Tartışma:Attila 74: The Rape of Cyprus

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sinema (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sinema maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sinema kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kıbrıs (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kıbrıs maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kıbrıs kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Taraflılık[kaynağı değiştir]

  • Maddede bariz tarafgirlik meydana getiren ifadeler bulunmaktadır. Maddede çalışma var şablonu olduğu için şimdilik koymuyorum, ancak bu ifadeler düzeltilmezse taraflı şablonu ekleyeceğim maddeye. --DsMuratileti 01:31, 19 Mayıs 2009 (UTC)
DVD kapağından doğrudan alıntı yapıldığı içindir. İlgileneceğim. Zaten ilgileniyorum. Takabeg ileti 01:34, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • DVD kapağından doğrudan alıntı yapıldıysa zaten telif ihlali oluyor . --DsMuratileti 01:46, 19 Mayıs 2009 (UTC)
Kısmen alıntı yapıldı. Takabeg ileti 01:50, 19 Mayıs 2009 (UTC)
Sanırsam taraflı gerekçesi, " Temmuz 1974, Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Cumhuriyeti'ni istila etmiştir. Binlerce Kıbrıs Rumlarını kamplara göndermiş ve binlerce ölüme sebep olmuştur." cümlesiydi. Bunlar DVD kapağında geçen sözler olduğunu tam vurgulamak için italikleştirildi. Ayrıca kapakta belirtilen iddialar olduğu yazıldı. Şimdi bana göre sorun yoktur.--Muratsahinmesaj 09:25, 10 Haziran 2009 (UTC)
Not: Bana göre {{taraflı}} şablonuna gerek yok ama ekleyen kişi olduğundan Dsmurat'ın görüşü alınmalı.--Muratsahinmesaj 09:26, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • Olaya nezaket dahilinde yaklaştığı için Murat arkadaşımı kutluyor ve kendisine teşekkür ediyorum. Allah aşkına her şeyi geçtim de, maddedeki "felakete uğramış" ifadesi bile başlı başına bir taraflılık örneği değil mi? --DsMuratileti 10:18, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • Haklısın. Orayı görmemiştim. Yorum olduğundan çıkardım. --Muratsahinmesaj 11:36, 10 Haziran 2009 (UTC)
Felakete uğramış bize ait değil. Yönetmene aittir. Bence milli hassasiyet ön plana çıkarılmamalıdır. Takabeg ileti 11:42, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • O zaman sorunu şu şekilde çözelim. Kısa ve basit. DVD kapağında direk olarak neler yazıyor? Bu belgeseli ben izlemediğimden tam bilemiyorum. DVD üzerinden alıntı yapan herhangi bir kritik var mı? Madde üzerinde tam olarak alıntılar neresi belli olmuyor. Bunu belirleyerek {{quote}} şablonu üzerinden verelim. Bu şekilde bir krizi çözeriz. :) --Muratsahinmesaj 11:52, 10 Haziran 2009 (UTC)
DVD kapak ardındaki yazı İngilizce olarak yazılmakta. Hepsini yazayım mı? Ama telif haklarını ihlal etmiş olacaz. Açıkçası bu olaylar Kıbrıs sakinleri (Türk olsun Rum olsun başka etnik grup olsun) için felaketten başka bir şey değildi. O halde felakete uğramış demelerinin taraflı olduğunu iddia etmeleri en azından benim açımdan inanılmaz bir şey. Takabeg ileti 12:01, 10 Haziran 2009 (UTC)
Aslında buraya yazmana da gerek yok. Sadece DVD kapağından kısmi bir alıntıyla türkçe çeviriyi {{quote}} üzerinden maddeye ekleyelim. Bu kadar. Artık kendi cümlelerimiz olmadığı tam gösterildiğinden taraflı olma durumuna neden olacak bir şey ortaya çıkmaz. Madde de huzura ermiş olur. :)--Muratsahinmesaj 12:21, 10 Haziran 2009 (UTC)
Gerçekten ilginç durumu. İnsanları felakete uğratmayan savaş, muharebe ve çatışma var mıdır? Takabeg ileti 12:27, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • Maddede ufak düzeltmeler yaptım. Bu hâliyle daha düzgün gibi. Teşekkürler. --DsMuratileti 15:59, 16 Haziran 2009 (UTC)