeni şarkıların yanı sıra Thalia' nın eski hit parçalarının yeni versiyonlarıda bulunuyor. Albüm müzik eleştirmenlerinden tam not almıştır. Bu albümde Thalia, sesinin güzelliğini öne çıkaran güçlü şarkılar seslendirdi. İlk Single "Equivocada" ile hayranları tarafından büyük beğeni topladı ve şarkı son zamanların en çok dinlenilen şarkıları arasına hızlı bir giriş yaptı. Şarkı 8 ülkenin pop müzik listelerinde 1 numaraya oturdu. İkinci single "Qué Será de Ti" ilk single kadar başarılı olmasa da listelerde ortalama üstü bir başarı yakaladı. Albümden 3 single daha yayınlandı. Bunlar, Meksikalı 5 Grammy ödüllü şarkıcı Joan Sebastian ile bir düet olan "Con La Duda", albümün en beğenilen şarkısı olan "Ensenama a Vivir" ve Kübalı şarkıcı Pedro Capo ile seslendirdiği "Estoy Enamorado" dır. Latin radyolarında en çok çalanlar listesinde; Equivocada 16 hafta, Que Sera De Ti 14 hafta, Estoy Enamorada 12 hafta bulundu. Albüm en çok satanlar listelerinde 52 hafta, Meksika'da ise tam 54 hafta kaldı. Tüm dünyada 1 milyonun üzerinde sattı. Amazon.com sitesinde latin albümleri arasında ön siparişte bir numara oldu. Primera Fila'nın başarıları bununla da bitmedi. Albüm Amerika kıtasında 4 platin plak, 6 altın plak ve 1 Elmas sertifika kazanarak büyük başarı elde etti.şu aralar ikinci çocuğa hamile olan Thalia uzun süre piyasaya ara verse de hızlı bir dönüş yapması bekleniyor.İkinci bebeği yakında doğacakken yaşadığı en üzücü olay ise annesinin ölümü oldu. Thalia acısını kendi sosyal paylaşım sitesinde şöyle açıkladı. :"Bugün ruhumun yarısı öldü. Yavaş yavaş ölüyormuşum gibi hissediyorum. Dualarınız için teşekkürler, annem için!".

"Stüdyoda çalışıyorum; yeni şarkılar besteliyorum.Müzik ruh için en iyi ilaçtır."

Annesinin ölümünün ardından müzik çalışmalarına ara verdi şeklinde çıkan dedikodulara rağmen Thalia resmi twitter sayfasında tüm gün stüdyoda yeni şarkılar kaydettiğini söyledi ve müziğin ruhun en iyi ilacı olduğunu belirtti. 25 Haziran 2011'de ikinci çocuğu 'Matthew Alejandro Mottola' dünyaya geldi. Thalia yeni albümü hakkında twitter hesabından bilgi vermeye başladı Kanadalı şarkıcı Michael Bublé ile düet yaptığını açıkladı. Bu sarkı efsane "Besame Mucho" olacaktı.

.

2012 Habítame siempre [değiştir | kaynağı değiştir]

22 Ekim 2012 tarihinde yayınlanan Tony Bennett'in "Viva:Duets" albümünde ünlü şarkıcıyla düet yapan güçlü latin vokalleri arasında yer aldı. Albümdeki "The way you look tonight" adlı şarkıyı Today Show ve Katie Couric's Show'da beraber canlı olarak seslendirdiler. 21 Eylül 2012 tarihinde, Habítame siempre albümünün yayımlanmasına günler kala, Thalía New York'ta bulunan Hammerstein Ballroom özel bir konser vererek albümünü tanıttı. 8 Ekim 2012 tarihinde, albümün ilk single çalışması Manías yayımlanmıştır. 19 Kasım 2012 tarihinde yayımlanan "Habítame siempre" isimli 11. stüdyo albümünde Robbie Williams, Michael Bublé, Prens Royce ve Gilberto Santa Rosa gibi birçok ünlü isimle yaptığı düetlerden oluşan şarkılar yer almaktadır. Albüm, izleyicilerine sunulduğu andan itibaren büyük beğeni toplamış, albüm hakkında olumlu eleştiriler yapılmıştır.

2014 Amore Mio[değiştir | kaynağı değiştir]

Thalia'nın 12. Stüdyo albümü olan Amore Mio Sony Music Latin etiketi ile piyasaya sunulmuştur.[5] Albümde çok farklı bir Thalia ile karşılaşıyoruz. Bu albümle Thalia özlenen latin soundlarına geri dönerek hayranlarının beklentilerini boşa çıkarmamıştır. Albüm 2 veresiyon olarak yayınlanmış 'Standart' Ve 'Deluxe' olmak üzere. Albüm 4 kasımda piyasaya sunulmuş ve ilk single olarak "Por Lo Que Reste De Vida" seçilmiş ve 9 Eylül de dinleyicilerine sunulmuştur. Albüm yayınlandığı günden itibaren çok büyük bir etki yaratmıştır. ünlü dijital müzik indirme sitesi İtunes'te yayınlandığı anda Japonya, Meksika, Brezilya, Venezuela, Arjantin ve Kosta Rika başta olmak üzere 10'a yakın ülkede #1 numaraya yükseldi. Albüm Amerika'da da büyük başarılar elde etti. Billboard Top Latin Albums Ve Billboard Pop Latin Albums gibi latin müziğinin kalbi sayılan listelerde #1 numara olma başarısını gösterdi. Bunun yanı sıra Türkiye, Yunanistan, Lübnan, Romanya ve İspanya gibi ülkelerde önemli etkiler yaratmıştır.

2015 Macy Thalia Sodi Bahar Koleksiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Latin müziğin Kraliçesi olarak adlandırılan Thalia, 2015 yılının Ocak ayında müzik, sinema, yazarlık, radyo programı yapımcısı, şarkı yazarlığı gibi mesleklere bir yenisini daha ekledi. Moda tasarımcılığıda yapan Thalia Amerika'nın en ünlü kadın giyim markası olarak kabul edilen Macy ile bir anlaşma imzalamış ve kendi tasarımı olan kıyafetleri yakın bir zaman da dünya çapındaki hayranlarının beğenisine sunacağını açıklamıştır.[6] Thalia 21 Ocak 2015 tarihinde Facebook üzerinden canlı bir moda show yaparak bir ilke imza atmıştır.[7]

2016 Latina[değiştir | kaynağı değiştir]

Meksika asılı şarkıcı, yazar ve oyuncu Thalia, henüz 9 yaşındayken başladığı kariyerine kazandığı birbiri ardına başarılarla tüm dünyanın tanıdığı bir isim olarak devam etti. Liste başı şarkılar, milyonlar satan albümlerin yanı sıra Latin Billboard ödülü sahibi de olan sanatçı, 13. stüdyo albümü “Latina” ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Sevilen sanatçı Thalia, “Latina” albümü için Maluma, Silvestre Dangond, De La Ghetto, OMI, Jacob Forever ve Chiky Bom Bom "La Pantera" gibi pek çok başarılı isimle bir araya geldi. Toplam 13 şarkıdan oluşan albümde, Thalia’nın Maluma ile seslendirdiği “Desde Esa Noche” “Vuélveme a Querer” şarkılarının yanı sıra “Frutas (feat. Chiky Bom Bom "La Pantera")”, “Todo (Poso Se Thelo) (feat. OMI & Jacob Forever)” ve "La Movidita" şarkıları da dikkat çeken şarkılar arasında yer alıyor. Latina sanatçıya latin müziğinin en önemli ödüllerinden birisi olan Premio Lo Nuestro ödül töreninde 'Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı' ödülünü getirdi. Ayrıca Billboard Müzik Ödüllerine Skakira, Jennifer Lopez ve Becky G ile birlikte Yılın Kadın Pop Sanatçısı ödüllerinde adaylık ve Youtube'da 'Desde Esa Noche' ile 2016 yılının en çok izlenen live performans videosu gibi birçok başarıya imza attı. Jennifer Lopez ve Marc Anthony nin prodüktörlüğünü yapan Sergio George ile yeni albümü için çalışmalara başlayan Thalia'nın bir sonraki albümü 2018 yılının sonlarında yayınlanacaktır.

2018 Valiente[değiştir | kaynağı değiştir]

Thalia son başarısı Latina’dan sonra 2018 yılında Valiente albümünü piyasaya sürmüştür. Albüm Billboard listelerinde 1 numaraya kadar yükselmiştir. Albümden çıkan ilk single No Me Acuerdo 1 milyarı geçen izlenme sayısı ile Youtube’da 2018 yılının en çok izlenen 6. Müzik videosu olmuştur. Albümden çıkan single'lar Lento ve Lindo Pero Bruto ise 100 milyon stream barajını geçerek Valiente albümünün Thalia’nın en başarılı albümlerinden birisi olmasını sağlamıştır. 2019 yılında Latin Grammy’lerde Onur Ödülü alan sanatçı ayrıca bu albümle birlikte 20 ülkede 1 numara olmuş ve 45 ülkede müzik listelerine girmeyi başarmıştır. Sanatçı 2020 yılında piyasaya sürecek albümünün hazırlıklarını sürdürmektedir.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik Grupları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Din Din (1981–1983) – (4 albüm)
  • Timbiriche (1986–1989) – (3 albüm)

Turneler[değiştir | kaynağı değiştir]

DVD'leri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Thalía: ¡Belleza! Lessons in Lipgloss and Happiness (2007) (Güzellik Kitabı)
  • Thalía: ¡Radiante! Your Guide to a Fit and Fabulous Pregnancy (2009) (Hamilelik üzerine bilgiler içeren kitabı)
  • Cada Día Más Fuerte & Growing Stronge! (2011) (Thalia'nın anılarından oluşan kitabı)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Thalía cantará en portugués". HispanicTV (HTV). Turner Broadcasting System Latin America. 12 Aralık 2012. 16 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2012. 
  2. ^ "NBC ENTERTAINMENT NEWS". NBC. 2011. Erişim tarihi: 18 Aralık 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  3. ^ Gostin, Nicki (2 Kasım 2011). "Singer Thalia Gets Personal, Emotional In 'Growing Stronger'". Huffington Post. 21 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2012. 
  4. ^ http://entertainment/music/article/Thalia-enjoys-a-career-evolution-4389871.php[ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ "Laura Pausini sarà coach a La voz... México". TGcom24. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2015. 
  6. ^ ["Watch Thalía's Collection For Macy's: First Fashion Show On Facebook! (İngilizce)". 23 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2015.  Watch Thalía’s Collection For Macy’s: First Fashion Show On Facebook! (İngilizce)]
  7. ^ Thalia Sodi collection for Macy's fashion show preview (İngilizce)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]